DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 17 TEMMUZ Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 17 TEMMUZ






1.AYAK: 
İlk dikkat etmemiz gereken faktör yarışta net bir liderlik alacak ismin olmaması.
Rolanti başlayıp viraja kadar da bu şekilde devam eden yarışlarda sprinti kısa olan ve finali yapmakta zorlanan atların sprintlerinin ekstra uzadığını söyleyebiliriz.
Bu durumda önde gidecek ve sonlarda mücadele özelliğini devreye sokacak atlara yönelmemiz gerekiyor. Bu koşuda da bu tanıma en uygun isim kuşkusuz 4
MAMBA FOREVER’dir.
Starta girmekte zorluk çıkaran ve çok kez de girmediği için yarıştan çıkan MAMBA FOREVER için bugün en dış start çok önemli olmuş.
Çok fazla sinir yapmaz ve bir şekilde girerse Müslüm burada dışarıdan doldurarak gelecek ve numarayı alacaktır.
MAMBA hiçbir yarışını rahat ve birkaç boydan fazla kazanamaz çünkü sabit bir hızda kalıyor, arttırmıyor ama hiçbir yerde hızını kesmiyor da.. Bu şartlarda da bu atı yakalamanız belki kolay ama geçmeniz çok zor olacaktır. MAMBA FOREVER bankosuyla başlıyorum ve bu kararı alırken biraz da JUDGMENT’in agf’de ikinci sırada olmasına güveniyorum. Şayet MAMBA FOREVER girmezse JUDGMENT’e kalacağız ve benim bu koşuda MAMBA’ya en ciddi rakip olarak gördüğüm isim
JUDGMENT ’in ta kendisidir.
Dolayısıyla güne MAMBA FOREVER bankosuyla başlamak çok mantıklı olacaktır.








2.AYAK:
Favorim 4 numaralı
BELLO BOY’dur.
Bu rakiplerinin büyük çoğunluğundan kalite ve potansiyel bakımından üstün bir isim.
Son yarışını sert grupta koşan ve ölçü alınmayacak bir performans ortaya koyan safkanın bugün için db ilavesi aldığını görüyoruz.
Yarışın gidişatına baktığımızda ise ekürisi THE NIGHTMARE’nin üstün bir sürati var, bence numarayı vermeyecektir.
KRAL ÇIPLAK
ve MOZART ise mecburen 2-3 gitmeyi kabulleneceklerdir ama THE NIGHTMARE daha kontrollü başlasa bile sertliğe meyilli bir isim, bu da yarışta sert bir temponun olacağını doğruluyor. Bu durumda orta sıralarda takip edecek olan BELLO BOY’un etkili jokeyiyle net bitiriciliğini izleyebiliriz.
En ciddi rakip olarak 2 numaralı
MOZART’ı önereceğim. BELLO BOY’u kalite olarak ayırdık ama ayırmamız gereken bir isim de MOZART’tır.
Katılmış olduğu tek çim yarışı çok başarılı olan safkanın ön grup beklemesi biraz zayıftır ama öndeki ikiliden birinin alt grup, diğerinin de ağır ve uzuncu olduğunu varsayarsak bunlardan kurtulması çok da zor olmayabilir. BELLO BOY tekine gidememe sebebim biraz da MOZART’tır.
Geriden sağlam bir sprint bekleyeceksek 6
ULTIMATE DECISION ve bence çok uygun bir grupta yarışacak 1 PELIGROSAya da yer vermemiz gerekir.








3.AYAK: 
Günün bence beşinci ayakla beraber en zor ve denk yarışı. Favorim 9 numaralı
KILIÇASLI olacak. Sprintinin çok kısa olduğunu biliyoruz ama son yarışında ağır sıkletine rağmen işi aksiyona brakması büyük işti.. Üstelik de rolanti diyebileceğimiz bir tempo olmasına rağmen. Bugün evet grup daha sert ama önemli bir sıklet ve jokey avantajı da söz konusu. 300’lere kadar elde gelmesi gerektiğini Ali de iyi analiz etmiştir ve özellikle mücadeleci isimlerden kaçınarak, en dışarıdan hücum etmesi gerektiğinin o da farkındadır diye düşünüyorum, cazip favorim.
Son yarışında biraz hayal kırıklığı yaratsa da kendi grubuna dönen 4
İNEBOLU ile devam edeceğim.
Bu safkanın düzlükte içe yattığını bilmeyen yoktur, Kocakaya bunu tolere edebiliyordu ama son yarışında rakipler sert olunca ve bunu çok fazla abartınca jokeyi de sıkıştırmadı. Bugünkü dezavantajı önünde GÜRBOĞA gibi kendisi olmasa bile sizinle girdiği mücadele sonucu sizden çok şey götürebilecek bir atın olması. Ama Kocakaya bir şekilde İNEBOLU ile GÜRBOĞA’dan rahat sıyrılırsa bence düzlükte de direnen isim olur.
Daha sonra 2 numaralı
AKTAŞKAYA diyeceğim. Sentetiğinin eksik olduğunu düşünürdüm ama son yarışında aslanlar gibi koştu. İstediği yerde konumlanabiliyor, çok şanslı.
1 numaralı
ALKANLI ise son yarışında çok gerilerde kaldı, bence ölçü alınmayacak bir yarıştı. Bugün ise kendisinin dilinden en iyi anlayan jokeyine dönüyor.
7 numaralı
GÜRBOĞA müthiş inatçı bir isim ve önde istediği tempolarda kaldığında sonlarda müthiş dirençli olabiliyor. Kontrolün altına alsan dert, bıraksan ayrı dert. Muhakkak kuponlarda olması gereken isimdir.
Ne zaman ne koşacağı belli olmayan 6
LEONIDAS ve eski sağlığında görmesem de inatçı karakteriyle 5 SÜPERMEN kapalısı için eklenebilecek diğer isimler.








