DUYURULAR

SÜPER PROGRAM - 11 EKİM İSTANBUL Kategori adları

SÜPER PROGRAM - 11 EKİM İSTANBUL


 Dün SPEED BUFF bankosuyla Kocaeli'ye de çok yaklaştık ama DARK GUARDIAN'ın 1500'de nefes yapma ihtimalini gözden kaçırarak hata yaptık..
Ama hatanın daha büyüğü GÖNÜL KIRMAZ gibi deliler gibi takip ettiğim bir atı tek yazmalıyken ilk at bile vermemem ve ikinci ayakta KIZILHAN, KORALAY, KASMANBEY geçecekken saçma arayışlara girmem oldu..
Bu arada dün jokey ve antrenörlerin rezil bilgisizliklerini görünce midem bulandı.. KOVADA ve KIZILHAN'ın yaklaşık 800 metre tek at şeklinde ve İngiliz atı gibi gitmeleri saç baş yoldurturdu.. İyi ki KIZILHAN'ı tek yazmamışız ama şunu söyleyeyim; KOVADA olmasa KIZILHAN 8 küsür ganyanıyla yanına at dahi yaklaştırmadan kazanırdı.
Yine bizi bağlayan bir yarış olmasa da son ayakta ARSLANBAŞ ve KURYE'nin binicileri de hayatları boyunca hiçbir yere gelemezler..
Yaklaşık 300 metre sonunda D.Sav efendi KURYE'yi bırakıp 2.liğe yerleşiyor :) Komediydi.. Ne yazık ki bunları görebilen yarışseverin sayısı çok az.. Tahminciler ise ucu kendi tuttukları ata dokununca seslerini çıkartıyorlar..
İşin kötü yanı da, bu rezillikleri anlatmaya kalkıyorsun, adam diyor ki 'ama Berkay sen de kaçak atı tek yazma' yani anlayamadığı gibi eleştiriyor da..
Bakın ben her gün, gün sonu değerlendirmesi yapsam jokey ve antrenörlerle davalık olurum.. Üye de sonra alay ediyor, diyor ki 'hep jokeyler suçlu, sen hiç değilsin' :) Ne diyeceksin ki...

İstanbul'da başlıktan dolayı yedili ganyan sorabileceğinizi tahmin ettim ve ikinci koşuya çalışma yaptım ancak açıkça itiraf edeyim hiçbir şey anlamadım.. Beni rahatsız edince de detayına inmeyi bıraktım.
Gücü yeter mi bilmem ama sadece PAÇİ dikkatimi çekti..







