DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 2 AĞUSTOS Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 2 AĞUSTOS

 

İlk ayakta, Banko ile başlamak istiyorum, bu isim de 4 ÇİKOK HASANBEY olacak.
Önceki yarışında buradaki favoriye gidişat aleyhine olmasına rağmen direnen safkanın son yarışını ölçü almıyorum.
Bugün Tolga iyi başlatıp en baştan liderliği alırsa ben hiçbir yerde teslim olacağını düşünmüyor ve bu safkanı ilk altılı özelinde sizlere banko olarak öneriyorum.





İkinci ayakta, İstanbul’daki ilk yarışı tatminkar olan, Bursa’da hazırlanan  2 BİRSENSİN SULTAN favorim olacak.
6
LADY ŞERMİN’in arası var ama iyi hazırlanmış, çimi de daha iyi koşması gerek.
4
KAPUTAŞ’ın son yarışı çok ilginçti, etkili aprantisiyle tekrarlayabilirse kazanır.
10
SEMENDİN GÜCÜ son yarışında sert rakiplere çarpıldı, uygun rakipleri yanında şanslılardan.
Önde rahat kalırsa bitirebilecek 1
ALASEN, son kumu ölçü olmayan 3 IRMAK ÇİÇEĞİ, son yarışını hiç ölçü almadığım 8 PİSİK ve ilk yarışını fena bulmadığım 9 POZNAN sırasıyla şanslı isimler.





Üçüncü ayakta favorim ciddi bir gidişat avantajı bulunan 6
DELPHINUS..
İstanbul yarışında gidişat lehine olmayınca kötü koştu ama önceki Bursa yarışında arkayı uzun sprinte zorlayarak kazandığını biliyoruz. İyi çıkıp efor sarfetmeden kabullendirebilirse sonlarda pisti ortalayıp gezine gezine direnebilir.
En ciddi rakibinin ise 4
RISING BOY olmasını bekliyorum. FIT AS A FIDDLE’ye bir şekilde kaybediyor ama bu kez sıklet farkı daha da lehine. Onur iyi başlatır ve erken de yürütmezse bu gruptan üstün olan safkanın kazanmasını bekliyorum.
Sigorta olarak da son yarışında biraz tutuk görsem de formda jokeyiyle 3
YOU LIVE LONG’u da bulunduracağım.




Dördüncü ayakta cazip favorim 5
MÖSYÖ GÖKSU olacak.
Evet süratli atların olduğu bu yarış onun henüz ilk yarışı olacak ve neye uğradığını şaşırabilir ama idman pistinde bayıldım ben bu safkana. Orijin olarak da dikkatimi çekmeyi başarınca, öndekilerin bir şekilde durma ihtimalinden yola çıkarak bu safkanın kazanmasının hiç de zor olmayabileceği neticesine vardım, dikkat.
Son iki yarışında hayal kırıklığı yaratsa da 2
ÇİKOK AĞA gücünü koşarsa yarışın en şanslı atı olur.
4
LATİF AĞA tek bir yarış gördü, sonlarda normal olarak durdu. Bu kez daha kontrollü gitmesi gerek çünkü mesafe 1400 ve sertliğe zorlayabilecek bir ÇİKOK var. Her şeye rağmen iyi idman durumuyla, agf’sini yüksek bulsam da favori olmayı hakediyor.
Bu üç atla geçmeye çalışacağım ama hazırlıkları iyi olan 7
WARTIME HERO ve kumu yapmasının çok da zor olmayacağını düşündüğüm 1 AKBERGÜ çok daha geniş oynayacaklar için düşünülebilir.





1.ALTILI GENİŞ ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 2,6,4,10,1,3,8,9
3.AYAK: 6,4,3
4.AYAK: 5,2,4,7,1
5.AYAK: 5,4,8,14
6.AYAK: 5,6,11,8,7


1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 2,6,4,10,1,3,8,9
3.AYAK: 6,4
4.AYAK: 5,2,4
5.AYAK: 5,4,8,14
6.AYAK: 5,6,11,8,7




************************************************



İlk ayakta çok net favorim 5
İNCİYİM olacak.
Son yarışında kazanan safkan 600’den itibaren ensesinde olunca sonlarda dama diyen bu kısrak, bugün 100 metre kısalan mesafede yarışacak. Önde de rahat kalacağı için ben bitirmesini bekliyorum.
En ciddi rakibi ise 4
GELİN TÜLÜ olacak. Bu safkanın annesi şampiyon SERHANTAY ile kardeş, makina provasını da izleyip beğenmiştim. İyi başlayıp önlerde temkinli bir şekilde yerini alırsa kalitesini konuşturmasını bekliyorum, çok cazip çıkmış, dikkat.
8
KÜÇÜK EDA’nın önceki Ankara yarışına göre bu grubu kolay bile geçmesi gerek, Mir Bilgin’le ciddi şanslılardan.
14
ZÖHRE HANIM ise ön grup arkası konumlanıp kısa sprintiyle fişi çekmeye çalışacak.
İlk altılıyı mecburen bu dört isimde bırakıyorum ama 9
MATMAZEL, 3 EDALIYAR ve 1 ALTINCI EMEL de oldukça şanslılar, bence yedi at burayı tam kapatır, ikincide böyle geçeceğim.





