DUYURULAR

GÜN SONU DEĞERLENDİRMESİ Kategori adları

GÃœN SONU DEÄžERLENDÄ°RMESÄ°


Sevgili dostlar birkaç konu ile alakalı deÄŸerlendirme yapmak istiyorum.
Öncelikle Ä°zmir'le alakalı üç konu var; birincisi pist deÄŸiÅŸikliÄŸi, ikincisi tek at dışarıda bırakmam, üçüncüsü de çıkacak at mevzusu..
Mart ayında çim yarışlarını baÅŸlatıyorsun ama en ufak yaÄŸmurda ölçüm deÄŸerini yalandan 5'in üzerinde açıklıyorsun.
Çim piste zarar gelmesin, uzun vadede masraf olmasın ama çim bekleyen atçıların da gönlü olsun. Oh ne ala!

Youtube yayınları için sizlere yalan söylemeyeceÄŸim, bana maddi manevi çok faydası var ve önemsiyorum. Çünkü beni tanımayan veya önceden tanıyıp sonrasında izimi kaybeden pek çok kiÅŸinin takipçim olmasını saÄŸlamış bir platform..
Ancak ilk kez, iki gündür ciddi anlamda zararını gördüm.
Geceden veya bir gün önceden tahmin olayı, hem pist deÄŸiÅŸikliÄŸi veya çıkan atlar hem de emek hırsızlarından dolayı pek sıcak baktığım bir ÅŸey deÄŸil.
Ama yayın olunca erken bitirmek ve hazırlanmak zorundasın.
Havanın PerÅŸembe günü yaÄŸmurlu olmayacağı biliniyordu, dolayısıyla tahminlerimi nemli kum ve yumuÅŸak çim'e göre yaptım.
Tanıdığım bir jokeye ise son ayakta bineceği atı idmanda aldığını, durumunun nasıl olduğunu sordum.
Tamamen iyi niyetli bu soruma aldığım yanıt atın iyi olduÄŸu ama yaÄŸmur çok yaÄŸar, pist de deÄŸiÅŸirse yarıştan kesin olarak çıkarılacağı oldu.
Ben de bunu hem katıldığım programda, hem de bugün sitedeki yorumlarımda belirttim.
Antrenörü son dakikada ' Bursa'dan atı o kadar getirdik, koÅŸalım' demiÅŸ sözde ya da bana bir oyun oynandı bilmiyorum.
Tabi bu bana ders oldu ama bilgi almaya çalışmam tamamen daha iyi tahmin sunabilmek adına iyi niyetliydi. Bundan da hiçbirinizin kuÅŸku duyacağını zannetmiyorum, sadece açıklamak istedim.
Öte yandan, GRAND SUN'u neden dışarıda bıraktım? 
5 Ocak tarihli bir yarış var, 51,5 kg GRAND SUN , 59 kilolu GOSPODIN'ı burunla geçiyor ve onun üzerine defalarca yarış koÅŸuyor.
Karşısında müthiÅŸ formda atlar ama o kadar kabiliyetsiz jokeyler ki, kimse de 'yarış yavaÅŸ geçecek, atımı geride boÄŸmayayım' demiyor.
Ä°.S.SöÄŸüt çıkıp ÖZENGER'i takibe alarak sıklet avantajını kullanıyor. Bu atın kazanması akıl mantık iÅŸi deÄŸil ama bazen tutmasan da tek atı dışarıda bırakmayıp yazacaksın, orada hata elbette benim.


Gelelim Kocaeli'ye.. 
Normalde moralim bozukken modumu yüksek tutabilen biri deÄŸilim, buna raÄŸmen Kocaeli tahminlerimde giriÅŸ cümlem 'enerjim çok yüksek, özellikle 1.altılıda umutluyum' dedim.
Dakika bir gol bir, ilk koÅŸuda hata yaptım. Favorileri beÄŸenmiyorken çizgi çekilecek bir ayak deÄŸildi.
Ayrımsız altı ata şans vermem gerekirdi, cazip olan da bizde vardı.
Ä°kinci koÅŸuda da ADA KIZI idmansızlığının azizliÄŸine uÄŸradı. Normalde iyi olsa LONG PLAY'e kaybedecek bir at deÄŸil. Ölüsü fotoda yarış bıraktı düÅŸünün.
Burayı iki at bırakabilirmiÅŸiz. DESERT FAIRY alt grup atı, STAINLESS de bariz yarış görecek.
Üçüncü koÅŸuda MAYRA SULTAN bankomuzdu, kazanmayı bildi.

