DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 15 ŞUBAT Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 15 ŞUBAT


 Birinci ayakta; start verildiğinde VANLIMAHO ve SONKALELİM'in en az 1.5 boy tereddütlü başlayacaklarını belirtelim öncelikle..
Temkinli başlamayacak, Allah ne verdiyse gidecek iki at ise BÜYÜKDÜŞÜN ve TUMBULEFE.. Anormal seri yapıdalar ve 1200'de bekleyeceklerini sanmıyorum.
Elbette ki BÜYÜKDÜŞÜN, TUMBULEFE'yi perişan edecektir ve düzlükte yarış bıraktıracaktır.. Kendi ne derece etkilenir orasını bilemiyorum. Bence oldukça olumsuz etkilenir ve vasat bir sprintere dahi av olur.
Ama o sprintin gelmeme ihtimali de oldukça yüksek, zira bir tanesi dışında diğerleri çok çok vasatlar..
2 numaralı MERTADAM benim bu yarış için ön plana çıkaracağım isimdir.
Bu atın ilgilileri ya da binen jokeyler beni deli ediyor.. Hayatı boyunca bariyerden gelen ve oradan da gelmesi gereken at ne hikmetse son kaç yarıştır en dışarıdan sprint yapıp saç baş yolduruyor.
Yarış boyu dışarılarda kalıp, sert tempoda şuursuz serilik yaparsan düzlükte yalandan bi gelir gibi olur, 300'den sonra emeklersin..
İşte MERTADAM'da uzun zamandır izlediğimiz sadece bu.. Son yarışında ilk kez güzel kulvar çektiler dedim, D.Yıldız geç çıkan bu safkanı hepsinin dışına alarak yürüttü.. Böyle bir şey olabilir mi? İki ihtimal var; ya ilgilileri, 'bizim at içeriden gelirsen pusar , o yüzden içine at al, dışarıda gitmeye bak! ' diyorlar ya da T.Yıldız safkanı tanıdığını sanıyor.
Herneyse, böyle bir grupta MERTADAM nereden gelirse gelsin, aşığı olduğu mesafede teşviğe ihtiyaç dahi duymadan güle oynaya kazanabilir.

TUMBULEEFE'ye rağmen
BÜYÜKDÜŞÜN aşığı olduğu pist ve mesafede en ciddi rakip olurken, SONKALELİM ise ihmale gelmeyecek bir diğer isimdir..








İkinci ayakta; zor yarışı çözerek işinizi biraz olsun daha kolaylaştırmak istedim ama başaramadım.. Analizde sıkıntı yok ama tahmin anlamında pek yardımcı olamayacağım bir koşu..
El değiştiren URLA ZAMANI'nın startla birlikte liderliği alacağı bu yarışta, OASIS, RED SUN da hafif tatlı sert başlayacak ve 2.3.4.lükte gideceklerdir..
BİNGÖLLÜM de 3.4.lüğe sokulurken, FERHATHAN'ın ise ne yapacağı tam bir soru işareti..
Zira FERHATHAN istese 2.3.lüğe çok rahat gelir ama en az 3 boy startta takıldığı ve bugün kulvarı 3 olduğu için önünde oluşacağı barikattan dolayı dolduramayabilir.. Bu kendisi için iyi de olabilir orası ayrı..
Grubun en güçlü atı tartışmasız
FERHATHAN.. Yarışta önlerde gidecek atlar olsa da aşırı sert bir tempo, birbirlerini bozan atlar olmayacak.
Dünkü formunu çok beğendiğim H.Kaplan, FERHATHAN ile acele etmeden yavaş yavaş önlere doldurursa, 600'de dışarıdan vitesi yükseltip bence pistin en dışından bu gruba kolayca hakim olabilir.
Kendisi dışında doğru düzgün bir at tutmuyorum ve hatta bence o gelmezse patlayabileceğine inanıyorum.

Sıralamam şablonumdadır.











Üçüncü ayakta; 3 numaralı
GÜRSOYHAN için inanılmaz uygun şartlar..
Son iki yarışında A2 koşuda şu anda İzmir'in en baba atlarıyla mücadele eden ve uzun mesafeden dolayı ikidir normal olarak çaresiz kalan safkan bugün ise tam mesafesinde yarışacak..
Bana göre gerçek bir 1400-1600'cü, uzun mesafede koşturularak harcanıyor..
Ara kapatan, 300 metre seri sprint yapan sonrasında ise olduğu yerde sayan bir atın KINOWA'larla uzunda boy ölçüşmesi mümkün değil.
Ama Şartlı-4'te 7 yaşına gelmiş RIGHT OR WRONG'a geçilecek kadar da vasat bir at değil.
PINKGOLD ve RIGHT OR WRONG yarışa kötü başlıyorlar, yani tereddütlü çıkış yapıyorlar.. H.Karataş startla birlikte GÜRSOYHAN'ı çok hafif sert başlatırsa diğer iki safkan teşviklerle önlere gelecek ve efor sarfedeceklerdir..
Karataş da en sevdiği şeyi, yani en iyi yeri alacak ve santim santim binişiyle bence rakiplerini avlayacaktır..
Sağlam tek gibi gözüküyor..

