DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 10 ŞUBAT Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 10 ŞUBAT


Programa çalışmaya başlamadan önce göz gezdirdiğimde şunu düşündüm: 'Sağlam bir tekimiz varken diğer ayaklar umarım zor olur ve altılı ganyan paraya gider'..  Belki 'bulalım da ne verirse versin' diyeceksiniz ama benim öyle düşünmediğimi daha önce dile getirmiştim.
Ne yazık ki Şartlı-1 ler dahil, hiçbir ayak zor falan değildi benim çalışmamda.. Baktıkça her ayağı tek görmeye başladım neredeyse..
Pek tabi ki aralarında bir güvenirlilik sıralaması / yüzdesi var ama bu programın ben para vereceğini falan düşünmüyorum.. Üzgünüm, şevkinizi kırmak istemezdim.
Bence tercihimiz yedili ganyan olmalı..








ALTEPE: İki hafta önceki yarışta startı iyi alamamasına rağmen M.Çiçek'in akıl dolu sürüşüyle kafayı almasını izledik..
Yarış daha yeni başlamış olabilirdi ama kafayı alma hamlesiyle Çiçek işin % 80'lik kısmını bitirmişti bana göre..
EL HAMAME rahat durmadı ve daha düzlüğe girilmeden ALTEPE'nin içinden sokularak onu biraz yormaya çalıştı ama safkan bana mısın demedi..
AKKULA, ALTEPE'nin dışına ona çok kolay hakim olacakmış gibi çıktı ama 150 metre gittikten sonra tükendi..
REİSOĞLU ise son 100'e kadar ALTEPE ile eşdeğer hızda sprint yaptı ama avans rakipteydi.. Zaten sonlara doğru tıpkı AKKULA gibi REİSOĞLU da tükendi..
Finalde ise açıkça şu görüldü: AKKULA ve REİSOĞLU sabaha kadar koşulsa ALTEPE'ye hakim olamayacaklardı..
Eğer M.Çiçek, MAVRA'yı önüne alıp baştan itibaren 2 giderse, düzlükte yapacağı sprintiyle AKKULA ve REİSOĞLU'na yine geçilecek gibi olur ama hiçbir yerde teslim olmaz.
Yedili ganyan bankom ALTEPE'dir..











DIDACTIC: İstanbul 1-Şartlı yarışları çalışırken bazen yanıltıcı olabilse de en referans aldığımız yer 'İdman Pisti' programıdır..
Tjk'nın kendi sitesine de yüklenen bu yayını dileyen herkes izleyebilir.. Umarım Tjk yakın zamanda, diğer illerde de bu hizmeti verir veya zaten veren kişilerle çalışır..
Gözlemlerime gelince, beğendiğim pek çok tay oldu ama 20-30 tay içerisinde beni en etkileyen isimlerin başında DIDACTIC gelir..
Bu nasıl bir kendinden eminlik? İç pistte böylesine bir aksiyon yapısı yalnızca çok sınıf tayların bünyesinde bulunan bir şeydir..
400 metrelik görüntüden bu kadar etkilendim ama tek sebep bu değildi tabi.. Safkanın genel idman programını da çok beğendim.
Eküriye bakıyorum, yakın zamanda MANDARIN gibi çok sınıf bir safkan yetiştirmişlerdi.. Çok iyi ahır bakımları olduğu belli.
Kulvarı güzel, aşırı hazır durumda, mesafenin çok kısa olmaması lehine.. Açıkçası diğer ayaklarda tabiri caizse kabak gibi bankolar çıkmasaydı bu çok beğendiğim safkanla riske girerdim ama programın geneline bakarsak riske girmenin anlamsız olduğunu görürüz.

En ciddi rakibi ise yarışın favorisi
CRIMEAN WIND olarak gözüküyor.. Daha önce deklare olduğu bir yarıştan ufak tefek sıkıntısından dolayı çıkan safkan biliyorsunuz Aracı ekürisinin tayı..
Malumunuz, eküri özellikle taylar konusunda Türkiye'de uzak ara önde.. İdman görüntüsü çok güzeldi ama daha önce çok daha iyi taylarını izlediğimden bu safkan beni tam olarak tatmin etmedi.. Tabi bu gruba göre değerlendirecek olursak yine de çok iyi..


