DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 6 ŞUBAT Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 6 ŞUBAT


 Birinci ayakta; kesinlikle riske girilmemesi taraftarıyım..
Kısaca tüm safkanlardan bahsedecek olursam;
BERATBEY eski formundan çok çok uzakta.. Kötü çıkıp en geride gidiyor, bitirici sprint de yapamıyor.
AHMİN belki de şansı çok az olan, hatta olmayan iki attan bir tanesi.. Hafif sıkletiyle bile çok vasat gruplara geçiliyorken, 60 kg bu grupta gelmemesi lazım.
KOVADA ister boş kalsın ister pres yemiş olsun, hiçbir yeri gitmiyor.. Eskiden Kocaeli'de bozulsa da geçilmezdi, şimdi Kocaeli'de bile geri geri gidiyor.
ÖZDAMAR yarışta doğru düzgün tuttuğum iki attan bir tanesi.. Kazanma karakteri zayıf ama son sulu kum yarışı ölçü değil. Ondan önceki Bursa 2.liği ise gayet güzel.
VELİAHTIM yine uzun süredir formu kötü atlardan.. 2.3.lükte gidip düzlük boyunca kendisine geçilecek at arıyor.
BABAMEMDUH son yarışında beni kepaze etmişti.. Bankomdu ve safkan geri geri gitti. Üzerini bir çırpıda silmemek gerektiğine inanıyorum. Galopları etkili ve bu grupta 'hadi' dendiğinde bir anda yürüyecek ata ihtiyacımız var. BABAMEMDUH yine çok tuttuğum isimdir.
CUKKA grubun en vasat safkanı, AHMİN'le birlikte şans vermediğim iki attan da bir tanesi.
GARANTİ yaşı ilerledi falan ama hala kalite.. KOVADA'ya pres uygulamaması lazım, hele bir de liderlik için inatlaşırsa şansını baştan yitirir.
MANİDAR ise günün bombasını patlatmaya aday.. Bir süredir form durumu kötü olsa da yarış gördü ve bu ekibin atları bir anda iyi koşabiliyorlar, dikkat..












İkinci ayakta; rakiplerinden çok daha ön planda gördüğüm isim 7 numaralı
ÇEKİRGE'dir..
Bu safkanı son yarışında sizlere ilk sıradan önermiştim ancak eksik galoplarla katıldığı için son 400'den sonra inanılmaz derecede şişti ve erkenden de yarışı bıraktı.
Normalde ÇEKİRGE çimci bir isim ama kumda da bu tarz rakiplerini affetmeyecek kalitede ve serilikte..
Gördüğü yarış sonrası hazırlıklarına hız katan safkan için mesafe 1400 olsa tereddüt edeyim ama 1200'de nasıl yakalansın ki?
Anormal bir adım sıklığına sahip ve kulvarından da çok iyi çıkıyor..
KUSURSUZ GÜÇ başta olmak üzere, MAZLUMZÜLFİKAR, SÜBYE gibi seri ve ön grupta gitmeyi seven safkanlar bir araya gelmiş olmasına rağmen ÇEKİRGE'nin çıkacağı hızlara ulaşamayacaklarını düşünüyor ve bu safkanla risk alınabileceğini düşünüyorum.

Eğer KUSURSUZ GÜÇ tarafından temposunun üzerine çıkartılıp son metrelerde durursa,
MAZLUMZÜLFİKAR, CANIMBABAM, FEYATBABA, LOKUMOĞLU sırasıyla şanslı diğer isimler..












Üçüncü ayakta; üç safkanı rakiplerine oranla çok daha önde tutuyorum, aralarında fark gözetmeksizin..

OVA KARTALI - THE LAST LEGEND - FORTE..
Bunlardan OVA KARTALI 1200-1400 metre mesafelerde, bu tür gruplarda vazgeçilmez isim.. 2.3.lükte konumlanıp düzlük boyunca seri sprintiyle etkili olabiliyor. Rakipler dişine göre ve daha da önemlisi jokey veya apranti bitmiş, bunu sorun etmeyen bir isim..
HARUNHAN ve CLARK KENT ağırkanlı yapılarından dolayı serilik yapamazlarsa yarış daha da istediği gibi geçeceği için ilk atım.

