DUYURULAR

98. GAZİ KOŞUSU - 30 HAZİRAN İSTANBUL Kategori adları

98. GAZİ KOŞUSU - 30 HAZİRAN İSTANBUL



 


1.ALTILI GENİŞ ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,2,8,5,6
2.AYAK: 6,3
3.AYAK: 2,1
4.AYAK: 6
5.AYAK: 2,3,4,16,5,13,14,8,12,10,17,6
6.AYAK: 13,9,1,12,5,20,18,21,14,3



1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,2,8,5,6
2.AYAK: 6,3
3.AYAK: 2
4.AYAK: 6
5.AYAK: 2,3,4,16,5,13,14,8,12,10,17,6
6.AYAK: 13,9,1,12,5,20,18,21,14,3



****************************************



ZÜBEYDE HANIM KOŞUSU
’nda tüm atlara tek tek değinelim; 

 

 

ANABELLA : G.Kocakaya ile adeta bütünleşen kısrak bugün muhakkak kendini gösterecektir ama kariyerinde 1400 üstü çim galibiyeti yok, usta jokeyi milimetrik binecekse de 1600 kendisine uzun gelecektir ve bence en iyi ihtimalle 3.olur.

ARTEMISA GENTILA: Geçtiğimiz Ekim ayında koşulan G3 Zühtü Erişen Koşusu’nda benden kırmızı kartı görmüştü. Kendi seviyesine göre olabildiğince düşük tempolarda numara alıp düzlüğe sermayeli çıkmasına rağmen SIDNEYS STAR’a ve FİLYOS’a direnemeyen kısrak bu sezon fena yarışlar yapmasa da, bugün için P.SLYVESTER varken ön grup beklemesi yapmak zorunda kalacağı ve hücum etme kabiliyeti zayıf olduğundan ötürü 1.lik ihtimalini düşük gördüğüm atlardan biridir.


CHAIKA : Normal şartlarda bu rakiplerini rahat bile geçebilecek güçte ancak kağıt üzerinde bildiğimiz kadarıyla, iki aylık arasında bu yarışa kusursuz idman durumuyla gelmiyor. % 100’üyle geleceğinden emin olsam muhtemelen ya tek yazar ya da iki atta değerlendirirdim. Çünkü bize bildiğimiz CHAIKA’yı izletirse bu rakiplerin büyük bir çoğunluğınu geçmek onun için çok kolay olur.
Önemli kulvar avantajıyla ve ekürinin BOZKIREFESİ isimli safkanıyla da kazanıp morallenen jokeyiyle bankomun yine de en ciddi rakiplerindendir.

CONTINIOUS : Bu yarışa çok formda geliyor olsa da bu grubun birkaç alt seviye atı olduğunu söyleyebiliriz. Gücü ve mücadele özelliği sınırlı olduğu için şans veremeyeceğim.

FINALE DUTY : Çok karakterli bir safkan olmasına ve ciddi sınıf atlamasına rağmen bir Grup atı olmadığı aşikar. Şansı olmayan bir diğer isim.


GENERAL BRIELLA : Her yönüyle aşığı olduğum, her pist ve mesafede terinin son damlasına kadar savaşan harika bir safkan, son yılların bana göre en iyi dişisi. 2024 Zübeyde Hanım Koşusu’ndaki de net bankom olacaktır.
Kariyeri boyunca üç defa 1600 çimde yarıştı, bir tanesi G1 DTD galibiyeti, diğeri ise Eylül ayındaki G3 İstanbul Koşusu 2.liği, sonuncusu ise Akdeniz Derbisi’nden sonra biraz eksik işlerle girdiği ve sıkıştırılmayıp kondisyon açığını giderdiği KV8 Hasan Adalı Koşusu’ydu.
G3 Ahmet Cemal Kura Koşusu’na daha hazır giren ve göstermiş olduğu performansla sezona yine damga vuracağını kanıtlayan kısrak, koşunun yükünü çekip kazanmayı bilmişti. Sonlarda farkın kapandığına bakmayın, rahat bir galibiyetti.
Bu at iyi çıkış yapıp yerini aldıktan ve kendi temposunu bulduktan sonra, şayet yarış rolanti veya ortalama bir tempoda başlayıp öyle de devam ediyorsa geriden hücum edecek atların vay haline.. Çünkü yakalasanız bile hakim olmanız inanılmaz zor.
Ben kendisini ayarında iki at görüyorum, biri CHAIKA, diğeri ise LADYS SECRET..
Fakat CHAIKA % 100’ünde olmayabilir, SECRET’in de dinçliğe bayılsa da nasıl döneceği belirsiz ve 1600 kendisine kısa..
GENERAL BRIELLA’nın, önüne alacağı P.SLVYESTER ile biraz mücadele ettikten sonra hakimiyet kurup, geriden gelecek ataklara da başarıyla yanıt vermesini bekliyor ve bu safkanı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum.

