DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 5 NİSAN Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 5 NİSAN


Birinci koşuda UTKUNBABA, ikinci koşuda ise STAR FORCE'nin kazanmaları normal sonuç.. Çifte sağlam gözüküyor.







Birinci ayakta; birbirlerini çok fazla yıpratmamaları halinde yanlarına başka bir at sokmayacaklarını düşündüğüm iki safkanla bu ayağı geçeceğim;
RUAT ve VELİAHTIM..
RUAT artık kafayı alırken bile ciddi teşvik ve kırbaç yiyen bir isim, çok hantal ama bir şekilde alıp nefeslendiğinde, özellikle de 1000'den itibaren kendisine girişmeye başlanmışsa son metrelere kadar dirençli oluyor.. İzmir kumunu da ne kadar sevdiğini, önceki yarışını aleyhine mesafede kazanmasıyla gösterdi.
Bugün üzerinde Hışman Çizik olacak ki tam da stilinde bir jokey.. Tabiri caizse safkanı ortadan ikiye ayıracakmış gibi teşvik yapacak.
RUAT'ın da hoşlandığı tam olarak bu.. Sert ve sürekli yapılan teşvik.. Hele bir de yanına at geldimi tam da istediği şartlar..
VELİAHTIM ise biri liderliği ısrarla istediğinde 2.likte kendi temposunda kalan ancak öndeki atı da hafif çaplı yoran bir isim..
O da en az RUAT kadar uzun sprint atabiliyor ve mücadele edebiliyor..
Bana göre G.Gökçe'nin yapması gereken şu; RUAT startı iyi alamayıp çok sert teşviklerle bile ancak önlere gelebildiği için, hafif sert başlayıp rakibini temposunun üzerine çıkarmalı.. Çünkü kendi atı 2.likte gidebiliyor ama RUAT 2.likte giderek koşamaz. Alana kadar kesmeyecektir teşviği Hışman..
G.Gökçe aceleci davranmazsa bu ikili düzlükte yan yana gelirler ve aralarında fotonun bile zor ayıracağını tahmin ettiğim bir mücadeleye tutuşurlar..


DÖKERBEY sırf jokeyinden dolayı bu ikiliye katılma ihtimali olan tek attır ve sigorta olarak şablonuma sonradan ekleme kararı aldığım isimdir..











GÜRER: Hayatının ilk startında MONSTER MAN'in yanında bile neredeyse favori çıkan safkan startı iyi alamayıp üstüne bir de katliama uğramış..
Yarışın ilk metrelerini açıp sadece Özcan'ın kollarının ritmine bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.. Bu nasıl bir ölüm temposu?
Sen o şekilde bir ata kafayı aldırıp üstüne bir de arttırarak fark yapmasını nasıl bekleyebilirsin aklım hayalim almıyor..
Özcan'ın her zamanki katliamlarından biri, artık alıştık..
Yalnız safkanın düzlüğe çıkılır çıkılmaz durması sadece bu rezil sürüşe bağlanamaz, sanki ufak çaplı bir arıza gösterdi ve buna bu sürüş de eklenince safkan sağlıksız aksiyonlar yapmaya başlamış.
Bu yarışından sonra geriye alınan ve 55 günlük sürede gayet güzel bir hazırlık dönemi geçiren safkan, çok daha seveceğini düşündüğüm çim pistte, beğendiğim aprantiyle mücadele edecek.
İlk metrelerden itibaren liderliği mi alır yoksa COOPER GIRL, ŞİRİNYER GÜZELİ gibi atlara bırakıp 3.4.lükte mi gider bilemiyorum ama GÜRER eğer düzgün start alırsa bence çimde bu vasat atları yanına yaklaştırmaz..
BANKOMDUR..











Üçüncü ayakta;
GÜLŞEKER'in son çim yarışı çok etkileyici.. Kötü başlayıp, kalabalık yarışta çok da kötü yerlerde kalmasına rağmen düzlükte ARTİESMRE'yi yakalayıp zorlaması çok hoşuma gitti.. Çimde 3-4 kat daha iyi olduğu çok açık.
Pistten yana sıkıntı yok tamam ama peki ya mesafe? 1400 üstü mesafelerde GÜLŞEKER'i iki kere düşünmek gerek..
Tabi yine de, bu kez startı iyi alması halinde çok iyi uyum sağladığı jokeyiyle çok şanslıdır.. 