Yine de
PINKGOLD ile olası bir yan yana mücadelede mağlup olma ihtimali var.. Hatta RIGHT OR WRONG da önde boş kalacak ve Furkan'ın mesafe kısaltmasıyla yakalanmayabilir.











Dördüncü ayakta; M.Çiçek diyoruz, yere göğe sığdıramıyoruz, bazen öyle skandallara imza atıyor ki kimse bahsetmiyor bile.. İşin kötü tarafı doğru biniş yaptı diye savunanlar var.. Ufak bir yarış ve vasat bir at ama KÜÇÜK ERAY binişini asla affedemem mesela.. At on gün sonra çok daha üst grubu geride bırakmıştı en geride giderek.. Daha 15-20 yarış kazanmışken hayranı olduğum adamdan soğutacaklar beni :)
Biğr diğer örnek de STONEHENGE yarışı.. Son yarışında öyle bir kaçtı ki atın 1400'de bu tempolara dayanması imkansızdı..
Belki şöyle düşünmüş olabilir; THARWA zaten yanıma gelemez, HARUNHAN'a da kafayı verirsem bana teslim olmaz, en iyisi dağıtıp gitmeye çalışayım..
Neticede ne oldu? THARWA gelip erkenden bitirdi ve sonlarda emekledin.. Bineceğiniz atın gücünü iy bilmeniz ve maksimum verim alabileceğiniz taktikle yarışmalısınız..
Beni o yarışta en çok şaşırtan isim Halis Karataş oldu.. Halis Karataş ile yakın olan kişiler bu jokeye toz kondurmadıkları için bizim yaptığımız eleştiriyi de küçük görüyorlar haliyle..
Oysaki kendisi Türkiye'nin en iyi jokeyi olabilir ancak tek bir şey konusunda inanılmaz eksik ve kötüdür, bunun aksini iddia eden ise bana göre yarış izlemeyi falan bilmiyordur..
Peki nedir eksik olduğu tek şey? Gücünü yarış boyunca aldırması gereken atları temposunun altında koşturmak ve onları tabiri caizse kantarmada boğmak..
Çoğu at bu şekilde binişle elinde kalmıştır, gücünü alamadan yarış bitmiştir..
HARUNHAN da yol boyu itmeniz gereken bir at olduğu için Karataş'a uygun olmadığını düşündüm ama Karataş beni inanılmaz şaşırttı. Olumlu anlamda..
Belki de hayatı boyunca ilk kez 1400 metre boyunca bir ata teşvikle girişmiştir.. O meşhur, hatta efsane santim santim binişinin bu atta işe yaramayacağını bu kez önceden biliyordu ve dersini iyi çalışmıştı.. Dediğim gibi HARUNHAN'ı yarış boyunca itti.
Ama tabi en geride konumlanan ve sermaye depolayan Özcan'lı bir BIG DADAŞ vardı, ona karşı direnmesi zordu ve direnemedi de.. Yine de elinden geleni yaptı, HARUNHAN harikaydı..
Bu yarışta ise ANZAS kimseye vermeden deli gibi kaçıyor, Çiçek akıllanmış mıdır yoksa yine STONEHENGE'yi kaçırır mı bilemiyorum ama şu bir gerçek ki Karataş HARUNHAN'ı tutmaz ve tıpkı iki hafta olduğu gibi yarışın her yerinde itlerse bu atın uzun sprintine , dayanıklılığına, ciğerine hiçbiri dayanamaz..

HARUNHAN BANKOMDUR..