HARD OF HÜSSNE: Eski seviyesinde olmayan fakat her sene bir şekilde bu yarışa katılabilecek kadar formda tutulan kısrak kazanmayı sevmese de büyük saygıyı hakediyor. Bugün üzerinde Abiş olmasına rağmen bu kadar uzun sprint yapıp 1.olmasını çok düşük ihtimal olarak görüyorum.


LADYS SECRET : Bu nadide kısrakla alakalı en kritik detay dinçlik yarışlarına bayılması ve sezona kazanarak başlaması.. Fakat artık net bir uzun mesafe atına dönüştü ve 1600 performanslarını incelediğimizde bariz bir şekilde mesafenin kısa geldiğini görüyoruz.
Ancak yine de GENERAL BRIELLA’nın en ciddi rakibidir ve bu yarışa kusursuz bir idman durumuyla geldiği de ortadadır.


LAVENDER : Eğer koşuda bir sürpriz ihtimali varsa bunu gerçekleştirme ihtimali olan atlardan bir tanesidir. Son çim yarışında, ön grup beklemesiyle harika koşan fakat ECE’ye direnemeyen kısrak, rolanti veya orta bir tempoyla koşulacağını öngördüğüm bu yarışta yine 4.lükteki yerini alacaktır. Kısa aksiyon yapısından ötürü, iyi koşsa bile bir şekilde geçileceğini düşünüyorum ama şunu söyleyeyim, at yazsaydım değerlendireceğim isimlerden biri olurdu.

PRENSES SLYVESTER : Yarış karakterini çok beğendiğim kısraklardan bir tanesi, bu yarışta da çok iyi bir gidişat avantajı olacak çünkü ARTEMISA GENTILA’ya binen H.Karataş genellikle inatlaşan bir jokey değil, dolayısıyla SLYVESTER koşunun yükünü çeken isim olacaktır. Fakat son yarışında 400’de dama demesi ve uzun işi+ son sprintindeki çalışır görüntüsü düşündürücü. Ensesinde de hissedeceği çok ciddi rakipleri varken bir yerde teslim olacağını düşünüyorum, umarım mücadelesi uzun sürmez ve BRIELLA’dan da bir şeyler götürmez..
Tabi direnç gösterirse bir ihtimal kendisinin de ayakta kalma durumu var, at yazarsanız mutlaka yazın derim.


SIDNEYS STAR : Çok kabiliyetli bir kısrak ama kariyer yarışı G3 Zühtü Erişen galibiyetiydi, başka da etkileyici bir performansı yok.  Son yarışında çok erken yürüdü ama dediğim gibi GENERAL BRIELLA o gün eksikti ve bir daha bu kısrağı böyle yakalayamayabilir.
Yine de alternatifte bulundurmak gerekebilir.


SPLENDID : Her yarışında iyi koşsa bile kendisini izlerken ‘nasıl olsa kazanamaz’ düşüncesini size net olarak ileten bir kısrak.
Kazanma konusunda ciddi sıkıntıları olan safkandan iyi bir performans bekliyorum ama bu 1.lik değil, 2.3.4.lük olur görüşündeyim. Yani tıpkı ANABELLA gibi..
Yine de alternatifte bulundurdum.

