DUYURULAR

ZAYIF PROGRAM - 14 OCAK İZMİR Kategori adları

ZAYIF PROGRAM - 14 OCAK İZMİR


İzmir'de yine son derece zayıf bir program var.. Daha önce de dediğim gibi çok da küçümsememek lazım ama böyle programları ya çok misli bulmak ya da ters kurgu yapıp risk almak gerekir..
Geçtiğimiz günlerde dört tekli 2-3 tl'lik şablonlar önermiştim ancak bu kez ters bir kurgu yaparak tüm favorileri yıkacak ve en tercih edilmeyeceğini düşündüğüm koşuya yöneleceğim..









THARWA: Pazar gününün ilk koşusunda böyle bir risk aldırmak istemezdim sizlere ancak bu safkan kazandığında ne TARIKHAN ne YELTAY ne de BÜTÜNAY bekleyeceğiz.. Hepsi yıkık olacak şablonumuzda ve en azından para gitme ihtimali olacak.
Peki THARWA zoraki bir banko mu onu tartışalım..
S.Dülgar geçtiğimiz hafta hayatında ilk kez at bindi ve o da bu safkanlaydı.. Güven kazanmak için bir iki koşu tecrübesine daha ihtiyacı olacak ama sahaya ilk adım atan çoğu yeteneksizler gibi olmadığı çok açık.. Ata teşviğiyle muhakkak bir etkisi var.
Dolayısıyla benim korkum biniciyle alakalı falan değil..
Startla birlikte seri bir şekilde gelip liderliği alacak olan safkanın peşine yine onun kadar süratli yapıya sahip üç isim takılacak; GÜÇLÜKIZ, YARALI CEYLAN ve LAS TERRENAS..
Bazen kaçak atın yanında başka kaçak atlar olması da iyidir.. Özellikle 1200 metre mesafeli yarışlarda üç dört at çok seri başlamışlar ama bir tanesi daha ısrarcı olup temposunu kabul ettirmişse, geride kalanlar da genellikle dağılabildiği için en öndeki at avansı alarak bitiriyor..
THARWA'nın da bugün YARALI CEYLAN'ın geç çıkacak olmasından, GÜÇLÜKIZ ve LAS TERRENAS'ın da 2-3 gidebilme stillerinden istifade edeceğini düşünüyorum.
Düzlükte yine bariyere yapışacak ve bence fakrı hiçbir yerde kapattırmayarak fotoya uzanacaktır..
BANKOM..










YELTAY: Ben kumunun eksik olduğunu düşünüyordum ancak İzmir'de start aldığı ilk yarışını ezicibir şekilde kazandı safkan..
ROMEO pres yapmaya çalışsa da hiçbir yerde 2 boyun altına indiremediği için YELTAY'ın ruhu bile duymadı..
Tabi biraz da 1400 olduğu için böylesine ezici kazandı.. Bakalım 1600'de de her yerde bu şekilde cevap verecek mi?
Burada bir diğer soru işareti de ÖZERDİNÇ'in startla birlikte YELTAY'a ne derece pres uygulayacağıdır.. Bana sorarsanız ilk metrelerde uygulamasa bile, kendisi de boş at olmadığından 800'den itibaren tuta tuta çıkıp YELTAY'ı epey yorabilir..
Bu durumda
SELKUT eğer hazırsa - ki hazır gözüküyor -  çok şanslı olur.
Hatta ben, grubun rakiplerin sert geleceğini kabul etsem de
ÖZERDİNÇ'in bile sırıtmayacağını düşünüyorum..











