DUYURULAR

NİHAYET GÜZEL PROGRAM - 8 ARALIK KOCAELİ Kategori adları

NİHAYET GÜZEL PROGRAM - 8 ARALIK KOCAELİ


Bazı programlar vardır, detaylı çalışsan bile hiçbir şey anlamazsın, sürdirekleri tek versen ayrı bir dert, onları yıkıp zor ayakta tercih yapsan ayrı bir dert..
Ben son iki haftadır öyle berbat programlarla karşılaşıyorum ki, içimi kıpır kıpır eden tek bir at bile olmadı şimdiye kadar.. O yüzden de altılı yakalayamadık bir süredir..
Ancak Kocaeli programı, uzun zamandır gördüğüm en iyi ve çalışırken anormal derecede keyif aldığım bir programdı.. Haliyle yorumlara yansıdı ve okurken keyif alacağınızdan eminim..




 


 

 

Birinci ayakta; öncelikle startta kalacak atlardan başlayalım; PARLAN ve HURRICANE FLY.. Bu iki safkan da muhtemelen en az 10 boy startta kalacaklar..
OSMANİYE ÇOCUĞU, HOŞGÖRÜ ve MEGAS ise daima bekleme yapmayı tercihleyen, ön taraftaki tempoyla işleri olmayan safkanlar.. Dolayısıyla gidişat faktörünü değerlendirirken geç çıkacak iki atla birlikte dikkate almayacağımız isimlerdir.. Hatta bu isimlere SCIFO'yu da ekleyebiliriz..
VOLKANIMSIN'ın da öndeki tempoyla işi yok ama ön grubun hemen arkasında 3.4.5.lik civarında yer tutabiliyor..
Yani anlayacağınız 10 atın 7 tanesi bekleme yapan, yarış hızlanmadığı sürece haliyle son vermekte zorlanan atlar..
Geriye kalıyor üç isim;
TOVİN - DREJAN ve ATLETICO..
İşte bu üç safkanın yarışa nasıl başlayacakları, birbirlerine pres yapıp yapmayacakları, jokeylerinin aldığı direktif çok çok önemli..
Ben tabi ki bu yarışı Sinan'ın kazanmasını isterim. Çünkü hem sevdiğim bir arkadaşım hem de
TOVİN oldukça cazip konumda..
Dolayısıyla eğer TOVİN de isterse, Sinan'ın kazanması için elimden geleni uzaktan da olsa yaptım :)
İlk 50 metrenin bile çok önemi var; DREJAN genellikle kolay tempoda giden bir at ve teşviksiz bir şekilde liderliği almak isteyecektir..
Eğer TOVİN iyi başlayıp serilik yaparsa DREJAN bırakıp 2.liğe mi yerleşir ya da ATLETICO starttan iyi çıkamasa bile Ketme ile hiç kimseyi takmadan ve dışarıdan doldurarak liderliği mi alır işte burasını kestirmek güç.. 
Sevgili Sinan'a, iki farklı senaryoda A ve B planları sundum, dikkate alacağından eminim.. Tek dikkat edeceği şey, kolay tempoda giden DREJAN ile teşviksiz olsa dahi tek at şeklinde gitmemek  ( atı hırslandırıp şuursuz serilik yapmasına sebebiyet verecektir ) ve Ketme'nin sesini duyduğunda onunla güreşe girmemek.. ( Ketme kafayı almak istediğinde herkese bağırır 'bırakın' diye )
Buraya kadar analiz ettik, bundan sonrası ise, TOVİN'in iyi durumda olup olmamasına kalmış.. Bana sorarsanız bu üç at,
TOVİN - DREJAN - ATLETICO çok şanslılar.. Ben aralarında bir kıyasa giremem çünkü gidişat belli değil ve bu atların dengesizliği çok fena :)

Peki, ön tarafta saçma sapan beklenmedik bir gidişat oluştu ve ben yanıldım, o zaman bizim de bir B planımız olmalı öyle değil mi?
4.5.likte gidip kolayca arttıran
VOLKANIMSIN ile kumda ilk kez koşacak olsa da anneden kardeşlerinin hepsi kumcu olan ve hem hazırlıkları güzel hem de sıkleti müsait olan HOŞGÖRÜ ile bana göre yarış büyük ölçüde kapanmış oluyor.

