DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 20 TEMMUZ ANKARA Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 20 TEMMUZ ANKARA


Yedili Plase için banko önereceğim isim ATMACABEYİ..





Birinci ayakta; eski günlerdeki gibi tüm safkanları kısaca değerlendirelim:



GİZMO: Bu gruptan aşağı kalır bir yanı olmadığını düşünüyorum..
Sıkleti artıyor ama gördüğü yarışında bile çok sağlıklıydı.. Hafif kötü çıkıp bekleyecek ve düzlükte kendini gösterecek..
Ben çok iyi koşup kazanamayacağını düşündüğüm için eledim.



MAGNUS: Şimdiye kadar pek bir başarısı yok ama hep sert gruplarda mücadele etti çünkü ekürinin hedefi büyüktü.. Umutlu oldukları bu safkan belki de ters pistteki Bursa yarışını saymazsak belki de yarış hayatının en uygun rakipleriyle mücadele edecek.
Üzerinde de süper uyum sağlayacak bir jokeyi bulunuyor.. İyi çıkar ve iyi yerlerde konumlanırsa düzlükte yapacağı müthiş bindirmeyle söz sahibi olacaktır..



MUTINEER: Uzun süre tek önermeyi düşündüğüm, bu yarışın bana göre mutlak favorisi..
Liderliği alamadığı yarışlarda başarılı olamayan safkan ön tarafta pres yese bile maşallah müthiş dayanıklı..
Önde boş kalmayı kendi inşa ettiği bazı yarışlar da var ki ben onlardan birini izleyeceğimizi düşünüyorum.
Şöyle ki; MUTINEER kafaya çıktığında AZMANTOR, MUŞŞİ, CANBAZ dışında onu önlerde markaja almak isteyecek başka safkan yok.
CANBAZ ve MUŞŞİ bence uslu dururlar ama AZMANTOR'un start çıkışı önemli.. Hala kötü durumdaysa iyi çıkamayacak ve dolayısıyla MUTINEER'i etkileyemeyecektir.
Bu da MUTINEER'in düzükte bariyere yaslanıp müthiş direncisini ortaya koyması demek..




ŞPİLDAT: Gördüğü yarışlardan sonra fit duruma geldiğinden emin olduğum ve bugün için harika bir performans beklediğim safkan...
Son 6.lığında fazla üzerine gidilmediğiher halinden belliydi ama  adımları 'bırakın beni' der gibiydi..
Bu kez çok daha iyi duruma gelen safkan mesafe de 200 metre uzadığı için orta kulvardan çok seri bir şekilde gelip fişi çekebilir, çok tutuyorum...



AZMANTOR: Grubun kaliteli isimlerinden bir tanesi ama malum, bozuldu..
Ocak ayında kumda yarış gördü olmadı, tekrar ara verdi, en son çimde KV-7'de pek bir şey anlamadık.
Evet bugün grup uygun, hazırlıkları da fena değil ama yarış kondisyonu sıfır.. Ben az atta yazmaya değer bulmuyorum.. Umarım dışarıdan doldurup MUTINEER'imizi bozmaz..



BARIŞ: Çok potansiyelli ve güçlü bir at ama starttan nasıl çıkacağı belli değil ve daha ziyade uzun mesafe atı.. 1400'de zor..


MY PERFECTION: Grubun ağır topları ağır kilodan etkilenirler ve iş sprinte kalırsa o zaman devreye girebilecek isimlerin başında yer alıyor çünkü 6.lığı hiç fena değildi.. Yine de alt grup atı olduğunu belirteyim..


CAMBAZ: Gidişat avantajından dolayı en fazla tabela uğraşı verebilir, kazanması imkansız..


NO DRAMA: Tıpkı MY PERFECTION gibi o da hata kollayacak ama ben işin bu safkana kalacağını sanmıyorum açıkçası.. 


IMOGEN: Sınırlı bir kapasiteye sahip, Hışman'a rağmen 1.lik şansı yok denecek kadar az..


MUŞŞİ: Umarım dışarıda 2.3.lükte kendi halinde takılır ve MUTINEER'i bozmak istemez.. Son 300'den gerilemeye başlayacaktır..




SONUÇ: Kafamdaki gidişatta BARIŞ ve AZMANTOR'u startta bırakıyor, MUTINEER'i ise ok gibi fırlatıyorum :)
Sadece MUŞŞİ ve CAMBAZ takipte oluyor ama onlar da etkileyemiyorlar..
MUTINEER düzlüğe bariyere yapışık arttırarak giriyor ve her yerde sabit hızda ilerleyerek yanına at bekliyor..
Yüksek hızlara çıkabilecek atların en başında ise MAGNUS ve ŞPİLDAT yer alıyor..
Bence ya MUTINEER bitirir ya da aradan bu iki attan biri çıkıp kazanır..















