DUYURULAR

YARIŞ ZİYAFETİ - 28 EKİM ANKARA Kategori adları

YARIŞ ZİYAFETİ - 28 EKİM ANKARA


Tahminlerimize geçmeden önce S.KAYA'nın bugünkü koşularda at binemeyeceğini, CANKARDEŞLER'e K.Tokaçoğlu'nun, FINESSE'ye M.Kaya'nın, YELTAY'a ise muhtemelen yine M.Kaya'nın bineceğini belirtelim. Özellikle benim tahminlerim açısından aşırı önem arz eden bu gelişmeyi sizlerle paylaşarak tahminlerime başlayayım..
Birinci koşuda tecrübeli isim
İSTASYON'un rakipleri ilk kez koşacak olan SESSİZ TANIK, BUDUNALP ve ufak bir ihtimal de olsa KRALARSLAN şeklindedir.
İkinci koşuda bayan biniciler olmasına rağmen
BAŞYİĞİT'i sağlam görüyorum.
Üçüncü koşuda da
BITCOIN çok daha sevdiği kaba kuma çıkıyor ve bir sıkıntısı yoksa bence pistte kazanır. Yok eğer sağlıksız görüntüsü bu yarışta da devam ederse WIN THE WEST ve JIMFED devreye girebilir.






Altılı ganyan'ın ilk ayağında; YELTAY'ın startla birlikte liderliği alacağını, kulvarından geç çıkış yapsa bile ARTUKLU'nun ise onun sağrısına dolanarak ya da 1 boy peşine takılarak rakibine pres yapacağını belirtelim.
BABA CUMA da İzmir'deki maiden yarışı kaçarak kazanmıştı ama bu grupta önlere gelemez diye onu dğerlendirmeye almıyorum, ilk iki sırayı kesin olarak YELTAY ve ARTUKLU paylaşacak.
Tabi ki yarışın favorisi YELTAY'a, ARTUKLU'nun yapacağı presler oldukça önemli.. ARTUKLU da beklemeyi sevmediği için bu ikilinin inatlaşması beni şaşırtmaz.
Bu durumda sprinterlerden
SELKUT, ALTEPE ve AKKULA çok şanslı olurlar.. Hatta ben SELKUT'un ekürisi BOYLAM'ın da çok iyi koşacağını düşünüyorum.
Sprinter safkanların şanslarını daha yüksek görsem de
YELTAY ve ARTUKLU ön tarafta temkinli giderlerse aralarına başka bir at sokmayabilirler de.. O yüzden beş at yazarak başlamak en mantıklısı olacaktır..











İkinci ayakta; hatırlarsanız benim evlat
AGAH'ı sizlere kaba kum yarışında banko olarak önermiştim.
O gün ilk ayaktan yatar yatmaz bana kızanlar oldu ama yarışı kazanan PEXUSS'ta yasaklı madde tespit edildiğinden haberleri var mı acaba? AGAH'a 1.lik ikramiyesi gidecek ama olan bizim teke ve yediğimiz haksız sitemlere olacak :)
PEXUS gibi, ilaçlı olmadan 1.olamayacak vasat bir atın, 1400 metre boyunca sprint yapan AGAH'ı geçmesi mümkün değildi normalde..
AGAH sonra gitti uzun çimde önde temposunu kurarak çok daha sert rakiplerini geride bıraktı.
Evet 1400'le alakası yok, tam bir tempo atı ve ön tarafta sert başlayarak liderliği almalı ancak o gün için 1400'e rağmen o rakiplerine geçilmeyecekti.
Herneyse, bugün kendisini uzun kumda, 50 kg sıkletiyle yakalamışken ilk başta 'asrın bankosu' demiştim..
Ancak derinlere indikçe paranoyak senaryolar üretmeye başlıyorsunuz :) 
AGAH kazandığı yarışına çok sert bir şekilde liderliği alarak başladığında bugünkü rakiplerinden BABA İHSAN bunu kabullenmiş, 3.4.lükte falan gitmişti..
Ancak bugünkü yarışta A.Şaşmaz'dan çok tehlikeli şeyler seziyorum.. Bir kere şunu net olarak belirtelim; AGAH liderliği yarışın hiçbir yerinde bırakmayacak, bunun için gerekirse 800 metre biriyle inatlaşabilir.
İşte o yüzden aynı şeyi isteyecek tek bir rakibin çıkması, bizim Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı koşularını görmeden yatmamıza sebep olur ki bunu hiç istemiyorum.
Nasıl ki yeteneksiz jokey D.Sav MADEMOISELLE'yi 5.likte götürüp LADY FALCON gibi hayatında liderlik almayan atı arap temposunda önde boş bırakmışsa, BABA İHSAN'ın AGAH ile 600 metreden fazla inatlaşması beni şaşırtmaz.
Eğer bu bir paranoyadan ibaretse, yani BABA İHSAN her zaman olduğu gibi HASOĞLU, GÜNYÜZÜ gibi isimlerle uslu uslu 2.3.4.lükte gidecekse, önde rahat kalmış bir AGAH'ı bu yarışta geçebilmeleri mümkün değil.. Yani yanına gelirler, hatta yakalarlar belki ama asla hakim olamazlar.
Peki benim korktuğum senaryo gerçekleşirse? AGAH'ın böyle bir durumda sonlarda zıplayacağını varsayıyorum ve o durumda da
ÇELEKAN'ın kazanacağını düşünüyorum.
Ankara'da birkaç yarış önce bu kilolarda kolay kazanan safkan, ikidir çok ağır sıkletlerle yarışıyor ve nihayet bugün hafif kiloyu buldu..
Dediğim gibi AGAH sermayeli çıkarsa ÇELEKAN'ın falan onu geçmesi imkansız ama BABA İHSAN'la çok sert giderlerse ÇELEKAN'ın kendisine verilen hediyeyi geri çevirmeyeceğini düşünüyorum.