Yedili ganyanımızda iki atla geçelim ama altılı ganyanda diğer ayaklar kolay olduğundan,
LISSANDRA, LADY NADİRE , VICTORY GREEN, SON OF AGRESIVO, ROSABAYA, SEA SOUND sıralamasını takip edebilirsiniz.
Kapatmak adına
ROYAL GIRL ve UÇANOK'a da şans verilebilir..











DÖVER: Altı ayak içerisinde benim uzak ara en güvendiğim isim diyebilirim kendisi için.. Agf tablosunu bilmiyorum ama umarım yanına rakip yazılan atlardan biridir.. Yani en azından sürdirek değildir..
İlk başta sıkletine bakınca 'olmaz' demiştim kendisi için ama yarışı çok detayına inmeye gerek kalmadan çözmek zor değil..
Biraz bakınca DÖVER karşınıza sapasağlam banko olarak çıkıyor.
Öncelikle bir Kaizbert yavrusu olduğunu hatırlayalım.. Mücadele özellikleriyle ön plana çıkan bu safkanlaradan DÖVER, zaten daha önce inatçı karakterini ortaya koymuştu..
Startla birlikte liderliği alıyor ve kimseye de bırakmıyor.. Şöyle bir baktığımızda PRATİK NEVZAT ve YUNUSGİBİ dışında önlerde yer edinme ihtimali olan tek bir at bile göremiyoruz.
PRATİK NEVZAT'ın ısrar etmeden 2 gidebildiğini, YUNUSGİBİ'nin de zaten normalde kaçak olmadığını, sadece uzun süredir koşmuyor ve nefes açmak isteyebilirler diye bahsi geçtiğini biliyoruz.
Tüm bunları geçtim, üzerinde arap atlarına efsane binen U.Polat var ve yine arap atlarında sıkletini çok iyi ayarlayan bir jokey..
Bomboş kalacak ve hiçbir yerde de yakalanmayacak.. Sağlam bankodur..













KINALI KUZU: Bu yarışın aynısını jokeylere verin, her ata kendi jokeyi binsin benim için 1. belli; kesinlikle KINALI KUZU..
Evet belki bir aprantinin kolayca idare edebileceği stilde bir at ama kazanması için yine de milimetrik sürülmesi gerekir.. Yani sadece tuta tuta gitmekle iş bitmiyor.. Zaten bu tarz atların teşvikten, kırbaçtan hazetmediğini artık herkes görüyor, mühim olan bu sprint mesafesini tam olarak ayarlamak..
ULUKIZ startla birlikte liderliği alacak, çok kötü çıkacak olmasına rağmen DURDEN dışarıdan doldurarak 2.liğe sokulacak, bariyerde 3.lükte ise ALDERAMİN yer alacak..
Düzlüğe çıkıldığında ULUKIZ temposunu arttırıp direnmeye çalışırken ALDERAMİN gelip kolay temposuyla rakibini yakalayacak ama hakim olmaya çalışırken cebelleşip duracak.. Tabi bu arada DURDEN tempo kaybedip gerileyecek..
KISRAKBAŞI da kolay temposuyla hakim olur gibi bi kendini gösterecej ama muhtemelen o da son veremeyecek..  Son 300'de herkes birbirine hakim olmaya çalışırken, eğer oralara kadar saklanarak gelip idareli sürülmüşse, KINALI KUZU hepsine bence transit bir şekilde hakim olacak..
Dedim ya, şu tekler keşke zor programda denk gelse... Aprantisi hata yapmazsa nasıl geçileceğini merak ettiğim safkanlardan biri..












ZAFER ATEŞİ: Son 1000'e girildiğinde bana hep 'acaba mı' dedirtmiştir bu safkan çünkü diğer rakipleri aşırı rahat giderken, kendisi 800'de tamamen teşviğe ihtiyaç duyar ve düzlüğe çıkılana kadar da bu teşviğe kayıtsız gibi gözükür.
Yani hiçbir yerde işlemeyecek diye korktuğumuz at, son 400'de ise adeta bir canavara dönüşür..
Hem seri hem de uzun sprint yapabilen bu safkana daima hayran olmuşumdur.. Çünkü ben, hem bu seri adım yapısına sahip olup hem de ciğerli olan çok az safkan gördüm şimdiye kadar..
Bu açıdan benim için yeri özeldir.. En sevdiğim bir diğer özelliği de yarış rolanti geçmiş, hızlı geçmiş umrunda dahi olmamasıdır..
Yarışını yapar, gücünü sonuna kadar koşar ve son 200'e emin fulelerle girmiş, hayran hayran baktıran bir at izleriz..
En zorlanmış hali bile, URASHAN'ın çıkacağı bu yarışta BAYBAŞKAN'a 1 boy yapar ki bence zorlanmaz da..
Geçilmez, yıkılmaz kaledir..












