DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 12 MART Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 12 MART


Birinci ayakta; eğer kurguyu yapmakta zorluk çektiğim bir program olsaydı bu koşuda sizlere 6 numaralı OĞLUM KAYRA'yı banko olarak önerirdim.
Rakiplerinden ayrı bir kefeye koymak istediğim safkan ön grupta bekleme işini harikulade yapabiliyor.
Yarışta birbirinden süratli isimler bir araya gelmiş ve ölüm temposu olacak.. Ancak bu tip 1200 metre mesafeli sürat yarışında daha önce de dediğim gibi 'öndekiler birbirini bitirir, geriden şu gelir' mantığı bazen işlemiyor.
En öndekilerle işi olmayıp 3.4.lükte yer tutan hem seri hem de güçlü isimler çok daha şanslı oluyorlar..
Bu yarışta bu tanıma en uygun at da OĞLUM KAYRA'dır.. Her şeyden önce kulvarı 1 ve son zamanların en formda ve doğru at binen jokeyi idaresinde yarışıyor.
Düzlük boyunca sprint yapan ve müacdeleyi de seven OĞLUM KAYRA çok büyük ihtimalle kazanacak.
Dileyenler tek yazabilirler..

 

Rakipleri; FORDTA TEK, ASARCIKLI, SAYGON, BÜYÜKDÜŞÜN, BABASEYFİ şeklindedir.












İkinci ayak; iyi çözdüğümü düşündüğüm ayaklardan biri.. Zaten burayı üç atla geçtiğim için ilk ayağa çok at yazabilme fırsatım doğdu.
Yani bir avantaj sağlayacaksak işte burada gerçekleşecek.
Öne çıkaracağım üç at arasında bir sıralama yapmam doğru olmaz , o yüzden kimin ilk at kimin üçüncü at olduğunu dikkate almayın derim.
12 numaralı
SLAWOW THE DUST bir süredir takibimde ve ilk uygun maiden yarışını kazanacak diye notlarıma almıştım.
Bana göre kendisine 1200-1400 kısa geliyor ama uzuncu bir at olduğunu da söyleyemem.. Yani maiden bir yarış için 1800'ün çok ideal olacağını düşünmüşümdür hep kendisi için..
Nihayet tam da istediğim şartlarda yarışacak ve rolanti tempoda 2.3.lükte gidip gerilerden muhtemelen sprint yemeyecek.
11 numaralı
STORM OF THE CITY, LADY BUCKINGHAM'dan kafayı aldığı yarışında dikkatimi çekmişti.
Özellikle maiden koşularda gidişat ağırlıklı çalışan biri olarak, BUCKINGHAM'ın boş kalmasını beklerken STORM OF THE CITY'nin sırf Ketme'den dolayı kafayı aldığını görmüş ve baya bir sinirlenmiştim Ketme'ye yarışı mahvetti diye..
Ancak o gün aleyhine şartlara rağmen safkan iyi koşunca kızmaya hakkımın olmadığını anladım.
Daha önce hep şundan bahsetmişimdir; Ketme özellikle uzun yarışlarda eğer liderliği alacaksa start çıkışında herkese bağırıyor 'gelmeyin ben gideceğim' diye..
Hatta alıp nefesleneceği, yani dinlendireceği moda geçtiği zaman sağrısına bir apranti doldurdu diyelim kameralara aldırış etmeden ona doğru dönüp bir şeyler söylüyor. Yaptığı etik olmasa da özellikle kafayı alacağı yarışlarda Ketme'nin bindiği atı tutuyorsak bu işimize geliyor.
STORM OF THE CITY bugün benim gidişat çalışmama göre önde bomboş kalabilir.. Ve ben Ketme'yi biraz bile tanıyorsam kestirmemek için pisti ortalayıp safkana hunharca davranacaktır..
Son olarak da 3 numaralı
ELVINA diyorum..
Kemal Kurt ekürisinin çok iyi orijine sahip taylarından birisi ancak koştuğu ilk yarışında beğenimi kazanmadı.. Yine de bir yarış daha izlemek gerekir, aşama kaydetme ihtimali var.
Eğer bahsettiğim iki atı önüne alıp 3.lükte giderse çok şanslı olacaktır..










Üçüncü ayakta; iki atı ayırmayacağım çünkü kalite olarak bu gruptan çok üstünler..
Uzun zaman sonra kazanan MANİDAR nihayet geri döndü ve artık uygun gruplarda oldukça söz sahibi olacaktır.
Ancak son kazandığı yarışı uzun mesafedeydi, bugün ise 1200'de yarışacak..
O gün OLTACI'nın sprinti de hiç fena değildi ama MANİDAR kusursuz sürüldüğü ve sermayesi olduğu için kesmedi.
1200'de ise MANİDAR'ın dinlenemeyeceğini görüyoruz.. TEKMUTLU ve REŞİTBEY gibi atları önüne alıp 3.4.lükte gidecektir ama en gerilerde saklanan bir
OLTACI 1200'de aniden gelip hepsine hakim olabilir.
Hatta ben bugün kısalan mesafede
OLTACI ilk at MANİDAR ikinci at tutuyorum..











Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
GOLD FOOT olacaktır..
OĞLUM KAYRA'yı tercih etmeyince mecburen bu koşuya yöneldim.. Bunun en büyük sebebi ise GOLD FOOT'un bana aşırı güven vermesi değil, FRATELLI ile PRINCESS DI'nin güven vermemesi..
FRATELLI'nin eski at olmadığı çok açık, PRINCESS DI'nin ise ilgililerinin 'şu an bunları yapıyor olması mucize' dediğini yakından biliyorum.
Yani o da eski durumunda değil..
GOLD FOOT'a bakıyorum, son 200'e kadar elinizi dahi oynatmadan gelmeniz gereken , mücadeleden yoksun tam bir 1200 sürat atı..
Önüne alacak RÜZGAR GOLD'u, dışarıda 2.litke gidecek..
Düzlüğe Akın Sözen elini oynatmadan girecek ve rakiplerinin sprintine başlamasını beklecek.. En doğru yerde teşviğine başlayıp 100 metre de olsa cevap vermesini bekleyecek ki son 100'de tamamen duracağını bildiği atı mümkün olduğunca geç dursun..
Bugün yanında THE LAST LEGEND tarzı güçlü bir at olmadığından ve en önemlisi FRATELLI ve PRINCESS DI eski durumlarında olmadıkları gibi RIGHT OR WRONG da 7 yaşında olduğundan ben GOLD FOOT'un kazanmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..










Beşinci ayakta; son yarışını tamamen önde boş kaldığı için kazanan
FAITWUL WOLF'un, 59 kg sıkletleri görmüşken normalde hiç şansı olmayacağını söylerdim ancak ne yazık ki yine önde bomboş kalıyor..
Ancak ben her şeye rağmen bu atın % 50'lere yakın agf'yi gram hakettiğini düşünmüyorum..
Bence
OĞLUM ALİ de BABA MUZO da ondan daha iyi atlar..
Yalnız şunu söyleyeyim; geçen gün şov yaptığımız Kocaeli altılısında 'TAŞKESEN yorumundan dolayı altılıyı kaybettik' diyen birçok kişi oldu.
Ben agf sıralamasında önlerde olan ancak güven vermeyen atlara sallıyorum zaten, bu yıllardan beri böyle.. Ama bu hiçbir zaman 'bu at kazanamaz' ya da 'kazansın da göreyim!' şeklinde bir anlama gelmedi, gelemez..
Onun gerçek anlamı şu; ' Favori çıkan x atı tek yazmayı düşünenler varsa bir daha düşünsünler'.. Yani hepsi bu..
Bu yarış için de FAITWUL WOLF'u tek yazmayı düşünenler varsa bir daha düşünsünler diyorum.. '5 atta yazmayın, asla gelmez' anlamı çıkarıyorsanız o benim sorunum değil.
Bu konudan çok dertliydim, yeri geldi paylaşmak istedim.. Özellikle başarılı günlerde, tek bir kelimeyi cımbızla çekip gölgelemek isteyenler, lütfen bunu yapmayın..
Sıralamam şablonumdadır..











Son ayakta ise; sadece 8 numaralı
LATINAGIRL'in altını çizeyim o da önde bomboş kalabilir diye, yoksa güven veren bir at değil..
LIFES MAGIC ve AZRACIM'ın başlamayacakları veya en az 10 boy geç çıkacakları yarışta, PRENSES RORO da 4-5 boy kaybedebilir.
LATINAGIRL startla birlikte liderliği alacak, ARPELLO, ERŞEN ve doldurarak geleceğini düşündüğüm RORO onu yakın takibe alacaklar.
Ancak koşunun hiçbir yerde süratleneceğini düşünmüyorum, dolayısıyla LATINAGIRL bir anda vitesi yükseltip bunlara direnirse şaşırmayalım.
Ayrıca şunu belirteyim; eğer
LADY CARINA yeterli seviyeye gelmiş ve yarışını yaparsa bu rakipleriyle alay edebilir.
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,,2,7,8,3,11
2.AYAK: 12,11,3
3.AYAK: 1,8
4.AYAK: 5
5.AYAK: 2,1,,4,3,5,6
6.AYAK: 8,2,,3,4,5,11,6,1

 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.