DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 20 ARALIK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 20 ARALIK


 Birinci koşuda ROWDY'nin tek rakibi WIND POWER gibi gözüküyor ancak ROWDY muhtemelen rakibini mağlup edecek..






HILL HEAD: F.Karakurt normalde beğendiğim bir apranti ancak aprantilerin çoğunda olduğu gibi teşvik konusunda bir hayli yetersiz.. HILL HEAD gibi güçlü teşvik isteyen bir ata etkisi oldukça azdı.
Son beş yarışının dördünde Karakurt idaresinde start alan safkan fotoya her seferinde diri girip bir türlü kazanamadı..
M.Kaya ile katıldığı yarışında ise sıkleti ağırdı ve grup çok da müsait değildi.
Bugün ise M.Çiçek gibi son günlerin en formda ve her yarışa anormal bir konsantreyle saldıran jokeyle yarışacak.
RAZİYE ANA ve HEADWAY’in aşırı sert başlayacakları yarışta, bariyer dibinde 3.4.lükte takip etmesini beklediğim safkan sonlarda fotoyu en diri geçen at olacaktır diye düşünüyorum..


DOCTOR HOUSE, BEZMİ ALEM, ARCHMAN, MARMARAY daha sonra düşündüğüm isimlerdir.

Günü gününe tutmayan atlar olduğu için tutmayarak da olsa
APALBA, HEADWAY ve KRAL EGE de ekliyorum..












IŞKINAT: Altı ayak içerisinde benim kesinlikle en güvendiğim isimdir.
Bu gruplarda bir süre sonra göremeyeceğimizi düşünüyorum bu safkanı çünkü şu anda formunu yakalamış değil ve yakaladığında üst gruplara saldırabilecek potansiyelde..
GALAPAGOS, BURAKŞAH ve ÖZDAMAR koşuyu önlerde götürecekler ve eküriler koşunun bir hayli düşük tempoda geçmesini isteyeceklerdir..
IŞKINAT starttan hafif tereddütlü çıkıp yarışın her yerinde hafif teşviklerle giden, acayip derecede ciğerli bir isim.. Zaten gücünü alıp sprintine başladığında kendisini geçebilmek söz konusu değil.
Eğer koşu beklediğimden düşük tempoda başlarsa ben IŞKINAT'ı çok iyi tanıyan M.Demirbaş'ın koşuyu 2.3.lük civarı takip edip, 800'de başlayacağı uzun sprintle hepsini çaresiz bırakmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..












MALAKKA: Hayatının ilk iki startında haddinden fazla startta kalan, sonraki iki yarışında ise en fazla 2-3 boy kalmaya başlayan safkan özellikle son yarışında bu grubun çok üzerinde bir performans sergiledi.
Sorunları giderilen ve en azından maiden'dan çıkabilecek sağlık durumuna kavuşan safkanın böylesine berbat bir grubu bulmuşken kolay kazanması gerekir..
Ama yapı itibariyle hem geç çıkıyor hem de dağınık bir at.. Grup istediği kadar uygun olsun kolay kazanabilecek bir karakteri yok gibi.. Zaten Kaizbert tayı, illa ki mücadele isteyecektir.

ASLINAZ'ın ciddi rakip olabileceğini düşünüyorum.. MALAKKA güç ve dayanıklılık bakımından ASLINAZ'dan daha iyi atsa da olur da yine çok geç çıkarsa ASLINAZ'ın kuponumuzda bulunması lazım.
Bu ayakta bu iki ata güvenmeyip çok ata şans verecektim ancak hislerim ikisinden birinin kazanacağını söylediği için şablonu yüksek fiyatlara çıkarmadım.












GÖZÜM KALDI: 257 gündür start almıyor ve nasıl bir performans sergileyeceği, bundan etkilenip etkilenmeyeceğini bilmiyoruz..
DİLZAR'ın startta 15-20 boy kaldığını düşünecek olursak GÖZÜM KALDI çok lehine şartlarda mücadele edecek..
Özellikle son iki galobu yeterli seviyeye ulaştığını gösteriyor ki zaten gücünün çeyreğini dahi koşsa OGHUZ falan çaresiz kalır..
Ancak her şeye rağmen 257 gün uzun bir süre ve IŞKINAT gibi bir bankomuz varken yarış kondisyonu eksik bir ata banko olarak güvenmek doğru olmayabilir.


OGHUZ en ciddi rakibi olurken, BLAZE OF LIGHT sınırları zorlarsa iki ata da kafa tutabilir.










DENİZSEFASI: Aslında bu safkan günün en sağlam teki olarak gözüküyor.. ERAYŞE'yi ilk ii yarışında banko önermiş ve sizlere OĞLUM EGE'den bahsetmiştim.. Benim için çok özel bir yeri olan OĞLUM EGE'nin kardeşi olduğuna hala inanamıyorum ERAYŞE'nin..
Hiçbir yeri gitmeyen, düzlükte sıfır direnci olan ERAYŞE'yi ikinci yarışından sonra tamamen kara listeye almış ve bu konuda da bir tweet atmıştım..
Sonraki startlarında da beni yanıltmadı ve dirençsiz performanslarına yenilerini ekledi.
Sırf bu at kara liste diye tek rakibi gösterilen ve ondan daha da favori konumda olan DENİZSEFASI'na güvenmek çok mantıklı olurdu.
Çok güçlü bir at gibi gözükmese de orijinden yola çıkarsak, sürekli üzerine koyabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Benim beklentim DENİZSEFASI'nın kolay kazanması yönünde..


KARAŞEHRAZAT en ciddi rakibi olmakla birlikte, hiçbir yeri gitmese de şayet Mehmet Gündüzeli antrene ediyorsa illa ki iyi duruma getireceği potansiyelli ERAYŞE ve sahada biraz konuşulduğunu duyduğum kapalı kutu ALTIN ZARA şans verdiğim diğer isimlerdir.








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,,,6,8,2,5 / 7,10,3
2.AYAK: 3
3.AYAK: 6,,1
4.AYAK: 1,2,,4
5.AYAK: 3,4,6,1,2,5
6.AYAK: 3,,8 / 1,5

Yorumlar

#1 - keremcan - 20.12.2017 13:26

Geçen hafta IŞIKNAT için" PIST KURU OLSA tek gecerdim" diye bir ifadede bulunmuştum..şuan bursada hava ve pist nasıl bilemiyorum.ve pist ıslaksa bu ne kadar etkiler..bol şanslar

#2 - Tepecikli - 20.12.2017 13:04

Raziye ana yarıştan mi çıktı

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.