DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 26 NİSAN Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 26 NİSAN


İzmir'de her ayakta ön plana çıkaracağım birer at var ancak ilk iki ayağı değil, son dört ayağı tek tuttuğumu bilmenizi isterim.
Tabii ki esas tercihimiz yine zor ve denk grupta olacak..







BAHANE: Kısa mesafeyle alakası olmayan bu safkanın baya baya dönemleri var.. Bazen çok iyi duruma geliyor ve art arda iyi koşuyor, bazen de çok kötü durumda olup hiçbir şey yapmıyor.
Sinan Özen daha önce 1400'de bu safkana bindiğinde hem grup sertti hem de mesafeyle alakası yoktu, bugün ise lehine şartlarda binecek.
TOMURCUK ÇİÇEK'in liderliği alacağı yarışı dış kulvarda 2.3.lükte sürdürüp düzlük boyu vasat ama seri sprint yapacak olan BAHANE'nin diğerlerine göre biraz daha güçlü olduğunu düşündüğüm için net favorimdir.
Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..










DORTMUNT: Ahım şahım bir at değil ancak Adana'da start aldığı 1300 ve 1400 2.liklerini çok beğenmiştim.
Arttırma özelliği yok ama düzlük boyunca sprint yapmaya gayret göstermesi beğenimi kazanmıştı.
Daha sonra ölçü almadığım uzun mesafede koşan safkanın son 1500'deki 4.lüğü de ise bu rakiplerine göre gayet yeterli..
MISS HAPPINESS gibi 75 metre sprint mesafesi olan narin bir atı favori olarak yakalamışken misli kuponlarda DORTMUNT'u tek olarak değerlendirebiliriz.
Bence DORTMUNT gelmezse işler de oldukça karışabilir.
Sıralamam şablonumdadır..







 

Bundan sonraki koşularda ön plana çıkaracağım atların hepsini tek tutuyorum ve en az iki tanesinin kazanacağından eminim..







PANIGALE: İzmir'de gördüğü yarışlardan sonra yavaş yavaş iyi duruma getirilen bu safkan için tam da hayal ettiğim yarış..
Dağınık bir yapıya sahip olsa da gücünü ve yarış boyunca teşviklerle gidip hiçbir yerde gerilememe özelliğini çok beğeniyorum.
Dikkatimi çeken bir diğer husus da şu; PANIGALE ikidir 3.lük elde ederken ön grupta yer tutamamış, bunun için teşviklere ihtiyaç duymuştu.
Bazen bir safkanın iyi durumda olup olmadığını tamamen ilk metrelerdeki seri adım yapısı, yani adaptesiyle anlarız..
PANIGALE ikidir bunu yapamazken, son yarışında binicisi teşviğe ihtiyaç duymadan neredeyse URLA ZAMANI'ndan kafayı alacaktı..
Bu kadar dağınık, hantal ve teşviği bile ruhu duymayan bir safkanın, hiçbir şey yapmadan 2.likte gitmesi ufak bir ayrıntı gibi gözükse de bu yarış için kendisini tek yazmamızı sağlayan yegane etkendir..
Zira böylesine vasat bir yarışta PANIGALE bu adapteyle 2.3.lükte giderse - ki geriye gitmiş olamaz, tam tersi aşama göstermiş olmalı- bu rakiplerini geride bırakır.
Biraz da Ç.Ok'a değineceğim.. İzmir'de yeniden yarış kazanmaya başladı ve çok boş bir binici olmadığını gösterdi.
Yalnız PANIGALE'de şunu anlamış olmalı; 2.3.lükte çok güzel yer tutmuşken sürekli tutarak giderse yani en ufak bir diri tutma girişiminde bulunmazsa tıpkı son yarış olduğu gibi 7.8.liğe geriler.. Oradan gelip toparlanması da işi riske sokar..
O yüzden PANIGALE'nin huyunu suyunu iyice öğrenmiş olup yarış içerisinde hafif teşviklerle giderse safkana gücünü aldırmış olacaktır.
Benzer bir yarışta KIZIL GÜNEŞ'e sonuna kadar direnip 3.lüğü vermeyen bu isim, JUAGO, MOI JIZNI gibi uzun mesafeyle ve güç faktörüyle alakası olmayan atları da çaresiz bırakmalı..
PANIGALE BANKOMDUR..










