DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 12 OCAK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 12 OCAK


Kocaeli altılısında tüm riski ilk iki ayaktan alıp son dört ayağa sağlam girmeyi planladım.
Üçüncü ayağın çok zor olduğunu, dördüncü ayağın da zannedilen kadar kolay geçmeyeceğini düşünüyorum.
Tabi ilk ayağı geçemedikten sonra diğer ayakların önemi yok.. Ancak analizlerime ve ilk iki ayakta aldığım riske güveniyorum..







FIRATIN ÖFKESİ: Eskiden sürekli liderliği alan BİR ÜMİT izliyorduk, ancak son birkaç aydır starttan berbat çıkan ve dolayısıyla bekleme yapmayı tercihleyen bir BİR ÜMİT izlemeye başladık. Hiçbir yarışında kamçı sopa önlere gelmedi.
Ancak, gün geçtikçe start problemi giderilen safkan son birkaç yarıştır yine kaçmaya başladı ve art arda 2.likler elde etti.. Son dört yarışının üçünde de kaçarak 2.likler elde eden safkan için ben de olsam 50 kg aprantime 'kafayı al' talimatı veririm.. İyi giden bir şeyi bozmak istemeyeceklerdir.
Bazen kaçan bazen de bekleyen KURYE'de ise bakmamız gereken tek şey binicisidir.. D.Aydoğan'ı iyi tanırım, bindiği çoğu atı yarışa çok sert başlatır, narinmiş, mücadeleyi sevmezmiş, saklamak gerekiyormuş falan dinlemez, çok ezber at biner. Bana 'dediğin çok doğru, aynı dediğin gibi yapacağım' deyip alakası olmayan binişler yaptığı çok olmuştur.. Tek bir kez dikkate aldı, onda da AKALP'i 5.80 ganyanıyla fotoya atmıştı :) Herneyse... Sonuç olarak bir atın gücünü ekonomik kullanmaz , teşviğine güvenir ve daima dışarıdan doldurur..
KURYE ile kazandığı son yarışında ilk metreleri çok sert bir şekilde geçmiş ve liderliği alana kadar teşviği kesmemişti.. Onunla aynı kafa yapısında olan Ketme, SULTANBATUR ile daha ısrarcı olunca D.Aydoğan teşviği bıraktı ve 2.likte gitti. ( Burada biraz şaşırdım çünkü inatlaşma potansiyeli olan bir jokey )
Yarışı kazandı kazanmasına ama bunun sebebi inatlaşmaması falan değildi.. Bana göre idareli sürülmemesine rağmen kazandı KURYE.. Nasıl oldu bir fikrim yok.. O sürüşle, tükenmesi gerekirken FIRATIN ÖFKESİ'ne tazeleyip üstüne bir de 3 boy yapması son aylarda gördüğüm en saçma şeydi..
Sadede gelirsek; ben bugün BİR ÜMİT ile KURYE'nin çok sert başlayacaklarını, özellikle D.Aydoğan'ın, tuta tuta gitse bile BİR ÜMİT'in sağrısına gelip onu rahat bırakmayacağını düşünüyorum.
Bu sayede düzlüğe girildiğinde ikisi de birbirine hakim olmaya çalışırken zıplamaya başlayacaklardır..
Yarışı hemen arkalarında 4.lüktee iç kulvarda götürmesini beklediğim FIRATIN ÖFKESİ hele bir de kumu istediği gibi bulursa sıklaştıracağı ataklarla kolayca hakim olacaktır..
Açıkçası KURYE ve BİR ÜMİT'i dışarıya atıp, KILÇIK'ın da Ketme'nin sürebileceği tarzda bir at olmadığını düşündüğümde FIRATIN ÖFKESİ karşıma sağlam banko çıkıyor..
Benim buradaki tek çekindiğim at
BEYREK'tir.. Sıkleti ağır falan ama yarış gördü ve hazırlıkları çok iyi..
Ancak yine de riski alıyor ve bu kez çok daha iyi koşmasını beklediğim FIRATIN ÖFKESİ'nden kolay bir 1.lik bekliyorum.
BANKOMDUR..












