DUYURULAR

BANKO ADAYLARI - 23 MART İSTANBUL Kategori adları

BANKO ADAYLARI - 23 MART İSTANBUL


İstanbul'da çalışmama göre son ayak hariç her ayakta tek yazmayı düşündüğüm isim oldu..
Bu beş safkanın tamamamın kazanacağını düşünmek biraz hayalperestlik olur, dolayısıyla en doğru iki tanesini seçmemiz gerekiyor.. 
Safkanlar hakkında yorumlarını paylaşıp tercihi biraz geç saate bırakacağım..








KARAGÜL BEYİ: Ben bu safkanı böylesine cazip konumda yakalamışken eğer rakipsiz tek önermezsem ve de kazanırsa sanırım bir hafta falan kendime gelemem..
Programın geneli değil, sadece ilk ayak çalışmam bittiğinde çok moralliydim çünkü favori olmayan, çok inandığım, tam benim stilimde bir banko bulmuştum..
DALOĞLU ve ÇAKMAKŞAH 1.4.olurlarken en geride gitmişler, KARAGÜLBEYİ ise 6.lık civarı şahane bir yer almış.
TEYYARE, EZHARBEY gibi atlar yarışı süratlendirmişler, yani rolanti bir tempo olmamış.. Dolayısıyla DALOĞLU'nun bitirici sprint yapmasına şaşmamalı..
O yarışı yapan bir at, son günlerin formda jokeyi Kocakaya'yı da bulmuş ve üsteşik sıkleti azalmışken daha iyisini yapmalı ancak benim mantığıma göre işlerin o şekilde yürümemesi gerekiyor.
Şöyle ki; o gün kalabalık yarışta çok sayıda at liderlik isterken bugün az atlı bu yarışta hiçbir at liderlik için ısrar etmeyecek.
Zaten CİHANIN OĞLU, KARAÇELİK , DENİZ KÖPÜĞÜ gibi isimler startı ağır alıyorlar, en geride gidecekler.. Belki CİHAN iyi çıkarsa liderliğe doldurur, o da max 600 metre gidebileceği için sıkıntı olmaz.
AKDAMAR belki hamle yapar ama o da farketmez.. Hışman tempoya göre ya liderliği alacak ya da bariyerde 2.3.lüğü..
En ciddi rakipleri DALOĞLU, ÇAKMAKŞAH, BAHATTİN, KARAÇELİK gibi isimler ise en geride gidecekler ve bu rolanti geçecek yarışta normalde atmaları gereken sprintin x2'sini atmak zorundalar..
Bu seviyedeki araplarda yarış rolanti geçecekse , hele de sentetikte ara kapatıp son vermek kolay değildir.. Kocakaya vs gibi jokeylere rağmen....
Dolayısıyla KARAGÜL BEYİ tam mesafesinde, 50 kg sıkletiyle, Hışman'ı da yakalamışken bence bu gruptaki hiçbir ata yakalanmaz.











BALDEMAR: Diğer dört atla kıyasladığımda daha az güvendiğim bir isim ancak öyle bir ilk yarış performansı göstermiş ki direkt al ikinci yarışında KV'ye koy, sırıtmaz..
M.Kaya çok dışarılarda kaldığının farkına varmış, safkanı içeriye yanaştırmak istemiş ama izin vermemişler.. Viraj da yaklaşınca hafif savrulan BALDEMAR rakiplerine oranla bence 100 metre bile değil, en az 150 metre fazla koşmuş..
Normalde çoğu at oradan yarışı bırakır ama BALDEMAR çok da sınırları zorlamayarak gelip 5.olmuş.. Hayran kaldım doğrusu..
Yine tercihli start, yine benzer şekilde dışarılarda kalıp fazla koşabilir dolayısıyla da tek olarak güvenmek riskli ama hem şu anda hem de uzun vadede buradaki uzak ara en iyi at olduğuna eminim..

Rakipleri için sıralamama göz atabilirsiniz..











KIZIL TÜY: Kendisi için söylenecek çok fazla şey yok, sentetik pistin yeni kralı..
Son yarışında arap temposunda liderliği almasına izin verince boş durmadı ve cezayı kesti.. Hiçbir yerde kapattırmadı farkı..
Fakat bu safkan boş kalmasa da kazanırdı çünkü 600-200 arasında çıktığı hızlara buradaki hiçbir at çıkamıyor.. Yani ister beklemiş, ister kaçmış mühim olan ulaştığı hızlar, adım sıklığı..
Bugün CAVARADOSSI, ERDEMİRCİ gibi şansı olmayan atları önüne alıp bariyerde 3.lük civarı gitmesini bekliyorum.
Bence değişen bir şey olmayacak, KIZIL TÜY'ün 400'den sonra ayaklarını yere basarken görmeyeceğiz..