CUMHURBAŞKANLIĞI KOŞUSU'nda; banko olarak önereceğim isim 13 numaralı
FINESSE olacaktır..
Biliyorsunuz bu safkan GAZİ koşusu bankomdu ve gerekçem 2400'de en dayanıklı ve güçlü atın kendisi olduğunu düşünmemdi..
Herkes beni GAZİ'de yanıldım sandı ancak çok geçmeden gerçek Büyük Taaruz Koşusunda gün yüzüne çıktı; FINESSE'nin yanına gelip ona 1,5 boy yapan PIANO SONATA, gücünü yavaş yavaş alan ve mücadeleye giren dev FINESSE'nin yanında adeta zavallı bir kedi yavrusu gibi kaldı..
Bu arada bağlantılı olarak bir şey söyleyeyim; FINESSE'nin el değiştirmesinin tek iyi yanı, idman programı ve haliyle stilinin değişmesi oldu.. Kitapçı ekürisinde teşviklerle gitmesine rağmen en geri kalan FINESSE, Kalabak ekürisine geçtiğinden beri bambaşka stilde koşuyor ve bu sayede gerçek kimliğine bürünüyor.. Tabi Kitapçı ekürisi yarış seçerek koşar ve çok daha iyi bakım sağlar onlar ayrı konular..
Büyük Taarruz'da PIANO SONATA'dan rövanşı söke söke, eze eze aldıktan sonra TJK koşusunda ilk kez yaşça büyük rakiplerinin yanına çıktı gönüllerimizin şampiyonu FINESSE..
S.Kaya'nın bana göre tamamen çok kötü yerde kalması, önündeki TAMBORA'nın planlarını bozması yüzünden çok daha iyi netice elde edeceği hatta bence rahat kazanacağı yarıştan 4.olarak ayrıldı.
Bu benim uzun vadede işime geldi çünkü FINESSE'nin yaşça büyük rakiplerini normal şartlarda zorlanmadan geride bırakacağını görmüş oldum.
Dolayısıyla FINESSE'nin bundan sonra rakipleri onu daha önce Gazi'de geçen iki akranı, PERSHING ve PIANO SONATA olabilirdi.. Ben bu yarışta diğer hiçbir atı kaale almıyorum açıkçası, bakmayın PIANO SONATA'ya salladığıma, tek rakiptir yine de ve bana göre yarış 3 yaşlı iki atla yarış kapalıdır.
Herneyse, FINESSE Tjk koşusundan sonra saçma sapan demeyelim ama gereksiz diyebileceğimiz sentetiğe yazıldı.. Harika koştu ama sırf müthiş karakterinden dolayı.. Yoksa bu atı 12 gün arayla, 20 gün sonraki Cumhurbaşkanlığı koşusuna hazırlamak varken ( arada 34 gün olacaktı ve bu seviyedeki bir at için normali de bu zaten) sentetik koşmak vizyonsuzluktur..
Bugünkü yarışta beni kara kara düşündüren bir şey vardı; S.KAYA.. 3-4 sene önce hayranı olduğum ve bana göre Türkiye'nin uzak ara en zeki at binen jokeyiyken son yıllarda yaptığı skandal binişler sayesinde kendisinden soğutmayı başardı.. Ama mesele soğumak, sevmek ya da sevmemek falan değil, teknik açıdan değerlendirirsek atın üzerinde duracak dermanı yok.. Kondisyon yerlerde, uzun mesafede baya baya yorulup teşviği kesiyor.. Herkes de Selim'i 'zorlamadı' falan sanıyor.. Halbuki adam resmen tükeniyor.
Mesela FINESSE'nin Tjk koşusunu açıp izleyin, son metrelerde teşviği öyle kontrolsüz ki kollar tamamen tükeniyor ve içeriye TAMBORA'nın üzerine gidiyor..
Bu arada hakikaten açıp izlerseniz, FINESSE'nin, VICTORY IS OURS, OĞLUM BERAT tarafından kolayca yakalandığını, farkın bir ara 2 boy olduğunu ancak S.Kaya teşviğine rağmen FINESSE'nin hiçbir yerde kopmadığını göreceksiniz.. Şahsen beni aşırı derecede etkilemişti ve bu yüzden dedim 'doğru sürüldüğünde yaşça büyük rakiplerine geçilme ihtimali yok' diye..
S.Kaya'da kalmıştık, M.Kaya'nın FINESSE uyumu belki Selim Kaya kadar iyi olmayacak ama şu bir gerçek ki FINESSE'yi teşvik anlamında Selim'den çok daha iyi itleyecek..
MOONBOW'un tempo vereceği, ABBAS YOLCU'nun da ona ayak uyduracağı veya 2 gideceği yarışta eğer MOONBOW 5-10 boy kaçayım demezse rolanti/normal bir tempo bekliyorum.
Dışarıdan hafifçe doldurarak 3.4.lüğü almasını beklediğim FINESSE 1000'in oralarda başlayacağı uzun sprintiyle bence PIANO başta olmak üzere tüm sprinterlere direnecek ve CUMHURBAŞKANLIĞI kupası koşusunu hanesine yazdıracak..
FINESSE BANKOMDUR..