 

 

 

 

 

 

 


ANAFARTALAR KOŞUSU’nda tüm safkanları tek tek ele alalım;


ASASSINO : İki uzun mesafeli yarışını da kazanma başarısı gösterdi ama beni etkilemedi. Son yarışında kapanmasına rağmen kazandığına bakmayın, sonları çok zayıf olan ve şişen bir rakibini geçti. Bence 2’de 2’si olsa da bir uzun mesafe atıyla alakası bile yok, şans vermiyorum.

ATTALOS : Benim 2024 Anafartalar favorimin ta kendisidir..
Önce 03.04 tarihli Kv8 Adil Tügel’de kendisi için ne demişim ona bakalım: ‘ATTALOS’un aksiyon yapısına hayranım, PITFALL’e kaybetti ama ikisi arasında uzunda güç farkı yok, hatta ben ATTALOS’u uzunda PITFALL’den çok daha üstün görüyorum.’
Sıradışı bir performansla % 60 agf’lik PITFALL’i geride bırakan safkan bu yarışıyla beraber benim Anafartalar favorim oldu ve sonrasında da gerek yayınlarda gerekse yazılarımda sıklıkla bunu belirttim.
Gazi için hayal kuruldu ve iki defa çimde denendi, bekleneni veremedi ve ekip çok doğru bir karar vererek çimde atı üzmek yerine sentetiğe getirdi.
Uzun sentetikte geçemeyeceği rakip yok, müthiş uzun aksiyon yapısıyla çok net favorimdir.


CAN ALUŞ : Karakterin ciğerle birleşmiş hali CAN ALUŞ.. Hayranı olduğum atlardan bir diğeri. Son yarışında bankomdu, yanıltmadı. Önceki yarışında bekleyerek bile harika koşan safkan son yarışında numarayı alıp arkayı uzun sprinte bırakınca, COMEBACK IS REAL’e yakalandı ama hem rakibinin şanssızlık yaşaması hem de kendisinde kalan sermayeyle tazeleme imkanı buldu.
Burada iyi başlayıp liderliği alabilir, devamında da hepsine kabul ettirebilir mi bunu kestirmek güç çünkü start çıkışlarını öngörebilmek zor. İkidir de çok iyi almadığını biliyorum.
Fakat güzel bir kulvardan başlayacak ve 2.3.lükte giderek de kazanabilme özelliği olan, yanına geldiğinizde sizi küstürebilecek yapısıyla CAN ALUŞ olmazsa olmazlardandır.


COMEBACK IS REAL : Sadece yedi kez koşan, bu yarışa tartışmasız en yıpranmamış at olarak katılacak ve Antalya’da kendini bulduğundan beri ‘Grup atı’ yakıştırmalarını hakedip kanıtlayan muazzam atlardan biri.
Son yarışında aleyhine tempolara rağmen gelip CAN ALUŞ’u yakalaması bile çok kıymetliydi ki Mertcan’ın zağması kopmuştu.
Sihirbazla ilk kez buluşacak olan bu safkan tartışmasız Anafartalar’ın en şanslı atlarından biridir.


DAPPER MAN : Yaşadığı sorundan dolayı gözden düşen fakat bu yarış için iki yarış koşup açıklarını kapatan safkanın gücünün sınırı olmadığını biliyoruz. Eski seviyesinde olmayan bir DAPPER MAN olduğu aşikar ama son işindeki görüntüsüyle o seviyeye tekrar ulaşmış olabileceği hissiyatını veren güçlü safkandan bugün bir patlama yarışı gelirse kimse şaşırmasın.

DEMEDİ DEME : Gücünün biraz sınırlı olduğunu düşünmekle birlikte sürpriz şansının da imkansız olmadığını düşünüyorum.
Sert gruplarda şimdiye kadar pek bir numarasını göremesek de sonuçta bir Ankara tayı ve bu yarışa formda geliyor. Şans verir miyim, tamamen şablonda yer kalırsa..

EL LORD : Kumda 1-1 olunca ilgilileri hedef büyütüp Anafartalar’a gelmiş ama pek şansı yok gibi gözüküyor.


JOHN ABRUZZI : Yarışın gizli favorilerinden bir tanesi. Çok uzun düzlük sprintine sahip olan bu safkan net bir kum atı olduğunu defalarca kanıtladı. Pistin de kaba kuma evrileceğini varsayarsak ABRUZZI’nin burada kazanması kesinlikle şaşırtıcı olmamalı.