Birinci ayakta; banko ile başlamak istiyorum; 6 numaralı
ŞÜKRÜ..
Kaızbert'lerin belki de en inatçı olmayan , narin atıdır ŞÜKRÜ.. Tüm Kaızbert'lerin meşhur at gösterme ve yan yana gelme sevdaları vardır biliyorsunuz, bir tek ŞÜKRÜ'de işlemiyor bu.. ŞÜKRÜ aksine milimetrik sürülüp tereyağından kıl çeker gibi yarış çalma stili olan bir at..
Bugün kendisinden bahsetmeden önce rakiplerinden bahsedelim ancak rica ediyorum az sonra hakkında olumsuz yazacağım atları sırf ben öyle dedim diye, normalde yazacekken yazmama kararı almayın..
Hayatımda, duymaya en tahammül edemediğim cümle; ' tuttuğum atı sen öyle dedin ve bir bildiğin vardır diye çıkardım' dır..
E evet yani bir bildiğim var ki para vererek üye olmuşsun.. Bunu ya da benzer bir şey deyince de ne eleştiriye tahammülümüz ne de profesyonelliğimiz kalıyor.
O yüzden, ben burada tuttuğunuz bir ata 'olmaz' dedim diye - ki dememeye özen gösteriyorum- lütfen çıkarmayın.
ATMACA BEYİ'nden başlayalım; şu anda agf tablosunda favori ve kazanamayacağını anlamak için sıkletine bakmaya da gerek yok, sentetik pist performansını filtreleyin, üç kere koştuğunu ve en iyi derecesinin 3.lük olduğunu görün.. Zaten ben 'kazanır' desem bile, bunu gördükten sonra inanmazsınız :)
MERİH kariyer bakımından en önemli isim belki ama öyle bozuk durumda ki, sıkleti de diğerlerine göre ağırken olma şansı bir hayli zayıf.
BAYDARŞAH istikrarlı koşsa da 9 yaşına geldi ve bu saatten sonra genç atlara kilo vererek önüne gelen yarışı kazanabilecğeini sanmıyorum.
ALDERAMİN, ŞÜKRÜ tarafından 1900'de çaresiz bırakılıyor ki uzayan her mesafe aleyhinedir.. Kaçıncı olacağını bilmiyorum ama, isterlerse 5.6.olsunlar, ŞÜKRÜ'yü geçebilecek güçte olduğunu düşünmüyorum..
KUTUP hafif sıkletlerde her zaman tehlikelidir ve ŞÜKRÜ'nün de baş belalısı olmuştur ama ATMACABEYİ sentetikte ne kadar eksikse KUTUP da uzunda o kadar eksik..
DERİN SULTAN benim çekindiğim bir iki attan biri ancak onun da sprint mesafesi öyle kısa ki, ŞÜKRÜ'yle bile yan yana geldiğinde ona hakim olacağını düşünmüyorum.
Hani diğerleri 58, kendisi 52 Kocakaya olsa neyse de, kilo kiloya bunların hepsine son verebilecek güçte ve karakterde bir at değil.
En fazla son 400'de hala tutuyor olur, bi kendini gösterir, 200 metreden fazla sürdüremeyeceği için tabela mücadelesinde kalır.
BORBORE yarışın tek kaçak atı.. Sentetikte eksik olduğu gibi grup da oldukça sert..
Aynı şekilde KARAYÜREK de öyle.. Tabela için bi kendini gösterir ama ona da grup sert olduğu için 1.olamaz diye düşünüyorum.

Böyle bir tabloda ŞÜKRÜ'yü tek yazmak kadar mantıklı bir şey olamaz herhalde..
BORBORE kafayı alacak, KUTUP ve ŞÜKRÜ 2.3.lükte, MERİH de dışarıdan hafifçe doldurarak bunların sağrısına dolanacaktır.
Arkalarında 4.5.likte BAYDARŞAH, onun da arkasında KARAYÜREK, grubun gerisinde ise ALDERAMİN, ATMACABEYİ, DERİN SULTAN olacaklardır..
Yarışın son derece rolanti tempoda geçecek olmasını, bariyerde 2-3 giderek avantaja çevirmesini beklediğim 51 kilolu ŞÜKRÜ, düzlüğe tuta tuta girecek ve sonlara sermaye bırakacaktır..
Birçok safkan ŞÜKRÜ'ye hakim olacakmış gibi görüneceklerken, hiçbir yerde gerilemeyecek olan ŞÜKRÜ yarışın en sermayeli ve diri atı kalarak bence yarım ya da 1 boy farkla fotoya uzanacaktır..
BANKOM..










İkinci ayakta; riske girmeyeceğim ama iki atı ön plana çıkaracaksam bunlar
NİLDA ve THOR ( HALİÇ ) olur..
Peki bu atların övülebilecek bir tarafları var mı? - Hayır yok..
THOR gelmiş 8 yaşına, sürekli tabela içinde ama kazanmakta zorlanıyor.. Gruptan üstün ve tam pist ve mesafesinde yarışacak olsa da banko olarak güvenebilmek söz konusu değil.
NİLDA'ya baktığımızda; ara ara güzel yarışlar koşuyor ama onun da yaşı 7'ye ulaştı.. Bazen sorunlu yarışıp enseye basıyor, zannediyorum kanama sorunu zaman zaman nüksedebilen bir kısrak..
Tüm bunların ışığında bu yarışta riske girmek istemiyorum..

ASLANPARÇASI, KISRAKBAŞI, HABİLDEN, ERBABAM, SAVAŞ ATI sırasıyla şanslı diğer isimlerdir..












