DUYURULAR

HER AYAK BİRER AT - 27 ŞUBAT KOCAELİ Kategori adları

HER AYAK BİRER AT - 27 ŞUBAT KOCAELİ


Her ayakta ön plana çıkaracağınız birer at varsa seçtiğiniz bankonun mutlaka kazanması gerekir, aksi takdirde diğer beş favoriniz gelse bile anlamı kalmıyor.
Bugün o bankoyu seçerken çok zorlandım çünkü mantığıma uyan birden çok safkan vardı..


 




NAUGHTY BOY: Öncelikle bu safkanın son yarışında, yani 14 Şubat İstanbul sentetik pistte katıldığı koşuda kendisi için neler yazmışım onu bir hatırlatayım:

'muhtemelen herkes KOBRA, URLA FIRTINASI falan başta yazacak ama benim tek tuttuğum isim 7 numaralı NAUGHTY BOY..
Tam 16 tane safkan var ve yarışın sert başlayacağını düşünüyorsunuz ama detaylı bir gidişat çalışması yapınca son derece rolanti bir tempo olacağını görüyorsunuz..
NAUGHTY BOY kafayı mı alır yoksa MASSANDRA'nın arkasında, 2.3.lükte mi kalır bilemiyorum ama yarışın rolanti geçeceğinden ve önlere NAUGHTY BOY dışında sadece MASSANDRA, AZİZAĞA ve SONSUZA DEK isimli safkanların olacağından eminim..
AZİZAĞA ısrar etmez, SONSUZA DEK de serilik yapamaz muhtemelen.. Bu durumda MASSANDRA'ya göre konum belirmelesi gerekir Akın Sözen'in..
Zira MASSANDRA yakalanıp geçmesi çok kolay bir at olduğundan, önüne alması da mantıklı olabilir.
Bunlar hiç farketmez, NAUGHT BOY'un en ciddi rakipleri en gerilerde gideceklerken, kendisi rolanti geçecek yarışta ilk 3 içerisinde gidecek ve düzlük boyunca sprint atacaktır..
Ben geriden gelecek atakların bu tempoda cılız kalmasını bekliyorum.'

 

Oldukça sert sayılabilecek bir grupta tuttuğum bu safkan MASSANDRA'nın 10 boy ile liderliği alması sonucu istediğim gidişatta yarışamadı.
Yarış yacaş geçecek, en ciddi rakipler URLA FIRTINASI ve KOBRA ise en geri bekledikleri için geç kalacaklardı..
Ancak MASSANDRA başka bir atla inatlaşmasa bile yarışı çok hızlandırdı ve geriden gelen etkili safkanlara yaradı.. Bazen Kocakaya ve Ö.Yıldırım'ın bu yarı taktiklerine çıldırıyorum.
Herneyse, NAUGHTY BOY buna rağmen fena koşmadı ve 4.lük elde etti..
Bugünkü yarışta ise yine son derece rolanti bir tempo olacak.. KANARBEYİ liderliği alacak, başka da kaçak bir safkan yok.
KANARBEYİ'ni önüne alıp bariyerde 2.likte gitmesini beklediğim NAUGHTY BOY bence düzlük boyunca sprint yapıp önce KANARBEYİ'ne hakim olacak, sonra da geriden geleceklere karşılık verecektir.

Rakipleri;
KIZIL KARTAL, PAN ŞKYREL, KANARBEYİ ve WEMBLEY RÜZGARI şeklindedir..












GERGİN: Biraz dağınık aksiyon yapısı olsa da son iki yarışında, hatta özellikle son yarışında göstermiş olduğu performans harikuladeydi..
Yarışı orta sıralarda takip edip düzlük boyunca sprint yapan safkan son yarışının çeyreğini koşsa bu grupta çok çok şanslı..
REŞİTBEY'in liderliği alacağı, BEHRAMŞAH, BERDUŞALİ gibi atların yakın takipte olacağı koşuda Furkan Yüksel'in de bugüne mahsus ortalarda veya gerilerde değil, hemen arkalarında 4.5.likte gitmesi gerekir.
GERGİN'in buradaki her ata göre daha uzun sprinti olduğundan, bu formu ve jokeyi aslında 'sağlam bankoyum' diye bize göz kırpıyor..

Rakipleri
İSTİKBALİM ve UÇANBİLGİN başta olmak üzere, önde boş kalabileceği için REŞİTBEY şeklindedir..