Dediğim gibi tek rakip
PIANO SONATA'dır..












CUMHURİYET KOŞUSU'nda; ilk ayakta ARTUKLU'nun YELTAY'a, ikinci ayakta BABA İHSAN'ın AGAH'a, üçüncü ayakta MOONBOW'un ABBAS YOLCU'ya yapacağı presler ne kadar önemliyse BOLVADİN'in de MADRABAZ'a uygulayacağı pres o kadar önemli..
MADRABAZ 2 de gidebiliyor gerçi ve son kazandığı yarış bence fizik kurallarına aykırıydı ama safkanın kötü özelliği Ankara'da hiç iyi değil..
Bazı atların ciddi derecede pist seçtiğine inanıyorum.. Misal GÜRSU Ankara dışında hiçbir yerde iyi değilken, MADRABAZ ise Ankara'da hiç değil ama İstanbul'da muhteşem..
M.Çiçek'in, BOLVADİN giderse 2.likte kalması, BOLVADİN gitmezse de liderliği alması gerekir.. ADINI SEN KOY, AŞEMEZ falan herhalükarda 3.4.lükte gideceklerdir çünkü..
Olur da
MADRABAZ boş kalır veya BOLVADİN'den etkilenmezse Ankara falan dinlemeyip bir kez daha çıktığı gibi bitirebilir.
Ancak benim bugün için favorim
GÜRSU'dur.. Ankara'da şahane koştuğundan bahsetmiştik.. Tam mesafesinde start alacak bugün.. Hani mesafe uzun olsa belki yine etkili olur ama o zaman rakipleri çok daha şanslı olacakken, 1600 ise en çok GÜRSU'nun, sonra da MADRABAZ ve CANKARDEŞLER'in işine gelecek..
Kendisini efsane süreceğini düşündüğüm U.Polat idaresinde favorim GÜRSU'dur..


CANKARDEŞLER, SEMEND, AŞEMEZ, SAADIN GÜCÜ ve ADINI SEN KOY daha sonraki rakiplerdir..











