DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 15 OCAK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 15 OCAK


 
Dünkü Adana altılısında doğru banko tercihleriyle ( DUQUAN - ASİL RÜZGAR ) sonuca gittik ama ilk iki ayakta favori atların kazanması, üstüne bir de GÖRGÜNCAN'ın sırf rakipleri uzunda eksik diye kazanması ne yazık ki cazipliği öldürdü.
Bu üç ayaktan en az bir tanesi patlasaydı ikramiye daha farklı yerlere gidebilirdi, sağlık olsun diyelim..







ADELYA: Mesafe 1400 değil de 1200 olsaydı ne kendisi için sorun olurdu ne de bizim için..
Ufak tefek bir yapıya sahip, seri adımlarıyla tam bir 1200 atı olan ADELYA için şartlar yine de çok müsait..

Önceki yarışını beğenip son yarışında sizlere ilk sıradan önermiştim bu safkanı ancak start çıkışı aksilik yaşadığı ve gücünü biraz harcamak zorunda kaldığı için sonlarda av oldu..
MANZARA'ya geçildikten sonra temposu düşe düşe 2.olması bugün için kafamı karıştıran tek şey.. Hani bazen 2.olursunuz ama temponuz her yerde sabittir, sadece artan ivmeyle gelen bir ata av olursunuz ya, öyle değildi..
İşte bu yüzden 200 metrelik o mesafe çok önemliydi.. Yani 'yarış 1200 olsa' bir klişe değil, baya baya bilimsel:)

Ancak burada da devreye rakipler, gidişat vs giriyor.. Benim analiz ettiğim kadarıyla ayağına çabuk bir at yok bu grupta.. Hatta çoğu geç çıkan isimlerden oluşuyor.
ADELYA bu kez iyi çıkar ve rolanti tempoda kafayı alırsa mesafeyi de 150-200 metre kısaltmış olacak.
Sonuç olarak düzlüğe sermayeli girmesini beklediğim ADELYA'dan beyaz bayrak ayna bekliyorum.

 

Rakip olarak; özellikle FREE POWER'e dikkat diyorum.. Çok seri bir sprinti var, sadece kötü sürülüyor.
Bu yarışta iyi konumlanabilirse çok etkili olmasını bekliyorum.

1400'de gücünü alabileceğini düşündüğüm
WARRIOR WOLF, yarışın favori ismi CEYLİN HATUN, ilk kez koşacak olmasına rağmen HAPPY LADY ve ilk yarışı dikkat çekici MONTECATINI sırasıyla şanslı diğer isimler..







NEW TRANSATLANTIC: Öncelikle bu safkanın yanına 'iki nokta' koymam sizi yanıltmasın, tek falan tutmuyorum..
Yarışın en şanslı ismi olduğu, şartların yine aşırı deredece müsait olduğu konusunda agf tablosunu oluşturan yarışseverle hemfikirim ancak şartları istediği kadar boş olsun, 1-1-1-1 yapabilecek kalitede olduğunu düşünmüyorum bu safkanın..
Evet ikidir kazanıyor ama sanki çok ağır favori çıktığı bir koşuda yokları oynayacakmış gibime geliyor.
Tabi biraz da hissi konuşuyorum ama NEW TRANSATLANTIC'in ya bu ya da sonraki yarışında starttan berbat çıkış yapıp yarışseveri mağdur edeceğine inanıyorum.
Şimdi gelelim işin teknik kısmına; HERO ADMIRAL startla birlikte önlere gelecektir, çok geç çıkış yapmaması halinde DİLZAR da ona katılacaktır.. Hangisi ısrarcı olur bilemiyorum ama genel anlamda yarış düşük tempoda geçer..
3.4.lüte gidebilen NEW TRANSTLANTIC için bu son derece avantaj olsa da rolanti tempoda geçen uzun mesafeli her yarış çok tehlikelidir..

5 numaralı DAY KING ilk kez son yarışında startta kalmadı ama berbat koştu.. Bugün kalır mı kalmaz mı bilemem ama kötü koşma hakkını kullandı, Sinan Özen ile başkalaşabilir..
7 numaralı
DESOLATOR sonuncu olduğu son yarışında bile beğenimi kazandı.. Bu at sonlarda çok seri sprint yapabilir, dikkat..
DİLZAR ise HERO ADMIRAL ile bir saçmalık yapmadığı sürece hafif sıkletiyle arkayı dağıtabilecek potansiyele sahip..
Son olarak da
ALİDEV ve SPRING BREAK diyorum..








MAVİYASEMİN: Son yarışı sert grupta olduğu için ölçü olmayan safkan yeniden sevdiği pistte ve lehine şartlarda yarışacak..
Ön tarafta HAN KUTLU'yu rahatsız edebilecek serilikte bir ERAYŞE olduğunu görüyoruz ki bariyerde kendi temposunda 3.4.lükte giden MAVİYASEMİN için bulunmaz bir nimet bu..
HAN KUTLU'nun ERAYŞE tarafından temposunun üzerine çıkarılmasından, FATİHİNGÜLÜ ve AYSEL HATUN'un ise çok sık koşturuluyor olmalarından istifade ederek güle oynaya fotoya uzanabilir.
Gözümün önündeki sağlam bankoyu görememiş olabilirim, yorum yazarken bunu hissettim ama yine de dengesiz atlar, başka ayakta güvendiğim bir at varken burayı tek tercih etmeyeceğim..
Rakipleri şablonumdadır..













