DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 23 OCAK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 23 OCAK


Kocaeli programını ilk baktığımda hiç beğenmemiştim ama derinlere indikçe oldukça içime sinmeye başladı ve en önemlisi para verecebileceğini gördüm.
Ağırlıklı olarak ön planda tuttuğum favorilerden bahsederken yarışı genel olarak da özetlemeye çalışacağım.

 

 



SERBEYHAN: İzmir'de defalarca ön sıralarda önerdim çünkü hiçbir yarışında kötü koşmuyordu ve o müthiş seri adımlarıyla daima yakın bitiriyordu.
Son yarışında da kendisinden vazgeçmedim ve yanlış hatırlamıyorsam beş atta önermiştim, önemli bir sürprize imza attı.
Yarışı TOVİN'in arkasında 2.3.lükte takip eden, daha 800'e girilmeden arttırdığı temposuyla önde boş kalmış sermayeli TOVİN'den kurtulmaya çalışan safkan her yerde teşviğe cevap verdi..
Tabi erken yürümek, yarışın sonuna kadar eşdeğer hızda sprint atamamak demek.. Yani erken yürümenin amacı nedir, herkes uyurken yeterli avansı alıp bitirmektir.
Ama öyle olmadı, hem TOVİN'den kurtulmaya çalışırken epey gücünü harcadı hem de sprintlere karşı koyarken..
Finalde ise yan yana gelebileceği en güzel atla karşı karşıyaydı; 2.olmayı seven ancak 2.liği sevdiği kadar mücadeleyi sevmeyen BLACK ADLER..
İş luta kalınca, SERBEYHAN rakibine tekrar tazeledi ve kazandı.. Ben safkanın aksiyonlarını zaten sağlıklı buluyordum, Kocaeli'de daha da buldum.
Yalnız beni bugün için korkutan şu; bu safkan aynı taktiği yapacak ve TOVİN önde yine bomboş kalacak.
Yani sermayeli bir kaçaktan kurtulayım derken sınırları ister istemez zorluyorsunuz ve son 200'de avlanma ihtimaliniz de artıyor.
TOVİN ile birlikte bir tane daha net kaçak at olsaydı  ( CAPILANO var ama startı geç alıp önlere çok geç geliyor diye onu değerlendirmeye almadım ) TOVİN onunla uğraşırken SERBEYHAN'ın erkenden yürümesine gerek kalmayacaktı ama bu şekilde sonlarda teslim olabilir.
Dolayısıyla banko olarak güvenemedim.

Rakip sıralamam ise;
IAN TAPP, TOVİN, ROYAL KHAN, DAY KING, BLACK ADLER şeklindedir.










MERTADAM: Bu safkan için son yarış yorumumda sadece kulvarından bahsetmiştim..
Tam bir bariyer dibi aşığı olan safkan ne yazık ki son yarışında çok kötü bir kulvar çekmişti.. Hepsinin en dışında kalan üstüne bir de idareli sürülmeyen safkan buna rağmen son metrelerde oldukça güzel ve seri bir sprint yaptı..
Tam bir 1200 aşığı ve Kocaeli pistini de Bursa'yı sevdiği kadar seviyor..
9 atlı yarışta 5.kulvar iyi olmasa bile kötü de değil.. Bşlar başlamaz hemen iç kulvara kaymalı, dışına at almalıdır.. İster 2-3 gitsin ister 4-5, yeter ki grubun içerisinde olsun ve dışarılarda kalmasın..
Düzlükte yapacağı seri sprintiyle hiçbir rakibinden sprint yememesini bekliyorum.
Alternatif banko adayımdır..

Rakip sıralamam ise;
BAYDARŞAH, FORDTA TEK, GÜLENYÜZ, İLGİLGE şeklindedir..










ROMEO: Bugün inanılmaz formda bir rakibi var; ÖZİLHAN.. Son üç yarışını tuta tuta kolay kazanmış bir at.
ROMEO ise totosuna baktığımızda çok daha formsuz gözüküyor ama birlikte koştuğu rakiplere bir göz atmak yeterli..
Her şeyden önce ROMEO bir Kocaeli atı.. Tüm başarıları bu pistte ve mesafe ne kadar kısaysa kendisi için o kadar iyi..
BİNBİR'in ısrar etmeyeceğini varsaydığımızda startla birlikte liderliği alıp temposunu kabul ettireceğini de söyleyebiliriz.
Son yarışında YELTAY gibi stili bir rakibi olduğu için etkisiz kalan ancak yine de gerilememesini ve mücadelesini beğendiğim safkanı ben sağlıklı buldum..
Hazırlıkları, sıkleti, jokeyi, mesafe, gidişat vb gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak ROMEO sağlam bankodur diyorum..











