DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 1 EYLÜL Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 1 EYLÜL


 Birinci altılı için FAHRENHEIT , MAGNUS ve LUCKY FOOT'un kolay kolay geçilmeyeceklerini düşünüyorum.
Üçünü tek yazarak misli 1.altılı deneyebilirsiniz..







Altılı ganyanın ilk ayağında; dikkat çekmek istediğim isim 2 numaralı
KARABERK..
Hayatı boyunca yarış kazanmamış bir biniciyle start alacak olmasına rağmen inanılmaz lehine şartlar yakalayan bu safkandan güzel bir performans bekliyorum.
Starttan zaten ok gibi fırlıyor, teşviğe de ihtiyaç duymadan kendiliğinden liderliği alıyor.. Yani ekstra katkı koymanız gereken bir at değil.
Dolayısıyla düzlükte binicisinin performansına gerek duymadan safkan kendi kendine bitirebilir.. Net favorim..
5 numaralı
SORGUNASLANI'nın gruptan üstünlüğünü tartışmaya gerek yok, en az KV koşması gereken bir at.
Fakat start problemi olduğunu da unutmamak gerek.. Kazandığı yarışından sonra çok fazla startta kalmadı ama bugün dimdirek favoriyken haddinden fazla kalırsa hiç şaşırmam..
Kalmasa da kazanma karakterine güven duymayacağım bir isim fakat gerçek yarışını yaparsa kazanacağını da belirtmek gerekir.
1 numaralı
STARBİR yanlış yarış seçimlerinden dolayı biraz geriye gitmiş gibi gözüktü ancak ben aksiyonlarındaki sağlık durumunu hiç fena bulmuyorum.
Dezavantajlı kulvarına rağmen iyi yer alır ve gereksiz yere önlere doldurmazsa çok koşacaktır.
Yine tam bir 1200'cü olan
SER EMİR'den binicisi saklaması halinde çok etkili bir performans bekliyorum.. Son yarışında 2-3 takip eden ve düzlükte sermayesi kalmayan safkan, gerilerde, son 300'lere el sürmeden girebilirse bombayı patlatabilir, dikkat.

Formda isim
ARHANBEY, son metrelere kadar elde gelip arttıramasa da formda jokeyiyle YURDAKUL, kısa çimci olduğuna inandığım bir diğer at BAYÇINAR, hayatında ilk kez çime çıkacak olsa da 1200'cü olan BEYŞEHİRLİ, KARABERK'i önüne alıp 2.likte gitmesini beklediğim ARSLANDİKENİ sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.












İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
BEST OF ELA olacaktır..
Son yarışında inanılmaz uygun şartları yakalayınca banko önerdiğim bu safkan, rakibi KEEP WALKING'in de yarıştan çıkmasıyla kolayca kazanmıştı.
Özcan DESTINO'ya ayak uydurmayıp 2.likte gitti, düzlük sprintiyle geridekileri çaresiz bıraktı.
Bugün DESTINO'dan çok daha seri iki isim var; RENK FARKI ve VASILY.. Hatta DESTINO ve LUA LUA da bunlara katılırsa çok sert başlayacak yarış..
Tüm bu seri atların hemen arkasında bariyerde 4.lük civarı yer tutmasını beklediğim BEST OF ELA bence düzlükte orta kulvardan sıklaştıracağı ataklarla rakiplerine yine hakim olacak..
BANKOMDUR..












Üçüncü ayakta; startla birlikte liderliği bilinen stiliyle MOON FATHER alacak, COOL PRINCE ve OVEL ALL ise bu safkanı yakın takibe alacak..
Yarış sert tempoda başlamayacak ve normalde MOON FATHER'e de COOL PRINCE'ye de şans vermek gerek fakat bir tanesi 61 kg, diğerine ise 1600 çok uzun..
Dolayısıyla ben iki safkanı devre dışı bırakıp
UNCHAINED MELODY ile HAFO'ya şans vereceğim..
Biliyorsunuz HAFO bu gruptan bariz üstün ancak ciddi start problemi var.. Ankara'da, Bursa'da kaldığı kadar startta kalacağını zannetmiyorum ama en kötü 4-5 boy takılacaktır..
UNCHAINED MELODY ise bahsettiğim atları önüne alıp dışarıda 3.4.lükte yer tutacaktır..
Düzlükte COOL PRINCE, MOON FATHER'i yakalayıp hakim olmaya çalışırken dışarıdan UNCHAINED MELODY'nin, onun da gerisinden HAFO'nun ataklarını izleyeceğiz..
Bence bu iki attan daha az hata yapan kazanır..


NOT: UNCHAINED MELODY'nin yarıştan çıkmasıyla bence HAFO tek oldu..
Rakip olarak COOL PRINCE 'yi değerlendirebilirsiniz..












