DUYURULAR

KEYİFLİ YARIŞLAR - 14 KASIM ANKARA Kategori adları

KEYİFLİ YARIŞLAR - 14 KASIM ANKARA



Birinci koşu çok karışık, çok ata şans vermek gerekiyor.
İkinci ve üçüncü koşularda ise
FIRAT BABA - PASTOR tutuyorum..








Birinci ayakta; ilk şans vereceğim isim 7 numaralı SAILOR KINGDOM olacaktır.
Hayatı boyunca sadece bir kere etkili oldu bu safkan, onda da FIERO MIO'ya kafa tuttu, başka da kayda değer bir yarışı yok.
Enteresan olan ise hayatının en başarılı yarışının 1600 metre çim olmasıydı, o yarışından sonra ilk kez 1600 çimde yarışacak.
Çok gereksiz bir kum yarışı koştu safkan, umarım geriye gitmesine neden olmamıştır.
FIERO MIO'ya kafa tuttuğu güzel yarışının ardından ancak bu kadar kötü yarışlar seçilebilirdi.. 1200'e KARKIZ'ın yanına gidiyorsun, üstelik 1600'de süper koştuktan hemen sonra.. En son da alakası dahi olmadığı kuma..
Bugün dişine göre rakiplerle, ideal pist ve mesafesinde yarışacak, üzerinde de çok etkili bir jokey olacak.
4.5.likte yer tutup diri kalmasını bekliyorum, favorimdir..

EFELERİN EFESİ kumda kazanarak başladı ama sonrasında sergilemiş olduğu vasat performanslar elde ettiği 1.liği de değersiz kıldı, 'demek ki grup vasatmış' dedirtti..
Fakat safkan çime çıktığı ilk yarışında görülmeye değer bir sprint gerçekleştirdi.. Evet bir alt gruptu bugüne göre ama safkanın net çimci olduğunu görmüş olduk en azından.
Müslüm iyice tanıdı ve bu kez ne zaman nerede yürüyeceğini daha iyi çözümleyecektir.

MANDOLARIAN'da hala eksik bir şeyler var gibi.. Safkan yarış içerisinde rahat gidiyor, düzlüğe de sprintine başlayarak çıkıyor ve mücadeleye de giriyor ama sonlarda bir şekilde ivmelenemiyor, eksik giden bir şeyler olduğu çok açık.
Bugün usta jokeyiyle, uygun da bir grup yakalamışken bu sorunun üstesinden gelebilecek mi merakla bekleyeceğim.

NITROX çimde kolay kazandıktan sonra sentetikte çok kek bir gruba düştü ve güle oynaya bir yarış daha kazandı ama gücünden emin olamadık.
Tuta tuta uzak çekmesi bir tuzak olabilir, zira dediğim gibi hem at geçmedi hem de şartlar elverişliydi.
Liderliği ille de alması gerekmiyor, o yüzden bugün kendisinin BLACK OLIVYA'nın arkasında 2.likte konumlanmasını bekliyor ve düzlüğe de akıcı sprintiyle girmesini bekliyorum.
Sanki jokeyinin elinde kalacak ve işlemeyecek diye hissediyorum ama riske girmeye gerek yok, yazılmalı.
Burada PRAISE ise tamamen bir kapalı kutu.. Safkan sorunlarından dolayı geriye gitmiş gözüküyor burası çok açık.
SAILOR KINGDOM'un 2.liğini beğendiğim yarışta Kocakaya PRAISE'ye biniyordu ve safkanın aksiyonlarındaki sağlık durumundan memnun değildi, biraz denemek için erkenden yüklendi ve finalde enseye bastı.
Sonra sentetikte fena koşmadı, en son da kumda ölçü alınmayacak bir yarış yaptı.. Gidip bugün yarış yapacağı tutar bilemem ama sakat olduğu için ben eliyorum..










İkinci ayakta; rakiplerinden çok daha ön planda tuttuğum, hatta programda başka bir banko bulamazsam tek yazmayı düşündüğüm isim
ALİHAN'dır.. Konumuzla alakası yok ama ALİHAN aynı zamanda LONG RUNNER'in geçilmesini sağlayan da isimdir. O yarışın hikayesine 5.ayakta değineceğiz.