KANDIRABEYİ: Liderliği almak isteyecek ama daha ziyade bir ters yön pist atı.. Bu seviyede de değil.


KAZE NI KATSU : Koşmuş olduğu 12 kum yarışının 8’ini kazanma başarısı gösteren çok önemli bir safkan ama hem ilk sentetik pist deneyimi olacak hem de Kocaeli-Bursa- İzmir gibi ters pistlerde başarılı olmuş bir ata göre burası sanki biraz zorlayacak..
Üstelik, yaklaşık 1,5 aylık bir boşu var, idman sayısı bakımından da yetersiz gözüküyor.
Şans vermeli miyiz? En son sıradan..

MR CİNO : Kesinlikle limitli atlardan bir tanesi. 1500 üstünde zorlanacağı aşikar ki uzundaki tek deneyiminde en geri geldiğini biliyoruz. S.Boyraz numarayı almak isteyecektir ama uzunda çok da inatlaşacağını zannetmiyorum. MR CINO ’nun şansını bu gidişat ve mesafede 0 görmekteyim.

 

OTTOWA : Önceki yarışında CAN ALUŞ’u geride bırakmayı bilmişti fakat o gün CAN ALUŞ ’un şanssızlıkları çok fazlaydı ve son karşılaştıkları yarışta, tempo da aleyhineyken işi zordu.
Çok kötü koşmadı ama kazanıra giremedi safkan.
Fakat sürpriz şansı olduğunu düşünüyorum çünkü bu pisti sevdi ve çok hırslı bir at olduğunu düşünüyorum. Yarış şansı da sanki yaver gidip bombayı patlatabilecekmiş gibi bir his var içimde.


PERFECT PLAYER: Sentetik pist performansı üst düzey bir isim..  FESTIVAL FEVER’e saldırdığı yarış çok şey anlatıyor zaten ama son sentetiğinde fotoda 2.kalırken bu yarışın favorisi COMEBACK IS REAL’i de geride bırakmıştı. Hatta yarışta GÜÇLÜBEY EFENDİSİ olmasa net de kazanan olurmuş. Çimi yapamayan ve bugün pistine dönen safkan yarışın şanslı atlarından bir tanesidir.

PITFALL: Uzunda bir kez kazandı, ATTALOS’u fotoda avladı ama o dönemde ATTALOS şu an ulaştığı seviyede değildi. Fakat PITFALL istisnasız her yarışında müthiş bir karakter koyarak var gücüyle saldırıyor.
Abiş de binecekken şansını inkar edemem.

SELANİK PRENSİ: Son yarışında anormal bir performansla kazandı ama daha önce sentetik pisti bir kez deneyimleyip hiçbir varlık gösterememişti, burada bir şey yapamayıp yoluna Bursa’da devam edecek gibi gözüküyor.


SUPER CHIRON : Sonunda çim pistten uzaklaştırılırken görüyoruz kendisini. Net bir kum atı olduğu eşkal yapısından da, şimdiye kadar göstermiş olduğu performanslarla da belli zaten. Son iki yarışında 0 çektiğine hiç aldanmayalım.
Piste ilk kez çıkacak olsa bile usta jokeyiyle yedire yedire gelip gelene geçene verebilir, dikkat.


WE ARE THE STAR: Gücü biraz sınırlı olan bu safkanın kendini göstereceğini düşünüyorum, mantığıma uymuyor ama hislerime göre çok enteresan bir yarış yapacak, o yüzden genişte bulunduracağım.

ŞERDİL: Koşunun mega bombalarından bir tanesi olabilir çünkü biten yarışa gelse de anormal bir ciğere sahiptir.
Fakat anormal bir tempo beklemiyorum, bu yarış en geride giden bir ata zor kalır düşüncesiyle elenebilir..


Not: Bu koşuda DEMEDİ DEME elediğim tek isimdir.