BRAVE AZUR: Bu safkanı çok tutmamın iki önemli sebebi var; yarışın favorisi GÖNÜL KIRMAZ ile tek at şeklinde seri gidecek olan ÖNEMLİ'nin olması ve BRAVE AZUR'un ıslakta bir başkalaşması..
GÖNÜL KIRMAZ önceki yarışını kazandı kazanmasına ama hep söylerim bu at net bir 1200'cü ve 1200 üstü her mesafe tehlike çanları çalmaya başlar..
Yine uygun rakipleri yakalamış ama ÖNEMLİ son yarışında iyi çıkıp liderliği alarak başarılı olduğu için ben bekleyeceğini sanmıyorum.. Israr etmese bile her iki safkan da kolay tempolarıyla tek at şeklinde gidecekler ve bence bu GÖNÜL KIRMAZ'ı temposunun üzerine çıkarmaya yetecek..

İşte buradan yola çıkarak, ıslak pistte şahane bir koşu yaptığını gördüğüm BRAVE AZUR'a ilk şansı tanıyorum ve hatta kendisini tek yazmayı düşünecek kadar çok tutuyorum.
Yine de riske girmeyeceğim;
GÖNÜL KIRMAZ ve TAŞKESEN'i de rakip olarak önereceğim..











Son ayakta ise; Kendisinin ismini kırmızı renklerle taçlandırıp üstüne de bir de uzun uzun bahsetmeye gerek duymadım çünkü karakterine güvenmiyorum ama
DİYARBEYİ normal şartlarda çok çok şanslı bir isim..
Bir SERBEYHAN, bir MERTADAM, bir BRAVE AZUR kadar güvenmesem de net favorim olduğunu belirteyim.
Yarışı aşırı kolay temposuyla 3.4.lükte götürüp, son 200'lere kadar da tuta tuta gelebilen bir isim..
Teşviğe çok geç başlamanız gerekiyor, yoksa 50 metreden fazla teşvik yaptığınızda elinizde kalıyor.
Geçenlerde bu safkana binen F.Him'e twitter'da hakaretler yağdıran birini gördüm.. Yalan yok, jokeylere ben de çok sert konuşuyorum ama hep söylediğim gibi eleştiri de bilgi gerektirir.
Sen F.Him'i bu safkanı tutuyor ve yarış sattı diye eleştirirsin bir başkası gelip olayı teknik açıdan ele alır ve 'bu atın kolay temposuna aldanıp erkenden yürümemeliydi' der ve noktayı koyar..
Yarışı 1000'den itibaren açarsanız dediğimi anlayacaksınız.. Aşırı kolay gidiyor, teşviksiz bir şekilde daha düzlükte öne geçiyor, sonlara kadar dokunmuyor ve elinde kalıyor.. Neden çünkü erkenden saldın..
Bir at tuta tuta 4-5 boy önde döndüğünde sanıyor musunuz ki onda hala sermaye var ve teşviğe başladığında cevap verecek? Hayır aksine sermayesi tükenmiş oluyor.
Yani kısacası, şu tuta tuta gelen jokeyleri yarış satıyoarlar diye eleştirmekten vazgeçelim artık, atları biraz tanıyalım..
Çünkü bunlar bu kez saklanması gereken atları da çalışmış gözükmek için erkenden yürütüp saçmalıyorlar ve ucu bize dokunuyor :)









 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 12,,1,5,8,3,4
2.AYAK: 4,3,1,8,7
3.AYAK: 7,,1,3,4,5
4.AYAK: 3
5.AYAK: 1,,4,3
6.AYAK: 7,9,8,13,10,15

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 23.01.2018 13:32

fetih1461; biraz geç kaldığımda taksit taksit yayınlıyorum ama hepsi en geç 13.30'da bitmiş oluyor.. :)
Bugün yalnızca ikinci ayağı yorumlamadım çünkü günü gününe tutmayan atlar.. Son ayağı da yorumlamadım sayılır, başka bir konuya parmak basmak istedim..

#2 - fetih1461 - 23.01.2018 13:19

Berkay kardesim sadece 2 ayak yorumunuz mevcut.acaba bankonuz hakkinda yorum varmi yoksa hepsi bumu

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.