DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 30 MART Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 30 MART


 Birinci ayakta; birbirinden süratli kaçak atlar bir araya gelmiş; ERENDIRA - AMPHRITHITE başta olmak üzere, WILD HEART- MOI JIZNI falan..
Özellikle ERENDIRA 1200'de bu atların hiçbirine liderliği vermeyecek serilikte ama AMPHITRITE eğer kulvarından sağlıklı çıkarsa ERENDIRA'ya pres uygulayacaktır..
MOI JIZNI ve WILD HEART'in preslerinden bahsetmiyorum bile..
Dolayısıyla böyle bir yarışta sprintere ihtiyacımız var; 3 numaralı
VENUS DAUGHTER..
Eski form durumunda olmasa da İzmir kumunda başka koşan safkan sevdiği jokeyini de bulmuş, kulvarı da şahane..
Eğer hiçbir yerde işlemeyecek kadar sağlıksızsa bilemem ama biraz bile iyi duruma geldiyse bu atları geçer diye düşünüyorum.
Kendisini rakipsiz banko önermememin tek sebebi 1200 metre mesafedir.. Çünkü biliyorsunuz daha önce de dediğim gibi 1200'de 'hepsi kaçak geriden şu gelir ' her zaman olmuyor.. ERENDIRA'nın sürati anormal, arkayı dağıtırsa yarış beklediğimiz gibi geçmeyebilir.
Bu yüzden VENUS DAUGHTER'e bir çizgi çekip yanına
ERENDIRA başta olmak üzere; MOI JIZNI, WILD HEART, OKYANUS SİSİ, AMPHRITHITE, MASTER OF THE WIND (çıkarsa) sırasıyla şanslı olabilecek isimlerdir.










İkinci ayakta; maiden atlarıyla son dönemde oldukça formda olan ve grupla alakası olmayan üç at bir araya gelmiş.. Dolayısıyla üç at dışında başka at aramayacağız, yazmayacağız..

BEYZA SULTAN - SULTANLAR SULTANI ve CANÖZGÜ..
Bunlardan özellikle BEYZA SULTAN'ın diğer iki rakibinden de üstün olduğunu düşünüyorum.. Son yarışında saldırdığı rakip de malum, ULUKIZ..
Hem formda, hem grup uygun, hem de kulvarı tam istediğim gibi..
Bir iki tavşanı önüne alıp bariyerde 3.lükte gidecek ve muhtemelen düzlükte kolayca arttırarak geriden gelecek iki sprinteri bekleyecek.

CANÖZGÜ ve SULTANLAR SULTANI pistin en dışından ara kapatarak gelen bitiriciler.. Ben BEYZA'yı yakalayacaklarını düşünmesem de burada da üç atı ayırmayacağım..











Üçüncü ayakta; 1 numaralı
BIG DADAŞ son yarışını uzunda kazandı kazanmasına ama bana göre tam bir orta mesafe atı..
Uzunda dayanıklılığını en fazla HARUNHAN'ın yanında falan sergileyebilir işte.. EL NINO'nun yanına geldiğinde ezilir.
Aslında taylığında sevdiğim ve çok da beğendiğim bir attı ama form durumu öyle değişkenlik gösterdi ki biraz soğudum.
Bir de bendeki esas hayal kırıklığı böylesine ağırkanlı ve fuleli bir atın, 2800'cü olması gerekirken uzunda sıradan bir ata dönüşmesiydi..
Belki de bir CAN DADAŞ çılgınlığı bekledik kendisinden bilemiyorum..
Ancak şu kesin ki; BIG DADAŞ uzun mesafede sıradan bir at ve en fazla sıradan atları geçebilir.. Tıpkı bugün olacağı gibi..
BANKOMDUR..