Genelde şöyle bir kanı var; Karataş kaçak atlara binemez veya süratli atlar onun stiline uygun değildir vs..
Bir bakıma doğru ama ekonomik biniş konusunda hala bir efsane kendisi..  Yarış 1000 metre de olsa kusursuz bir ekonomik biniş şart..
Mesela normalde 1000 metrede en iyi hızlara ulaşabilecek isim HAWKING olabilecekken Özcan bence kendisini katledecektir.
Benim için 1000 metre sürat yarışlarını izlemek her zaman müthiş keyifli olmuştur  ama tahminsel açıdan genellikle de korkmuşumdur.
Çünkü hepsi tek nefes yapmak zorunda ve öyle bir mesafe ki %100'ünü sergileyen harika koşmuş bir at 5.6.kalabilir..
ALİHAN genellikle mesafe 1400 olunca süper koşan, az farkla kaybeden veya kazanan isim olurken 1500 ve 1600'de ise daima kesmiştir.
Bugün mesafe 1200 bile değil, 1000 ve bu, safkanın ilk sürat yarışı deneyimi olacak.
Neye uğradığını şaşırabilir evet ama şunu da unutmamak gerek ki bu at 1600'de CALL TO VICTORY'e kafa tuttu, son yarışında da Özcan saçmalamasa veya mesafe 1400 olsa LONG RUNNER'lere direnebilirdi.
Böylesine çabuk bir atın H.Karataş'a emanet edilmesi inanılmaz doğru bir karar olmuş çünkü 1000 metre demek ille de 'kaçarak bitirmek, yakalanmamak' demek değildir..
Zaten bu tip yarışları genellikle 4.5.likte yer tutan atlar kazanır.
Karataş ALİHAN'ı muhtemelen Özcan gibi anormal tempolara sokmak yerine starttan ok gibi fırlatıp önüne iki at alarak 3 götürecektir.

Düzlükte de bu safkanın çok düzgün bir biniş sayesinde çıkabileceği hızlara bu grupta kimse çıkamayabilir.
ALİHAN ve diğerleri' şeklinde özetleyeceğim bu koşuda eğer bu safkan kazanamazsa işler karışır zira dediğim gibi % 100'ünü sergileyecek çok sayıda isim var.

En başta
EXPECTANCY geliyor.. Müthiş bir safkan ve yürekli. Yüksek hızlara ulaşabiliyor ve şu anki sağlık durumu çok çok iyi.
Startı alırken sıkıntı yaşamazsa çok iyi koşacaktır.


HAWKING - LUMINESCENCE - NESTOR - ULAN BATOR  sırasıyla şanslı olabilecek diğer isimler..












Üçüncü ayakta; 1 numaralı
DELİOĞLAN hayatının ilk yarışında 1.21.40 gibi bir dereceyi çok kolay gerçekleştirirken, burada koşan diğer atların ilk yarış dereceleri 1.23 falan..
Yani çoğu isim zaten ayarındaymış ve bir süre buralarda dolaşacakları belliymiş.
Ancak DELİOĞLAN çok da hazır gözükmemesine rağmen yarış içerisindeki rahatlığı, düzlükte içeriden yüklenmeye çalışması falan olsun bugünkü rakiplerinin tamamından daha iyi at olduğunu gösterir nitelikteydi.
Liderliği alacak net bir isim bulunmuyor, ister liderliği alsın isterse 3.lükte konumlansın aşama kaydetmesini beklediğim bu safkan bence net olarak favoridir.
Mesafe 200 metre uzamamış olsa sanırım yıkmazdım..


KRAL BAKIRCA son 1600 yarışında Hışman'ın başlarda hırpalayıp, son metrelerde de kestirmemek için elinden geleni yaptığı isimdi..
Safkan çok başarılı koştu bence, her yerde sabit temposu vardı. Bu grupta sprint yememe ihtimali bir hayli yüksek.
Hele en baştan liderliği alırsa bir şekilde direnebilir.