GAZİ KOŞUSU’NDA tüm safkanları yine tek tek değerlendirelim;


BLUE SENSET : Geçtiğimiz sezonun flaş tayı.. Bu seneki tek uzun deneyiminde de sınıfı geçti fakat yüklendiği esnada içeriye yatma huyundan bir türlü vazgeçmiyor, bu da kendisine avantaj kaybettiriyor. Oysaki son 400-150 arasını tartışmasız en hızlı koşan tay..
G.Kocakaya şapkadan tavşan çıkarabilecek mi biraz zor evet ama ne olursa olsun, tüm dezavantajlarına rağmen göklere çıkarılan bir atın sadece 1,5 boy gerisinde 2.olan tay bu kadar geri planda kalmayı haketmiyor..

BORREGO : Son yarışı onun için çok uygundu, orada bile hiçbir varlık gösteremeyince bugün ekürisinin formasını temsil etmekten öteye gidemeyecek gibi gözüküyor.


CESUR ALİ : Koşunun gizli bomba adaylarından biri olduğunu düşünüyoruum. Sırf Ali Yıldız’dan dolayı kazanmasını o kadar çok isterim ki… Kariyeri boyunca yalnızca altı defa koşan, bu sezon yeterince yarış gören safkanın eğer Gazi’de ultra bir bomba olacaksa bunu gerçekleştirme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Son yarışının ölçü olmadığını, gereksiz öne sarktığını, bu kez sabırla bekleyeceğinin ve adından söz ettirebileceğinin altını çizeyim.

COUNTACH : Çok sevdiğim ve beğendiğim atlardan bir tanesi ama çok yıprandı, bence burası yerine Anafartalar’a gitmeliydi, sonuçta ekip GİZ ile bu koşuya katılacak. Fakat yine de böyle yürekli ve güçlü atı olan birinin Gazi’ye katılmak istemesi kadar doğal bir şey yok, formasını temsil edecektir.


DRAGON FLAME : Henüz ikinci yarışını izlediğimde ‘son yıllarda gördüğüm en iyi kum atı’ yorumunu yaptım bu safkan için.
Fakat sentetiği de kusursuz yapınca eküri haklı olarak Gazi’yi hedefledi ve bir kum galibiyetinden sonra yola çimde devam etti.
Orhan Meker’i çok rahat kazanan, Etd’de de hakimiyet kurmuşken MADRAS’a çarpılan tayın en büyük handikapı, mesafeye ilk kez çıkacak olması.. Fakat ben bunun üstesinden gelebilecek kabiliyette bir at olduğunu düşünüyorum. Şans vereceğim ve performansını merakla bekleyeceğim.

FESTIVAL FEVER: Gücünün sınırları olmayan fakat mental problemleri yüzünden % 100’ünü çok nadiren izleyebildiğimiz safkan Sait Akson’da önde istediği tempolarda numarayı almasına rağmen teslim oldu, bugün KING DAVUT varken alamayacak

IRON SKY : Yarışın temposuna katkı sağlayacak atlardan bir tanesi, muhtemelen KING DAVUT’u önüne alarak 2-3 gidecek, şansı yok.

KING DAVUT: Gazi Koşusu'nun tempo verecek atını gece atlamışım, yorumunu 12.30 itibarıyla ekleyebiliyorum :)
Net bir şekilde numarayı alacaktır ve koşuyu da olabildiğince düşük tempoda tutmaya çalışacaktır. Kaderi biraz da diğer atlara bağlı. Herkes temposunu kabul ederse bir yere kadar tehlike hissettirebilir ama karşılarda temponun yükseleceğini düşünüyorken bitirme ihtimali oldukça zayıftır..


MADRAS : Gazi’de bundan birkaç sene önceye kadar hep dayanıklı ve güçlü at gelsin isterdim, fakat yıllar geçtikçe bu düşüncem değişti ve kolaylıkla ara kapatan, mesafe limitli olsa bile ivmelenebilen atlara yöneldim. HEP BERABER - GRAYSTORM gibi isimler de bu yüzden bende direkt bankoydu.
MADRAS Etd’de ve Sait Akson’da bu önyargımı kırdı ve beni tekrardan eskiye döndürdü.
Bu kadar ağırkanlı olup böylesine müthiş son verebilmek ciddi kabiliyet ister, ciğer, dayanıklılık, karakter ne ararsan bulacağın bu ata genellikle kusursuz binen Özcan’ın, bu kez ekstra kötü binip yetiştiremeyerek 2.3.kalacağını hissetsem de şansını inkar etmiyor ve ikinci sıradan öneriyorum.