Dördüncü ayakta; 1 numaralı
STRABON için taylığından beri 'en az KV ayarında' diyorum ve beni yanıltmadığını görmek çok güzel.
Çünkü son iki senedir, daha önceki 15 yılımda hiç olmayan şey gerçekleşiyor ve taylarda yanılıyorum.. PIANO SONATA bunun en güzel örneği :)
STRABON uygun grupları yakalamaya devam ediyor.. Son derece dayanıklı bir at ve yanına gelinebilse emin olun tekrar tazeler..
Ancak bugün, çok daha sert rakiplerle yarışmış bir rakibi var;
UTKUN BABACAN..
Gerçi UTKUN BABACAN'ın önemli yarışlarda bir başarısı yok, genelde boşlukta 3.4.oluyor ama sonuçt STRABON o gruplara hiç çıkmadı.
STRABON % 75 ile önde olsa da iki atı ayırmamak gerekiyor..











Beşinci ayakta; birisi bana
BABADÖKER'in tam 7 kez yarışıp hiçbirinde 1.olamayacağını söylese 'bu gerçekleşmiş olamaz çünkü art arda bu kadar kötü koşan şampiyonu aygır yaparlar' derdim..
Ancak BABADÖKER her türlü sorunları devam ederken koşmaya da devam ediyor..
En son uzunda boşlukta 2.lik elde edince bugün favori çıkmış ama bu at bu saatten sonra 1200 olmadığı sürece kolay kolay kazanamaz benden söylemesi..
Bugün önde boş kalacağı için 'yazmayın olmaz' demiyorum ama bence tek yazmayın..
Benim favorilerim
PINKGOLD ve SİDELİ..
Son yarışını 59 kg A.O.Pazar ile start aldığı için hiç ölçü almadığım safkanın yarış boyunca güçlü teşviğe ihtiyacı olduğundan jokeyle yarışması gerekir.. Hem de sert bir jokeyle..
Özcan bu atı layığıyla sürer ve çok da başarılı olur.. Favorim..
SİDELİ ise hayatının en iyi durumudna ve kısa uzun farketmiyor bu safkana.. İyi çıkış yaparsa tam da dişine göre rakipleri yakaladığı için harika koşacaktır..


BABADÖKER, OĞLUM MELİH ve DOYOUN HARTED daha sonraki rakiplerdir..













Son ayakta ise; biliyorsunuz bir
DİRSEKBÜKÜ maceramız var..
İlk yarışında 'açık yarış atı' denilen safkan yarışı zar zor tamamlayabilmişti.. Son yarışında ise tüm saha VAZGEÇİLMEYEN tek yazarken biz M.Çiçek'in de binmesine güvenerek DİRSEKBÜKÜ tek oynamıştık..
VAZGEÇİLMEYEN karşısında çaresiz kalan ve son derece dağınık bir görüntüsü olan safkan bu kez çime çıkıyor ve M.Çiçek ısrarını sürdürüyor..
Mesafe istediği gibi çünkü dediğim gibi ağırkanlı ve dağınık olduğu için kısa mesafede toparlanamaz...
Ancak son yarışında izlediğim at bence bu mesafede de zorlanır.. Müthiş bir eşkale sahip, teşviği ise ruhu bile duymuyor.
Böyle atlardan, özellikle favori çıkınca uzak durmak gerekir.. 'Esas bu yarış tek oynamalıyız' dediğinizi duyar gibiyim ancak geçtiğimiz aylarda KING OF DIAMONDS'tan dilim yandı..
Güçlü, ağırkanlı diye 1.05 çıkan KING OF DIAMONS tek yazmıştık ancak yorumda bu atın 1.05 çıkmaması gerektiğini, çok dağınık olduğunu belirtmiştik.
Nitekim Özcan'a rağmen teşviği ruhu bile duymadı ve 3.mü 4.mü ne olmuştu.
Aynı şey arap DİRSEKBÜKÜ için geçerli.. Bu grupta net favoridir evet ama dağınık yapısından dolayı tek yazmaktan uzak duracağım bir at.
Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3 / 1,,7,8,2,9,5
2.AYAK: 2,,1,3
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1,,2
5.AYAK: 5,2,,3,4,1
6.AYAK: 1,,6,9,10,5,3,4,13




 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.