THE LAST LEGEND ise uzak ara grubun en kaliteli ve güçlü ismi.. Kendisini tek yazmamamın sebebi Alperen Oluk'u çok sevsem ve biniş tarzını beğensem de bu safkanın jokey isteyen yapıya sahip olması.. Yine de gücü, dayanıklılığı ve kalitesiyle ağırlığını hissettirmesi gerekir.
FORTE'ye gelince dönem dönem en kral atlara bile kafa tutabilen enteresan bir safkan.. Sağlık durumunu beğeniyorum. Aşığı olduğu pist ve mesafede çok şanslı olacaktır.

Bu üç safkana ilave olarak pek tutmasam da sadece
CLARK KENT düşünülebilir..













Dördüncü ayakta; ekonomik kuponlar için banko önereceğim isim 5 numaralı
QUEEN OF PROTI olacaktır.
Bu safkan için yarış hayatı boyunca geçilmedi yorumunu yapabiliriz.
Çünkü katıldığı beş koşunun ikisini kazanırken, diğer ikisinde ise Grup koşularda start aldı..
Hayatı boyunca ilk kez kumda koşacak olan safkanın ben pisti yadırgayacağını düşünmüyorum.
Yarış hazırlıkları da çok iyi olduğu için nefes yapacağını da sanmam..
MISS BALKAN'ın süratlendireceği, ÇILDIRGÖLÜ ve SHEEBEN'in de önde sert başlayacakları yarışta PROTI beklediğim yarışı yaparsa bence kazanır..

Eksik koşması halinde öncelikli rakibi;
ÇILDIR GÖLÜ.. Tam bir 1200'cü olan safkan, MISS BALKAN'ı önüne alıp temkinli bir şekilde giderse rakibinden sıyrılıp geridekileri de dağıtmaya yakındır..










Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 6 numaralı
WARM BLODED olacaktır..
1200-1400 atı olduğunu düşündüğüm bu safkan bana göre orta ve uzun mesafelerde gereksiz yıpranıyor.
Geçtiğimiz sene bu dönemde şartları boşken güzel bir form yakalayan safkanın daha sonra kazanmayı öğrenip TRITON, RED REBEL gibi atları geçmesi hala hatrımda..
Sert başlayan yarışlarda kolay gitmesi ve en iyi yeri tutmasuyla bildiğimiz bu safkan, BÜYÜK AJİBA, ABBASOĞLU, SANTA RUA, JUNIOR ZAPPA gibi kaçak ve ön grupta gitmeyi seven safkanların bir araya geldiği bu koşuda 3.4.lük civarı iyi bir yerde konumlanacaktır.
Sonlarda öyle akışlı aksiyonlara sahip değil ama hafif kilo olduğunda ayakta kalabilen bu safkan bence kazanmayı bilecektir..
Bankom..



















ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,6,9,3,1,5,8 / 2,7
2.AYAK: 7,,4,1,2,3
3.AYAK: 4,3,,1
4.AYAK: 5,2
5.AYAK: 6
6.AYAK: 3,11,5 / 2,1,15,14


Not: THE LAST LEGEND şablondan eksiltilmiştir..

Yorumlar

#1 - şumrud - 06.02.2019 17:24

bu kadar şanssızlık olmaz. bir türlü şanssızlığımızı kıramadık gitti. Antrenör ve jokeylerin hataları hep bizi mi bulur anlamadım. Berkay kardeşim. 3-4 gitmesi gerekir diyor. başka atların kaçacağını söylüyor. 6 numarayı kaçırıp bir çuval incirin içine ettiler. .. Benim gibi mecburen şablona göre oynayanlar altılıyı kaçırmış olduk. Ha ne var bir kerede başkalarının hatalı sürüşünden biz yarış kazanalım ne var yani. hep mi biz öleceğiz. Beşinci ayakta aslında 6 numsrs kazandı .jokey mi desem antrenör mü desem kaybetti. bizi de kaybettirdi. akşama bol şanslar. ..

#2 - medical - 06.02.2019 13:15

5. Ayaga rakip yazsak kimleri yazabiliriz Berkay

#3 - ahmet dursun - 06.02.2019 13:09

berkay bey rica etsem 5 ci ayakta ( 6 ) rakibi kim olur tşk ederim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.