Beşinci ayakta; KIRDERE çok sert başlayıp liderliği alacak, aşırı kolay tempoda giden DUKE PROSPERO de onu yalnız bırakmayacak şekilde 2.likte gidecek.
COCHABAMBA bu ikilinin arkasına 3.lüğe çok kolay yerleşecekken, KING CROWN da kötü çıkmazsa 3.4.lükteki yerini alacak..
SIMENTAL ve SLAYER SCREAM 5.6.lıkta gideceklerken, grubun gerisinde ise 2 boy geç çıkmış teşviklerle giden bir FORTE izleyeceğiz..
COCHABAMBA Çiçek ve 52 kg sıkletiyle öndeki atları kolay temposuyla yakalar gibi olur ama bence arttıramayarak 3.falan olur.. KING CROWN da bi kazanır gibi gözükür ama onun da 61 kg ile devamını getireceğini sanmıyorum.
Dolayısıyla
KIRDERE veya DUKE PROSPERO'dan birinin dağıtıp giderek kazanma ihtimali çok yüksek..
Geriden etn etkili sprinti ise 
SIMENTAL'dan bekliyorum.. Benzer yarışta çok güzel kazanmıştı, hem de yeteneksiz bir apranti idaresinde..
2-3-4 sıralamasına öncelik versem de sırf arttıramayacaklarını düşündüm diye harika koşacak olan
COCHABAMBA ve KING CROWN'u yazmamazlık yapmayacağım elbette..
Hatta yetiştirmekte zorlanacağını düşünsem bile Ankara kumuna aşina olan
FORTE'den de ters bir yarış gelebilir..
Sanırım SLAYER SCREAM'i elersek hata etmiş olmayız çünkü bu grup çok ağır gelir ona..












Son ayakta ise; en aşağıdan başlayarak sizlere kısaca bir değerlendirme yapayım:
CELLUTHANKIZI en az 7 boy startta kalıyor, deparlanamıyor.. En gerilerde kalacak, gidişata ve yarışa hiçbir etkisi yok.

BİLGE PRENSES'in seriliği yok ama adaptesi fena değil.. Teşviklere ise hiçbir yerde cevap vermiyor.. Çimde durum böyle, kumda farklı olur mu bilemiyorum ama pek sanmıyorum açıkçası..
ÖZGENHAN Çiftçi ekürisinin beklentileri olduğu bir taydı ama İstanbul'da bir kez bile iyi koşamadı.. Sonunda da el değiştirdi.
Sentetikteki hazırlıkları çok güzel, kaba kumda koşacağım derse şaşırmayacağım.. Eğer bir sürpriz sonuç olacaksa ilk akla gelen isimdir.
Bu arada BİLGE PRENSES de ÖZGENHAN da seri olmayan hatta geride kalan isimler..
Sondan başlayınca heyecanlandım çünkü 8-7-6 no'lu atlar hiç seri değiller, biri zaten 10 boy kalıyor, diğer ikisi de gitmiyorlar.. Dolayısıyla seri ve önde boş kalacak iyi bir at bulurum diye düşündüm ama..........
JAPONBEY'e geldiğimizde, starttan ok gibi fırlıyor ve stil olarak aşırı rahat tempoyuslya da dikkat çekiyor ancak düzlüğe çıkılır çıkılmaz ilk 200 metre olduğu yerde sayıyor, sonraki 200 metre ise gerilemeye başlıyor.. Akın Sözen falan olmasına bakmayın, yarışta seri at falan yok ama bu at herhalükarda durur..
HIZLIATMACA çalışırken beni epey güldüren isim oldu :) İlk beş altı yarışında daima liderliği almaya çalışan ama sonlarda duran bu safkan, iki yarış önce Mahsun Turan ile start çıkışında tökezleyip düşüyor.. Yanlış anlaşılmasın, son derece üzücü bir durum, beni güldüren bu değil sonraki yarışı..
Yaşadığı şeyin travması mı sürüyor bilinmez, safkan çıkar çıkmaz adeta dans etmeye başlıyor :) Ayakları yere basmıyor, kafasını ise sağa sola sallıyor.. Biraz eğlenmek isteyenler yarışın başlangıç anını açabilirler :) Muhtemelen rokluk yapıyor ve bundan sonra da böyle devam edecek.. Ben CELLUTHANKIZI ile birlikte grubun 10 boy gerisinde kalmasını bekliyorum.
BİYOTİK de HIZLIATMACA'ya benzer şekilde çıkar çıkmaz içeri kaçıyor ve sonra da aksiyon falan yapmayarak 20 saniye geriden yarış tamamlıyor.. O günden sonra galobu da gözükmüyor. Bu yüzden bu safkanı da değerlendirmeye almadım.

DANİŞMENT ise starttan iyi çıkmasa bile hemen deparlanan ama daha düzlüğe girilmeden yarışı bırakan bir safkan.. Gerçi erkenden enseye basıyor, diğerleri gibi başlarda ya da sonlarda sorun yaşamıyor.. O yüzden DANİŞMENT bende kapalı kutu ve muhtemelen JAPONBEY'e pres uygulayacak, hatta ondan kafayı bile alacak.