4.AYAK:
Rakiplerinden ayrı kefeye koyacağım isim 8 numaralı
REAL TROUBLE..
Önceki yarışı olmasa bugün bu atın yanına rakip önermem söz konusu bile değildi. Önceki yarışında sürat de olmasına rağmen yokları oynayan safkan son yarışında ise kalitesine yakışır bir performans sergiledi. Rolanti başlayıp sonra makul tempolara dönen yarışı başından beri en geride götüren safkan son metrelerde güçlü geldi ama 4.olabildi. Bugün de düşük bir tempo olacak ama bomboş sıkleti ve etkili jokeyiyle bunu tolere edebilecek bir isim ki eğer isterse çok rahat 3.lük gibi bir yerde de gidebilir. Ben düzlükteki yüklenmesiyle rakiplerine hakimiyet kurmasını bekliyorum.
En ciddi rakip olarak 3 numaralı
PASSION RUNNER’ı önereceğim. Özellikle böyle kendini unutturduğunda erkek rakiplerinin yanında bile çok ters yarışlar koşabilen bu kısrak zaman zaman iyi başlayamıyor ama bugün iyi başlayıp 2.3.lükte yer tutarsa düzlüğün hiçbir yerinde mücadeleden düşmeyerek ayakta kalabileceğini düşünüyorum.
Uzun aradan gelen ve beş gün önce yarış koşan 7 numaralı
MY PRETTY GIRL için bundan daha güzel gidişat çok zor bulunur. Tek sorun kısrağın dinçliğe takılabileceği.. Yine de, uzunu da yapabilme kabiliyetiyle rakiplerinin sprintini çok uzatıp direnen olabilir.
Son olarak da 1 numaralı
OSOLIMIA diyeceğim. Müthiş sınıf atlayan ve sert gruplarda kazanıra giren kısraktan zaman zaman öne hamle görebiliyoruz. En kötü ön grup arkası konumlanacaktır ve ‘hadi’ dediğinde müthiş hızlara çıkan bu kısrak kısa sprintle bu yarışı çalabilir.







5.AYAK:
Günün kesinlikle üçüncü ayakla beraber en zor yarışı.. Favorim 6 numaralı
OVA SARI olacaktır. Son iki yarışı birbirinden kötü ama ben bu kısrağın potansiyeline inanıyorum. Bugün gözlük ilavesiyle yarışacak olan kısrağa Kocakaya çok iyi binecektir. Ekürinin diğer atları BLACK GRAPE ve MAVİ DENİZ aklıma geliyor da OVA SARI’yla da kolay tempoda gelip klasik kantarma hareketleriyle hakimiyet kurabilir.
2 numaralı
SAHA KRALİÇESİ ile devam edeceğim. Doğu illerinde start aldığı yarışlarda çok seri bir tay olduğu izlenimini aldığımız kısrak bence GERÇEK MAVİ’den çok daha iyi start alacaktır. AMAN DULO ve CİBEK’ten de daha seri başlayıp kabullendirebilirse durmayabilir.
En son sentetiğini çok güzel kazanan 5 numaralı
KARANURA ile devam edeceğim. Çoğu atın bekleme kabiliyeti zayıf ama KARANURA’nın son kazandığı sentetik yarışında net bir ön grup beklemesi yapıp hücum ettiğini ve kazandığını görüyoruz. Son iki yarışı onun da OVA SARI gibi kötü ama son sentetik yarışına göre tek bile düşünülür.
3 numaralı
AMAN DULO ilk yarışını çok kolay kazandı. Müthiş serilik yaptı ve yanına kimseyi yaklaştırmadı. Yabancısı olduğu pistte, başka kaçaklar da varken buna müsade edecekler mi göreceğiz ama AMAN DULO kabiliyetli bir kısrak ise bu dezavantajlı durumun da üstesinden gelecektir.
4 numaralı
CİBEK HATUN’un bekleme özelliği aşırı zayıf ama Ankara’dan gelmesiyle bir şansı da o hakediyor.







