DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 25 ARALIK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 25 ARALIK


Bursa programında ilk iki ayak bence altılı ganyanın kaderini belirleyecek.. Bu koşular düz şekilde sonuçlanırsa ikramiyeden de pek bir şey beklemeyelim.
Son dört ayakta biri cazip üç favori safkanı tek tutuyorum, içlerinden doğru olan iki tanesini seçerek bir kurgu oluşturdum.
Bu dört safkan hakkında görüşlerim şu şekildedir:









FRATELLI: Bir müddet kötü yarışlar yapmaya başlayan kısa mesafelerin vazgeçilmez ismi Temmuz ayında 63 kg ile start aldığı ve BABADÖKER'in arkasında 2.olduğu yarıştan sonra 8-7-9. oldu..
Yarış hayatı boyunca çok az tebala dışı kalan safkan art arda berbat neticeler aldı ve işin daha da ilginci bu yarışlarını neredeyse derecesiz tamamlıyordu.
Daha düzlükte enseye basıp 8-9 saniye yiyen safkan İzmir'de katıldığı bir yarışında ise ansızın eski günlerine dönerek kazanma başarısı gösterdi.
Daha önce de belirttim; kendisini tanımam etmem ama Mehmet Gündüzeli bana göre Türkiye'nin en iyi antrenörlerinden biridir.
Bir atı uzun süre kötü koşmaz, sorunu muhakkak çözer. Ya da sıradan bir ata sihirli dokunuşlar yaparak onu Grup atıyapabilir vs..
FRATELLI art arda kötü koştuktan sonra, son yarışı kazanıyor ve iyi galoplar yapmaya da devam ediyor.. Yani form durumundan korkmamıza gerek yok.
Ancak tabi şunu da düşünmeden edemiyorum; bazen sorunu olan atlara kısa vadede çözüm getirebiliyorlar ve günü kurtarma adına kazanıp sonraki yarışlarda patlıyorlar.. FRATELLI için de benzer durum olmasından endişe etmiyor değilim.
Startla birlikte teşviklerle başlayıp liderliği almasını beklediğim safkan, startı biraz ağır alacak olan İLKAAN'ın doldurması ve BEDWULF'un kolay temposuyla 2.likte gitmesiyle bariyerde 3.lükte kalacak.
Eğer form durumunda bir sıkıntı yoksa ve hala bildiğimiz FRATELLI ise düzlükte bariyerden bir anda süzülecek ve seri sprintiyle rakiplerini çaresiz bırakacaktır..
Yine de çantada keklik diyemem..














ARZAK: Kazanma karakterinin çok yüksek olduğunu söyleyemem ama kazanmayla alakalı problemi olduğunu hiç söyleyemem..
Şartlar biraz bile aleyhineyse, 2.3.olmayı da sorun etmiyor diyelim..
Ancak bugünkü şartlar tam istediği gibi.. ZEUS'un geç çıkacağı yarışta, startla birlikte YÜCELİR teşviklerle başlayacak ve hemen dışına ARZAK dolanacak..
Bazen liderlikte ısrar eden ARZAK genellikle süratli bir rakibi olduğunda onunla inatlaşmıyor ve rahat tempoda gittiği için dışında 2.likte sabırla gidiyor..
200 metrelik çok güzel bir vites arttırma özelliği olan safkan için YÜCELİR'den kurtulduğu an gerisi çorap söküğü demektir..
Ha tabi F.Karakurt YÜCELİR ile biraz temposunun altında kalır liderliği almak istemezse o zaman iş daha da olaylaşır çünkü ARZAK rolanti tempoda kafayı alırsa yakalanması mümkün değil..
Herhalükarda ARZAK BANKOMDUR..













