DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 14 MART Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 14 MART


Dünkü Kocaeli altılısı tuttu tutmasına ama komik bir ikramiye verdi, bilmem kaçıncı günde şu kadar altılı tutturduk diye ucuz işlere girmeyeceğim çünkü bu dönemde zaten altılı bulmayan yok.. Mühim olan ne kadarlık kuponla ne kadar ikramiye tutturduğumuz..
Yaz dönemi geldiğinde bir ay altılı bulamadığımız dönemler olacak belki de.. 
12-13 yıldır yorumculuk yapıyorum, rekor ikramiyeli altılılar da yakaladım ama benim için daha önemli olan yorumlarımla keyif vermek..
Sizlerden yıllardır gelen tepkilerden ve benimle birlikte senelerdir yola devam etmenizden anladığım kadarıyla da bunu başarıyorum.
Dolayısıyla ucuz reklamlardan ziyade, neyin ne olduğunu DA gördüğünüz için sadece şunu söylemekle yetineceğim; 'umarım formumuz böyle devam eder' ..











Birinci ayakta; startla birlikte liderliği kimin alacağını hepiniz biliyorsunuz; 7 numaralı
HEADWAY..
Anormal bir seriliğe sahip olan safkan kendiliğinden 3 boy liderliği alıyor ve bunu yaparken ekstra efor falan sarfetmiyor.. Dediğim gibi doğuştan gelen bir adım çabukluğu var.
Ancak nefes kapasitesi dediğimizde işte HEADWAY orada çuvallıyor.. Safkan bu koşu stiliyle sadece 1200-1300 metre mesafe kaldırabiliyor.
Daha üstü mesafelerde, önde bomboş kalsa bile son 200'den sonra bariyere doğru yaslanıp dirençsiz bir hale bürünüyor..
Bugünkü yarışın da 1400 olduğunu görüyoruz ki kendisine 1400'de banko olarak asla güvenmem..
Ancak elbette bu kazanacağı anlamına gelmiyor, zira Sinan Özen de safkanın gücünü bildiği için mesafeyi kısaltmak isteyecektir..
Mesafeyi kısaltmanın anahtarı da önde boş kalmaktan, yani efor sarfetmeden temposunu kabul ettirmekten geçer..
HEADWAY için bu şartların oluştuğunu görüyoruz ki, 1400'e rağmen bize güzel bir beyaz bayrak ayna yarışı izlettirebilir.

Eğer kısaltamaz ve dediğim gibi nefesi yetmeyerek içeriye doğru yapışmaya başlarsa
ILDIR RÜZGARI, HILLHEAD, FORTE ve ANTONOV devreye girebilecek isimlerdir..













İkinci ayakta; üç atla riske girmeyeceğim çünkü ben bu üç safkanın koştuğu yarışlardan bir şey anlamıyorum..
Bir
IŞKINAT aşığıyım çünkü yarışın her yerinde sprint atan, güçlü, ciğerli, mücadeleci arap atlarına bayılıyorum.
Ancak önde boş kalacak diye EGEBEYİ oynarız, IŞKINAT gelir.. EGEBEYİ sakat deriz IŞKINAT oynarız,
EGEBEYİ yanına sokmaz..
Hatta
KUTLUERİNOĞLU'nu elemeye kalksak sinir bozucu bir şekilde emekleye emekleye fotoya kazanan girer.
Yani anlayacağınız bu üç atla yarış % 100 ihtimalle kapanıyor ve ben bu üç at arasında ayrım yapmayacağım..
Ama gönlüm ve hatta biraz da mantığım IŞKINAT'tan yana..












Üçüncü ayakta; sorunları olan ve bu yüzden sürekli ara veren
AMPHRITHE için sadece önde boş kalma ve rolanti tempo şartı gerekiyor..
Bu yarışta ön grupta gidecek birçok safkan görüyoruz ancak hiçbir tanesi AMPHITRITE'den liderliği almak için ısrarcı olmayacak..
Son dönemlerde, belki de sorunundan dolayı geç çıkan safkan tercihli start almış ki bu efor sarfetmeden önlere gelebilmesi için büyük bir fırsat..
Aprantisi tecrübesiz, atın kendisi sorunlarla boğuşuyor falan ama bu at yarışını yaparsa kuyruğunu göremezler onu da belirtmekte yarar var.
Diğer safkanları numara sırasına göre değerlendirecek olursam; ikidir tek tuttuğum 
AMAZING LOVE için önceki yarışında mesafenin kısa olduğundan bahsetmiştik.. Hakikaten de kısa geldi çünkü BAD GIRL gibi vasat ve hazır olmayan bir ata geçilecek at değil AMAZING..
1400 metre mesafede tek olarak güvenmem ama onsuz da yapmam..