6.AYAK:
İki tay rakiplerine oranla çok daha ön planda.. 5 numaralı
LOLA SUMMER ile başlayacağım. Bu kısrak iki defa makina provası gerçekleştirdi ve birinde starttan çıkmazken diğerinde ise 21,5 ile kazandı. Yarışında ise start çıkışında hafif içeri kaçışı, 200 direğinde de kamçıdan korkup sapma belirtisi bugün için kendisine güvenmeme engel olan faktörler. Fakat şunu söyleyebilirim, idman boşluğu gözüküyor, bu sizleri yanıltmasın. Rokluğa meyilli olduğu için o tarihlerde muhtemelen canlı kenterleri var. LOLA SUMMER yarış tecrübesi de elde etmişken rokluk belirtileri göstermezse bu yarışı rahat bile kazanabilir. Ancak karşıma alamayacağım isim 3 numaralı GOLD FLOWER’dir. Provasını bu tay da müthiş bir dereceyle kazanmıştı. Önceki yarışında çok iyi bir taya çarpılan kısrak, son yarışında da iyi başlayamayınca 3.lükle yetindi. Bugün kulvarı da iyiyken MISS CANOUSH’a da LOLA SUMMER’e de numarayı vermek istemeyecektir ve usta jokeyiyle, db de almışken güle oynaya kazanabilir.

Çok daha geniş oynayacaklar, bu kez daha iyi işlerle gelecek olan 1
CRIMENA FIRE, çok beğendiğim bir tay değilse de Vedat daha iyi başlayıp kabullendirirse diye 6 MISS CANOUSH ve ilk yarışı olacaksa da müthiş görüntüsü ve orijiniyle 2 GINNY WEASLEY değerlendirebilirler.








GENİŞ ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 4,2,6,1
3.AYAK: 9,4,2,1,7,5,6
4.AYAK: 8,,3,7,1
5.AYAK: 6,2,5,3,4
6.AYAK: 5,3,1,6,2



ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 4,2,6,1
3.AYAK: 9,4,2,1,7
4.AYAK: 8,,3,7,1
5.AYAK: 6,2,5,3,4
6.AYAK: 5,3

Yorumlar

#1 - Edil3345 - 17.07.2024 18:26

Arkadaşlar akşam ki programa teki olan varmı

#2 - Edil3345 - 17.07.2024 18:26

Tebrikler kral

#3 - Cibo351975 - 17.07.2024 18:20

Tebrikler üstat

#4 - rasim - 17.07.2024 18:17

tebrikler sevgili berkay

#5 - bodrum - 17.07.2024 18:13

Tebrik ederim, sayende buldum.Teşekkürler.

#6 - T1296 - 17.07.2024 18:09

Tebrikler kardeşim, yine çok iyiydin. Kolay gelsin.

#7 - Ads Aytaç - 17.07.2024 18:05

Tebrikler reis

#8 - Atakankara16 - 17.07.2024 17:43

Tebrikler şimdiden seri başlasın

#9 - Canseko - 17.07.2024 17:38

Bugün nazar degdirmeyin arkadaşlar olumlu olumsuz yorum yapmazsanız çok iyi olur dünden yaralıyız son ayak tuttuktan sonra yorum yapsak berkayi tebrik yağmuruna tutsak olurmu

#10 - Faruk78 - 17.07.2024 17:36

Gelecekten mi geliyorsun berkay?

#11 - ordinaryus - 17.07.2024 17:04

Son iki ayağa taşıdık oyunu

#12 - fanatico - 17.07.2024 15:40

30 senelik oyuncuyum. Koşuyu bu kadar guzel okuyan baskada bi adam görmedim. Tebrikler kardeşim.

#13 - graves_61 - 17.07.2024 15:12

Insallah cazip bi şekilde bizde bugün buluruz

#14 - BERKAY KURT - 17.07.2024 13:44

CANDY QUEEN ve diğerleri.. Öncelikli rakibi de 4 JAN AQUA.. Sonrasında 5-1-7-2

Plase ayağında ise üç at ayrımsız.. KING RASIM - TOZKOPORAN- AFRAŞAH


1.4LÜ GANYAN:

3 / 4,,5,1,6,2
5,4,1
4
4,2,6,1

#15 - Oktayyy59 - 17.07.2024 13:26

1. Ve 2 koşu için bir değerlendirmen olur mu kral

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.