DUYURULAR

GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ - 6 TEMMUZ Kategori adları

GÃœNÃœN DEÄžERLENDÄ°RMESÄ° - 6 TEMMUZ



Ä°lk ayakta kazanan isim ikinci sıradan ÅŸans verdiÄŸimiz AYDOST oldu, oldukça da cazipti.
Yarışta tempoyu DEMİRBİKE belirledi, DENİZ EFE de takipteydi.
Åžanslı atlardan en iyi yerde konumlanan atlar ise TOKATEÅž ve AYDOST idi.. Tabi KONÇÄ° BEY ve SAVAÅžÇITAY da iyi yerlerde takip ettiler ama dediÄŸim gibi onların zaten ÅŸansı yoktu.
Hadi V.AbiÅŸ'in atı TAÅžTEPE yapısı gereÄŸi ön tarafta takip edemez de SÜLOTERCAN'a binen Akın harika baÅŸlamış ve çok rahat bariyerde 3-4 konumlanabilecekken neden atını en geri düÅŸürdü?
Pazar günü de ÅŸampiyon adayı ABATHAN'la iyi starta raÄŸmen daralıp düÅŸmemek için atını çekti ve en geriye düÅŸürdü.
AYDOST da TOKATEÅž de çok iyi hücum ettiler ama burada esas yarışı yapan at SÜLOTERCAN'dı..
En baÅŸtan itibaren 3-4 gidebilse % 100 kazanan isim olurmuÅŸ.
Bu arada bence DENÄ°Z EFE de çok iyi at, tamamen yarış kondisyonu eksik olduÄŸu için 1.lik mücadelesinde daha fazla kalamadı.
TOKATEÅž'te beÄŸenmediÄŸim ÅŸu oldu, bu kadar harika konum ve biniÅŸe raÄŸmen biraz daha iÅŸleyebilirdi..
SÜLOTERCAN - AYDOST - DENÄ°Z EFE çok beÄŸendiÄŸim, önleri açık taylar.. TAÅžTEPE de üzerinden o hantallığı atabilirse iyiye gidecek.
Sonuç olarak ilk ayakta beklemediÄŸimiz bir sonuç olmadı.







Ä°kinci ayakta banko tercihimi ERSAVAÅž'tan yana kullanmıştım çünkü tempo analizi yaptığımda koÅŸuyu ön tarafta takip edecek atlardan birinin kazanacağına emin oldum.
Kazanan BARUT'u son yarışında liderliÄŸi dahi alamayacak kadar saÄŸlıksız görünce 2-3-4-5 konumlanacak atlara yöneldim.
Akın Sözen'e burada suç bulmayacağım ancak bu atta geri düÅŸmemesi gerektiÄŸini biliyordu, kapanma veya daralıp düÅŸmekten dünyada bu kadar korkan baÅŸka bir jokey olmadığından ERSAVAÅž'la ilk ayakta yaptığının tam tersini yaptı ve atı çok sert baÅŸlattı.
ERSAVAÅž kazanamayacağının sinyalini daha ilk 100 metrede verdi çünkü bu kadar sert baÅŸlamasına raÄŸmen 2-3 bile zar zor konumlanabildi.
Yarış boyu tam düÅŸündüÄŸüm yerdeydi ama düzlükte hiç iÅŸlemedi ve olduÄŸu yerde sayarak 5.oldu.
Bu arada ERSAVAÅž olduÄŸu yerde sayarken diÄŸerleri çok mu hızlandı? - Hayır.. BARUT resmen 'bakın beni geçecek yoksa emekleyerek bitireceÄŸim ona göre' der gibiydi ve öyle de oldu.
JAVELIN'e ve FIRTINA VADÄ°SÄ°'ne mesafe uzun geldi, birbirlerini sürükleyip BARUT'u 3.yapacaklarken bir dahaki aksiyonda geçilecek BARUT kazanmış oldu.
Son derece kalitesiz bir yarıştı, sonuç itibariyle ise yanıldık.