BEZMİ ALEM sadece İzmir'de sprint atan bir at olsa 'art arda kazanması mümkün değil' der elerdim ancak Bursa pistini de çok seviyor ve aynı sprinti atmaması için hiçbir neden göremiyorum..
İPEKKIZ'ın da tıpkı AMAZING LOVE gibi orta -uzun mesafeci ( 1700-1900 ) olduğunu düşünüyorum ama bu at da kalitesiyle bence bu grupta söz sahibi olur.
CRAZY ISLAND kaba kumla alakası olmayan bir isim ve umarım AMPHITRITE'mizi bozmaya kalkışmaz..

CHIVIC de bence net çimci ve kumda yarış görecek.. Yine de bence güç bakımından , özellikle de mesafeyi hesaba katarsak hepsinden iyi.. Hazırlıkları da fena olmadığından ihmale gelmez.
SİNKIZI çok vasat bir at, benim şablonumda yer almayacak.

VELİAHT BETÜL ise tam mesafesinde yarışacak ve yarış gördü.. AMAZING LOVE ve İPEKKIZ mesafeden dolayı diyelim ki eksik koştu, BEZMİ ALEM özüne döndü, AMPHITRITE de kötü çıktı veya CRAZY ISLAND tarafından bozuldu.. E o zaman VELİAHT BETÜL'ün kazanma şansı oldukça yüksek değil mi? - Bence evet.. Kesinlikle ihmale gelmez.














Dördüncü ayakta; grubun en güçlü ismi sıkletinden de anlaşılacağı gibi 1 numaralı
HALİLŞAH..
T.Yıldız şu anda benim uzak ara en beğendiğim jokey ancak yine de HALİLŞAH'ı burada aprantiyle görmek isterdim.
Zira idaresi zor bir at değil, en geride gidecek, yarış taktiği gerekmiyor, ekstra teşviğe ihtiyacı yok vs.. Ne diye jokey ve 61 kg koşarsın ki?
Eğer ağır sıkletinden etkilenmezse, arap temposu kadar rolanti geçeceğini düşündüğüm yarışa rağmen bence HALİLŞAH kenter yapar..
Benim kendisini yıkma sebebim daha zor ve denk bir ayakta başka bir tekimin olması ve tabi ki sıkleti..
Rakip olarak;
LION FLAG ve FLASH GORDON öneriyorum..












Beşinci ayakta; ekonomik kuponlar için banko olarak önereceğim isim 6 numaralı
GOLD PUNCH olacaktır..
'Her ayakta maksimum sekiz at var, gittin yine bizi yatıracak ayağı buldun Berkay! ' dediğinizi duyar gibiyim :) Ancak ne yazık ki çalışmama göre tek çıkınca benim için denk grup, kolay grup farketmiyor.. Tabi ki gönlüm zor ve kalabalık bir ayakta tek önerip işinizi kolaylaştırmaktan yana.. Umarım bu ayakta da bu gerçekleşir..
Tek tuttuğum safkan cazip konumda değil, hatta favori/plase.. Yine de bize ciddi avantaj sağlayabilir..
Hayatının ilk üç yarışını hatırlıyorum da, berbat ötesi desem bile az kalır.. Ancak safkan son yarışında beni öyle etkiledi ki diğer üç yarışını hafızamdan tamamen silmiş durumdayım..
Sulu kumda, bence aleyhine mesafede son 200'e kadar arttırma sıkıntısı çekmiş, 200'den sonra ise inanılmaz derecede gücünü alıp fotoya da harika girmişti.. O gün EMİCE bankomdu ama yarış bir o kadar GOLD PUNCH'un hakkıydı, ucuz kurtulmuştuk..
Bugün mesafe 1400'e uzuyor, pist sulu değil ve yine 53 kg gibi avantajlı sıklet..
Koşuda dikkatimi çeken başka safkanlar da yok değil, örneğin GOLD PUNCH 2.olurken 5.likte fotoya anormal derecede diri giren bir safkan var;
GOLD KING..
En gerilerde kalıyor, ağzı yüzü çamur oluyor ama fotoya yardırarak giriyor.. En az GOLD PUNCH kadar etkileyici..
Yine bir
KAPTAN ABİ var ki ilk yarışında favori olarak önermiştik.. Kötü çıktı, en geri kaldı, aralarda sıkıştı vs derken 2.oldu. 'İlk yarışında maidendan çıkar' diye notlarımıza almıştık ama şansa bakın ki maiden şampiyonlar ligi gibi..
LAST EAGLE var, DR FRONG - SAÇAKLI tayı.. İlk yarışı onun da hiç fena değil. Tam hazır olmadan bir şeyler yapmaya çalışmış vs..
Yani at yazmaya kalksak birçok at var.. Hani bazen diyorum ya 'at yokluğunda' falan diye, burada öyle bir şey geçerli değil.. Gayet de iyi atlar var.
Ancak GOLD PUNCH dediğim gibi beni öyle etkiledi ki diğerlerini neredeyse hiçe sayacağım..
Banko olarak öneriyorum..