Geriye kalıyor iki adet soru..
1-) Son kaba kumdaki yarışında geri geri giden 60 kilolu
SCIFO'ya sırf Furkan'dan dolayı şans verilir mi?
2-) Starttan en az 10 boy geç çıkacağı kesin olsa da önceki yarışını yine bu şekilde geç çıkıp kazanan
PARLAN'a rolanti tempoya rağmen şans verilmeye değer mi?














İkinci ayakta; yine geç çıkış yapması kuvvetle muhtemel safkanlardan başlayalım önce..
YADİGARIM'ın hiç başlamama ihtimali var, başlasa bile en az 7-8 boy kalacaktır.. Keza ISLAH'ın da hayatı boyunca olduğu gibi en az 6-7 boy kalacağını da söyleyelim..
AÇIK KIRMIZI, YABANCI GELİN birkaç yarıştır kötü çıkış yapan atlar olurken, ALYANAKLIM ve BATUŞKIZI ise son yarışlarında çok kötü çıkıp en geri gitmek zorunda kalan isimler..
Şimdi gelelim gidişata; 3 yaşlı araplarda 15.likte giden bir sonraki hafta kaçmak istediği için çok da kuvvetli olmayan varsayımlar üzerinden gideceğiz..
Başarılı olduğu yarışında kafayı aldı ve 143 gün arası var diye nefes açmak amacıyla kafayı alması en muhtemel at MARDİNKAPISULTANI.. 'Kaç git' diyeceklerdir muhtemelen..
Aynı şeyi, starttan son yarışındaki gibi geç çıkmazsa ALYANAKLIM isteyebilir ama yine geç çıkarsa önlere gelemeyeceğinden sadece ve sadece DERİNCE isteyebilir..
DERİNCE 1.kulvardan , MARDİNKAPISULTANI ise 11.kulvardan yarışa başlayacak ve MARDİNKAPISULTANI'nın liderliği alma ihtimali benim kuruntum da olabilir.. Sonuçta maiden yarışta liderliği almakla burada almak arasında fark var ve belki de at çok kötü, yani serilik yapamayacak durumda..
Böyle bir tabloda 1.kulvardan yarışa başlayacak olan 52 kg'lı ve H.Kaplan'lı
DERİNCE muhteşem ötesi koşmaz mı?
Dışarıdan önlere gelme ihtimali olan ALYANAKLIM ve MARDİNKAPISULTANI'nı saydık, YORANGÜLÜ, İSTİKBALİM, TOKUŞUNKIZI ve SON SÜRAT ise yarışı ön gruba yakın, 3.4.5.likte götüren atlar.. Liderlikle işleri yok.
Yarışın favori çıkan atına bakıyorsunuz; YORANGÜLÜ... Son yarışını Furkan Yüksel ile zar zor kazanıp ciddi efor sarfetmişken, şimdi üzerinde E.Ardıç.. Hadi bunu geçtim, YORANGÜLÜ'ne göre bugün geri planda kalmış gözüken bizim DERİNCE, çok değil, 5 Kasım'da, en gerilerde gitmesine rağmen YORANGÜLÜ'nü gayet temiz geçiyor.. Sadece bu bile, YORANGÜLÜ'nün en azından DERİNCE'den üstün olmadığını gösteriyor ve bugün DERİNCE'nin kaçıncı at, YORANGÜLÜ'nün kaçıncı at çıktığı ortada..
Şimdi gelelim, DERİNCE'nin, MARDİNKAPISULTANI ve/veya ALYANAKLIM'la kapışma ve dolayısıyla kötü koşma ihtimalinde kimleri tuttuğuma..
Bir kere
İSTİKBALİM eğer sakat falan değilse bu rakiplerinden üstün bir isim, önce onu belirteyim.. İlk yarışını çok güzel bir şekilde kazandı, sonrasında Şartlı-4'te ağır çimde yine fena değildi, en son yarışında ise son 200'de tabela mücadelesi verirken enseye basıp sonuncu oldu.
Enseye basıp sonuncu olduktan sonra ara veren bir attan her zaman şüphe duymak gerekir.. Hazırlıkları ahım şahım olmasa da kalitesiyle ve jokeyiyle bence çok koşar..
Bir dğer çok şanslı isim de
TOKUŞUNKIZI..  İlk kaba kum yarışına göre bence şahane bir performans sergiledi..
Sert başladı çünkü binicisinde diğer atları tanımadığı için 'kimse gelmezse kafayı alırım, atım iyi' düşüncesi vardı.. Ancak DÖVER ve BABALARIN BABASI çok seri olunca bu safkan hafif teşviklerle 3.lükte gitmek durumunda kaldı.
Düzlüğe, dışlarından sprintine başlayarak çıktı ve kazanacak gibi de oldu ancak rakibi KAIZBERT olunca mücadeleden mağlup çıktı.
Bugün çok da sert geçmeyecek yarışta, ön grubun hemen arkasında kolay temposuyla yer tutacağından, müsait sıkletiyle hakimiyetini hissettirirse şaşırmamak gerekir.
İşte bu üç atı rakiplerine oranla çok daha ön planda görüyorum.. Yanlarına at yazıp yazmama kararı ise tamamen üçüncü ayakla alakalı..