 

İkinci ayakta favorim 5 SEDENKIZ olacak. Açıkçası bir ara tek düşündüm çünkü tam mesafesi ve önüne alacağı HEYFA oldukça formsuz. SEDENKIZ’la Nevzat’ın da uyumu iyidir. İlk Bursa çimi olacak ama bence kusursuz yapacak. Bu ata 1600 çok uzun olmasına rağmen ALAŞİN’i geçti, gençliğinin de avantajıyla 2-3 takip edip kenter kazanabilir, tek adayı olarak düşünebilirsiniz.
En ciddi rakip olarak, iki yarıştır düzelme sinyalleri aldığım 6
ÇİÇEK HANIM’ı önereceğim, en gerilerden uçarak gelebilir, dikkat.
11
RÜZGARSOY son yarışında talihsizlikler yaşadı, sağlık durumunu çok beğeniyorum.
8
AFAVET’in de son yarışında talihsizlik yaşadığını, 3.ve 4.lüklerinin şahane olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Sonunda mesafesine dönen 7
KADİFE KALE’yi de bulundurmak gerek. Burayı da ilk altılıda ve ikincinin normalinde mecburen beş atla kesiyorum ama bence çok zor bir yarış.
Özellikle 1
GÖKÇESOY ve 15 KARAVAŞ’tan çok ters yarışlar gelebilir.
Önceki çim yarışında benzer grubu geçen 9
ORÇUNUN KIZI ve zır çimci 10 DILDA da şanslılar.





Üçüncü ayakta çok net favori olarak önereceğim isim 3 TOMAR olacak. Son yarışında inanılmaz bir performans gösterdi ve mesafe soru işaretlerini de ortadan kaldırdı. Tabi bu kez daha rolanti bir yarış olabilir ama KAYAALPBEY, AVCITOKOÇİN, HAS TARKAN, BERTAN BİR gibi önlerde gidecek isimler var, bir yerde illa süratlenecektir. Geride sakince beklemesini yapacak olan bu safkanın, muazzam bir form yakalamışken kazanmasını bekliyorum, bir tek alternatifidir. Görkem iyi başlatabilirse 1 AVCITOKOÇİN, çok ters koşabilecek güç ve kapasiteye sahip olan 5 BERTAN BİR, Bursa pistini en iyi tanıyan 11 BELKIS ANA ve son yarışında iyi gözükmese de Salih tercihiyle 4 GİRDABIN OĞLU sırasıyla şanslı isimler.



 


Dördüncü ayakta ayrımsız üç isimle geçeceğim. Favorim de 2 ZORRO olacak. Mesafe daha uzun olsa ibre SELLBOY’dan yana olurdu ama ZORRO tam bir orta mesafe atı. 3.lükte gidecek olan safkanın kazanması normal sonuç olacak. 1 SELLYBOY’un muazzam formu devam ediyor, sprint mesafesi iyi ayarlanırsa yine kolay kazanabilir. Ben 5 KING BORA’nın da yabana atılacak bir at olmadığını düşünüyorum, genişte onu de bulunduruyorum ve hatta MITTELMEER’den de inceden bir çekindiğimi belirteyim.






Beşinci ayakta banko olarak önereceğim isim 6 DEMİRÖZÜ olacak. Hayatının ilk yarışında KOCAEFE ile beraber hücuma kalkmış bir attan bahsediyoruz. Son 3.lüğü gayet tatminkardı. Üzerinde de formda bir jokey varken ve favori safkanın agf’sini böylesine yüksek bulmuşken DEMİRÖZÜ ile risk alınması taraftarıyım. 






Altıncı ayakta çok net favorim 9 BELİNAY HATUN olacak. Son yarışında öne çıkarken ciddi efor sarfeden, buna rağmen direnci iyi bir grupta süper olan kısrak, bugün yalnızca MELİKESULTAN ve GUBAZ’ın önde olabileceği bir gidişat yakalamış. Ona ilk metrelerde gerekirse bırakıp viraj üzeri yapacağı atakla sıyrılmasını, geridekilere de direnmesini bekliyorum. İdeal mesafesinde. çok etkili bir jokeyle yarışacak olan 6 ÖZÜMCAN en ciddi rakiptir. Kalite isimGUBAZ ise bir şekilde kazanamasa da bir satış koşusunda, Ankara’dan iyi de bir işle geliyorken elbette çarpıyı hakediyor. Aklımda kalan tek safkan ise 5 ALYADİGAR oldu ama şablon fiyatı yazmaya el vermedi.







2.ALTILI GENİŞ ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,4,8,14,9,3,1
2.AYAK: 5,6,11,8,7,1,15,9,10
3.AYAK: 3,1,5,11,4
4.AYAK: 2,1,5
5.AYAK: 6
6.AYAK: 9,6,2


2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,4,8,14,9,3,1
2.AYAK: 5,6,11,8,7
3.AYAK: 3,1,5,11
4.AYAK: 2,1
5.AYAK: 6
6.AYAK: 9,6,2

Yorumlar

#1 - fanatico - 02.08.2024 18:31

Tebrikler kargom. Her zamanki gibi muhteşemsin

#2 - keremcan - 02.08.2024 13:36

Çikolata Hasan beyden,prens berkay beye selam ve sevgiler ..

#3 - bodrum - 02.08.2024 12:58

Berkay kardeş iyi şanslar, Bursa 1.2 yada İstanbul hangisi tercih edelir, sizce.İyi günler.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.