DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 10 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 10 MAYIS


Birinci koşuda diğerlerinden çok daha seri yapıya sahip olan EYLÜLCEMRE için çok kolay bir yarış olmasını bekliyorum.







KRALARSLAN: Art arda kazanıp da hala bu tarz yarışlarda koşan safkanlara oldum olası güvenmemişimdir ancak öyle bir yarış seçilmiş ki kendisine, şartları müsaitken bu tarz yarışları silip süpürmesini beklemek çok da mantıksız olmayacak.. 
Genelde benzer yarışları art arda kazanırsan ya 61-62 kg olursun ya da sert gruba çıkıp nal toplarsın ama KRALARSLAN 4 yaşında ve çoğu şartları müsait olunca benzer yarışlara hala dezavantajı olmadan katılabiliyor.. 
Önceki yarışında liderliği güle oynaya alıp düzlükte de teşviğe ihtiyaç duymadan uzak kazanan safkan, son yarışında ise mesafe biraz daha kısa olunca başlarda mecburen hafif çaplı tempoya girdi..
Çok normal olarak düzlükte, önceki yarışındaki gibi son veremeyen safkan tüm bunlara rağmen bariyer dibinden yine çok kolay ayırdı..
Git gide fark açmadı belki ama ZAĞNOS yanına geldiğinde son 100'den sonra farkın tekrardan 2- 2.5 boy'a çıkması eetkileyiciydi.
Bu yarıştaki atlara bakıyorum, birbirinden vasat ve kazanamayacaklarına inandığım safkanlar bir arada..
Örneğin ÖZAYBERK bana göre hayatı boyunca 58 kg ve üzeri sıkletlerde yarış kazanamaz..
ANADOLUKAN iyi hoş kazandı ama bence maksimum 1500'cü, uzunda 2-3 gidip ayırması kolay olmayacak.
BATINHAN deseniz 60 kg ve ŞİMŞEK KRALI, KURYE ve ANADOLUKAN tarafından yakın takibe alınacak ve zaten düzlükte de sallanıyor.
KURYE ve OĞLUMEJDER en iyi 2.3.olacak at tipleri, ÖZGÜRÜNOĞLU ise çok bozuk..
Sadece FEHİMAN'dan biraz çekinebilirim ama onun da son yarışını izliyorum, kusursuz sürüşe rağmen hiçbir yerde işlemiyor..
Ankara kumunu böylesine seven ve inanılmaz da bir form yakalayan KRALARSLAN, aceleci olmaz ve bariyerde 4.5.likte kalırsa düzlüğe girilmeden arttıracağı temposuyla bence yine uzak ayıracak.. Yıkmayı isteyip de yıkamadığım attır.
BANKOM..










AKDERE: KIRDERE gibi çok başarılı yarışlar koşan tayın anneden kardeşi olan bu safkan, yarış hayatına çok da kötü başlamadı aslına bakarsanız..
İlk yarışında, hazır ve tecrübeli atların yanında etkili olamadı belki ama o kadar gerilerde kalıp düzlükte de öndeki mücadeleye katılma gayreti benim oldukça hoşuma gitti.
4.lük de imkansıza girince enseye bastı ve zorlanmadan bir 5.lik elde etmiş oldu.
Sonraki startında ise çok iyi at olan BIPOLAR LADY ve tecrübeli DIDONATO'ya geçilen safkan, öndeki tempoya ayak uydurmaya çalışıp bariyere 3 gitmiş, tempo artınca biraz geriler gibi olmuş ancak son metrelerde tekrardan gücünü alarak gayet diri bir şekilde 3.olmuş.
Çok belli ki yavaş yavaş üzerine koyuyor ve ilk uygun yarışında maidena veda edecek..
Bu yarışta birbirinden sorunlu atlar bir araya gelmiş ve ben AKDERE'nin gün geçtikçe iyi duruma geldiğini düşünüyorum.

Ben çimde daha iyi koşabileceğini düşünüyordum ancak pist değilikliği olunca çok şanslı hale geldi çünkü kendisi kuma yatkın ama rakiplerinin hiçbir tanesi değil.
Bence AKDERE sağlam banko oldu..











SATANHAN - YOLDAŞHAN: Bu ayakta riske girmeyeceğim ama daha ön planda tuttuğum iki safkan SATANHAN ve YOLDAŞHAN'dır..
Daha önce Ankara kumunda hiç yarışmayan SATANHAN'ın bu piste çok iyi uyum sağlamasını bekliyorum çünkü kendisini gibi fuleli ve ağırkanlı olan ciğerli atlar bu piste bayılıyorlar..
Çimde de istikrarını sürdüren bu safkan, ÇIRAK'ın liderliği alacağı yarışta bariyerde 2.3.lükte devam edecek, düzlüğe girilmeden başlayacağı uzun sprintiyle, hele de iş luta kalırsa bence hiçbir rakibine geçit vermeyecektir..
YOLDAŞHAN'a gelince, yarış hayatına Ankara'da başlayan ve burada çıktığı ilk kaba kum yarışını kazanan safkan sonrasında Adana'ya götürüldü ve esas orada sınıf atladı.
En son sentetik pistte de kazanan safkan müthiş formuyla bu yarışa favori girmeyi hakediyor..