KOMSHU: Aslında en fazla içime sinen safkanların başında yer alıyordu.. Hala daha öyle..
WHISPER'ın startla birlikte liderliği alacağı ve önde herhangi bir prese de maruz kalmayacağı bu yarışta, son zamanlarda en zekice at binen binici T.Yıldız'ın KOSMHU'da olması açıkçası içimi rahatlatıyor.
Yani sürüş konusunda en ufak bir şüphem olmayacak.
Zaten yapması gereken de ekstra bir şey değil, WHISPER liderliği alacak, iyi çıkarsa arkasında bariyerde 2.3.lükte yer alacak..
WHISPER teşviğe ihtiyaç duymadan vites arttırdığında fark 4-5 boy'a çıkacak belki ama unutulmamalı ki WHISPER önde boş kalsa bile 58 kg'da 1500'ü bitirmesi kolay olmayacak.
Dolayısıyla onu yakın takibe alacak olan KOMSHU'nun düzlüğün her yerinde yapacağı sprint bence WHISPER'i yakalayıp geçmeye yetecektir.

Rakip ise her şeye rağmen
WHISPER ve yine yakın takipte olacak MENINA..










HALENAY: Aslına bakarsanız bu tarz tuta tuta gidip düzlüğe 5-6 boy farkla çıkan her attan oldum olası çekinmişimdir.
HALENAY'dan son yarışında bahsederken tam bir 1200'cü olduğunu, hele de arası varken 1500'ün uzun geleceğini söylemiştim.
Nitekim geç çıkmasına rağmen hiçbir efor sarfetmeden kafayı alması bile ona 1.lik getirmedi.
Düzlükte adeta emekledi ve KARANJSKA GORA'ya 'buyur beni geç' dedi..
O gün bizde KARANJSKA GORA bankoyken benim en büyük güvencem HALENAY'ın duracağını düşünmemdi ve öyle de oldu..
Bu yarışa çalışmaya başlamadan önce sevindim çünkü 1700'de HALENAY'ı yakaladık, muhtemelen favori çıkar ve düzlükte emekler diye düşündüm.
Açıkçası çalışmam bittikten sonra moraller bozuktu, çünkü bu yarışta HALENAY emeklese bile onu yakalayabilecek tek bir at yoktu.
Dolayısıyla, her yerde tuta tuta gidip ufak bir arttırmayla 5 boy yaptığında, sonlarda emeklese bile bence yakalanmayacaktır.












FATİHİNGÜLÜ: Gerek handikap puanları, gerekse diğerlerine göre kalite olmaları sebebiyle 1-2-3 no'lu safkanlar daha ön plana çıkıyorlar..
Açıkçası FATİHİNGÜLÜ'ne bayıldığım falan yok, kendisini ön planda tutmamın en önemli sebebi rakiplerinin dezavantajları..
Şöyle ki; bana göre SANAY'ın kaba kumla alakası yok.. Bugün kazansa bile bu düşüncem değişmeyecek, yoklukta kazanmış olacak.
ÖNCÜPINAR ise tam bir 1200'cü olsa da kaçmadan kolay kolay yarış kazanabilecek bir at değil.. Bugün liderlikte ısrarcı olacak ama aynı ısrarı başka rakipleri de edecek. 
Dolayısıyla diğer iki rakibinin dezavantajları varken, yarışı orta sıralarda takip edip 51 kg sıkletiyle çok vasat bir sprint yapsa bile FATİHİNGÜLÜ'nün bu rakiplerini geçmeye yakın olduğunu düşünüyorum.

Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..








 


ALTILI ŞABLONUM:
 

1.AYAK: 3 / 2,4,1,6
2.AYAK: 3 / 10,12,,5
3.AYAK: 7,10,8,2,6,3,4,1,11
4.AYAK: 4 / 1,2
5.AYAK: 6
6.AYAK: 2,,,3,1,6,8







Not: Gördüğünüz gibi; NAUGHTY BOY - GERGİN - KOMSHU - HALENAY ve FATİHİNGÜLÜ çok ön plana çıkan isimler..
Bunlara FIRATIN ÖFKESİ'ni de dahil edecektim ancak övebileceğim bir tarafını bulamadığımdan yazdığımı sildim.
Şablonun sadece HALENAY tek yazılmış hali en geniş hali.. Diğer hiçbir ön plana çıkarmadığımız at gelmeyip altılıyı yakalarsak ticarı kaygımız olmadığı için övünmeyeceğiz elbette..
Sizler yorumlardan yola çıkarak size en mantıklı gelen ikinci teki seçebilirsiniz.
Belki yardımcı olur belki kafa karıştırır bilmiyorum ama bana en yakın gelen isim NAUGHTY BOY..
Bu arada yedili ganyan ayağında GÖNÜL KIRMAZ eğer yarıştan falan çıkmazsa kolay kazanır..

Yorumlar

#1 - ali1903 - 27.02.2018 13:20

halenay tekmi kacacak bro.

#2 - atınc35 - 27.02.2018 13:18

Halenayın rakipleri kim olabilir kısaca

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.