Grubun en iyi galop yapan atı
ÜÇGÜZEL keşke yarışlarında da biraz ışık verseydi de tek yazsaydık..
Çünkü Kurtel ekürisi, Tamerinoğlu orijin, süper hazırlıklar ve Ahmet Çelik gibi faktörler var.
Ancak ÜÇGÜZEL son startında ŞEF SULTAN tarafından kolayca geride bırakılıyor.
Muhtemelen aşama kaydedecek, üzerine koyacak ve bugün en azından ŞEF SULTAN'ı geçecektir ama sırf varsayımla hareket edemeyiz, safkanın yarış görüntüsü iyi değil.
Ben ÜÇGÜZEL'i yazıyorsak ŞEF SULTAN'ı da mutlaka yazmamız gerektiğini düşünsem de yerim kalmadığı için Müslüm'lü ŞEF SULTAN'ı mecburen elemek zorundayım..











Dördüncü ayakta; dikkatli takipçiler hemen hatırlayacaklardır, bu senenin 3 yaşlı araplarında olağanüstü bir at bulunmadığını, özellikle de dirençli bir kaçak atın kolay kolay sprint yemeyeceğini belirtmiştim.
HIZLI AHMET'i beğenmediğimden değil ama onun gibi sıradan bir at bile Grup atı seviyesinde şu an ve tam 1 Trilyon 380 bin kazancı var.
Herneyse, benim özellikle vurgu yapmak istediğim şey belirgin iyi bir at olmaması ve düzlükte çoğu olduğu yerde sayarken önde rolanti tempoda liderliği almış bir atın, sermayesi kalarak bunlara direnebileceği..
Bu tanıma bu yarış için en uygun safkan ise 5 numaralı
KESKİNŞAH'tır..
Yaklaşık 1,5 ay önceki yarış için bu safkanı yine ilk sıradan önermişim ve şunları söylemişim:



'
Son ayakta ise; KESKİNŞAH'tan ben kolay kolay vazgeçmiyorum.
Bu senenin 3 yaşlı arapları bize şunu gösterdi ki, çoğu zaman birbirlerini geçebilecekler ve sağlam son vermekte zorlandıkları için de önde tempodan istifade edebilecek bir ata sprintleri yetmeyecek.
KESKİNŞAH bu açıdan benim net favorimdir çünkü yarışta net bir kaçak at yok ve iyi start alırsa ben bu safkandan liderlik hamlesi bekliyorum.
Mesafe 1400 olsa daha iddialı konuşabilirdim ancak 1600 olunca tabii ki sonlarda teslim olabilir, zira çok iyi atlar var.'



O gün 1200'den direkt 1600'e çıktı diye sonlarda tempo kaybetti ama gayreti olağanüstüydü.
Üstelik liderliği almasına KAYASEL izin vermemişti.
Bugün Tolga starttan iyi çıkarsa bence en baştan liderliği almalıdır.
Düzlükte pisti ortalamasını beklediğim bu safkanın direnme ihtimalini çok yüksek görüyorum..

Beklediğim performansı yansıtamazsa
BOSNA HERSEK v HIZLI AHMET öncelikli rakipler olurken, ÖVÜNÇ-GÜLHATMİ ekürileri ve dişi olmasına rağmen gidişat avantajlı ARYALİVA sonraki sıralamamdır..