NEHİRİNOĞLU : Evet görünen o ki bu safkan eski formunda değil çünkü 3 yaşlılığında bu kadar başarılara imza atmış bir isim sürekli 2 ay verip, 4-5 boy startta kalıp acı içerisinde koşmaz yoksa..
Ancak NEHİRİNOĞLU'nun yeniden canlanacağı bir yarış varsa bundan başka yarış da olamaz diye düşünüyorum.
Liderliği alacak hiçbir safkanın bulunmadığı yarışta ÖZERDİNÇ tabii ki ufak çaplı bir hamle yapacak, hatta belki MANİDAR da hafif sert başlayacak ama NEHİRİNOĞLU 3-4 boy kalsa bile dışarıdan doldurarak liderliği aldığında ÖZERDİNÇ de MANİDAR da oralı olmayıp 2.3.lükte gideceklerdir
Eğer sağlıklı bir NEHİR izlersek düzlükte yanına at falan yaklaştırmaz benden söylemesi.
Yok eğer hala acı içerisinde koşacaksa
ÖZERDİNÇ ve MANİDAR ikilisinden biri kazanmış demektir.











RIGHT OR WRONG: Çok güzel analiz ettiğimi düşündüğüm bir PANIGALE gibi bankom varken yamak yarışında tek tercihi yersiz olur belki ma bu safkan nasıl geçilecek merak ediyorum doğrusu..
Çünkü ilerleyen yaşına rağmen hala sert gruplarda bile etkili yarışları bulunan safkan bugün hayatının belki de en müsait grubunda yarışacak.
Teşviğini hala beğenmesek de A.O.Pazar yamaklar arasında gayet göze çarpan bir isim..
Startı zaman zaman ağır alan RIGHT OR WRONG, SİVEREK DİYARI'nın çok sert tempoyla kaçıp duvara çarparcasına duracağını düşündüğüm bu yarışta seri sprintiyle kazanmasını beklediğim isimdir.
PANIGALE'm olmasa yanına mümkün değil rakip önermezdim ama şansımı deneyeceğim.


VICTORY RYTHM, KARESİ, SİVEREK DİYARI, OVA KARTALI rakiplerdir.













SUNNY LIFE: Son yarışında banko olarak önerdiğim bu safkan SCOOBY DO gibi potansiyeli yüksek bir isme geçildi.
Gerçi önde bomboş kalmasına ve ciddi sermayesi olmasına rağmen geriden ve daha da önemlisi içinden gelen bir ata teslim olması eksi not olsa da bugünkü rakipler çok vasatlar..
GÜZEL ECEM dışında ağına biraz bile çabuk bir safkanın olmadığı yarışta SUNNY LIFE fırlayıp ya liderliği alacak ya da 2.3.lükte kolay temposuyla yer tutacak.
Düzlükte Çiçek'in hadi demesiyle bir anda yürüyecek olan safkan
ONE EYE ONE HEART'tan sprint bekleyecek.
Ben 1400'de rakibinin çok geriden gelip SUNNY LIFE'ye hakim olma ihtimalini % 15 falan görüyorum.
Yani anlayacağınız SUNNY LIFE sağlam tek gözüküyor. Yine de PANIGALE uğruna sağlam kuponlar için yanına en ciddi rakibini ekliyorum..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,,5,2,3,6,1,7,8
2.AYAK: 3,9,11,4,10,6,1,2,12,8,5
3.AYAK: 2
4.AYAK: 5,,3,2
5.AYAK: 3,,10,7,2,1
6.AYAK: 7 / 5

Yorumlar

#1 - Sedat4545 - 27.04.2018 1:03

İyi geceler ber kay bey çok güzel yorum yapıp bizi umutlardirdin sagol ama sondaki 2 numaralı hicri tjutmuyordun yazık oldu fep sizin şovunuza rkahepte sondan yattık vakit olmadığından inceleme şansımız yoktu sondaki numaranın hacmi sizde geliri yoktju be

#2 - ilker67 - 26.04.2018 20:15

3 kafa atı helal olsun

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.