Altılı ganyanın ilk ayağında geceden 'tek yazarım' diye çıkardığım bir at vardı; YİĞİTTAY..
Ä°nanılmaz yükseldim bu ata ama yanına tam yedi rakip önerdim. Zaten burada kaybettik.
Tek olmamasının iki sebebi var; biri startta çok takılma ihtimali ( ki bu durumda göz göre göre bize bu atı tek oynatıyorsun diyen çok kiÅŸi olacaktı biliyorum ) diÄŸeri de son günlerdeki isabetsizlikten kaynaklı özgüven eksikliÄŸi oluÅŸması.
Bu arada bu atı % 2 iken paylaÅŸtım, kendi atıymış gibi paylaÅŸan hırsızlara ise diyecek söz bulamıyorum, bu ahmaklara esas tepkiyi sizlerin vermesi gerek..

İkinci ayakta hemen sevincimiz kursağımızda kaldı ama ben kendime aşırı kızdım.
Çünkü dün geceki notlarımda toplamda dokuz atta WARRIOR JUSTEN varken, bugün ne olduysa elediÄŸim at olarak bile belirtmemiÅŸtim.
Programın zorluÄŸu ve benim önceki dört koÅŸuda yeterince risk alamamamdan kaynaklı bu ayağı saÄŸlam izleyemedik.

Üçüncü ayakta Ä°LK PARILTI yorumumu biliyorsunuz, tekrarlamayacağım ama banko olmasa bile en fazla 2-1 geçmeliydim. GURBET ATEŞİ yorumuma dikkat etmiÅŸsinizdir,  '2.3.lük daha yüksek ihtimal' dememe raÄŸmen ekliyor ve kuponu uçuruyorum.

Dördüncü ayakta derin bir oh çektim çünkü BEYOND benim yazabileceÄŸim bir at deÄŸildi.
Ama burada ve sonraki koÅŸuda çok ağır konuÅŸacağım, bu kadar yetersiz bir jokeylik becerisi olamaz.
Yahu kabiliyetsiz, en ciddi rakibin AKINCI bekliyor, en ciddi diÄŸer rakibin LORD OF YILDIZER kötü çıkıyor, HEADMEN seri deÄŸil.
Atın fırlamış, teÅŸviÄŸi de geç, kolunu hareket ettirsen at kendiliÄŸinden 3 boy yapacak, tek yapman gereken kafayı almak, sen gidip bu atı dışarıda bırakıp 4.lükte götürüyorsun.
Ä°nsaf be kardeÅŸim, eÄŸer direktif de buysa ekibe de kocaman bir yazıklar olsun ama benim burnuma bu yarışla alakalı gerçekten pis kokular geliyor. Uzun zamandır ilk kez söylüyorum bunu. Kafayı alanın net kazanacağı bir yarışta bence dümene geldik..

BeÅŸinci ayakta kazanan ANOTHER PLACE yazılmayacak bir at deÄŸildi ama burada riske girmemek koÅŸuluyla.. 4-5 atta yazılacak bir attı, sırf forma renginden çarpı atılırdı ama buralara dolu dolu gelince mecbur kıstık.
Gelelim Tolga'ya, açın yarışı lütfen izleyin, CYLMORE bu yarışı hiç kaybetmez. Defalarca dur kalk, finalde de 3.lük. Eküriye de helal olsun, ikidir hem fiziki hem de mental bitik olan bir adama at veriyorlar. Umarım sonraki yarışında da Tolga biner, ömür boyu kara listemize alırız.

Son ayakta ise yine diyecek bir ÅŸey yok. Geçen hafta padokta gördüÄŸüm ve çok beÄŸendiÄŸim tempo kurbanı olan GECEKRALI daha çok sevdiÄŸi Kocaeli'de beklediÄŸim gibi güle oynaya bir yarış kazandı.

Finalde ise ne YİĞİTTAY'ı ne GECEKRALI'nı tek yazmış olduk. Teki de geçtim, benim açımdan günün en çok at yazılan ayakları oldular.
Üstüne de bu atları alıp alıp kendi atlarıymış gibi paylaÅŸan sahtekarları izledik..