İkinci ayakta; çok at yazmaya karar vermişken galopları, makina provalarını inceleye inceleye eleme yoluna gidiyorsunuz ister istemez..
10 numaralı
KARAKÖPRÜ'nün startı iyi alacağını bilsem yanına kesinlikle rakip önermezdim..
1 Temmuz tarihli makina provasında 1,5- 2 boy takılan ancak inanılmaz deparlanıp kısa sürede öne geçen safkan HANAMİCHİ'yi de AĞA BABAM'ı geride bırakmış..
AĞA BABAM kendini telef etti ama
HANAMİCHİ her yerde rahattı.. Yani KARAKÖPRÜ ve HANAMİCHİ'yi kıyaslarken arada uçurum göremedim..
Dediğim gibi start çıkışları çok önemli olacak.. Çelik kardeşlerden birinin kazanmasını bekliyorum..
2 numaralı
AKYAKA'nın da beşinci ayaktaki favori atla yaptığı galobunda rahat görüntüsü dikkat çekti.. Zaten bu yarışın favorilerinden..
Eğer kulvarı sıkıntı yaratmazsa Kocakaya rahat giden atlara ekstra güç katmaya bayılır..
Üç atla geçmeyi planladığım bir yarış daha...












Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 1 numaralı
ARDAŞAH olacaktır..
Bu safkanın şahane bir yarış karakteri olduğunu 1000 metrede kazandığı yarıştan anlayabiliriz..
Bu senenin en seri tayı FIRE OF THE WORD'e ilk metrelerde numarayı vermedi, sonrasında rakibi 2 boyu yaptı, yarış tam gitti derken aynaya çok az kala ayak değiştirerek olağanüstü bir 1.liğe imza attı.
En son yarışında ise dün İstanbul'da şov yapan VAHŞİKIZ'ı önüne alıp son metrelerde rahatlıkla geride bıraktı..
Bugün kendisine çok güvenmemin sebebi CALL TO VICTORY'nin bu piste yeni çıkması ve rolanti tempoda dış start alması..
Biliyorsunuz CALL TO VICTORY son G2 yarışında bankomdu ve safkanı çok beğendiğimi belirtmiştim.. Ancak ölüm temposu vardı ve dış start dezavantaj yaratmadı..
Bugünkü yarışta net bir kaçak at yok.. İlk yarışlarını kazanan safkanlar 2.3.lükte konumlanarak kazanmışlar, risk alacaklarını zannetmiyorum.
Dolayısıyla Akın startla beraber numaraya çıkarsa koşuya kendi temposunu vermiş olur ve düzlükte ayakları kaybolan bu safkanı yakalamak çok ama çok zor olur..
Ha bana göre ille de kaçması gerekmiyor ama Müslüm LORD OF GAME ile ağabeyi için serilik falan yapmazsa, ARDAŞAH'ın iyi çıkması halinde beklemesine de gerek kalmaz zira kaçak at yok..
Ben ARDAŞAH'ı kendi evinde,nerede giderse gitsin geçemezler diyor ve bu safkanı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum..










Dördüncü ayakta; tüm safkanları tek tek yorumlayalım:




KRALARSLAN: 2018 yılı onun yılıydı ama bu sene kendisinden bekleneni ortaya koyamadı.. Ara ara fena koşmuyor ama şu görüntüsüyle 63 kg yarış kazanması beni şaşırtır..

ZORLUAT: Tıpkı KRALARSLAN gibi bu safkan da geçen sene şov yaparken bu sene yokları oynuyor.. Bu kumda 62 kg yarış kazanabileceğini zannetmiyorum.

CEFAKEŞ: Yarış görmeye ihtiyacı var, muhtemelen tempoyu yakalayamaz ve enseye basar..


DÖVER: İlk iki kaba kum yarışını kazandıktan sonra pek bir varlık gösteremedi.. Karakterli bir at ve önde bir şekilde boş kalabileceği için şans vereceğim ama kumcu falan değil..

DEMİRYAYLASI: İyi çıkarsa DÖVER'in arkasına tuta tuta yerleşecek isimlerin başında yer alıyor.. Yarış görmeden Ankara kumunda sonunu getirmesi çok zor..

PRENSES ASLI: 15 senedir yarış izliyorum, hayatımda en şaşırdığım yarışlar listesinde top 20'ye çok rahat girerdi bu safkan..
Hayatı boyunca elde gelip düzlükte yokları oynayan safkan ilk kez bu sprintini sürdürdü ve üstelik bunu 59 kg ile uzunda yaptı.. Adımlarına bakarsanız, 1200'de 50 kg olmadan yarış falan kazanamaz dersiniz.
Umarım yasaklı madde falan çıkmaz.. Ben özüne dönmesini, düzlüğe tuta tuta çıkıp sonunu getirememesini bekleyeceğim..