SU GAZELİ: Aslında güvendiğim şey safkanın sentetik pistte dereceleri işler yapması , Kurtel ekürisine ait olması falan değil, sadece rakipleri..
Çünkü Kocaeli'nin arap maidenları öylesine vasatlar ki, İstanbul'dan topal bir at getirin yine de bunları geçer, o derece..
Orijinini incelediğimizde müthiş bir kan hattına sahip olduğunu görüyoruz.. Annesi BEHİCE hayatı boyunca hiç yarışmamış bir kısraktı ama bir SANIBEL IA yavrusuydu, yani UÇANBEY, UÇAN gibi şampiyonların öz kardeşiydi..
Şimdiye kadar verdiği yavrulardan başarılı olan tek isim VAKURKIZ oldu.. VAKURKIZ'ın da çıktığı ilk yarışını kolay kazandığını hatırlatalım..
Yarışta üzmeme , zorlamama gibi bir durum da olamaz çünkü öyle olsa Hışman binmezdi..
Her ne kadar sentetik pistte galop yapan atlar aldatıcı olabiliyorlarsa da, dediğim gibi en vasat atı bile getirip Kocaeli arap maiden yarışa koyun, biraz bile atsa kolay kazanır..
Bahsettiğimiz at ise kağıt üzerinde dört dörtlük.. SU GAZELİ ikinci bankom..

Rakip olarak KIZIMMELTEM’i önereceğim.








 

Üçüncü ayakta; ben çok zorlandım.. KARACAKURT liderliği alacak ve muhtemelen önde bomboş kalacak..
BİNBİR 2.liğe yerleşecek, GÜMÜŞKESEN de bariyerde 3.lükte olacak.. OLTACI hepsinin dışından önlere dolduracak mı burasını bilemiyoruz..
CÖMERT ÇOCUK, TEKİNER 4.5.likte yer tutacaklarken en geride ise SANBERK olacak..
Yarışın favorisi SANBERK'in işi kolay değil.. Bir kere yarış ağır tempoda geçecek buradaki altı at da bence boş değiller..
İçlerinden en az iki tanesi hiçbir yerde kesmeyecektir..
Benim favorim, yarış karakterini babası BAYÇORA'dan aldığını düşündüğüm ve çok beğendiğim OLTACI olacaktır ama tek bir atı bile dışarıda bırakmaya niyetim yok..










Dördüncü ayakta; REBEL YELL'in gruptaki en güçlü at olduğunu tartışmaya gerek yok.. Aslında benim 'yaşça ufak' takıntıma da uyuyor..
Sorunlarla boğuşan ANGEL HORSE, henüz tam olarak hazır mı bilemediğimiz BAVİ REŞ, önde boş olsa da  alt grup atı RÜZGAR GOLD ve uzun mesafede bence vasat bir sprint atan LEXINGTON FIRE'yi yakalamışken kazanması gerekir.
Ancak tıpkı üçüncü ayakta olduğu gibi burada da rolanti tempodan çok çekiniyorum..

REBEL YELL çok güçlü ve ciğerli tamam ama teşviğe hadi dediğinde cevap veren bir at değil ki.. Sonuçta grubun en vasat atı diyebileceğimiz RÜZGAR GOLD'un bile önde boş kalıp son 300'e kadar rahat tempoda, bir anda vites yükseltebileceği gerçeği var.
Böyle bir yarışta REBELL YELL kazansa bile dışlarından elini kolunu sallaya sallaya gelemeyecektir..
Dolayısıyla benim favori tercihim, yarışı biraz daha önlerde takip edecek ve sprintini mümkün olduğunca uzun sürdürecek bir attan yana olacak; 2 numaralı
BAVİ REŞ..
Son yarışındaki görüntüsü pek iç açıcı değildi ancak üzerine koyacağını ve Özcan ile yarışı çalmaya yakın olduğunu düşünüyorum.
Biraz riske girersek 2-5 şeklinde geçebiliriz..
Sağlam kuponlarda ise hepsi..










Beşinci ve altıncı ayakları kapadığım için yorumum olmayacak..
Bu iki ayakta çok cazip konumda olan atların sadece altını çizmek istiyorum; bir tanesi
DEEP LOVE diğeri ise FIRTINA TOYNAK..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3
2.AYAK: 10 / 6
3.AYAK: 5,3,2,1,4,7,6
4.AYAK: 2,5,,4,3,1
5.AYAK: 1,2,4,,3
6.AYAK: 10,2,5,13,8,7,4,6,1



Not: İlk ayak analizime güveniyorum, ikinci ayağı geçersek altılıyı da yakalayacağımıza inanıyorum.
Eğer dördüncü ayağı 2-5 geçmek isterseniz ikinci ayğı biraz daha sağlama alabilirsiniz..

Yorumlar

#1 - Cosarserkan - 12.01.2018 15:48

Bizde yattık ilk ayaktan canın sağolsun berkay inşallah akşam İzmiri buluruz

#2 - zingoreven - 12.01.2018 15:40

izmir 7 li öneriniz olabilir mi?

#3 - Şahin - 12.01.2018 15:14

Sağlık olsun

#4 - sahinsahin - 12.01.2018 15:06

heryeri saglama adık birinci ayagı hariçççç ondada yattık 150 tl kupon cekindigin attan gittti

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.