Üçüncü ayakta start çıkışında bu aralar bizim durumumuzu özetleyen bir görüntü vardı, Hışman'ın genellikle iyi baÅŸlattığı YAÅžAMA SEVÄ°NCÄ° 3-4 boy takılarak baÅŸladı ve yavaÅŸ baÅŸlayan yarışta herkes yerini kusursuz bir ÅŸekilde alırken YAÅžAMA SEVÄ°NCÄ° için yarış baÅŸlamadan bitmiÅŸ oldu, devamında da Hışman saçmalayınca sonunculuk kaçınılmazdı.
Bazen kızıyoruz falan ama M.Kaya özellikle uzun mesafede rolanti geçecek yarışlarda çok üst düzey bir jokey..
Dün Kocaeli bankomuz ZAFER MEYDANI'na biniÅŸi, bugün GÖDEK'e biniÅŸi harikaydı.
PERSIAN PRINCE numarayı alınca hemen arkasında konumlandı ve 2.liÄŸi aldı. Rakibi bu gruba göre alt seviye olduÄŸundan düzlükte onden kolay kurtuldu ve MANOIR - YAÅžAMA SEVÄ°NCÄ° gibi isimler de saÄŸlıksız olunca kolay bir galibiyet geldi.
Bu arada GÖDEK'in son 4.lüÄŸünde YAÅžAMA SEVÄ°NCÄ° ile arasında sadece 1 boy fark vardı ve sıkletleri aynıydı, bugün YAÅžAMA SEVÄ°NCÄ° jokeyine dönerken aradaki sıklet farkı 5 kg idi..
Söyleyeceklerim bu kadar...






Dördüncü ayakta istediÄŸiniz kadar bir yarışı iyi analiz edin atın son saÄŸlık durumundan haberdar deÄŸilseniz boÅŸuna vakit harcamışsınızdır..
Bir atı saÄŸlıksız koÅŸmak için haklı bir gerekçe elbette deÄŸil ama bir atın aylık bakımı 20 bin tl olmuÅŸ.
Dolayısıyla startı iyi alamayan, deparlanamayan, topallayan atları daha çok izleyeceÄŸiz gibi gözüküyor.
Burada da SARIYERLÄ° ve ÖZAYDIN'ın son saÄŸlık durumlarını izleyince içim sızladı.
ÖZAYDIN'ın sırf pist sentetik diye böyle kötü koÅŸtuÄŸu düÅŸünülmesin, bu at bu grupta 5-6 mı gider?
SARIYERLÄ° için de açı yanıltmasın, baÅŸlangıçta KUDREDLÄ°TAY ile aralarında 4 boy oluyor.. Sonra sürekli teÅŸviklerle bariyerde güzel yere yerleÅŸiyor ama baÅŸta atın anası aÄŸladı, nasıl son versin ki bu at?
Yarış finalde, sakince gerilerde takipte olan LEONIDAS ile önde bomboÅŸ kalan KUDREDLÄ°TAY arasında geçti.
KUDREDLÄ°TAY çok sık koÅŸtu ve ÅŸehir ÅŸehir dolaÅŸtı, saÄŸlıksız deÄŸil ama yorgun, yoksa buradan LEO'ya yarış bırakmazdı.
LEONIDAS ise kusursuz bir biniÅŸle bile zor kazandı, Tolga'nın da röportajında sunucuyu düzelttiÄŸi gibi aslında rahat deÄŸil, kaprisli olduÄŸu için ekonomikti..
Burada takibe alacağımız bir at yok, saÄŸlık durumları çok deÄŸiÅŸkenlik gösteriyor, kim günündeyse o kazanır ve hiçbir ÅŸartta bu tarz yarışları tek yazmamalıyız.