 

MR BAYBARS: Ön grup beklemesi de vardır ama gıdım gıdım arttırabilen bu safkanın yerinde sayma özelliği böylesine net iken, usta jokeyine rağmen şansı en fazla tabela için olabilir düşüncesindeyim.

RIDE THE LIGHTING : Tipik bir M.Kaya atı ve URFA ASLANI’nı hatırlatıyor bizlere, stil olarak da güç ve kapasite olarak da çok benzedikleri için ‘olmaz’ diyemem ama SON OF COOGER tarafından böylesine net geçilmişken benim şans verebileceğim atlar kategorisinde bulunmuyor.

SEVERUS SNAPE : Adana’da TOR GOLD’a çaresiz kaldığından beri ‘çok daha iyi at’ yorumunu yaptığım bu güzide safkan ağır pist koşullarına rağmen çok iyi son verdi Mehmet Akif’te.. Ufak tefek yapısı ama hücuma kalktığında yağ gibi akan yapısıyla aralardan çıkıp son verme ihtimali hiç de düşük değil!

SON OF COOGER : 98.Gazi Koşusu net favorimdir.
Niyazi Polatyar performansıyla tüm dengeleri alt üst eden, çıkmış olduğu ilk çiminde ülkemize sanki yabancı bir at gelmişcesine hissiyat veren ve transit ayırarak bir anda favori konumuna gelen safkan bence bunu fazlasıyla haketti.
Kumda bir süre domine etti, sonra bir sorunu oldu ama çözülmüş olacak ki adeta bir yer uçağına dönüştü.
İster tempo olsun ister olmasın, ister ön grupta gitsin isterse en geri beklesin, bu at eğer benzer bir performans sergilerse hepimiz biliyoruz ki Gazi’yi rahat kazanacak.
Peki o kritik soruyu kendimize sorduğumuzda cevabımız ne oluyor?
- Niyazi Polatyar’daki bu performans, rakipler çok zayıf diye miydi yoksa kim olursa olsun sonuç değişmez miydi?
Bana sanki değişmezdi gibi geliyor ve Ahmet Çelik’in bir Gazi daha kazanacağını düşünüyorum.
Bana göre bu at gelmezse, MADRAS’ın da 2.3.kalacağını düşündüğüm için işler karışıyor ve çok ata kadar gidiyorum. Zaten altılı kurgum da beni buna itiyor.


TOR GOLD: Adana’nın kısa diyebileceğimiz düzlüğünde bariyerden bir anda fişi çeken safkanın İstanbul’da zorlanacağını başından beri söyledim ve haklı da çıktım. Fakat son yarış performansı benden geçer notu aldı.
Bugün enteresan bir performansa imza atıp Gazi’yi kazanırsa şaşırmayacağım.

WOLF SEYFO : Evet pist ağırdı ama 2.likte kenter giderken, S.Kaya nasıl olsa KING DAVUT’a ayırdım diye arkasına baktı ve safkanından ister istemez KING DAVUT’tan sıyrılamayacağı anlaşıldı ve bu aynı zamanda SEYFO’nun Gazi’de hiçbir şansı olmayacağının görüntüsüydü.


ZIZKA: Biliyorsunuz benim Sait Akson favorimdi, biraz erken yürüdü ve sonuçta önde boş kalan FESTIVAL FEVER gibi bir attı.. Ona ayıramayınca MADRAS’a da BLUE SENSET’e de direnmek zordu. Buna rağmen elinden geleni yaptı ama yine de ZIZKA’nın o zayıflığını hissedebiliyorsunuz. Sait Akson favorimden kolay kolay vazgeçmem ama esas numara ekürisinde olabilir!

BOSETTI: Formasını temsil edecektir.


GİZ: Son yarışında talihsizlik yaşadığı konuşulanlar arasında. Şimdiye kadarki performansıyla herkesi büyüleyen GİZ’i tek bir yarışla göz ardı etmemeliyiz. Eğer MANGUSTA’yı yazacaksak mutlaka GİZ’i de yazmalıyız.