Üçüncü ayakta; üç atla geçmeye çalışacağım ve favoriye de kılıç çekiyorum..
DUX'un startı iyi değil, geç çıkıyor ve boşlukta 2.oluyor.. Bence iyi bir at falan değil ama uyarımızı tekrar yapalım; tutuyorsanız, bu dediğimden dolayı vaz geçmeyin.. Sonuçta Türkiye'nin en iyi jokeylerinden biri biniyor kendisine ve bu kardeşimizin en vasat atları bile şampiyon gibi koşturduğuna defalarca tanık olduk..
Fakat atları kıyasladığımızda ben üç atı çok daha ön planda görüyorum.. Bunlar da, birlikte koşup 2.3.4.olan isimler.

GECEKONDU, BARBO, PIERRO..
Bunlardan özellikle bahsetmek istediğim isim GECEKONDU.. Adil Mert Kaya'nın tayları ilk yarışlarına çok iyi başlayıp sonra piyasadan kayboluyorlar.. O yüzden bunları 2 ve 3 'lülüklerinde değerlendirdik değerlendirdik, daha sonra isimlerini duyamayabiliriz :)
GECEKONDU serilik yapamasa da yarışı önlerde kabullendi ve hiçbir yerde gerilemedi.. Hatta sonlara doğru gücünü alarak fotoya uzandı.
Bugün daha hazır olduğunu düşünecek olursak, starttan kötü çıkan atları yakalamışken beyaz bayrak ayna yapabilir..
PIERRO ve BARBO'ya gelince.. BARBO fotoya çok daha diri girdi ama PIERRO son 200'e kadar diğer iki rakibine göre çok daha iyiydi..
Pistte gezindi, öndekini geçemeyeceğini anlayınca Karataş zorlamayı bıraktı, safkan BARBO ve GECEKONDU'ya geçilerek 4.lükte kaldı.
Uzayan mesafenin BARBO'ya yarayacağını tahmin etsem de bu üç atı tamamen eşit güçte görüyorum..
Umarım hiç tutmadığım DUX'tan yatmaz ve en riskli gördüğüm bu koşuyu geçerek ikramiyeye ulaşırız..












Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 7 numaralı
KAN OF GHOST olacaktır..
Açıkçasını söylemek gerekirse bu yarışı kayıtlardan 5 gün önce gördüm ve bankolar bankosunu buldum dedim..
Genç at aşığıyım biliyorsunuz ve aynı zamanda BLAZE TO WIN düşmanı :)
KAN OF GHOST da hayran olduğum atlardan biriyken, 7 yaşında berbat durumda olan bir atın yanında 'kabak gibi banko' demiştim kendisine..
Hayatımda, at yarışında iki kişi dışında başka kimseden etkilenmem ve bu iki dostumdan bir tanesi
BLAZE TO WIN'in ciğerini bile bilir öyle söyleyeyim..
Bu yarışta ben KAN OF GHOST'u sağlam görürken, BLAZE'nin şansının daha az olmadığını söylemesi üzerine açıkçası biraz kafam karıştı.
Ama kafamın karışması iyi oldu çünkü ŞÜKRÜ'nün yanına yazabileceğim tek bir at bile yokken, KAN OF GHOST'un yanına ihtiyar da olsa en azından şampiyonluğunu ilan etmiş bir safkanı, hatta ve hatta önde boş kalacak bir safkanı önerebilecektim..
BLAZE gelirse daha çok sevinirim çünkü KAN OF GHOST'un yanında onu yazmayı düşünmüyorken, hiç tutmadığım bir atla yarışı kayıpsız geçmiş olurum..
KAN OF GHOST gelse yine üzülmem çünkü zaten tekim ve tekim olduğunu belirtiyorum.. Sadece ŞÜKRÜ'den dolayı, büyük kuponlar için kendisini yıkıyorum..
BLAZEnin yarışı bırakmasına rağmen gerilemeyerek yakın ara 6.olduğu TBMM koşusunda, Sado'nun katlettiği ve 400'de enseye bastığı
BEHRAMKALE, bugün için STALLION'un starttan iyi çıkmamasından yararlanarak beyaz bayrak ayna yaparsa da şaşırmam..
Ama yinelemekte yarar var; benim bugün şablonumu dünkü gibi iki tekli düşünün; ŞÜKRÜ ve KAN OF GHOST..












