DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 26 NİSAN Kategori adları

Ä°ZMÄ°R TAHMÄ°NLERÄ°M - 26 NÄ°SAN


Ä°zmir'de her ayakta ön plana çıkaracağım birer at var ancak ilk iki ayağı deÄŸil, son dört ayağı tek tuttuÄŸumu bilmenizi isterim.
Tabii ki esas tercihimiz yine zor ve denk grupta olacak..







BAHANE: Kısa mesafeyle alakası olmayan bu safkanın baya baya dönemleri var.. Bazen çok iyi duruma geliyor ve art arda iyi koÅŸuyor, bazen de çok kötü durumda olup hiçbir ÅŸey yapmıyor.
Sinan Özen daha önce 1400'de bu safkana bindiÄŸinde hem grup sertti hem de mesafeyle alakası yoktu, bugün ise lehine ÅŸartlarda binecek.
TOMURCUK ÇÄ°ÇEK'in liderliÄŸi alacağı yarışı dış kulvarda 2.3.lükte sürdürüp düzlük boyu vasat ama seri sprint yapacak olan BAHANE'nin diÄŸerlerine göre biraz daha güçlü olduÄŸunu düÅŸündüÄŸüm için net favorimdir.
Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..










DORTMUNT: Ahım ÅŸahım bir at deÄŸil ancak Adana'da start aldığı 1300 ve 1400 2.liklerini çok beÄŸenmiÅŸtim.
Arttırma özelliÄŸi yok ama düzlük boyunca sprint yapmaya gayret göstermesi beÄŸenimi kazanmıştı.
Daha sonra ölçü almadığım uzun mesafede koÅŸan safkanın son 1500'deki 4.lüÄŸü de ise bu rakiplerine göre gayet yeterli..
MISS HAPPINESS gibi 75 metre sprint mesafesi olan narin bir atı favori olarak yakalamışken misli kuponlarda DORTMUNT'u tek olarak değerlendirebiliriz.
Bence DORTMUNT gelmezse iÅŸler de oldukça karışabilir.
Sıralamam şablonumdadır..







 

Bundan sonraki koÅŸularda ön plana çıkaracağım atların hepsini tek tutuyorum ve en az iki tanesinin kazanacağından eminim..







PANIGALE: Ä°zmir'de gördüÄŸü yarışlardan sonra yavaÅŸ yavaÅŸ iyi duruma getirilen bu safkan için tam da hayal ettiÄŸim yarış..
Dağınık bir yapıya sahip olsa da gücünü ve yarış boyunca teÅŸviklerle gidip hiçbir yerde gerilememe özelliÄŸini çok beÄŸeniyorum.
Dikkatimi çeken bir diÄŸer husus da ÅŸu; PANIGALE ikidir 3.lük elde ederken ön grupta yer tutamamış, bunun için teÅŸviklere ihtiyaç duymuÅŸtu.
Bazen bir safkanın iyi durumda olup olmadığını tamamen ilk metrelerdeki seri adım yapısı, yani adaptesiyle anlarız..
PANIGALE ikidir bunu yapamazken, son yarışında binicisi teÅŸviÄŸe ihtiyaç duymadan neredeyse URLA ZAMANI'ndan kafayı alacaktı..
Bu kadar dağınık, hantal ve teÅŸviÄŸi bile ruhu duymayan bir safkanın, hiçbir ÅŸey yapmadan 2.likte gitmesi ufak bir ayrıntı gibi gözükse de bu yarış için kendisini tek yazmamızı saÄŸlayan yegane etkendir..
Zira böylesine vasat bir yarışta PANIGALE bu adapteyle 2.3.lükte giderse - ki geriye gitmiÅŸ olamaz, tam tersi aÅŸama göstermiÅŸ olmalı- bu rakiplerini geride bırakır.
Biraz da Ç.Ok'a deÄŸineceÄŸim.. Ä°zmir'de yeniden yarış kazanmaya baÅŸladı ve çok boÅŸ bir binici olmadığını gösterdi.
Yalnız PANIGALE'de ÅŸunu anlamış olmalı; 2.3.lükte çok güzel yer tutmuÅŸken sürekli tutarak giderse yani en ufak bir diri tutma giriÅŸiminde bulunmazsa tıpkı son yarış olduÄŸu gibi 7.8.liÄŸe geriler.. Oradan gelip toparlanması da iÅŸi riske sokar..
O yüzden PANIGALE'nin huyunu suyunu iyice öÄŸrenmiÅŸ olup yarış içerisinde hafif teÅŸviklerle giderse safkana gücünü aldırmış olacaktır.
Benzer bir yarışta KIZIL GÜNEÅž'e sonuna kadar direnip 3.lüÄŸü vermeyen bu isim, JUAGO, MOI JIZNI gibi uzun mesafeyle ve güç faktörüyle alakası olmayan atları da çaresiz bırakmalı..
PANIGALE BANKOMDUR..










