DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNERİM - 17 ŞUBAT Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNERİM - 17 ŞUBAT



Birinci ayakta; maiden ayarında olan dengesiz arap atlarının 1200'deki mücadelelerini izleyeceğiz..
Benim bu koşuda en çok tuttuğum isim 1 numaralı
TOKUŞUNKIZI.. Tam bir 1200 metre mesafe atı olduğunu düşündüğüm bu kısrak daha önce sentetikte koşup başarılı da oldu..
1500'de bile elinden geleni yapan safkanın 1200'de, idareli sürülmesi halinde çok iyi koşacağını düünüyorum.
Son yarışında son metrelerde tempo kaybetmesinin bahanesi var çünkü binicisi en gerilerde güzelce giderken daha 800'de bir anda vites arttırıp hepsinin dışından yürütmüş safkanı.. Bir ara hakim olmuş ama daha sonra tükenmiş ve çok normal olarak gerilemiş.
1200'de böyle bir arttırma yapmadan, ortalarda sabırla giderse aralardan çok kolay temposuyla çıkıp bir anda 3 boy yapabilir.
Evet sonlarda sallanacak ama 2-3 boyu yaptıktan sonra dursa bile etkili son gelmeyebileceği için direnmesini bekliyorum.
Net olarak favorimdir.


ÖNCÜPINAR'ın bugün önde bomboş kalacağını düşünüyordum ama en aşağıda ŞEVKAT diye bir at var ki ayağına oldukça çabuk olduğunu gözlemledim.. Israr etmiyor ama sert bir şekilde önlere dolduruyor, bu kesin..
Yine de ısrar etmemesi halinde ÖNCÜPINAR dışarıdan kolay temposuyla doldurup liderliği güle oynaya alacak ve bizim için başından beri efsane olup yarışsverler tarafından 'son günlerin formda jokeyi' olarak nitelendirilen Nevzat idaresinde bence kolay kolay teslim olmayacak..
Kaizbert tayı, sentetikte daha iyi koşacak, 1200 ve tempo çok lehine ve üzerinde çok formda, iyi bir jokey, gelip buraya çok da güzel hazırlanmış.. Daha ne olsun ki? En az favori kadar tutuyorum.


ATALANTE ise ilk yarışını sentetikte kazanmış, daha sonra kaba kumda işlememiş  bir safkan.. Gördüğü yarışlar sonrası iyi duruma geldi ve üzerinde kendisini en iyi tanıyan pilotu var.
4.5.lik civarında gidip düzlük boyunca sprint yaparak fotoya uzanabilir..


Bu üç at bende çok daha ön planda çıktılar, yanlarına şablonu yayınladığımda başka at önerir miyim bilmiyorum ama önerirsem de en fazla
FERHAL, BİLGİLİTAY, İSTİKBALİM öneririm - ki sanmıyorum.













İkinci ayakta; çalışmama göre karşıma banko çıkan isim 6 numaralı
OKYPTEA.. Aslında banko çıktı demeyeyim, GECE MAVİSİ ile ayrılmaz ikiliydi gözümde ama daha sonra OKYPTEA'ya kaydım..
Önce bunun sebebini açıklayayım daha sonra da yarış hakkındaki genel düşünceme geçeyim..
GECE MAVİSİ, unutulmaz atlardan YARAMAZ ÇOCUK'un kardeşi ve ilk yarışını Alveroğlu formasıyla koşmuştu.. 104 gün ara vermiş ve aradan sonra kendisini yeni bir formayla göreceğiz.. Belki de sadece kağıt üzerinde bir değişimdir bilemiyorum ama benim dikkatimi çeken Anıl Köseoğlu'nun daha önce koştuğu toplamda üç yarış, iki at var ve o iki at kim biliyor musunuz? MANOUSH ve CHURCHIL FIRE..
Bana göre ikisi de kesinlikle sakat atlar.. İki ihtimal var; ya temiz, saf bir adam ama camianın temiz yüzlerine denk gelmedi ya da özellikle sorunlu atları alıyor ki tedavi edebileceğini düşünüyor.. Bilemiyorum tabi, sadece varsayım.. Ama emin olduğum bir şey varsa o da Alveroğlu ekürisi GECE MAVİSİ'ni bence kolay kolay elden çkarmaz, ben muhakkak ciddi bir sorunu olabileceğini düşünüyorum. İşte bu safkandan vazgeçmemi sağlayan sadece budur..
Yoksa yarışını izlediğimde, müthiş adapte olan, kısa sprinte sahip olsa da harika ara kapatan ve bu sprintini 200 metre sürdüren bir tay gördüm.. Sentetikte de müthiş koşması lazım aksiyon yapısı itibariyle..
İlaveten Furkan var, hazırlıkları iyi gözüküyor vs.. Belki sadece benim kuruntumdur bilemiyorum ama OKYPTEA'ya kaymamın sebebi açıkladığım bu durumdan başka bir şey değil..
Yarışa ve OKYPTEA'ya gelince, toplamda 5 tane çok kaçak isimler var.. SAMATYALI, LADY ALINA başta olmak üzere, MAJOR GIRL, PERA, PRINCESS BALOV..
Bu atlar biraz da önde iyi yer tutmak için sert başlayacaklar ve bence birbirlerini de hırslandıracaklar.. Dolayısıyla son metrelere sermayeli gireceklerini düşünmüyorum.. Sabırla bekleyen bir at bence kolayca gelip hakim olacaktır.
OKYPTHEA dışında doğru düzgün bekleme yapan ve son veren bir at göremediğimden ben bu tayı burada tek tutuyorum.