Buraya kadar saydığım isimlerin son bir iki yarışını da değil, baya baya hayatları boyunca koştukları her yarışın her metresini izledim.
Anlattıklarımdan 'şu çok iyi at gibi anlattın Berkay' diyebilecek biri var mı? - Bence yoktur.. BİLGEPRENSES, ÖZGENHAN, DANİŞMENT falan her ne kadar potansiyelli olsalar da ( maiden için ) şimdiye kadar iyi bir performans sergilememişler..
Dolayısıyla ibre 1 numaralı
BABALAMİH'e kayıyor..
Sadece totosuna, jokeyine bakıp yukarıda anlattıklarımı okursanız bile tek yazma isteği doğar, eminim.. Çünkü bende de öyle oldu :)
2. ve 4.lük elde ettiği yarışının çeyreğini koşsun bence bu rakiplerini kolay geçer..













NOT1: AGAH - FINESSE - BABALAMİH üçlüsünden FINESSE'yi seçerek belki de yine kendimi yatıracak kurguyu buldum ama sizlerden ricam şu analizlerin keyfini çıkarmanız.. Çünkü sonuç odaklı bakmaz ve gerçekten yarışları heyecanla takip ederseniz yukarıda okuduğunuz her şeyin bir bir gerçekleştiğini göreceksiniz.. :)
Dediğim gibi FINESSE'ye tek rakip PIANO SONATA'yı görüyorum..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,2,1,8,3
2.AYAK: 5,,8
3.AYAK: 13
4.AYAK: 10,11,3,5,1,12,6
5.AYAK: 2,3,4,,5,6,1,7
6.AYAK: 1 / 6,7,3,2



NOT2:
 Beşinci ayağa SLAYER SCREAM son ayağa ise BİYOTİK eklenmiştir..

Yorumlar

#1 - - 29.10.2017 10:45

Berkay kardeşim,
Herşey süperdi ta ki tek yatana kadar sağlık olsun.

#2 - pomem60 - 28.10.2017 17:24

DETAYI
Yaris Yeri : ANKARA
Bahis Türü : 6'lı Ganyan
Sonuçlar : 3/1,2/5/5,6/8/6
Kupon :
1. Ayak
1 - BUDUNALP (3)
2 - İSTASYON (2)
3 - KRALARSLAN (1)
2. Ayak
2 - BAŞYİĞİT (1)
3. Ayak
2 - BITCOIN (2)Eküri
3 - JİMFED (3)
5 - WIN THE WEST (1)
4. Ayak
1 - AKKULA (3)
2 - ALTEPE (4)
3 - ARTUKLU (8)
6 - SELKUT (1)Eküri
8 - YELTAY (2)
5. Ayak
5 - AGAH (2)
8 - ÇELEKAN (1)
6. Ayak
13 - FINESSE (4)
14 - PIANO SONATA (4)Eküri

Kosu : 1 | Misli : 1.0 | Bahis Sayisi : 180.0 | Tutar : 10,80 TL | Kupon Tarihi : 28/10/2017 Cmt, 13:06
Yorumsuz...

#3 - rasimcorak - 28.10.2017 16:41

Emeklerine sağlık Berkay. Varol. Eksik olma. Adana olacak bugün.

#4 - hakanbey - 28.10.2017 16:34

senin onca emeğini tahminlerini finesse nin sahipleri giderler yarışı calmak isterler bizide yakarlar.neden bekleme yapmayı tercih etmediler. biraz beklese yine olacaktı diye düşünüyorum

#5 - rasimcorak - 28.10.2017 16:31

Emeklerine sağlık Berkay. Varol. Eksik olma. Adana olacak bugün.

#6 - Kaançe - 28.10.2017 16:29

Berkay kardeşim,
Herşey süperdi ta ki tek yatana kadar sağlık olsun.

#7 - hellboy1971 - 28.10.2017 16:20

Emeğine sağlık Berkay ama bir yandan da emeğine yazık diyelim birilerine gitti sanki kupa bu kadar startta kal bu grubu böyle geç?!!! oğlum ''berat' kafiyeli ve uyumlu oldu Cumhurbaşkanlığı koşusunda. Başarılarının devamını dileriz. (oğlum berat için) )))

#8 - berkbey - 28.10.2017 15:54

emeklerine sağlık kardeşim...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.