Beşinci ayakta; belki de G.İ.Bodur'dan Karataş'a dönen ve ikidir kazanan
SERDÜMEN % 70 agf çıkacak bilemiyorum ama benim bu yarışta yanına yazacağım bir at var, zira SERDÜMEN'in son yarışını hiç beğenmedim..
Evet kalite, bunların hepsinden de iyi at ve Karataş'ın kusursuz sürüşü eşliğinde her zamankinden daha da şanslı olacak ama tek yazmak içimden gelmiyor..
Üstelik bunu sadece hissi anlamda emiyorum, gayet mantıklı gerekçelerim var..
4 numaralı
AGENOR, SERDÜMEN'e ciddi rakip gördüğüm isimdir.
Yarış derecelerini kıyasladığımızda aşağı yukarı aynı olduğunu görüyoruz ki bu da en azından uzun mesafe için aralarında ciddi fark olmadığını gösteriyor.. Kalite olarak demiyorum elbette, güç ve dayanıklılık olarak..
İlaveten, SERDÜMEN teşviğe ihtiyaç duyduğunda cevap vermeyen bir isim, kazanırsa tuta tuta kazanacak, her yerde arttıracak vs..
AGENOR ise liderliği alıp 800 metre boyunca vasat da olsa bir sprint yapan isim.. Araplarda uzun sprint yapan at her zaman başımın tacıdır.
Kaldı ki, eğer TAMAHKAR kendi halinde 2.3.lükte giderse AGENOR önde bomboş kalacak ve SERDÜMEN kendisini yakalasa bile AGENOR'un tekrar tazeleyebilecek bir sermayesi olacak..
Ha tabi birisi Kv ayarında, diğeri de 49 handikap puanına sahip sıradan bir handikap atı ama dediğim gibi SERDÜMEN bana uzunda güven vermediği gibi AGENOR'un boş kalma durumu ve aynı dereceler kafa karıştırıyor..
Dolayısıyla iki at yazmak bence hiç de mantıksız olmaz..












Son ayakta ise; 1 numaralı
SULTANLAR SULTANI'nı 60 kg sıkletiyle görünce sevinmiştim.. Favori çıkar ve gelmez diye ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
Şöyle ki; buradaki maiden ayarında atların hepsinden fazlasıyla üstün.. Yani bugün apranti indirimine gitse ve şurada 55-56 koşsa benim gözümde asrın bankosu falan olurdu herhalde..
BİR RÜYA kaçak, BEYAZ ZAMBAK kaçıyor,  ZENGİNCE, ECEYLÜL ve ERPINARLI önlerde gidiyor, KÖKMENİNKIZI kaçak, TANYERİ kaçak, GÜZEL KUMRU kaçak.. Ee kim bekleyecek ve sağlam bir son verecek bu yarışta?
Evet sürekli 2.3.olacak at tipi olan SULTANLAR SULTANI'ndan başkası değil.. Bu atı benim gibi sizlerin de sevmediğini biliyorum ama ister favori çıksın ister çıkmasın, benim çalışmama göre net favori çıkıyor..
Haa banko olarak güvenilecek at mı? Tabii ki değil.. 1200'de hiçbir arap atı değil, SULTANLAR SULTANI hiç değil.. Sadece tonlarca kaçak olduğu için hepsini avlayabileceğini belirtiyorum hepsi bu..

Bu koşuda dikkat çekmek istediğim bir diğer isim de 8 numaralı
CANGÜLCAN.. Son birkaç yarışı ölçü değil, ortalarda kolay gidip düzlüğe elde çıkan bir at görürseniz spikerin CANGÜLCAN dediğini duyacaksınızdır..
Sonları kuvvetli değil evet ama buradaki çoğu tutulan attan aşağı kalır yanı olmadığını ve 0 puanı hak etmediğini düşünüyorum.. DİKKAT..



ZENGİNCE, BANKIZ ve BEYAZ ZAMBAK ihmale gelmeyecek diğer isimler..


ERPINARLI, ECEYLÜL ve TANYERİ de tutmasam da yerim olduğu için eklediğim atlar..







 





ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,,1,3
2.AYAK: 2,,3,10,9,5,6,7,11,,4,8,12
3.AYAK: 3,,6 / 2
4.AYAK: 3
5.AYAK: 4,3
6.AYAK: 1,,8,,3,2,5 / 7,11,6

Yorumlar

#1 - boshnack - 15.02.2018 15:47

Berkaycım, biz bu şerefsizlere güvenip kupon yapıyoruz.şu mertadamın nasıl sürüldüğünü görüyormusun. Bunlar bıraksın jokeyliği, bu nedir arkadaş.

#2 - BERKAY KURT - 15.02.2018 15:44

hasbelkader; bence hiç olmaz, 3-6 sağlam oldu yarış..

Taner; biraz geç oldu ama tek rakip AVUKAT..

boshnack; daha ilk ayaktan saç baş yoldurtmaya başladılar.. Sadece en dışarıdan sprint atmayacak hepsi buydu, bir tek onu yaptı..

#3 - hasbelkader - 15.02.2018 15:40

LOVE ME TENDER şanslı olurmu berkay.

#4 - boshnack - 15.02.2018 15:36

Berkaycım, biz bu şerefsizlere güvenip kupon yapıyoruz.şu mertadamın nasıl sürüldüğünü görüyormusun. Bunlar bıraksın jokeyliği, bu nedir arkadaş.

#5 - tolga5555 - 15.02.2018 14:37

Her ayak yorum yapılınca güzel oluyor

#6 - taner - 15.02.2018 13:49

Doktor karataş bezdirdi canımızdan..yıkmak istersek kimle yıkalım

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.