DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM 16 ŞUBAT Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM  16 ŞUBAT


 Kocaeli'de bugün çalışmama göre çok ön planda atlar çıktı.. İki tanesini sağlam banko görüyorum, bir tanesini de alternatif banko.. Yani anlayacağınız toplamda üç bankom var.
Tahminlerim şu şekildedir:






ASLANCAN: Bu safkanı dikkatçi takipçiler hemen hatırlayacaklardır.. Zira kendisi atçılık tabiriyle 'sahadan sinyalli' bir safkandı, bunu da belirtmiştik..
Hayatının ilk yarışında, tecrübeli isimlerle koşacaktı ve son dakikalara kadar 1.20 falan yandı.. Bursa'da kiminle görüşsem 'rahat kazanır' demişlerdi.. Merakla izledik, sonuncu oldu..
Sonraki yarışında, o günkü yorumumda ne yazmışım diye açıp baktım, yorum yazmamışım ama şablonun en altına şöyle bir not düşmüşüm:

'Not: Beşinci ayağı kapattığım için yoruma gerek duymadım ama kısaca şunu söyleyeyim:
1 numaralı ASLANCAN son yarışında sahadaki kurnazların tamamında tekti ve son dakikalara kadar 1.20 yandı..
Yarışta hiçbir şey yapmadı ve hemen ikinci yarışında yapacak gibi de görünmüyor ancak böyle atlar gecikmeli kazanabiliyorlar, hatırlatayım dedim.. '



Dikkat ederseniz bu tip atların gecikmeli de olsa kazanabildiklerinden bahsetmişim.. O gün yine 4 liraya koşmuş ama yine enseye basmış.
İkidir hiçbir şey yapmasa da 19 Ocak tarihli Kocaeli yarışında da peşini bırakmamış ve aynı şeylerden bahsederek şöyle bir yorumda bulunmuşum:


'
ASLANCAN: İlk iki yarışında sahadaki kurnazlar tarafından tek yazılan, yarışta hiçbir varlık gösteremese de özünde gerçekten iyi bir at olan bu isim, bence tam da hazır olmadan sert rakiplerle yarıştı.
Sonuçta ilk koştuğu yarışında MARUFTAY'lar falan vardı ve 1.05'ti son dakikaya kadar.. 
Bugünkü rakipleri ise adeta yürümeyi bilmiyorlar.. Yarışın sonu gelmek bilmeyecek.
Artık hazır durumda olan ASLANCAN için daha iyi bir grup bulunamazdı.
Bence kazanır.. Misli oyunlar burada altılıyı hem para yaptırıp hem de fazla misli yaparak inanılmaz bir avantaj yakalayabilirler..
Yine de sağlam kuponlarda tek bırakılmaması lazım çünkü şu ana kadar doğru düzgün bir performansı yok.
Rakipleri şablonumdadır..'



Bu yarışında ön plana çıkarmışız ama tek önermemişiz ve her zaman olduğu gibi cezayı kesmişler.. 12. ve 9. olan bu safkan bu totosuna rağmen 2.20 ganyanla koştu ve uzak farkla kazandı..
En son yarışında ise bugünkü rakiplerine göre çok daha ciddi rakipleriyle yarışıp güzel bir 4.lük elde eden safkan bugün tüm şartların lehine olduğu bir yarış yakalamış..
Kocaeli pistini seviyor ve mesafe deneyimi var, rakipler aşırı uygun, bunlardan da önemlisi müthiş bir gidişat avantajına sahip..
MUTLUHAN gitmediği an ASLANCAN dışarıdan yavaş yavaş doldurarak önde boş kalmış demektir.. Diyelim ki MUTLUHAN ya da x bir at gitti, yine de hiçbir şey farketmez, 1 boy sağrısında 2.likte gider, düzlükte ayırıp gider..
Her ne kadar günün ganyanı bahis oyunu kafa karıştırsa da bu atı bu grupta geçebilecek at yok bence.. Sağlam bankomdur..











BABA MUZO: Hayatının ilk startında kazandı kazanmasına ama geçtiği rakiplere bakmak gerek tabi..  Geride bıraktığı MIRACLE SON İstanbul'da maiden koşup nal toplamıştı.. Ama geçtiği atlardan SARI EFE ise fena olmayan bir yarış kazanmıştı..
BABA MUZO'yu tekrar tekrar izliyorum, diyelim ki sprinti boşluğa attı, istediği kadar boş bir grup olsun, bir at ilk yarışında gerilerden gelip iç kulvara kendini öyle atabiliyor ve üstüne sağlam da son veriyorsa potansiyelli demektir..
Hazırlıklarına baktığımızda da 55 gün arasına rağmen hiç fena olmadığını , kondisyon sıkıntısı yaşamayacağını görüyoruz..
Önde birçok süratli aynı zamanda vasat atlar varken BABA MUZO sıradan bir sprintle bile çok rahat kazanabilir.
Bir diğer tek tuttuğum isimdir.


OHETIKA, TAŞKESEN, KOCA BAYRAM sırasıyla rakiplerdir..