MADAM ELLİ bundan 5-6 yarış önce protesto sonucu 3.lüğe atılmıştı ve geçtiği at BÜTÜNAY'dı.. Ben kaba kumda berbat diye kendisini yazmamıştım ve bu görüşümün de arkasındaydım.. Rakipleri öyle vasattı ki, MADAM ELLİ pistten nefret etse bile 'hadi ben kazanayım bari' tarzı bir yarış oldu.. 90 küsür handikap puanına ulaşmış bir atın 52 kilolarda o grupta ne işi var ? Bariz çim yarışları yok diye 2.3.4.lük ikramiyesi kovalanıyor ve kazanırsa da ne ala..
Ancak MADAM ELLİ uzun vadede beni haksız çıkarmadı ve kendisinin kumcu olduğunu söyleyenlerle de dalga geçmiş oldu.. 
Herneyse, bugün çime çıkıyor, sıkleti bomboş ve üzerinde Çiçek var.. Çimde bambaşka bir MADAM ELLİ izleyeceğimizden eminim..

KAPTAN EVO'yu ise kesinlikle ihmal etmemek gerekir.. Kendisi de tıpkı MADAM ELLİ gibi zır çimci ve kumda öylesine yarışlar koştu.
Son yarışında çimi bulur bulmaz hiç de fena olmadığını gösterdi.. Bugün orta mesafeyi en iyi değerlendirecek iki isimden biridir..

GOBEN'e gelince, kazanma karakteri düşük olsa da son verebilen bir isim.. Yarışı kolay ve doğru yerlerde götürüyor.
Bence bu grupta, hele de bu mesafede hiç de yabana atılacak bir isim değil, dikkat..

Sonuç olarak bu ayağı dört atla geçiyorum..












Dördüncü ayakta; 8 numaralı
AGAFYA benim bu grupta dikkatimi çeken tek tay oldu..
Şimdiye kadar tüm yarışları birbirinden vasat ama son yarışı için 'hiç fena değil' diyebilirim.. Çimde iki üç kat daha iyi koşacağını ve D.Palaur gibi kendini geliştiren bir aprantiyi de hesaba kattığımızda net favori olarak karşımıza çıkıyor..
Ancak şunu belirtmekte fayda görüyorum; uzun zamandır gördüğüm en kötü iki maiden yarışı bugüne denk gelmiş.. İkinci ve dördüncü ayak.. Tabi Kocaeli'deki maiden yarışları saymıyorum.
Dikkatimi çeken isimlerden bir diğeri de 9 numaralı
AIGRETTE..
İstanbul sentetikte start aldığı kısa mesafeli yarışında fena koşmayan safkan, yarış hayatına da İzmir çiminde başlamış.
Vsat ve güçsüz bir at olduğu kesin ama bu maiden yarışta 'kötünün iyisi' bile bize fazlasıyla yeter.. En azından diğer çoğu gibi önlere gelmekten aciz değil, bir gayreti var ve kulvar, apranti vs gibi faktörler de kendisini şanslı kılıyor..
12 numaralı
GÜN ÇİÇEK eğer maiden kalmaktan memnun değilse kazanmaya yakın isimlerden.. Sanki ömür boyu maiden kalacak gibi ama gerek eşkal gerekse aksiyon yapısı olarak öyle bomboş bir ate benzemiyor.. Dolayısıyla aklıma ne yazık ki tek bir seçenek geliyor.. Bırakalım bu maiden yarışlarda masrafını çıkartsın..
Ha bugün için böyle bir iddiam yok, çim, Çiçek, aşırı kötü rakipler vs.. Gücünü koşarsa bence kazanır.
1 numaralı
BABA KOMUTAN'ın iki yarışında da hiçbir şey yok ama bu atın zır çimci olduğunu yakından biliyorum.
Hazırlıkları güzel, iyi ellerde bakılıyor , o yüzden kendisine de muhakak bir çarpı atalım.


BALABAN, SABADAD, POWER STORM, YOSELINDA, MERTEFE daha sonraki rakiplerdir..













Beşinci ayakta; sanırım günün en sağlam bankosu olarak güvenilecek isim
TARIKHAN olacak..
Son sentetik yarışı zerre ölçü olmayan safkan çok sevdiği piste geri dönüyor ve uyumu harika olan jokey H.Karataş ile yarışacak..
İlaveten rakipleri henüz 4 gün önce koştular ve kıyasıya bir mücadeleye tutuştular.. ( Kısa mesafe daha çok yıpratır )
Tüm bunlara bir de GARANTİ ile AĞAPERSEN'in olası bir inatlaşma ya da erken yürüme ihtimallerini eklersek karşımıza hakikaten de sağlam banko çıkıyor TARIKHAN..
Ancak TARIKHAN da öyle çok güvenilecek bir karakterde değil.. Bazen akıcı aksiyonlar yapmıyor.. Bir bakmışsınız vasat bir ata bile geçilmiş.
Dolayısıyla tüm şatlar lehine olsa bile ben kendisini, hele de GÜRER gibi bankom varken rakipsiz tek önermeyeceğim..
Yine de yüksek bütçelere çıkamayan ve iki tekli oyunlar için ideal bankodur..