EGEBEYİ - GÜMBÜRGÜMBÜR: Aylar yıllar sonra GÜMBÜR GÜMBÜR'ü 57 kg gibi normal bir sıkletle görüyoruz ve üzerinde de Özcan'ı..
Tam bir karakter abidesi olan GÜMBÜR GÜMBÜR'ü ne zaman yıksak kazanmıştır biliyorsunuz..
Bugün de karşıma EGEBEYİ'nin önde bomboş kalacağı yarışta çıktı ve haliyle yine yıkmaya gideceğim :)
Fakat iddialı değilim çünkü EGEBEYİ'nin sıkıntıları olabileceğini düşünüyorum.
Mehmet Gündüzeli'nin baktığı bir atın uzun süre sıkıntılı kalacağını düşünmesem de EGEBEYİ'nin son yarışındaki hali içer acısıydı..
Önde yine boş kaldı ama daha 1000'in oralarda TARIKHAN'ın ekürisi KUTLUERİNOĞLU'nun yanına gelmesi sonucu gerileyerek yarışı bıraktı..
O güne mahsus bir sıkıntısı mıydı yoksa genel miydi onu bilemiyoruz tabi, sadece Mehmet gündüzeli biliyor.
Peki iyi ve sağlıklı bir EGEBEYİ, önde boş kalıp GÜMBÜR GÜMBÜR'e kafa tutabilir mi? - Bence tutar.
Ama hala kötü durumdaysa zaten son 400'de Özcan Yıldırım, EGEBEYİ'nin yanından transit ayırmış demektir.











LORD OF DAKNESS: Henüz maiden bir isim olduğunun farkındayım ancak handikap koşuları için söylüyorum; çok beğeniyorum bu safkanı..
Ağırkanlı ama bir o kadar güçlü yapısıyla son metrelerde mermi gibi gelen safkan Bursa'da start aldığı son yarışında 3 boy geç çıkıp en gerilerde kalmasına rağmen ABBASOĞLU'na kök söktürdü..

Aynı ABBASOĞLU sonrasında DARKHOLM diye bir ata geçildi ama önde JUNIOR DANCER ile öldüresiye gitmesine rağmen yarım ya da 1 boy farkla 2.oldu hatırlatırım..
Yani LORD OF DAKNESS'in 1400'de saldırdığı at hiç de boş bir at değil..
Bugünkü yarışta ise kendisine bu kadar güvenmemin sebebi tabii ki mesafedir.. Buradaki çoğu at 1200-1400'cüyken, bana göre LORD OF DAKNESS tam bir uzun mesafe atıdır..
3 yaşlı bu atlara göre 1800 de gayet uzun mesafeye sayılabileceği için ben LORD OF DAKNESS'in sonlarda kanatlanarak fotoya uzanmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..





ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,,,5,12,7,3,9
2.AYAK: 4,5,7,8,11,10
3.AYAK: 2,1,3,,5,4
4.AYAK: 3,4
5.AYAK: 5
6.AYAK: 13,5,10,3,9,4 / 11,8,1


Not: İkinci ayakta, üç hafta önceki boş koşuda bana 'tek' olarak söylenen, bu yarış olmasa bile bir sonraki uzun yarışında 'hiç geçilmez' olarak söylenen 11 numaralı
SPRING BREAK'i şablonumu yayınlamadan önce gözümden kaçırmışım.
Saat 12.58 itibariyle eklenmiştir.. 
Şablon fiyatını düşürmek isteyenler ilk ayağı tek bırakabilirler.. Yine büyük oynayacak ama bir iki eleme yapma mecburiyetinde olanlar son ayakta çizgiden sonrakileri yazmayabilirler..
İyi şanslar.

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 16.01.2018 3:25

şumrud; GÜMBÜR GÜMBÜR için ne söyleyebilirim ki? Sorunlu bir at, zaman zaman hiç koşmuyor, canı istemiyor..
Kendisine 'şampiyon' diyenleri de hiçbir zaman anlayamacağım..
EGEBEYİ'nin sakat olma ihtimalinden söz etmiştik çünkü son yarışında önde yalnız kalmasına rağmen erkenden gerilemeye başlamıştı ancak bugün için bunu bilebilmemiz mümkün değildi.. Sonuçta ufak bir sıkıntı dahi o performansa sebep olmuş ve bu yarışta çok iyi duruma gelmiş olabilirdi..
Koşturma meselesine gelince, bazen bir atın her şeyini yaparsınız, misal veterinere götürürsünüz 'bir şeyi yok' der, idman jokeyine sorarsanız 'hiçbir şikayetim yok' der, tüm sıvılarını yapar eksiklerini giderirsiniz, beslenme ve idman programı da harikuladedir ancak sadece atın kendisinin bildiği bir sorunundan dolayı yarışta koşmaz.
O yüzden 'sakat' kelimesinden ziyade, 'sorunlu' demek daha doğru.. Ben 'sakat' kelimesini kullandığımda, bunun aslında 'sorunlu' demek olduğunu daha önce defalarca dile getirmiştim.
Sonuç olarak; hiçbir at sahibi veya antrenör atının sakat olduğunu düşüne düşüne koşturmaz. Sadece eski durumunda olmadığını hisseder, bilir ya da anlar..