Yanına at yazmaya kalktığımızda önce
GECE MAVİSİ'n sonra da SUPERSTAR LADY derim..
Daha da sonrası için şablonuma göz atabilirsiniz..





Üçüncü ayakta; KARAYAMA ve ŞENALP'in güçleri çok eşit sayılır.. Son yarışlarında birlikte koştular ve KARAYAMA rakibine her yerde hakimdi ama öylesine temiz bir sürüşe rağmen ŞENALP'ten kurtulamaması dikkat çekti..
KARAYAMA en geride el sürmeden giden, jokeyinin her direktifine uyan bir isim.. Güçlü değil, mücadeleci değil ama aşırı kolay giden, çok kolay vites arttıran ve inanılmaz da ara kapatan bir safkan.. Akın kusursuz sürmüş ama bakalım M.P.Demir aynı sürüşü yapabilecek mi..
Ben
ŞENALP'i biraz daha önde görüyorum açıkçası.. Zira Kocakaya tıpkı KARAYAMA gibi sürülmesi gerekilen bu atla rahat durmamış ve sürekli elleri kolları çalıştırıp, KARAYAMA'dan çok daha erken sprinte başlamış..
Çiçek bunu biraz daha doğru ayarlarsa, binici faktörü de devreye gireceği için bence ŞENALP kazanır.

Son yarışını ölçü almadığım 9 numaralı KARKAMIŞ da çok tutuyor ve hatta ŞENALP'ten sonra ikinci sıradan öneriyorum.
Çiçek'in berbat sürüşüne kurban giden KARKAMIŞ'ın idmandaki görüntüsüne hayran kaldım.. Bugün BABAURAL'a temposunu kabul ettirirse boş kalacağı için yanına at falan sokmayabilir, dikkat..


KARAYAMA, ŞAHİNŞEVKET ve BABAURAL bu iki attan daha sonra tuttuğum isimler.. Beş at en geniş halidir, kapalısıdır..














Dördüncü ayakta; yarış karakterini beğenmesem de sentetik pistte daima önde önereceğim isim 5 numaralı
MY BILLONARE..
İnanılmaz bir ara kapatan safkanda tek ama tek yapılması gerekilen şey, tempo ne olursa olsun el sürmeden gerilerde, hatta mümkünse en geride gitmek..
Son yarışında aşırı ağır bir tempo olduğundan Furkan 3.lükte gitmek durumunda kalmış bu da BILLONARE'nin kapasitesinden daha uzun sprint atması demek olmuştu.. Yapamadı tabi, sırıtmadı belki ama önde boş kalan NAMTAR'a hiçbir yerde hakim değildi ve artık gerilemeye başlayacaktı..
Bugün çok daha yüksek bir tempo olacak ve Mehmet Kaya safkanı tanıyor.. En geride el sürmeden giderse bence kolayca gelip hakim olur.. Yeter ki milimetrik ayarlansın..

MY BILLONARE tek yazmazsak bence buraya çok at yazmalıyız.. İlerleyen yaşlarına rağmen
EL CONQUERADOR ve MARVELOS IRON ama daha da önce genç atlar NAMTAR ve TOMS..
MASTER PATRICK'e ise rakipler sert gelir ama düzelme aşamasında olduğunu hatırlamak gerekiyor.













Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı
FLICK THE SWITCH olacaktır..
Hayatının ilk startında bugünkü rakiplerinden ÇATLADIKAPI'ya geçildi geçilmesine ama rakibi bomboş kalırken kendisi ise start çıkışı sonrası bir yaramazlık yapmış ve tökezler gibi olmuştu.. Ondan sonra da deparlandı ve hafif dışarılarda kaldı..
ÇATLADIKAPI çok daha idareli sürülmesine rağmen son 100'de FLICK THE SWITCH'in ufak aksiliklere rağmen rakibine göre çok daha diri olması dikkat çekiciydi..
Hele de 100 metre uzayan mesafede, bence bu kez ÇATLADIKAPI'nın FLICK THE SWITCH'i geçme ihtimali yok..
SON OF A LEGEND'in kardeşi olan ve çalışmalarına hız katan safkan, start çıkışında uslu durursa U.Polat'ın efsane bir şekilde saklayacağı at tipi olduğundan bence kolayca galibiyete uzanacaktır..
Bankom % 90 ihtimalle değişmeyecek, FLICK THE SWITCH günün bana göre kalesidir..

Rakip olarak ilk kez koşacak olan GOLD SPEED ve hazırıkları çok iyi olan WINGED WOMAN tutuyorum..
ÇATLADIKAPI bence yine 2.ya da 3.olacak..










Son ayakta ise; 4 numaralı
HEYAMOLA ve diğerleri diyebiliriz sanırım..
Çok kısa bir sprinte sahip ama bunu doğru kullandığında çok da etkili son verebiliyor..
Zaman zaman 10 boy startta kaldığı da olmuştur fakat son yarışında çok fazla geç çıkmıyor ve en gerilerde konumlanıyor..
Düzlükte CONQUERADOR'u saymazsak gayet düzgün bir sprint yaparak 3.lük elde ediyor..
Benzer şartlarda, çok daha uygun rakiplerle mücadele edecek.
Kulvarından 3-4 boy geç çıkış yapıp el sürmeden en geride gitmesini, düzlükte ise herkes cebelleşirken en geriden tuta tuta yüksek hızlara çıkan bir HEYAMOLA izleyeceğiz..
O sprint iyi ayarlanırsa bana göre bu gruba geçilme ihtiamali zayıf..

Rakip olarak yarın ekstra bir şey görür müyüm bilemiyorum ama şimdilik LİRA LİRA ve NARDUGAN gözüküyor..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,8,4
2.AYAK: 6 / 2,13,,9,8,12,7,5,4,1,11,10

3.AYAK: 3,9,1,6,7
4.AYAK: 5,,1,7,3,6,4
5.AYAK: 3
6.AYAK: 4 / 2,11



 

Yorumlar

#1 - hasbelkader - 17.02.2018 13:54

NARDUGAN nerden çıktı berkay. denk mi bu rkiplere ?

#2 - BERKAY KURT - 17.02.2018 13:48

Ufuksevdiren; grubun en iyi atı OĞLUM MURAT ama uzunu yapabilecek mi merak konusu..
JOSHUA’yı beğenmiyorum ama bu şartlarda yine çok şanslı.. KUDO da son yarış görüntüsüne göre zor ama üzerine katmışsa müsait sıkletiyle iyi koşar. Üç at yazardım yedili için.

#3 - BERKAY KURT - 17.02.2018 13:45

wlkn1903; ben YAYLALI’yı son Bursa yarışında tek’e yakın tutuyordum, yarıştan 5 dakika önce padokta görünce atın çok geriye gittiğini gördüm. Zira yarışta boş kalmasına rağmen hiçbir şey yapmadı. Bence el değiştirdikten sonra yeni ilgilileri hiç bakamamış safkana.
Ha ama aynı şekilde devam etmiyor olabilir, çok iyi duruma getirmişlerdir bilemem.
Son yarışından yola çıkarsak ben tutmuyorum.

#4 - Ufuksevdiren - 17.02.2018 13:01

Yedili ganyan ı ne yapalım berkay varmı notun

#5 - wlkn1903 - 17.02.2018 12:30

Sevgili Berkay ; daha şablon yok ama yorumlardan YAYLALI tutmadığın çıkıyor. Kulvarı iyi , ayağı hızlı bir Cuvee yavrusu şansı nedir sence ? Sentetiği çok koşuyor bu orjin bana göre.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.