LOOK AT THE STAR: İyi koştu KISRAK’ta evet ama bence MANGUSTA’yı geçme şansı yok, dolayısıyla Gazi’yi kazanma şansı da yok.


MANGUSTA: Slalom yaparcasına kazanan bu kısrak Ahmet Çelik’le yoluna devam edecekken, SON OF COOGER’in o performansından sonra V.Abiş’e teklif gitti ve Abiş de bu ata binmek için ZIZKA’dan ama daha da önemlisi BURGAS’tan vazgeçti.
MANGUSTA kapasitesi son derece yüksek bir isim, son anlara kadar saklanarak gelip adeta bir buz pistindeymiş gibi aka aka gelebilir!


OHRİD İNCİSİ : İnanılmaz bir ciğere sahip bu kısrak.. Eğer NENE HATUN’da koşuyor olsaydı bankomuz hazırdı.
Son yarışında yaşadığı kapanmalara rağmen yardırarak gelen bu dayanıklı safkan net bir mesafe atı.
Tabi MADRAS’a bile yetiştiremez demişken bu at nasıl yetiştirecek ayrı konu ama ekibin OHRİD’e daha çok güvendiği duyulan dedikodulardan biri.

CANOTAY : Formasını temsil edecek.








HALİÇ KOŞUSU’NDA benim net favorim 2 numaralı EGREGIOUS ROCK olacak.
Enteresan bir şey söyleyeyim, bir duyumum falan yok, bu yarışta numarayı isteyip alacak atın EGREGIOUS ROCK olacağını düşünüyorum.
Belli hatırlayanlar olacaktır, bu at bir defasında öne çıkarak G1 kazanmıştı.
İki tane rakibi zaten iyi alamıyorken, kendisi 1 boy ağır alsa bile hemen deparlanıp bence alacaktır.  Bu arada bu benim hissiyatım, alması şart falan değil.
Prime dönemi 2022’deydi ve eski at değil bunun farkındayım ama son yarışındaki gayretini çok beğendim ve üzerine koyacağına eminim.
BURGAS’ı geçemese bile kesinlikle ezilmeyecek, var gücüyle ona saldıracaktır.
Tabii ki şampiyon safkan 1 numaralı
BURGASı karşıma alamıyorum.
1600 kazanma yüzdesi de harikadır ve son iç pist görüntüsü kendisine bir kez daha aşık etmiştir.
3 numaralı
İSHAKHAN’ın ise son yarışında takısını yadırgadığını düşünüyorum, bu kez daha başka koşacaktır.

5 NATIVE POWER’in ise işinin zor olacağını düşünsem de genişte bulunduruyorum.












ALİ RIZA BEY KOŞUSU’nda bankom elbette 4 numaralı
DENİZEFE..
Kariyerinin belki de en uygun gruplarından birini yakalamış durumda.
ZİNCİR KOPARAN acaba zorlar mı düşüncesiyle hareket edip SOYLUŞAH’ı yazmıştım yanına ama buna rağmen kazanmayı bildi.
Önceki yarışında da JAFAR oyunu bozmaya çalıştı ama o da başaramadı.
1400 de ZİNCİR KOPARAN’ı önüne alıp 2.3.lükte gidecektir ve düzlükteki o muazzam bindirmesiyle bence yine fişi çekecektir.
İkinci bankom DENİZEFE..









NENE HATUN KOŞUSU’nda; çok net favorim, hatta alternatif bankom 12 numaralı
NYMPHDORA TONKS olacaktır.
Ankara yarışında % 100’ünde değildi ama G1 Kısrak’ta kusursuz bir görünüm içerisindeydi tay.
İyi başlayamamasına rağmen Mehmet ısrarla istedi attan ve yerini aldı.
Erkenden yürümesine rağmen kazanmaya çok yaklaşan kısrak bence biraz daha sabırlı olsaydı net kazanırdı.
MANGUSTA’nın, GİZ’in Gazi’ye gittiğini biliyoruz, OHRİD bile burada yok.
Aynı performansı sergilemesi halinde NYMPHDORA TONKS’u geçmek çok ama çok zor olacaktır.
Zira gidişat da çok lehine çünkü önünde STALWERT HERA ve CANDY QUEEN gibi birbirlerini yoracak iki at olacak, hatta belki bunlara COOKIE DUGH da katılacaktır.
3.4.lükte pozisyon alacak olan kısrak, start gerisinde ve içerisindeki mental problemlerini de yenmişken NENE HATUN’u kazanmaya çok ama çok yakın olup alternatif bankomdur.