Şahin; doğu illerine tahmin hiçbir zaman olmuyor..

onurbesiktas; hayır bilgi gelmedi, hata tamamen bana ait.. Çok ciddi bir sorunu olduğunu ve ömür boyu kazanamayacağını düşünüyordum.. Çünkü bana göre bu atın daha yazın maiden'a veda etmesi gerekirdi.. Her şeye rağmen dokuz atta yazmamak büyük hataydı.. Çünkü GÜMBÜR GÜMBÜR'ü yıkmışken BATMANASLANI yazma ihtimalimiz de çok uzak değildi, bu durumda çok büyük ikramiyeyi sırf at sahibine bakılıp yazılacak attan kaybedecektik..
Bahanesi olmaz ama ben bundan sonra da bu tarz hataları yapmaya devam edebilirim.. Özellikle bir koşuya 8 attan fazla yazıyorsam kapalı olarak görmemenizi öneririm. Zaten yorumlarımın içinde de bundan bahsediyorum. Bugün için yorum yazmadığım tek ayaktı çünkü doğru düzgün hiçbir atı tutmuyordum :( Üçlü ganyanınıza üzüldüm.

#2 - şumrud - 15.01.2018 20:57

merhaba Berkay bey. şu gümbür ü bi yorumlasan sana zahmet. Ha benim yorumumu sorarsan : gündüzeli ler sıkıntılı egebeyi ni koşturup vatandaşı 3-4 oynatıp son ayak 12 yi getirerek altiliyi kendileri bulmuştur herhalde. bizlere yazık değil mi? camiayı ayakta tutan gariban oyuncular değil mi? egebeyi ni yarışa koymasalar bizler 1-4 oynardık.... bizi yaniltmaya hakları yok... Bu arada sen çok harika yorumladin herzaman ki gibi. beynine yüreğine sağlık. tutturamasak da adam gibi yorumlarından memnunuz. .İyi geceler.

#3 - Şahin - 15.01.2018 18:45

Abi Elazığ kupon goremedık

#4 - hasbelkader - 15.01.2018 17:32

eline emeğine sağlık berkay. bende son ayakta yatanlardanım. olsun sen olmasan zati 5 te bile kalamazdım. bu heyecanda bize yeter. eminim büyük balığı sitede üye olan herkes er yada geç bulacak.

#5 - onurbesiktas - 15.01.2018 17:22

Son ayak 12 için sakat olduğu bilgisi mi geldi?30 misli üçlü ganyana yazmıyoruz 9 atta sen vermedin diye

#6 - hellboy1971 - 15.01.2018 17:07

Nasıl bir şanstır 50 kere kalabalık ve h diyerek yıktık şu atı bugün 2 at geçtik onlar böyle olsun istemedi bence H deyip ilk ayak harika yorumundan 1 i tek yazıp silip silip iptal ettik güzelim kupon ve harika şablonun boşuna yattı yazık oldu süpersin ama şansın yok emeğine sağlık

#7 - HSYN - 15.01.2018 16:14


Yarış Tarihi : 15 Ocak 2018
Hipodrom Adı : Bursa Osmangazi Hipodromu - Bursa
Oyun Türü : 6'lı Ganyan
Koşu : 2
Misli : 1
Bahis Sayısı : 1760
Tutar : 105,60 TL

1. AYAK
1 (Adelya)

2 (Brıght Future)

3 (Ceylin Hatun)

4 (Defne)









2. AYAK
4 (New Transatlantıc)

5 (Day Kıng)

8 (Dilzar)

10 (Alidev)

11 (Sprıng Break)








3. AYAK
2 (Maviyasemin)

3 (Han Kutlu)











4. AYAK
3 (Egebeyi)

4 (Gümbürgümbür)











5. AYAK
3 (Lıon Flag)

5 (Lord Of Darkness)











6. AYAK
2 (Coachella)

3 (Elevated)

4 (Espoır Du Jour)

5 (Grecka)

7 (Lady Berfin)

8 (Lady Brıbıscuıt)

9 (Lucky Red)

10 (Massandra)

11 (My Love Story)

12 (The Scar)

13 (Wallpapers)



buda altılı yazık oldu

#8 - tolga5555 - 15.01.2018 13:29

Süper sin gene Berkay Kurt

#9 - TOKATLI - 15.01.2018 12:45

Senin canın sağolsun kardeşim bu alemde senin ustüne yorumcu tanımam

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.