Özetle, mental olarak yorgunum, karşılaÅŸtığım talihsizlikler de ne yazık ki yıpratıyor beni.
Bugün hayatımda ilk kez 'yapılacak baÅŸka iÅŸ mi yok Berkay' diye düÅŸündüm.
Ama buradaki yüzlerce kiÅŸinin bana deÄŸer verdiÄŸini ve beni kaybetmek istemeyeceklerini biliyorum, dolayısıyla ben de yüzüstü bırakmak istemiyorum.



Antalya için en geç 13.00'te görüÅŸmek üzere..

Ä°zmir'de ise pist deÄŸiÅŸikliÄŸi net olmadan erken tahmin vermem ne yazık ki zor ama bu aralar birinci altılıları daha çok sevmeye baÅŸladım.
15.00'e kadar pist durumu netleÅŸmiÅŸ olursa, en geç 16.30'a kadar Ä°zmir'i de yayınlamış olurum.

Yorumlar

#1 - angigi - 10.03.2023 11:29

Ah Berkay ahh seni seviyorum.Dün sen Kocaeli ti tutardın olsun moralini bozma

#2 - - 10.03.2023 9:06

Whatsap üyeliğinden maddi kazanç sağlayanlar devlete vergi vermiyor bunun için yasal düzenleme lazım bunun için benimuyatan görkem kardeşimedir buradan sevgiler seni çok seviyor başka bir platformda yurtdışı ve Urfa vs yaşıyor beni uyardı bende devleti kaşıklayanlara ne yapabiliriz diye çakışıyorum öncelikle yabancı menşeli ve yasal düzenleme gerçekleşince herkes çakallığımbırakacqk sadece iyi insan olduğunua inandığım 1 tahmincide üzülürüm oda zaten paraya ihtiyacı yok ama çözülecek koca eli yarışları içinde bilgi işleme yasal başvurumyapıp nereden ne kadar bahis oynandı altılıyı kimler buldu takip edeceğim inşallah dediğin gibidir ben yolan varsa 1000 yol yaşayanlardan değilim ama hayatımda 8 at yazıp yattığım ilk 7 li plase ona yanarım oynadığım miktarında isteyen varsa e bayii şifremi veririm baksın hileye kurban gittiysem bulurum

#3 - zafoli - 10.03.2023 8:37

Bu camianın en yetenekli ve en başarılı yarış yazarısın .Dünkü Kocaeli yorumlarından yola çakarak 12-H-124689-4-13578913-13 şeklinde üç tekli bir kupon yaptım ,maalesef 4 ayakta kupon yattı,yorumların bize ışık tutuyor.iyi ki varsın..

#4 - Turushan - 10.03.2023 6:10

Aşkında bişey yazmıyacaktım çünki sağlık sorunların var uzaktan teşhis tabiki mümkün değil ama tedaviyi ihmaletme istemsiz hareketlerin (tik)arttıkça ruh sağlığında biter ailenizde etkiler bu mesleğimle ilgili zorunlu olduğum birşey senin mesleğinle ilgilide geçen Antalya yarışında senden 7 liye at istedim yaz ımı yayınladın hamyazdı hamyazacakmderken plaseyi oynayamadım belki verdiğim para komik bir para ama ekmeğe saygı önemlidir güneydoğuya gittimi bilmem ama orada bir yerde garsona 5 lira bahşiş verirsen pervane olur garnitürlü lavaşı hizmeti mest eder İstanbul’da küfür yersin bindiği arabaya bakmverdiği bahşişe bak ekmeğe saygıdır çok kazdım yanımda olsan yüzüne karşıda kızardım ama internetten değil biftek hainlere küfrederim beni mahkemeye versinler oradaysa küfür edeyim diye gücümüz var şükür ilmini yaptık gelelim Kocaeli’ye 8 atta plaseden yattım tüm kuponlarım altılım 3 lü ganyanım bunda senin hatan yok ben 12 yi tek attım kapatabilirsiniz ama zaten 3 atada 5 atın koştuğumyerde yattım ikisinde banim 7 li plaseme yakışmadı şeninde efsane bir parayı kaybettiğine üzüldüm birde sana tavsiye vereyim kimseye tuttuğun takımı dini inancını ve siyasi görüşünü belli etme bu işi yapacaksan sen elindekileri kaçırmadığı sürece onlar senin reklamını hakandanda istinyedende çok yapar çünki fiyatın çok ucuz artık altılımtevzi 5000000 söylediklerimin özeti bu işi iyi yapan 3 kişiden birisin ama bu iş yan iş olarak yapılacak iş değil elindeki kuşumdalındakimkuşyan üstün tut bu ülkenin insanı böyledirler hoşçakal