Dördüncü ayakta; hazır hiçbir favori safkanı beğenmiyorken 1 numaralı
APPLE JACK'ten kolay kolay vazgeçmeyeceğim..
İlk yarışında iyi sürülemediği için etkisiz kalan, sonraki kum yarışı ise kesinlkle ölçü olmayan bu safkanı son yarışında deli gibi tutuyordum.
Starttan yine kötü çıktı ama bu kadar berbat bir performans beklemiyordum yine de.. Zira galopları süper olan ancak yarışta etkili olamayan bir safkan..
Bugünkü yarışta çok fazla kaçak at yok ancak önde toplu halde gidecek olan safkanların hemen arkasında kolay gidecek olan APPLE JACK'ten çok ters bir yarış gelebilir, dikkat..

SILK ROAD ve OĞLUM EREN bu gruba göre yeterli performanslarıyla çok şanslı olan iki isim..
Yarışın kapatması ise
BOOGEYMAN ve TİPİTİP olur ancak şablon fiyatı gereği ben TİPİTİP'i elemek durumundayım..














Beşinci ayakta; 1 numaralı
FLYING BIRD uzun süre banko önermeyi düşündüğüm isim oldu.
Son iki katıldığı uzun mesafeli yarışını kazanma başarısı gösteren bu safkanın kilo kaldırabilen bir yapısı olduğunu hatırlatayım her şeyden önce..
Liderliği aldığında veya liderliği alan atın sağrısında 2 gittiğinde, 1000 metre boyunca sprint yapan dayanıklı safkanın hazırlık durumu da gayet iyi..
Eğer F.Karakurt'lu LEA uslu durur 2.3.lükte gitmeyi kabullenirse, FLYING BIRD kötü çıksa bile doldurarak gelip liderliği alacaktır.
Olur da LEA veya GIPSY DANGER falan liderlik isterse FLYING BIRD için değişen bir şey olmaz, 3.lükte gidip de çok uzun sprint yapabilir..
Alternatif banko olarak öneriyorum..
Öncelikli rakibi 2 numaralı
GIPSY DANGER'dir.. Kum çim ayırmasa da daha ziyade çimci bir safkan fakat Adana kumunda gayet başarılı yarışları bulunuyordu.
İyi seviyede olduğunda liderliği kimseye bırakmayan ve düzlüğe de vites yükselterek giren bu safkan benzer bir performansla sonuca gidebilir, dikkat..


VICTORY PROMISE ve LEA daha sonra şans verdiğim isimlerdir.


Not: Sıkleti arttığı için
AKDERE elediğim isim oldu..











Son ayakta ise; kesinlikle ama kesinlikle riske girmemek gerekiyor..
TULYARBABA - AGAH ve TAKILBERİ gibi liderlik isteyen isimler bir araya gelmişken çok yüksek bir tempo olacaktır.
Ancak bunlardan AGAH ağırkanlı, TAKILBERİ de startı ağır aldığı için TULYARBABA'yı önde rahat bırakabilirler.. Galopları iyi olan TULYAR çok ters bir yarış koşabilir, dikkat.
Yine de önceliği bekleme yapan safkanlara vermek gerekir..
Bunların en başında
ENİSKEREM yer alıyor.. Bir önceki uzun mesafeli yarışında 'tendon' olduğu çok belli olan safkan hiçbir yerde arttıramadı.
Son yarışında mesafe kısaydı ve daha etkili oldu.. İDEALİST'ten falan çok daha güçlü olduğundan sakatlığına rağmen önde tuttuğum isimdir.
Bu koşuda yazılması değil, yazılmaması gerekilen atlardan bahsedeyim bence.. Çünkü altı ayak içerisinde bana göre uzak ara en zoru..
MAHREM, DÜŞEŞ ve ÇAKIRALİ benim yazmayı düşünmediğim isimler..
Hatta ben sık koşan ve uzunla alakası bile olmadığını düşündüğüm İDEALİST'i de yazmayacağım..
Sıralamam şablonumdadır..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,5,1,4,8,6,3,9,7
2.AYAK: 5
3.AYAK: 2 / 1
4.AYAK: 1,5,6,4
5.AYAK: 1,,2,4,5
6.AYAK: 4,5,7,10,8,12,2,1

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 01.09.2018 13:46

ahmet dursun; BEST OF ELA'yı H.Yıldız tanıyor, rakipleri KEEP WALKING, KESME ŞEKER, LUALUA şeklinde.. Dört at kapalı bence..

#2 - emre1907 - 01.09.2018 13:44

Berkay üçüncü ayakta 3 çıkar

#3 - Yemliha - 01.09.2018 13:30

3 uncu ayakta 3 cıktı kimi yazalım berkay bey

#4 - ahmet dursun - 01.09.2018 12:44

BERKAY BEY 2 ci koşuda BEST OF ELA Hakan yıldız biniyor olurda hatalı binerse gelmezse rakileri kim olur 5 li ganyan oynuyorumda rica edsem

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.