TUĞBEY: Startla beraber doldurarak kaçakları  önüne alıyor ve günündeyse düzlük boyunca mücadelenin içerisinde yer alıyor..
DÖVER'in tempo vereceği koşu çok sert geçmeyeceği için yakın takipte olacak bu safkana mutlaka çarpı atmak lazım..


UÇANBİLGİN: Yarış kazanamama serisine devam ediyor ancak son yarışlarında ciddi değişimde olduğu bir gerçek, normalde bu kadarını da yapamazdı çünkü..
Bugün Hışman'la yarışacağı için mutlaka yazmak gerek..


YANTAR: Görüp görebileceğiniz en narin atlardan bir tanesi ama 600 ile 200 arasını buradaki en hızlı koşacak at aynı zamanda..
Uzun aradan sonra 50 kiloları gördüğü için şayet gerilerde saklanır, erken yürümezse neden olmasın...


ZEHİR HAFİYE: Tamamen keyfine göre bu safkanın koşup koşmaması.. Bir bakmışsınız aleyhine gidişatta mücadeleden düşmüyor, bir bakmışsınız önde boş kalmasına rağmen aniden yakalanmış..
Mntıken bugün çok şanslı çünkü DÖVER'in arkasında 3.4.lükte konumlanacak, düzlükte de sıklet ve jokey avantajını kullanacak..


ÖZAYBERK: En geride gidip düzlükte bir anda ara kapatan atları severim ama ÖZAYBERK bu gruptaki pek çok at gibi sonunu getirmekte güçlük çekiyor.
Ahmet Çelik'le son verip kazandı ama beni esas etkileyen yarşı M.Bayır ile elde ettiği 2.likti.. Bugün sıkleti daha da azalmışken yarışı ilk 3 içerisinde bitireceğinden neredeyse emin gibiyim..

AÇIK KIRMIZI: Bu grupta bence şansı yok..














Son ayakta ise; tüm safkanları tek tek yorumlayalım:



IN THE NAVY: 1600'ün uzun geleceğini, zaten amacının kazanmak değil yarış görmek olduğunu düşünüyorum.. ( Bekleyecek )


JACOBIN: Sık koşsa da çok formda ve tam mesafesinde, dişine göre rakiplerle yarışacağı için mutlaka yazılmalı.. ( Ön grupta bekleyecek )

WILDEST INDOCHINA: Belli ki sorunlarla boğuşuyor, hafif kiloda uzuna çıkmadan kazanması zor. ( Ön grupta bekleyecek )


BLACK GRAPE: Sıkleti artmış olsa da son uzun mesafeli yarışı dışında kötü koştuğu yarış yok, bence çok şanslı.. ( 4-5 gidecek )

İSMİHAN: 59 kg ile ara kapatıp son vermesi, hele hele bu tempoda çok zor..  ( En gerilerde bekleyecek )


PARAVANİ: Çok ama çok tutuyorum.. Sprinti kısa ama aniden ara kapatabiliyor.. Bir anda kendini gösterip fişi çekebilir. ( 8-9 gidecek )

HANZADE SULTAN: Düzlük boyunca aynı hızda devam ediyor, ne arttırıyor ne geriliyor.. Şansı düşük ama bulunduracağım. ( 4-5 gidecek )

SOUR TIMES: Yarış hızlı geçecek olsa bankom bile olurdu.. Sonlarda ayakları kaybolacak ama bakalım yetecek mi? ( En gerilerde gider )

FORE ME MAMA: Kötü çıkıp yarışa karışmaz..


POWER OFF: Takibimde bir isim, eğer ters koşacak bir safkan varsa bence ta kendisidir, dikkat.. ( Gerilerde bekleyecek )

LAGRIMAS: Dönmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.. ( 8.9.luk civarı gidecek )


BASRALI: Tam mesafesinde, müthiş de bir kulvar ve gidişat avantajı var.. Arttırmıyor ama gerilemiyor da.. ( Bariyerde 2-3 gidecek )

MOON FATHER: Deli gibi tututğum isimlerin başında yer alıyor, olur da 1-2 boy takılırsa dışarıdan doldurup 2.3.lüğe sokulur, düzlükte de ayakları kaybolur.. DİKKAT!

ELOIN: Startla beraber liderliği alacak ve BASRALI, MOON FATHER, HANZADE SULTAN gibi isimler de uslu dururlarsa önde boş kalacak.. Bir şekilde keser gibi ama boş kalma ihtimaline karşı yazmamayı göze alamam..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,2,4
2.AYAK: 10,8,2
3.AYAK: 1
4.AYAK: 10,4,11,7,8,9
5.AYAK: 5,10,2,,8,6
6.AYAK: 13,8,6,12,2,4,10,7,14

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.