SULTANBATUR: Daha önce de söyledim, İ.H.Ketme eğer bir yarşta kafayı almayı kafaya koymuşsa ona hiçbir şey engel olamaz..
Daha ilk metrelerden itibaren herkese 'bıraaaak' diyerek ya da tam olarak anlaşılmayan bir söz söyleyerek bağırır ve çoğu aprantiyi de korkutmaya çalışır..
Bir aprantiyle olan sohbetimizde bana ' daha ilk 50 metrede biri delirmiş gibi bağırıyorsa görmeden biliyoruz ki o Ketme'dir'..
İşin ilginci bu jokey, fena sayılmayacak bir atla liderliği rolanti tempoda almışsa kolay kolay kaybetmiyor.. Bunun sebebi ise, atı iki üç yarış kendine getiremeyecek teşviği ve liderliği aldıktan sonra sürekli sağa sola bakıp 'sakın gelmeyin' diye ikazlarıdır :)
Bu söylediklerim aklınızda bulunsun ve hemen SULTANBATUR'a geçelim..
Basit bir kıyaslama yapacağız; 9 gün önce Kocaeli'de, 2000 metrede benzer bir yarış koşuldu ve KRALINADAMI çok rahat bir galibiyet elde etti.
Bugünkü yarışın favorisi KRALINADAMI, sondan iki önceki at ise SULTANBATUR.. Ağırlıklı olarak bu ikisini kıyaslayacağız.
Start veriliyor ve kesinlikle iyi başlamayan SULTANBATUR kamçı ve teşvik gayretiyle liderliği almaya çalışıyor.. Safkanda serilik yok, deparlanma yok, liderliği almak istemiyor, doğasında yok ama Ketme ısrar ediyor.. Tabi bariyerde BİR UMUT ve KURYE de seri başlıyorlar, hatta SULTANBATUR'un dışındaki ÖZBİLGİN de niyeti 2.3.4.lükte gitmek olsa bile adım seriliğine uyup koşunun sert tempoda başlamasına sebep oluyor..
Yani dört atın ilk 150 metrede güçlerini bir hayli tükettiklerini izliyoruz.. Yarışı kazanan KRALINADAMI ise yürüyerek başlamış ve gücünü gram harcamamıştır..
Daha sonra KURYE ile yan yana gelen ve nihayet teşviği bırakan Ketme, tam o sırada Y.Aktaş'a dönüp bir şeyler söylüyor.. Y.Aktaş oralı olmuyor, liderlikte devam ederken, Ketme tek at şeklinde gitmekten memnun olmuyor ve ilk 150 metrede zaten baya gücünü harcadığı SULTANBATUR ile bastırıp liderliği alıyor..
Bütün bu söylediklerim, 2000 metre mesafeli yarışın ilk 300-400 metresinde oluyor ve KRALINADAMI hala güç depolarken bizim SULTANBATUR daha yarışın yarısı tamamlanmadan bataryasını % 50'ye kadar indiriyor..
Sonrasında gelen giden olmuyor ve SULTANBATUR ne kadar dinlenebilirse o kadar dinleniyor.. Ancak Ketme rahat durmuyor, ilk metreden itibaren sanki bomboş kalmış ve sermayesi varmış gibi daha düzlüğe girilmeden vitesi arttırıp farkı 3-4 boya çıkarıyor..
Ondan sonra ise tempo yitiren, yakalanan ve 3.lüğe razı olan bir SULTANBATUR, kazanan bir KRALINADAMI izliyoruz.. İşte yarışın tüm özeti tam olarak bu.. Hemen şunu belirtelim; o gün sıkletler neredeyse aynıyken, bugün ise KRALINADAMI 59, SULTANBATUR ise 53.5 kg.. İlaveten KRALINADAMI'nın bu artık kaçıncı yarışı bilen var mı? Sayamıyoruz da...
Bugünkü yarışa değinecek olursak; fazla detaya girmek istemiyorum ama ne KURYE en BİR ÜMİT ne de ÖZBİLGİN var..
Sadece ATOM ADAM ısrarcı olabilir ama Ketme efendi H.Kaplan'ı bir iki ikazla razı eder ve bence bu kez gücünü ilk metrelerde harcamadan liderliği alır..
Mesafe kısaldığı, gidişat lehine döndüğü, sıkletler azaldığı için ben SULTANBATUR'dan günün sürprizini bekliyorum..












TOKUŞUNKIZI: Altı ayak içerisinde benim en güvendiğim isimdir çünkü binicisinin soğukkanlılığına ve rakiplerinin vasatlığına güveniyorum..
Startla birlikte toplamda dört safkanın tereddütlü çıkış yaptıklarını göreceğiz.. Hatta bu dört safkandan AYSEL HATUN muhtemelen hiç başlamayacak..
YABANCI GELİN, CEHENNEM ATEŞİ ve AL ADALIM startı çok ağır alacaklar ve dolayısıyla gidişata etkileri de mümkün gözükmüyor..
NURŞİNECE, BALBURCU ön grupta gitmesi kuvvetle muhtemel isimler ancak bunların hiçbirinin liderlikte ısrarcı olacaklarını düşünmüyorum.
Dolayısıyla starttan ok gibi fırlayan TOKUŞUNKIZI , müthiş kulvarının da avantajıyla hiçbir şey yapmadan, teşviksiz bir şekilde kafayı alabilir..
Kafayı almasına falan da gerek yok, atıyorum NURŞİNECE falan ısrarcı olursa bariyerde 2.3.lükte kaldığında da zaten önde bomboş kalmış demektir.. Çünkü 1200 bir yarışa göre sert başlamayacağından adım gibi eminim..
Gruptan üstün olan bu safkanı kolay kolay geçeceklerini düşünmüyorum, sağlam bankomdur..













ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 5,6,4,2,3,1,8,7
2.AYAK: 1,2,8,6,5,11,4,9,7
3.AYAK: 2 / 3,1,5,7
4.AYAK: 4
5.AYAK: 6 / 5,1,7,2,3,4
6.AYAK: 9


 

Yorumlar

#1 - rasimcorak - 26.12.2017 10:35

Varol.eksik olma sevgili berkay. Alemde teksin vesselam.

#2 - keremcan - 25.12.2017 16:50

Herşey yalan...bu alemde gercegin adı:BERKAY KURT'tur....inanmayanlar,SULTANBATUR yorumunu okusunlar....santim santim,hatta artık;milim,milim...kutluyorum seni PRENS

#3 - tolga5555 - 25.12.2017 13:40

Emeğine sağlık şimdiden teşekkürler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.