#5 - - 10.03.2023 4:22

her gün başaılı olunacak diye bir kural yok..bu düşünce insan doğasına aykırıdır...hayatlarımız bile hep inişli,çıkışlıdır..zaten bu iniş ve çıkışlar hayatımıza anlam katar,renk katar..her günü güzel geçen insan,bir süre sonra alabildiğine mutsuz olur..o yaşanan güzellikler bir süre sonra kanıksanır ve yaşam anlamını yitirir..araya biraz kötü,biraz çetrefelli,biraz insanı uğraştıran şeyler girmezse,yaşamın tadı kalmaz,..ben,denize sıfır,deniz manzaralı evde oturuyorum..ilk günler ,ilk aylar ilk yıllar ,o deniz,o manzara bana korkunç zevk veriyor,alabildiğince çok mutlu oluyordum...yıllar geçtikçe,insan artık kanıksıyor,o güzelliğin farrkını hissetmiyorsun...inan,artık karşımda denizmi var,manzaramı var,farkında değilim..sadece gayri ihtiyari bakıyorum,ama o denizi görmüyorum..o nedenle,sen hergün başarılı olsan,bir süre sonra sen kanıksıyacaksın,bizler kanıksanan olacağız,hayat,yarışlar anlamını yitirecek,başka arayışlar içine gireceğiz...sizlerin yaptığı iş,dünyanın en zor işi..dünyanın en zor oyununda,,insanları yaptıklarınızla mutlu etmek çok zor..bana milyarlar verseniz,bu işi yapmam..zaten oyun zor,zaten karşındaki iinsanlar bunu idrak edecek,bunu değerlendirecek kapasite ,o anlayışta,o hassasiyette davranan o çoğunluk çok az....zaten ülke insanları ,bu toplum,o kadar çağdaş,o kadar aydın,o kadar medeni değil...böyle bir yapıdaki toplumda sen ne kadar,ben ne kadar mutlu olabiliriz,soru işareti..senin durumun şuna benziyor..hani bir öz söz var,bir insanı 364 gün sırtında taşır,bir gün indirirsin,senden kötüsü yoktur...sende,ayda 3 hafta bizleri sırtında taşıyor,bir hafta doğal olarak sırtından indiriyorsun,bu nedenle senden kötüsü yok durumuna düşüyorsun..bizler,o 3 haftayı çabuk unutan bir camiyayız...bu camia,başarıları sadece rakamsal olarak değerlendiriyor..seni rakamlara göre değerlendiiyoruz..kaçkere altılı bulduğunun hesbını,istatiğini yapıyoruz..bir günle,bir oyunla bakıyoruz sana..genele bakma huyumuz hiç yoktur..6 at yazdın,neden 7 ciyi yazmadın diye söylemedimiz laf kalmaz..genelde,duruşunla,bilginle,o muhteşem,içi dolu yorumlarınla,verdiğin emeğinle,kişiliğinle,karakterinleve yüzlerce başarılarınla değerlindirmeyiz seni ..çok sürpriz bir atı,içi bilgi ,emek dolu o atı,göz ardı edip,neden 7 numarayı yazmadın diye eleştiren bir camianın fertleriyiz..bu işe soyundunsa,bunları düşünüp,bunları analiz edip,yola öyle devam etmelisin..bunları göze aldığına göre,yola bu şartları kabullenerek DEVAM ETMELİSİN..ben seni,bir günlüğüne,bir aylığına göre değerlendirmiyorum..bir de kalsan bile,o anlattığın 1 ayağın güzel ve doyurucuğuyla daha mutlu oluyor,daha zevk alıyorum..sen bu camianın ilk üçünden birisin..o nedenle pes edip,vazgeçmek yok..bizi bir değerden yoksun bırakma....sevgilerimle

#6 - Mehmet65 - 10.03.2023 1:33

Hayırlı akşamlar abi.Tuttuğunuz bütün atları yazarsanız memnun oluruz.En azından elediğiniz atlardan yatmamış oluruz.Herkes bütçesine göre oynar.Eminim ki sitede çok büyük oynayan arkadaşlar da vardır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.