ÇELİKMAN: İşte bu safkanı görünce aklımda ne KARAGÜL BEYİ kaldı ne de KIZIL TÜY..
Şöyle bir grupta, böylesi şartları yakalamışken yanına nasıl at yazayım ki?
Starttan hafif çaplı şahlanarak çıkan ancak buna rağmen hemen deparlanıp liderliği alan safkan bu yarışta da tam olarak bunu yapmalı..
Gerçi T.Yıldız bu aralar bindiği her atla liderliği almayı deniyor, Kocakaya da tek rakip ÇELİKMAN'ı görüp rakibinin geç çıkacak olmasını fırsat bilerek sert başlayabilir ama normal şartlarda ZAZAHASAN da, CANIMBABAM da, BİR ÖMÜR de kantarmalara asılarak başlıyorlar, yani ön tarafla işleri yok.
ÇELİKMAN da tercihli start aldığı için şahlanarak başlasa bile aralarda kalmayacağından gelip tempoyu belirleyecektir.
Kaizbert'lere uzunda güvenmeme gibi kendi kendime verdiğim bir sözüm vardı ama bugün bu yarış için o sözü çiğneme zamanı..














CANGUVEN: Hayatının en uygun grubunda yarışacak dediğim son yarışında Karataş kendisini öyle şahane, öyle santim santim sürdü ki resmen ihanet etti safkan..
Yani bu kadar mı kötü durumda olabilirdi? Bırakın hazırlanmayı safkana su bile verilmemiş olabileceğini düşündüm bir an..
Mübalağa ediyorum tabi ama bu binişe bu performans aklıma tek bir şey getiriyor o da ciddi bir sorun..
Fakar gelin görün ki son yarışında mücadele ettiği rakipler bugünkülerin yanında açık yarış atı sayılırlar.. Hiç koşmayan mı dersiniz, startta kalan mı, uzun aradan beri koşmayanlar mı ne ararsanız var..
Yani son yarışında verdiği görüntüden sonra CANGUVEN'i tek yazmamalıyız ama bu grup şaka gibi gerçekten..
Sadece KEMANCIKIZ'ı ayırabilirim, kısa ve orta mesafe sentetik atı ve hazır gözüküyor ama yarış kondisyonu yok tabi..
Yani tek mi yazmalıyız yoksa yanına rakip mi inanın bilmiyorum..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 1,,,10,4,7,5,2,8,11
3.AYAK: 6 / 7,4,5
4.AYAK: 2 / 3,5
5.AYAK: 1 / 7,9
6.AYAK: 2,10,9,5,4,6,11


Not: Şablonun tamamı 18.10'da yayınlanmıştır, ayrıca yayınlandıktan sonra ikinci ayakta çizgi kaldırılmış, virgülle ayrılmıştır..

 

Yorumlar

#1 - BATU - 24.03.2019 8:33

Kendi adına ne kadar verdiği benim için önemli değil sizi tebrik ederim

#2 - Andrelenoj - 24.03.2019 0:39

Bravo berkay prens,
Ilk ayak 5 geldi tebrik ederim.

#3 - intarreda - 23.03.2019 21:06

5 TEKİN DÖRDÜ GELDİ.TEBRİKLER KARDEŞİM

#4 - Ceco - 23.03.2019 19:10

Sonu gelsin ins. Tebrikler

#5 - BERKAY KURT - 23.03.2019 18:56

Apoates; ben cazip olanını seçtin, favorileri yıktım.. Bütçeden dolayı iki tekle kurulacaksa ikinci tek olarak ÇELİKMAN'ı seçmek daha doğru olur..

#6 - Apoates - 23.03.2019 18:33

Biz bir tekle mi oynayacak gız bize bir yolgoster kafam karıştı Berkay bey

#7 - Ceco - 23.03.2019 18:18

Eklenen bişey yok

#8 - Ceco - 23.03.2019 17:34

Bol şans berkay. Bu arada plaseyede at söleme sansın olurmu? Tşk

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.