Beşinci ayakta; doğru düzgün tutarak yazacağım tek isim 3 numaralı
RUSGELİN..
Dişilere ait bir yarış olmasa iyi bir at olmadığı için hakkında uzun uzun yazmaya gerek olmayan bir at ama bence hemcinsleri yanında net olarak en şanslı isimdir.
Şöyle ki; yarışta tek bir tane kaçak at var o da EZGİLİ için yarışı hızlandıracak olan GÜZEL KUMRU..
GÜZEL KUMRU'yu ise 2.3.lükte takip edecek sadece iki safkan var; NAZO SULTAN ve RUSGELİN..
Yarış atı olmayan GÜZEL KUMRU ve NAZO SULTAN'ı saymazsak, RUSGELİN'in bu yarışta bir nevi önde boş kalacağını söyleyebiliriz.
Çünkü GÜZEL KUMRU gibi daha düzlüğe çıkılır çıkılmaz gerileyen bir atı önüne, NAZO SULTAN gibi hiçbir yerde cevap vermeyerek arttıramayan bir atı da yanına alacak.
SANAY, İZBELİ, ISLAH gibi isimler de en geride gidecekleri için RUSGELİN düzlükte liderliği alacak ve sonuna kadar direnmeye çalışacak..
Bunu da başarmaya yakın gördüğümden üçüncü banko olarak değerlendirebilirsiniz..

Rakipleri sırasıyla;
SANAY, GÜLSİMA, ISLAH, İZBELİ, EZGİLİ şeklindedir..











Son ayakta ise; herhalde sekiz atta yatmayız diye düşünüyorum.. Kocaeli atı
BLACK ADLER ile potansiyeline inansam da sonuçta bir alt grup atı olan VOLDER SUPRISE'yi çizginin gerisine attım ve daha ziyade altı at tutuyorum.
Bunlar sırasıyla; tam bir uzun mesafe çim atı olan ve bence unutulan
GRAND EFE ( DİKKAT ) Kocakaya ile en geride gidip sonlarda hala tuta tuta gelecek ve 200 metrelik bir sprintle işi bitirmeye çalışacak olan FASBENDER, bence tam dişine göre grubu, mesafesinde ve iyi bir jokeyle yakalayan KUBİ DAYI, mesafede eksik olsa da gruptan üstün olan ekürisi STORM TRACKS ile birlikte sınırları zorlayacak olan INDIANAPOLIS, son yarışı hayal kırıklığı olsa da bu gruplarda şansı daima hak eden LADY DI ve yine yarışlarında bir şey olmasa da kalite olarak bu gruptan üstün olan ÇEBERTAY şeklindedir..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 7,2,,6,10,5,4,1
3.AYAK: 6,3,8
4.AYAK: 7 / 2,,1
5.AYAK: 3,,,1,5,8,2,4
6.AYAK: 11,6,8,14,3,2 / 1,5

Yorumlar

#1 - ahmet dursun - 11.10.2017 20:48

vallahi berkay bey bu MUSTAFA ÇİCEK denen piç olduğu sürece biz üyeler altılı bulamayız
onun gibi jokeye nalet olsun

#2 - hasbelkader - 11.10.2017 17:05

berkay 7 li oynasakmı varmı bi atın orada

#3 - BERKAY KURT - 11.10.2017 16:42

b5b8; iğdiş demek.. Hadım edilmiş atlar 'g' olarak gösterilir..

#4 - b5b8 - 11.10.2017 16:27

KAN OF GHOST berkay bu atın yanında kg yazıyor.bu ne demek ak kısrak veya kır adısı gıbı degılde ne demek anlayamadım kusura bakmayın basarılı tahmınlere devam ıyı gunler b.gorkem

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.