Üçüncü ayakta; ilk iki ayakta yaptığım ciddi analizlere yaklaşamadım bile.. Çünkü öyle dengesiz ve kapalı kutu atlar bir araya gelmiş ki net bir şeyler söylemek mümkün değil.
Bu gruptan fazlasıyla üstün
HARPUTLU yarışın haklı favorisi..
Mücadele özelliği olmayan ancak yarış içerisinde inanılmaz kolay tempoda gidip çok da kolay arttıran HARPUTLU'nun sprint mesafesini çok çok iyi ayarlamak gerekir..
Başlarda veya ortalarda yapacağı 50 metrelik serilik bile etkili son verememesini sağlar..
COSMIC CLOUD, ARYA SULTAN başta olmak üzere, ROYAL STORY, KOREK, BILBAO gibi ön grupta gitmek isteyecek birçok safkan bulunduğundan HARPUTLU eğer geç çıkmasına rağmen sabırlı olursa kazanmaya yakın gözüküyor..
Ancak benim daha çok tuttuğum isim 8 numaralı
ROYAL STORY..
Sıkıntılarından arınan ve Kocaeli'de ikidir güzel yarışlar koşan safkan üstelik bunlardan bir tanesinde çok kötü sürülmesine rağmen bu performansı sergiledi..
Yukarıda saydığım atların ROYAL STORY'den daha seri olduklarını söyleyemem, olur da iyi çıkarsa hiç kimseye kafayı vermez ve düzlükte HARPUTLU ile yan yana gelirse bence hiçbir yerde de kesmez.
Bu yarışı 8-4 şeklinde iki atla geçmeli miyiz, hiçbir fikrim yok.. İlk iki ayak zor yarış ama daha iyi analiz ettim, üçüncü ayak bir şey anlamadım ama anlamamamın sebebi analizlik bir şey olmadığından olabilir.. Yani 8-4 şeklinde kolayca geçebileceğimiz bir ayaktır ama derinlere inmek istediğimiz için önümüzdekini görememiş olabiliriz.