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı LONG RUNNER olacaktır..
Kocakaya'yı hep övüyoruz ama LONG RUNNER'ın geçilmezlik ünvanının sona ermesinin sebebi ALİHAN'ın temposu ve bağlantılı olarak Kocakaya'nın berbat taktiğiydi..
Muhtemelen yarış rolanti geçecek diye kafasında kurmuş ve 2-3 gidip ayırmayı düşünmüş.
Ancak Özcan ALİHAN'la tempoyu git gide yükseltirken Kocakaya yarış içerisinde bu kararından dönmedi ve bu şekilde devam etti.
Hem yüksek tempoda 2-3 gidip hem de ayırmak şampiyonun da zorlanacağı bir şeydi, zira hemen dibinde Hışman'ın canını aldığı KUZEY varken..
Bugün ise mesafe uzun ve önde THE LAST ROMANCE koşuyu süratlendirecektir, HASAFET de olsa tadından yenmezdi ama yine de yarış güzel tempolara çıkacaktır.
Uzun mesafede daha iyi konumlanacak ve her şeyden önemlisi bekleyecek olan LONG RUNNER daha önce kolay geçtiği rakipleri bir kez daha kolay geride bırakacaktır diyor ve günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum..













Son ayakta ise; üç safkanı rakiplerine oranla bir adım daha önde görsem de çok at yazılması gereken bir yarış olduğunu düşünüyorum.
Öncelikli şansa sahip isim 5 numaralı
KARAMUSTAFA'dır..
Ankara'da mesafe uzun değilse çok başarılı yarışları bulunan safkan bir süre geri gitmişti ama son 2.liğinde gösterdi ki yavaş yavaş toparlanmış.
Bugün üzerinde Kocakaya var ve safkanı güzel bir şekilde saklayıp tam zamanında yürütecek, çok akıcı bir sprint yapmasını sağlayacaktır, favorim..

BALALAYKA son yarışında OĞUZBOYLU karşısında çaresiz kaldı çünkü rolanti tempo kurbanı oldu.
Safkan için tüm sezonun yorgunluğu en son yarışında ortaya çıktı.
Bugün mesafe lehine döndüğü, tempo da istediği gibi olacağı için rakiplerini yine sürklase eder gibi geride bırakabilir.

SÜRGÜNTAY ise önceki sentetiğinde ve son kum yarışında sergilediği performanslarla Cumhuriyet'e hazır olduğunu gösterdi.
Geçen sene KARAMUSTAFA'yı kıl payı geride bırakarak bu yarışı kazanan ve daha ziyade çimci olan safkanın favori olması anormal değil, çok şanslı..

Mesafe kendisine kısa olsa da formu süper
OĞUZBOYLU, Ankara orta mesafede harika bir yüzdesi olan TAYKUT, genç at BABAİSMAİL, sprinti çok kısa olda da bir çırpıda gelebilecek ULUBAŞ, son yarışındaki 3.lüğünde KARAMUSTAFA'dan çok da bir farkı gözükmeyen BATMANASLANI ve istikrarlı isim DEMİRPERDE sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir..













2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,3,10,5
2.AYAK: 7 / 8,,2,3,4,6
3.AYAK: 1,3,9
4.AYAK: 5,4,2,6,10
5.AYAK: 4
6.AYAK: 5,12,14,,6,7,11,18,2,13




Not:
 Eğer son ayak üç at bırakılır ve isabetli olursa koca programda, her ne kadar pek tutmasam da bizi yatırma ihtimali olan üç at var; BEKLENEN - ŞEF SULTAN - TANCAN BEY..
Bunlar eklenebilir..
ALİHAN tek bırakılırsa da ekleme yapılabilecek sadece ŞEF SULTAN kalıyor, bu durumda son ayağı azaltmak anlamsız olur.
Burada karar biraz da sizin, yani hislerinizin..

Yorumlar

#1 - keremcan - 11.01.2021 22:02

TEK KELİMEYLE HER ŞEYİYLE AMA HER ŞEYİYLE MUHTEŞEM DİN... yolun açık olsun bu alemin tek PRENSİ

#2 - Ceco1 - 14.11.2020 17:39

Tebrikler daim olsub

#3 - Cinar 1 - 14.11.2020 17:21

Hem keyif aldık hem altılıyı bulduk emeğine sağlık tebrikler Berkay

#4 - bodrum - 14.11.2020 17:20

Emeğinize sağlık.

#5 - Bold pilot - 14.11.2020 17:11

Tebrikler.HARİKA YORUMLAR.Özellikle ALİHAN yorumu..devamı gelcek.ÇOK PROFESYONELCE ..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.