BeÅŸinci ayakta sıcağı sıcağına yazıyorum, ben az önce ne izledim gerçekten ÅŸoktayım.
Kazanan SAMURAI ÅŸablonumuzda var ama G.Kocakaya ve Akın Sözen size ne oldu?
Hele Akın.. Aman Allah'ım! Yarışın geneline bakarsak EDGAR hiç ama hiç kaybetmez. Yarışın sadece son metrelerine bakarsak VERTIGO hiç kaybetmez.
Bir şekilde 2-3 kalmayı başardılar.
Gökhan Kocakaya hızlanabilen atlarla kapanma konusunda sıkıntı yaÅŸamaz genelde, bir ÅŸekilde ayak deÄŸiÅŸtirip ritmini bulmasını saÄŸlar ama VERTIGO hızlanamadı, kendisi de enteresan bir ÅŸekilde panikti..
DüÅŸünüyorum da EDGAR bizde tek olsa ve ÅŸöyle skandal bir biniÅŸe maruz kalsa herhalde sinirden ne yapacağımızı bilemezdik.
Ya Akın, tost olmaktan tırstığın için dışarı açıldın tamam, önündeki at sertlik yapmış ÅŸuursuzca çıkmaması gereken tempolara çıkıyor, sen içeri kaymak ve sakinliÄŸini korumak yerine hala dışarıdasın, viraj dönülüyor ve bu yapmadığın hamleyi geçtim, onun arkasından teÅŸviklerle 2.liÄŸe kadar dolduruyorsun. Allah akıl fikir versin be kardeÅŸim, gerçekten yuh.. Trakusa bakmadım ama bu atın diÄŸerlerinden çok daha fazla koÅŸtuÄŸunu görmek için trakusa bakmaya da gerek yok.
Yazık deÄŸil mi EDGAR'ı tek bekleyen yarışsevere? Yazık deÄŸil mi EDGAR'ı hazırlayan seyisin antrenörün emeÄŸine? Senin için attan düÅŸmediÄŸin sürece sıkıntı yok, yarım saat sonra bir daha var nasılsa..
Åžu son dönemde kazandığın, harika biniÅŸler yaptığın çoÄŸu yarış EDGAR ve SÜLOTERCAN biniÅŸinden sonra benim için çöp..
Özetle, bir dahaki yarış SAMURAI özellikle EDGAR'ın kuyruÄŸunu göremez. Buranın uzak ara en iyi atı EDGAR ve ilk yarışında kimle koÅŸarsa koÅŸsun, üzerinde Akın olmadığı sürece benim net bankom..







Son ayakta ise beklenmedik bir sonuç olmadı.. AVIATOR gelse açıkçası üzülürdüm çünkü onu tek yazıp BARUT'u 6-7 atta çok rahat yazardım.
Bu yarışın deÄŸerlendirmesini yapmayacağım çünkü Ä°stanbul arenasına yakışmayacak kalitesizlikte bir yarıştı..







Sonuç olarak beÅŸte kaldık ama tekten yattığımız için baÅŸarılı bir ÅŸablondu diyemeyiz.
Peki kazanan atlar arasında tek yazabileceğimiz bir at var mıydı gelin ona da beraber kısaca bakalım:

GÖDEK'i yazamadım çünkü en son kazandığı yarışı hatırlamıyorum. Bugün net bir yarış yaptı evet ama yarışa çalışınca hakkı GÖDEK tek deÄŸildi.
LEONIDAS'ı yazamazdım çünkü elde gelip arttıramıyor bazen.. SARIYERLÄ° ve ÖZAYDIN'ın çok saÄŸlıksız olduklarını bilmem gerekirdi.
SAMURAI'yi yazamazdım çünkü grubun en iyi atı deÄŸil, tamamen startı iyi alması ve rakiplerinin jokeylerinin saçmalamasından kaynaklı ÅŸans eseri kazandı.
EL PROFESSOR'u yazamazdım çünkü satış koÅŸusu ve hepsi birbirinden saÄŸlıksız, dengesiz..
Belki AYDOST'u tek yazabilirmiÅŸim ama SÜLOTERCAN'a bakıyorum da, hakkı AYDOST tek deÄŸilmiÅŸ bu yarışın da..
Sonuç olarak bulunması zor bir altılıydı, 53 bin tl ikramiye verdi. 



 

Ankara tahminlerim 12:00'da yayınlanacaktır.
GörüÅŸmek üzere.

Yorumlar

#1 - Boldpilot21 - 07.07.2022 9:42

Berkay bey bu cemalcan hakkında biraz ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz.ben böyle atları yıkmayı seviyorum.bahane lazım bana

#2 - gungorerdogan - 06.07.2022 23:30

Şampiyon morelini yüksek tut. Nekadar yüksek moral, okadar iyi motivasyon. Kurguların , yorumların mükemmel. hiç etkilenmeden aynen devam. Bence akşamdan yaptığın çalışma önemli arada aksamdan paylaş. Saygilar, selamlar.

#3 - Resmen3444 - 06.07.2022 19:43

Günün değerlemesi elin sıcaklığı ve güzel bir ikramiye alacağının işareti olacaktır belki bugün olmadı lakin bir daha ki sefer daha iyi sonuçlara gebe olduğunun göstergesi tabi şans nasip ve doğru kurgu keşistiğinde içimden bir his yaklaşan bayram öncesi neden olmasın diyor ya..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.