GANGSTER - BLANKA - LAST PRINCESS - ÇIKSALIN: Bu dört atı rakiplerine oranla çok daha fazla beğendiğimi belirteyim..
Bunlardan GANGSTER iç pistte yaptığı galobunda kendinden eminliğiyle beni benden aldı.. Müthiş aksiyonlar...
Orijinine baktığımızda hemen dikkatimizi, 2003 Çaldıran'da SABIRLI'ya geçilerek 2.olan HIGH COURT çekiyor.. Onunla kardeşve bir LUXOR yavrusu.. Enteresan bir eşleşme olmuş..
Startı nasıl alacak bilmiyorum ama taylarla iyi iletişim kuran M.Çiçek idaresinde kolay kazanırsa şaşırmayacağım..
BLANKA'yı tek kelime ile tamamlayacak olursam ' yürekli' derim.. Notlarıma 'gücünü çok beğendim' diye almışım.
Üzerinde Kocakaya, hazırlıkları iyi ve kulvarı şahane.. Kardeşi SCIFO'nın tıpatıp aynısını izleyebiliriz..
LAST PRINCESS'e gelince, kendisinde dikkatimi çeken aksiyon yapısı oldu.. Hızlı mı yoksa ağırkanlı ve fuleli mi sanki safkan kendi de buna karar verememiş gibi.. Ben kendisinde biraz SAVURLU'yu gördüm.. Eski takipçiler bilir, idman pistinde izleyip bende apayrı bir yer edinen kısrak olmuştu SAVURLU.. Şampiyonumuzdu, evladımızdı.. Neden benzettim çünkü hem hız hem de ön ayaklarını kaldırarak atma isteği var.. :)
ÇIKSALIN'ın ise galop görüntüsü çok kısaydı ama ben çok sağlıklı ve hazır bir tay gördüm..
LUCA BRASI'nin veliahtı gelmiş olabilir.. Kesinlikle ihmal etmeyiniz.












HERAKLES: Tabi ki bu safkanı tek yazacak kadar delirmedim çünkü çok daha sağlam bankolar var ama çalışmamı yaptığımda oldukça ön plana çıkan isim oldu kendisi..
Maiden'a veda ettikten sonra katıldığı yarışında bence bu gruptan çok daha üst bir grupta şahane koşan safkan, son yarışında ise sıklet avantajını kullandı ve bence yine şahane bir yarış koştu..
Sadece son üç yarışına bakarak bu yarışı HERAKLES'in kazanacağını söyleyebilirim ama bir yandan şunu da unutmamak gerek: İki tanesi 1200'dü, bir tanesi de 1400.. Üstelik ikisinde de 50 kg sıkleti vardı.. Yani sırf daha iyi atlarla koştu diye , hele de uzayan mesafede 'tek' diyemem kendisi için..
GÜNEŞ IŞIĞI, REŞİTBEY, AYKARA, KESKİNER ve iyi çıkarsa GÜLDÜR GÜLDÜR gibi isimlerin liderliğe çıkmak isteyecekleri bu yarışta, hafif tereddütlü başlayıp bariyerde 4.5.likte yer edinmesini beklediğim HERAKLES her şeye rağmen benim net olarak favorimdir.


İZDAHİ ve ONURŞAH çalışmama göre en ciddi iki rakip çıktılar..






YEDİLİ GANYAN ŞABLONUM:

1.AYAK: 1
2.AYAK: 2,1
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1,,3,6,7,4
5.AYAK: 1
6.AYAK: 2,6,9,7
7.AYAK: 6,,5,7 / 9,8,1,12



ALTILI GANYAN ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,1,,,7,6,4,10,8,3,9,5
2.AYAK: 1
3.AYAK: 1,,3,6,7,4
4.AYAK: 1
5.AYAK: 2,6,9,7
6.AYAK: 6,,5,7 / 9,8,1,12

Yorumlar

#1 - GS1905 - 10.02.2018 15:50

Usta Zafer Ateşi arkası üçlü bahis önerir misin

#2 - Ferson1 - 10.02.2018 13:06

Berkay bey tercih edecekler için misli bir şablonda paylaşabilirmisin

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.