En ciddi rakip olarak 9 numaralı
MARTİNA’yı görmekteyim.
3 numaralı
CANDY QUEENe de bayılıyorum. HERA ve COOKIE olmasa direkt 3-12 yazıp geçerdim, yine de çok koşar.
7 numaralı
FLYING SPICE jokeyine dönüyor, mesafe limitli olsa da saklaya saklaya gelip hepsine hakim olabilir.
16 numaralı
SHIROKE de kulaklık alınca iyi koştu, daha da iyisini bekliyorum.
Son olarak da biraz limitli olsa da son yarışını gayretli bulduğum 6 numaralı
FEELING GOD diyeceğim.

Not: Burada aklımda kalan tek isim
COOKIE DUGH oldu. CANDY QUEEN - STALWART HERA ve NYMPHDORA TONKS önde olacaklar diye eledim.







2.ALTILI GENİŞ ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 2,3,4,16,5,13,14,8,12,10,17,6
3.AYAK: 13,9,1,12,5,20,18,21,14,3
4.AYAK: 2,1,3,5
5.AYAK: 4
6.AYAK: 12,9,3,7,16,6



2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 2,3,4,16,5
3.AYAK: 13,9,1,12,5,20,18,21,14,3
4.AYAK: 2,1,3
5.AYAK: 4
6.AYAK: 12,9,3,7,16,6



2.ALTILI ALTERNATİF ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,8,3,10,9,12,11,1
2.AYAK: 2,3,4,16,5
3.AYAK: 13,9,1,12,5,20,18,21,14,3
4.AYAK: 2,1,3
5.AYAK: 4
6.AYAK: 12



Not: Alternatif oyuna saat 13.03 itibarıyla ANABELLA eklenmiştir.
Ayrıca ŞERDİL'in çıkmasıyla o koşuda elediğim 6 DEMEDİ DEME de oyunlara eklenmiştir.

Yorumlar

#1 - Olgun - 30.06.2024 19:57

Oyunumda inandıgım ve Macera yasamadan yanına rakip dahi yazilmayacak iki at BURGAS & DENİZ EFE ile sonuca gittik bugün teşekkürler berkay emeğine sağlık ayrıca ilk altılı ikinci ayak yanlışlıkla yazdığım 2 ile ilk altılıyı da sayende ve kalem hatasina aldım şans diyelim herkeze bol sanslar ADANADA

#2 - T1296 - 30.06.2024 19:18

Emeğine sağlık, selamlar.

#3 - Susurluk - 30.06.2024 13:06

Berkay kardeşim yine çok emek vermişsin , emeklerin zayi olmasın , hepimize bol şanslar.

#4 - Hasan 29 - 30.06.2024 12:57

Birinci yokmu

#5 - speedy007 - 30.06.2024 12:02

Emeğine sağlık. 7 li plase için Kral çıplak 2 den düşmez herhalde.

#6 - Cenk79 - 30.06.2024 11:44

1. Altili olacakmi bilgi verirmisiniz

#7 - bercan - 30.06.2024 11:28

Eline sağlık, bukadar ayrıntılı yorum. Herkesin yapabileceği bir şey değil.

İyi çalışmalar

#8 - ÖZLÜCE - 30.06.2024 9:26

Mükemmel yorumlar

#9 - Turushan - 30.06.2024 8:34

Kardeşim benim varol birde oğuzun atı iyidir umarım silinmiş şansın bol olsun dün Antalya plasesi ne verdi öyle sende bir lira teşekkürler .

#10 - Suleyman35 - 30.06.2024 0:45

Bu erken yorum için teşekkürler. Büyük ihtimal Gazi koşusunda Veliefendi'de olacaksın şimdiden keyifli seyirler :) ve hepimize bol şanslar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.