ÖZİLHAN, ÇIRAK, MANİDAR, BİNBİR sırasıyla şanslı diğer isimlerdir..









BITCOIN: G2 AKDENİZ DERBİSİ'nde bile gruba aldırış etmeden sizlere banko önerdiğim safkan hadi o yarışı kazanamadı çünkü GOOD CURRY çok boş kaldı, gücü yetmedi falan.. Peki ya son yarışı? 
Kocaeli'de Kv yarışlarda bile güvenmeyeceğimiz MORE THAN A GAME karşısında çaresiz kalmak nedir?
Safkanın antrenörüne yakın kişiler bana sorarsanız BITCOIN'ın istenilen seviyede olmadığını, ufak tefek sıkıntılı olduğunu biliyorlardı.
Çünkü BITCOIN'ın yanında MORE THAN A GAME'nin adının bile geçmesi saçmalık.. Ancak o gün neredeyse favori MORE THAN A GAME idi..
Ben yarışı şu beklentiyle izledim; BITCOIN için ne diyorduk? Gücünü geç alan, 1000'in oralarda 'eyvah sonuncu oldu' dedirten bir safkan.. MORE THAN A GAME 200'lere kadar kolay gelir, kazanacakmış gibi görüntü verir, BITCOIN yavaş yava gücünü alarak gelir avlar..
Düzlükteki görüntüyü hatırlarsınız belki, Özcan BITCOIN'le 4.lüğe gerilemişken S.Kaya içeride MORE THAN A GAME'yi hala tutuyordu ve bir anda 3-4 boy fark yaptı.
Bende hala gram şüphe yoktu çünkü MORE THAN A GAME'nin sınırlı gücü olduğunu, BITCOIN'ın ise son metrelerinin dayanılmaz olduğunu biliyordum.
200'den sonra fark kapanacakmış gibi oldu ancak BITCOIN'e dikkat ettiyseniz tamamen tükendi ve MORE THAN A GAME ekstra bir yarış yapmamasına rağmen fark tekrardan 2-3 boya çıktı..
Bu bizim bildiğimiz BITCOIN olamaz.. Çok eminim ki % 35'ini bile koşmadı..
Sorun, uzun zamandır çıkmadığı Ankara kumunda mıydı bilmiyorum ama gerçekten bu BITCOIN değildi.
Bu yarışa çok daha sağlıklı gireceğini düşündüğüm safkan 800'lerde yine korkutacak ancak bu kez en dışarıdan gücünü alarak fotoya uzanacaktır..

Kendisinin yanına BITCOIN'den çok daha fazla sevdiğim, son yıllarda gördüğüm en güçlü kum atı olan
AYRTON'u yazacağım.
Belki bir yarışa daha ihtiyacı var ama dinçlikle gerçek gücünü koşarsa BITCOIN'e kök söktürecek tek attır..










KÜLÜNK AĞA: Genellikle yıldızımızın barışmadığı bir safkan çünkü önde boş kalacağı zaman güvenip tek veririm, boş kalmasına rağmen teslim olur, bir ton kaçak at varken 5-6 atta yazmam, bozulmasına rağmen çıkar kazanır.. Böylesine dengesiz bir at..
Dolayısıyla kendisi için çok uzun yazmayacağım, sdece şunu söyleyeyim, sizlerin de gördüğü gibi önde bomboş izleyeceğiz kendisini..
Kazandığı yarışı hatırlarsanız, ön tarafta pek çok safkan tarafından preslere maruz kalsa da çıkıp bitirmişti.
Sonrasında yine aynı şeyi yapmak istedi ancak CALIFORNIA da kamçı sopa kaçınca işler bu kez yolunda gitmedi.
Bugün ise şartlar çok müsait, önde bomboş, gayet beğendiğim bir aprantiyle yarışacak ve rakipler çok ama çok müsait..
Gizlenmiş sağlam bankolardan biri olabilir :)












BİRKASIM: Yaklaşık iki hafta önceki yarışın neredeyse birebir kopyası..
ALDERAMİN, BİRKASIM'ı kaçırmamak için 2.3.lükte yerini alacak ancak BİRKASIM yine önde bomboş kalacağı için düzlükte kolay temposuyla bariyere yaslanacak ve ne ALDERAMİN'le, ne de başka bir safkanla hiçbir yerde ara falan kapattırmayacak..
Yıkmayı aklımızdan bile geçirmememiz gerek diye düşünüyorum..







KUM PİST ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 1
3.AYAK: 1,5 / 4,6,3,2
4.AYAK: 6 / 5
5.AYAK: 2,,8,4,5,7 / 1
6.AYAK: 1,5,6,2,3,8






FANTASTİK ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 1
3.AYAK: 1,5 / 4,6,3,2
4.AYAK: 6
5.AYAK: 2
6.AYAK: 1,5,6,3,8



NOT: Pist değişikliği sebebiyle son ayakta değişikliğe gidilmiş olup ikinci ayak AKDERE yorumu güncellenmiştir..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.