BÜTÜNAY: Beni son yarışında hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.. Kendisini uzun sprinter ve güçlü zannediyordum ama MADAM ELİ gibi kumda bana göre son derece vasat olan bir safkana bile tekrar tazeletti ve adeta çaresiz kaldı..
Protesto sonucu 1.liği ilan edilen BÜTÜNAY'ın bu performansı berbat ötesiydi..
Ancak bugünkü rakipler son derece uygun gözüküyor.. Karataş bu kez aynı hatayı yapmayacaktır..
Pek çok kişi Karataş'a toz kondurmuyor ama, son yarışında yarış okumayıp ( çünkü beceremediği tekşey ) en geride sakince bekleseydi transit bir şekilde hakim olacaktı..
Tuta tuta dışlarına kolay çıkmış olmasına bakmayın, 2.3.lüğe sokularak sermayesinin yarısını bitirdi ve düzlükte malum, zıplayan tükenmiş MADAM ELİ bile tekrar verdi.
Bugün acele etmeden en geride giderse en dışarıdan yapacağı kısa ama etkili sprintle sonuca gitmesini bekliyorum.
Yine de ilk kez uzuna çıkıyorlar diye tek yazmayacağım.. Zaten son yarışından sonra yarış karakterine güvenim de kalmadı.
Rakipleri şablonumdadır..










MY BIG BOY: 1600'de start aldığı son yarışında bana göre tam bir uzuncu olan DOMINOGOLD'a geçilmesi çok normaldi..
Çünkü MY BIG BOY güçlü bir at değil, idareli gidip boş gruplarda uzak kazanabilecek aldatıcı bir at.. Ama yanında bir tane bile boş olmayan güçlü bir rakip varsa onu geçer..
Bu yarışta DOMINOGOLD'un yarısı gücünde bir tay aradım ama bulamadım..
Üstelik YEL ESER dışında seri bir isim de yok.. Yani MY BIG BOY önde boş kalıp mesafeyi de kısaltacaktır..
Yanına çok da inanmayarak tek bir at önerebilirim; o da 4 numaralı
KING OF DIAMONDS..
İlk yarışında etkili olur mu bilmem ama birkaç yarış sonra MY BIG BOY'dan daha üst seviyede olacağından eminim..
Sonuç olarak MY BIG BOY'u  tek tutuyorum yanına ise çok fazla ümidim olmayarak ilk kez koşacak bir tay öneriyorum.
Yüzde verecek olursam; MY BIG BOY % 80 , KING OF DIAMONDS % 20











TARIKHAN: Biliyorsunuz yaşı ilerlemiş safkanların yanında genç at oynamak her zman daha doğru olmuştur..
KIRDENİZ 8 yaşına geldi ve son yarışı bence pek de parlak değildi.. Kazandı kazanmasına ama NİLDA'yı falan geçti.
Bugün KIRDENİZ önde boş kalacaksa da, ÜNALAMCA'nın 1000'in orada rahat durmayacağından da yola çıkarak güçlü bir TARIKHAN'ın rakibini avlamasını bekliyorum..
Normal şartlarda geçiliri yok ancak TARIKHAN enteresan bir safkan.. Daha önce favori olarak girdiği bir koşuda çok vasat atların yanında uzak geriden 5.olduğunu hatırlıyorum.. Yani canı istemediğinde koşmayan bir safkan.. Ama canı istediğinde de gördüğünüz gibi YILMABAŞAR'a bile saldırabiliyor.
Geçilme ihtimali zayıf ama ben yine de burada
KIRDENİZ ve KURTÇABEY'e de şans vereceğim..














ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2
2.AYAK: 10,8,7,4,6,5,1,9,3,11
3.AYAK: 3,2,1
4.AYAK: 2,,4,7,1,3
5.AYAK: 5 / 4
6.AYAK: 3,,1,2

 



Not: Dediğim gibi, böyle programlarda ya verdiğimizi dahi alamamaya razı olacağız ya da eksta bir tekle şansımızı deneyeceğiz.
Ben ters kurgu yapmayı tercih ettim ama 'bulayım da ne verirse versin' diyenler son iki ayakta, hatta son üç ayakta Karataş'ıtek yazarak ilk ayağı sağlama alabilirler..

Yorumlar

#1 - tekintekbıyık - 14.01.2018 15:40

İzmirde ikinci ayakta hatalı start var bende reco vardı ve yattım kuponu saklıyorum inş 5 te kalır mahkemeye vercem bu nedir ya böyle hakem olmaz

#2 - Ferson1 - 14.01.2018 13:09

Berkay misli kupon tercih edecekler için ikinci ayak kapanıri nedir az atla gecebilirmiyiz yoksa sablondaki tüm atlar yazılmalımiyiz

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.