Dördüncü ayakta; RASİM KAPTAN ve SPARDAN İLAYDA maiden'a veda ettiler ancak benim gözümde hala maiden kalan isimler..
Dolayısıyla bu isimleri kafadan eliyor ve yarışı üç at üzerinden değerlendirmeye başlıyorum..

ASLAN ADAM malum, çok sık koşuyor ama koştuğu rakipler, buradaki diğer iki ata göre baba rakipler..
Hatırlarsanız F.Karakurt ile kazandığı yarışında bu safkanı tek tutuyordum ve oldukça sert bir grubu geride bırakmıştı..
Çok güçlü bir yapıya sahip ama arttıramıyor.. Her yerde sabit temposu var ve haliyle gerilemiyor da.. Bu da dayanıklı, uzun sprinter yapısını ortaya koyuyor.
1200 olsa toparlanamayabilirdi ancak 1400'de gücünü alırsa affetmez..

MISTER GÖRKEM ve PIERRO'dan hangisi kafayı alacak, biri aldığında diğeri hemen bırakacak mı yoksa ısrar mı edecek işte bunu bilemeyiz..
İstanbul'daki yarışlarında izlediğimiz PIERRO çok seri bir isim, Bursa'da tek bir yarışta izlediğimiz MISTER GORKEM ise sağa sola savrulan rakiplerinin yanında serilik yapmış gibi gözüktü ama bizi yanıltabilir..
Şurası kesin; bu iki safkan liderlik mücadelesiyle başlar ve inatlaşırlarsa ASLAN ADAM sonlara doğru ikisini de avlar.
Yok eğer temkinli olurlarsa, ASLAN ADAM geç toparlandığı ve 'hadi' dediğinde arttıramadığı için ikisinden birinin direnme ihtimali olur.















Altıncı ayakta ise; banko olarak önereceğim, yazımın başında bahsettiğim içimi kıpır kıpır eden safkan; 6 numaralı
SELDANIN OĞLU..
İlk bakıldığında grup sert gibi gözükebilir ancak bu atın buradaki tüm attan daha iyi olduğunu az sonra söyleyeceklerim ispatlayacaktır :)
BAŞKAYNAK'ın uzun mesafede biraz eksik olduğunu söyleyebiliriz, önceki 2.liği güzel ama artık sürekliliği yok, zaten sıkleti de haddinden fazla ağır..
SARAYBOSNA'nın Adana kaba kumunda totosu güzel gözüküyordu, girip baktığımda hepsinin boşluk olduğunu gördüm.. Tamam G3'te 2.liği bulunuyor ama SERHANTAY zaten köy kasaba kurmuş, 3.4.5.likte bıraktığı atlar KIZILTUĞ, AŞK VE GÜL, DİRANŞAN falan..
Hem sıkleti ağır, hm gidişat dezavantajı var hem de bence her şeye rağmen kaba kumcu falan değil..
İLGİLGE İstanbul'da 1200-1400 sentetik koşması gereken, uzun kaba kumla gram alakası olmayan bir at.. Hele de bu kiloyla.. En fazla 3.4.lük uğraşı verebilir ki o da zor..
KORALAY hem yaşlandı hem de en son Kocaeli'de KASMANBEY'i yamak yarışında geçti hepsi bu.. Eski durumunda değil.
ŞAHİNGÖZ alt grup atı ama benim 'olmaz' diyemeyeceğim bir isim çünkü bir kere genç at ve Tokaçoğlu'nun tercihi enteresan.. Korktuğum tek at diyebilirim..
KAÇIN GELİYOR ve BİLGEKURT biri 10 yaşına girecek diğeri 11 yaşına, artık jübile zamanları geldi, şu anda hiçbir yerleri gitmiyor.
Tablo böyle olunca SELDANINOĞLU gözünüze bir anda şampiyon gibi gelmeye başkıyor..
Sıklet avantajı var, gidişat avantajı var, atta karakter desen inanılmaz derecede var, e daha ne olsun ki? Startta 10 boy falan kalır, o zaman yapacak bir şey kalmaz, bizim şanssızlığımız olur ancak en fazla 2 boy kalıp dışarıdan doldurarak liderliği alacaktır..
Düzlüğe pisti ortalayarak çıkacak olan safkan, rakiplerine her yerde direnecek ve bence kazanacaktır..
BANKOM..