Rakipleri sırasıyla
ALPTUĞHAN başta olmak üzere, AĞAPERSEN, YOLBULAN, GARANTİ, ÜNALAMCA şeklindedir..















Son ayakta ise; 'çimde en az KV atı' denilen bir tay var; 1 numaralı
AL UQSUR..
Müthiş adaptesi, seri adım yapısı var ancak güçlü bir at mı? - Bence değil.. Tabi bir de çimde izlemek lazım aksiyonlarını..
Son ıalak kum yarışında GALYALILAR'sa çaresiz kalması beni kendisinden biraz soğuttu ama GALYALILAR yeterli yarış tecrübesine sahip ve kendisinden 5-6 kg eksi sıkletle yarşışan bir isimdi, çok normal..
İzmir kısa çiminde 2.kulvar inanılmaz ötesi bir avantajdır.. Düzlükte keskin virajdan dolayı tüm jokeyler hız keserlerken, çoğu at virajı alamaz ve savrulur..
İçeriden bir anda arttıran ve mesafe kısaltan atlar çok şanslı olurlar.. Hele de bir atın gücünü idareli kullanma konusunda usta bir jokey varsa işleri daha da kolaylaşır..
O yüzden AL UQSUR'a itirazım yok, çok kolay kazanırsa şaşırmayacağım.. Ama gözüm kapalı güveneceğim bir at mı? Hayır değil..
Çünkü kumdaki o  dirençsiz atı gördüm bir kere.. Sırf çime çıkıyor diye körü körüne güvenemem ( banko olarak )

Rakipleri;
GÜZEL ECEM, DEMİRNEREZ, GÜZELAT, ALOŞUM şeklindedir..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,1 / 2
2.AYAK: 3
3.AYAK: 1,6,4,3
4.AYAK: 8,9,12,1,,2,7,13,14,6
5.AYAK: 1 / 3,,6,2,4,5
6.AYAK: 1,9,4,3,2



Not: Altı ayak içerisinde elediğim tek isim DÖKERBEY'e yer açabilmek için NAZLI DELAL oldu..






 

Yorumlar

#1 - şumrud - 05.04.2018 16:54

Sirinyer guzeli bu kadar iyiymiş de şimdiye kadar neredeymis? ?? birşeyler olsa illaki fark eden yarış sever olurdu. At net sonuncu. birde uzatıp rahat kazanıyor. Aslında böyle sürprizler takip eden haftada tabela yapamazsa ikramiye geri alınmalı.yada başka yaptırımlar olmalı. At bu elbette kazanacak tabiki. Ama öyle bomba yapıp kaçmamalı. istikrarını devam ettirmeliki at olduğunu bilelim. haftaya yokları oynarsa olan bize olmuş olmaz mı? Yabancı ülkelerin bazılarında böyle bir uygulama var diye duymuştum. varsa Berkay bey biliyordur.

#2 - şumrud - 05.04.2018 16:43

Berkay bey. şu GÜRER ı bizahmet yorumlar mısınız? ? At mı gününde değil yoksa jokey mi hatalı? ?? koskoca kupon öldü gitti.

#3 - ozoo1011 - 05.04.2018 15:50

Yeterki favori olan atların 2tanesi yıkılsın güzel bir ikramiye bizi bekliyor gibi geliyor bana emeklerine sağlık güzel insan ..

#4 - BERKAY KURT - 05.04.2018 15:43

Mylifee; valla bence formda değilim, dünkü az veren ikramiyeyi sarıya boyadım diye ironi mi yaptınız bilmiyorum ama öyleyse de sorun değil.. Son iki haftayı saymazsak ondan önceki süreçte aşırı formda bir süreç yaşadık, yeniden o formu tutturmak için çalışıyouz.. Eğer bahsettiğiniz son
Ki haftadan önceki süreçse de teşekkür ederim..

#5 - Lewent - 05.04.2018 15:00

Emegine saglık Berkay..

#6 - Mylifee - 05.04.2018 14:43

Bu aralar çok formdasın Mazallah Sevgili üstadım Nazar değecek diye korkuyorum

#7 - HAYATIMIZ MUSLERA - 05.04.2018 13:13

2 ayak bankomuzun rakipleri var midir ustadim alternatif oyunlarimiz için

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.