GÖNÜL KIRMAZ: Bu safkan için şunu söyleyeyim; 1500 ve üstü mesafelerle gram alakası yok.. 
Bugünkü rakipleri kendisinden çok çok daha alt sınıf atları ve önde bomboş kalacak olma gibi de bir avantajı var ama bu tip atlar istedikleri kadar boş kalsın, eğer nefes kapasiteleri 1500'den yukarısını koşmaya izin vermiyorsa bir fayda etmiyor..
Grubun uygunluğundan her yerde tutarak yarış kazanırsa şaşırmam ama benim esas şaşırmayacağım bu atın boş kalacak olmasına rağmen 1700'de aniden durup yakalanmasıdır..
At tutuyor musun derseniz, belki biraz
SILENT WISPER derim ama çok da inanarak değil.. 
Kendimi inandırdığım tek şey GÖNÜL KIRMAZ'ı, ASLANCAN - BABA MUZO - YILDIZHAN STAR gibi atlar varken tek yazmaya kalkarsak gelmeyeceği :)














Beşinci ayakta; günün en zor ayağı olan bu koşuda yoruma gerek duymuyordum ve yazmayacaktım ancak şablonu ufaltma adına esas burada işinize yarayacağını düşünüp bir şeyler karalamak istedim..
Bana göre yarış yedi atla büyük ölçüde kapanıyor.. Hatta bir yüzde verecek olursam ilk sıradan önereceğim yedi atla bence %75 ihtimalle burayı geçeriz..
Biraz da olsa bahsetmemi bekliyorsanız şunları söyleyeyim; 3.4.lükte gidecek bir ton at var ama liderlikte ısrarcı olma ihtimali olan sadece iki at var; TOVİN ve ZULFO KIRVE.. Yarışın aşırı sert tempoda geçeceğini zannetmiyorum. ( ZULFO ısrarcı olmayabilir ya da önlere gelemeyebilir )
Yarışın favorisi SERBEYHAN yukarıda bahsettiğim bu atı / atları önüne alıp 3.4.lükte gidecek ve 800'den sonra yine erkenden vitesi yükseltecektir..
Ama TOVİN kolay kolay bırakmayacak, BLACK ADLER gibi atlar da son 200'e kadar ara kapatarak gelecekleri için işler epey kızışacak..
Ben yine de ilk üç sırada gitmesi muhtemel atları ilk üç sıradan önereceğim;
TOVİN - SERBEYHAN ve ZULFO KIRVE..
Geriden sağlam sprint beklediğim safkanlar ise; BIG MAN, MEGAS, DESALATOR, BURGUNDY BLUE.. İşte benim daha önde tuttuğum yedi at bu şekilde..
Başka korktuğum atlar yok mu? - Var.. Mesela sakat değilse
HECTOR çok ters bir at.. Benim burada dışarıda bırakacağım üç at olabilir; o da uzun mesafeyle alakaları olmadıkları için SKY MASTER ve İLERKEYBELİ diğeri ise yarışa başlamama ihtimali yüksek olduğu için BEYNAM..
Ama yedi at geçmeyeceksem de at elemek için ekstra çaba sarfetmem açıkçası.. Sonuç olarak ya % 25'lik riski alarak yukarıda bahsettiğim yedi at yazarım ya da hepsi der geçerim :)












YILDIZHAN STAR: Önce herhangi bir dezavantajı var mı onu ortaya koyalım.. Evet iki tane dezavantajı var; binici ve mesafe..
Kesinlikle jokey isteyen bir at ve mesafe ne kadar kısa olursa o kadar tehlikeli..
Bu analizlerde ya da değerlendirmelerde sıkıntı yok, doğru yorum olduğundan eminim ama gidip de şöyle berbat bir grupta buna vurgu yapmamıza gerek var mı?
Sonuçta kendisine kısa dediğimiz 1700 metre mesafede geçildiği atlar; MORE THAN A GAME, BAVİ REŞ..
Bugün koştuğu atlar kısacık sprinti olan VELİAHT, önde boş kalacak olsa handikap atı BEUGAZON ve senede bir yarış yapacak diye beklediğimiz CHICAGO.. Son yarışında perişan ettiği WIN FOR ME'den bahsetmiyorum bile..
Yani anlayacağınız, yok 1700 kısa gelebilir, yok jokey istiyor vb değerlendirmeler bu tip yarışlarda işimize yaramıyor..
Fazla detaya girince gözümüzün önündekini göremiyoruz.. Dolayısıyla macera aramayacağım, ASLANCAN gibi güvendiğim bir bankom olmasına rağmen YILDIZHAN'ı da yıkmayacağım..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 3,2,6,,7,4
3.AYAK: 4 / 5,1,3
4.AYAK: 6,1,3,2,4,7
5.AYAK: 8,13,1,11,12,16,3,,,,4,2,6,10,9 / 5,7,15
6.AYAK: 2




 

Yorumlar

#1 - Lewent - 16.02.2018 15:10

EMEGİNE SAGLIK

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.