Rakip arayanlara; ŞAHİNGÖZ ve SARAYBOSNA'yı öneririm..











ALTILI ŞABLONUM 1 : 

1.AYAK: 5,4,8,,1,9
2.AYAK: 6,7,13
3.AYAK: 8,4 / ????
4.AYAK: 1,2,3
5.AYAK: 5,3,6,12,1,2,9,10,7
6.AYAK: 6




ALTILI ŞABLONUM  :

1.AYAK: 5,4,8,1,9 / 2,3
2.AYAK: 6,7,13 / 5,2,12,10
3.AYAK: 8,4
4.AYAK: 1,2,3
5.AYAK: 5,3,6,12,1,2,9,10,7
6.AYAK: 6




NOT: Yukarıda gördüğünüz iki ayrı şablonun birbirlerinden farkları sadece ilk üç ayakta..
İlk üç ayak yorumumuzda ne demiştik, ilk iki ayağı bu kadar güzel analiz etmişken 5 at 3 at şeklinde geçtiğimizde üçüncü ayağa at ekleme fırsatı doğuyor, ancak ilk iki ayağı biraz daha sağlamlaştırırsak üçüncü ayağı normalde de olması gerektiği gibi 8-4 şeklinde, iki atla geçiyoruz..
Bu şekilde yanlış tercihle çok altılılar kaybettik.. Dikkat ettiyseniz bu şablonlar birbirlerinin zıttı, alternatifleri falan değil.. İki ayrı tek falan da yok.
Son ayak tekimiz belli, dördüncü ve beşinci ayağımız da kapalı, sadece üçüncü ayağı iki atla geçip geçmemeye karar vereceğiz.. İki atla geçmemeye karar verirsek soru işaretli kısım, yani 8,4'ün yanına ekleyeceğimiz atlar saat 13.30'da güncellenmiş olur..
İki atla geçmeye karar verirsek de 'altılı şablonum 1' silinir.. Bütçesi kısıtlı olanları ise ilgilendiren çok bir şey yok, muhtemelen 5 at 3 at 2 at şeklinde geçecekler..
Herkese bol şanslar diliyorum..

Yorumlar

#1 - populardemand - 08.12.2017 15:36

derinceyi atamadık potoya şans yok be bilader şans

#2 - BERKAY KURT - 08.12.2017 14:09

Küçük82; çekindiğim bir isim yok, bence doğru kararı verdik, oyunu tekimize getireceğiz diye düşünüyorum.
Agfye göre sadece beşinci ayak YILDIZGÜZELİ’nden çekindim ama yazmamamın sebebi KARTALÖMER gibi stili rakibi olmasındandı..

#3 - Küçük82 - 08.12.2017 13:42

Berkay 3 ayak 8/4 rakibi kimler olur gözüne çarpan ters atlar varmı

#4 - populardemand - 08.12.2017 12:13

sanırım bugun oldu bu iş

#5 - Durmaz1981 - 08.12.2017 8:00

MISTER GÖRKEM ilk yarışını gösterişli kazanan tay benim en sevdiğim orjine sahip PAWERSCORT dayanıklı güçlü en önemliside uzun mesafeyi sever yani ilk yarışı 1200 dü 200 metre uzadı bitiremez diye düşünmeyin . Bana göre sınıf bir at olacağa benziyor çıktığı gibi kazanmasını bekliyorum bu riske değer arkadaşlar.

#6 - devsev - 08.12.2017 3:05

gecenin bu yarısı büyük bir zevkle okudum yorumlarını analizler harika tabiki de birazda şans da lazım inşallah denk gelir bol şanslar..................

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.