Rakipleri ise dediğim gibi;
GOLD KING, KAPTAN ABİ , LAST EAGLE ve MIRACLE SON















Son ayakta ise; çok yakın bir dostum, benim taylığından beri ALOSYHA'ya hayran olduğumu ve birçok yarışında da safkanı tek oynadığımızı bilir ve yaklaşık 15-20 gün öne beni arar.. Kendisi bu eküriye inanılmaz yakındır.
ALOYSHA hakkında görüşümü sorduğunda 'beni son yarışında hayal kırıklığına uğrattı, bu at sakat, bir daha düzeldiğini görene kadar asla yazmam' cevabını verdikten sonra kahkahalar atmaya başlar.
Çünkü beş dekika önce safkanın sahibi sevgili Fuat Hoca ile görüşmüş ve özellikle ALOYSHA'nın durumunu öğrenmiştir..
Safkanı ciddi anlamda rahatsız eden problemi buldukları, sorunu giderdikleri ve ilk yarışında eski ALOSYHA'yı izleteceği bilgisini aldığını söyler.
Yani özetle 20 gündür gözümüz kayıtlarda ALOYSHA arıyor..
Benim izlediğim at sakat çünkü bir TURBO - VIKA tayı, 7 yaşındaki vasat GÜLFEM'e 'ge-çil-mez..
Hani bana dese ki 'o yarışını ölçü alma, bir sonraki yarış daha iyi koşacak' hiç ama hiç kaale almayacağım.
Ancak diyor ki 'safkanı rahatsız eden problemi buldular, ( problemden bahsetmeyeceğim ) giderildi, ilk yarışında eski atı izletecek'
Bu oldukça kafa karıştırıcı çünkü ALOYSHA gibi şampiyon olma potansiyeline sahip bir atın bu kadar berbat koşması tam da böyle bir sorunu olduğuna işaret ediyor.. O yüzden oldukça dikkate alıyorum bu bilgiyi..
Yarışa bakıyorum, düzelmiş sağlıklı bir ALOYSHAGÜLFEM'e, KOLAÇAN'a, HANIM SULTAN'a, GÜZELKAYA'ya falan mümkün değil geçilmez.
HANIM SULTAN startla birlikte alır liderliği, ALOYSHA bariyerde 2.likte kalır, geç çıkan DURDEN doldurup geldiğinde oralı olmaz bariyerde 3.lükte gitmeye devam eder..
Düzlüğe sağlıklı bir vaziyette çıkarsa pisti ortalar ve AMANKAYA'dan sprint bekler..
Kaba kumda ömrü boyunca dört kez koşmuş hiçbirinde de varlık gösterememiş Danyal Kaya'lı bir
AMANKAYA..
Evet Şartlı-4 bir yarışta AMANKAYA sırıtıyor ama sizce de tuzak bir at değil mi? Sonuçta kumu eksik ve üzerinde M.Kaya yok..
Öte yanda ise benim bir aydır beklediğim, taylığından beri hayran olduğum, sakat olduğunu düşünürken 'düzeldi' bilgisini aldığım ve her şeyden önemlisi zır kumcu, 1400'cü bir ALOYSHA..
Kafanızı karıştırmak istemem, ALOYSHA kapalı kutu olduğu için ben de
AMANKAYA'sız yapamam ancak size sadece şu kadarını söyleyeyim; ALOSYHA yeter ki yarışını yapsın.....












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,,5,8,3,6
2.AYAK: 2,4,3
3.AYAK: 4,8,3,1,2,6
4.AYAK: 1,,2,4
5.AYAK: 6 / 5,8,10,11
6.AYAK: 7,,1



 

Yorumlar

#1 - berkbey - 14.03.2018 16:39

keremcan kardeşim tebrik ederim seni gönülden.. duygularıma tercüman olmuş sun...

#2 - keremcan - 14.03.2018 13:40

Çoğu bülten ve tahminLerde 11 nolu MIRACLE SON birinci at ve tek..golden punch afg de 4.at..o nedenle eger tek gececeksek bu bizler icin büyük bir avantaj.. o nedenle bu yorum ve yaklaşımın değerini bilelim....bizim gibi (15-20 tl)ararlıgında altılı yapanlar icin cok atlı yerlerde tek veya bir iki atla gecmek,bizlere yapılan en büyük hizmettir...evet,çogu kez YORUMLARDAN yola cıkarak teklere karar veriyoruz ama ŞABLONDA tek görmek bir başka guven ve cesaret veriyor...bizleri daha az yoruyor..yıllardır oyun oynuyorum,carpma bölme ve karekök almada eksik oldugum icin HİCBİR ŞABLONUN ne kadar oldugunu hesaplamadım ve bilmiyorum..rakamlarla ilgilenmiyoirum...zaten senin her ayak için yapmış oldugun sahifelerce yorumların,binlerce liralık ŞABLONLARA bedel...emegini bedeli ise para ile olcülemez....iyiki VARSIN PRENS...sevgilerimle

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.