NEHÄ°RÄ°NOÄžLU : Evet görünen o ki bu safkan eski formunda deÄŸil çünkü 3 yaÅŸlılığında bu kadar baÅŸarılara imza atmış bir isim sürekli 2 ay verip, 4-5 boy startta kalıp acı içerisinde koÅŸmaz yoksa..
Ancak NEHÄ°RÄ°NOÄžLU'nun yeniden canlanacağı bir yarış varsa bundan baÅŸka yarış da olamaz diye düÅŸünüyorum.
LiderliÄŸi alacak hiçbir safkanın bulunmadığı yarışta ÖZERDÄ°NÇ tabii ki ufak çaplı bir hamle yapacak, hatta belki MANÄ°DAR da hafif sert baÅŸlayacak ama NEHÄ°RÄ°NOÄžLU 3-4 boy kalsa bile dışarıdan doldurarak liderliÄŸi aldığında ÖZERDÄ°NÇ de MANÄ°DAR da oralı olmayıp 2.3.lükte gideceklerdir
EÄŸer saÄŸlıklı bir NEHÄ°R izlersek düzlükte yanına at falan yaklaÅŸtırmaz benden söylemesi.
Yok eÄŸer hala acı içerisinde koÅŸacaksa
ÖZERDÄ°NÇ ve MANÄ°DAR ikilisinden biri kazanmış demektir.











RIGHT OR WRONG: Çok güzel analiz ettiÄŸimi düÅŸündüÄŸüm bir PANIGALE gibi bankom varken yamak yarışında tek tercihi yersiz olur belki ma bu safkan nasıl geçilecek merak ediyorum doÄŸrusu..
Çünkü ilerleyen yaşına raÄŸmen hala sert gruplarda bile etkili yarışları bulunan safkan bugün hayatının belki de en müsait grubunda yarışacak.
TeÅŸviÄŸini hala beÄŸenmesek de A.O.Pazar yamaklar arasında gayet göze çarpan bir isim..
Startı zaman zaman ağır alan RIGHT OR WRONG, SÄ°VEREK DÄ°YARI'nın çok sert tempoyla kaçıp duvara çarparcasına duracağını düÅŸündüÄŸüm bu yarışta seri sprintiyle kazanmasını beklediÄŸim isimdir.
PANIGALE'm olmasa yanına mümkün deÄŸil rakip önermezdim ama ÅŸansımı deneyeceÄŸim.


VICTORY RYTHM, KARESÄ°, SÄ°VEREK DÄ°YARI, OVA KARTALI rakiplerdir.













SUNNY LIFE: Son yarışında banko olarak önerdiÄŸim bu safkan SCOOBY DO gibi potansiyeli yüksek bir isme geçildi.
Gerçi önde bomboÅŸ kalmasına ve ciddi sermayesi olmasına raÄŸmen geriden ve daha da önemlisi içinden gelen bir ata teslim olması eksi not olsa da bugünkü rakipler çok vasatlar..
GÜZEL ECEM dışında ağına biraz bile çabuk bir safkanın olmadığı yarışta SUNNY LIFE fırlayıp ya liderliÄŸi alacak ya da 2.3.lükte kolay temposuyla yer tutacak.
Düzlükte Çiçek'in hadi demesiyle bir anda yürüyecek olan safkan
ONE EYE ONE HEART'tan sprint bekleyecek.
Ben 1400'de rakibinin çok geriden gelip SUNNY LIFE'ye hakim olma ihtimalini % 15 falan görüyorum.
Yani anlayacağınız SUNNY LIFE saÄŸlam tek gözüküyor. Yine de PANIGALE uÄŸruna saÄŸlam kuponlar için yanına en ciddi rakibini ekliyorum..












ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 4,,5,2,3,6,1,7,8
2.AYAK: 3,9,11,4,10,6,1,2,12,8,5
3.AYAK: 2
4.AYAK: 5,,3,2
5.AYAK: 3,,10,7,2,1
6.AYAK: 7 / 5

Yorumlar

#1 - Sedat4545 - 27.04.2018 1:03

İyi geceler ber kay bey çok güzel yorum yapıp bizi umutlardirdin sagol ama sondaki 2 numaralı hicri tjutmuyordun yazık oldu fep sizin şovunuza rkahepte sondan yattık vakit olmadığından inceleme şansımız yoktu sondaki numaranın hacmi sizde geliri yoktju be

#2 - ilker67 - 26.04.2018 20:15

3 kafa atı helal olsun

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.