DUYURULAR

CAZİP PROGRAM - 16 ARALIK KOCAELİ Kategori adları

CAZİP PROGRAM - 16 ARALIK KOCAELİ


Nihayet kalabalık bir koşu programı ve beş altı atlı koşu programlarının dengesizliğinden bir günlüğüne de olsa uzak kalacağız..
İddialı konuşmamaya özen gösteriyorum ama denk güçte atların bir araya geldiği kalabalık yarış günlerinde ikramiyeye daha yakın olduğumuzu da belirtmek isterim.



Altılı ganyanın birinci ayağı; inanılmaz zor bir yarışla start alıyor.
Çok iyi koşacak birden çok safkan bir araya gelmiş ve içlerinden bir tanesi kazanacak.. Handikap 17'nin şampiyonlar ligi gibi olmuş resmen..
Liderlikte ısrar edecek çok sayıda safkan yok ama iki üç tanesi hariç neredeyse tamamı ön grup içerisinde yer tutmak steyen atlar..
BEUGAZON startla birlikte fırlayıp öne çıkıyor ve biri ısrar etmediğinde koşunun yükünü çekiyor.. Israr eden olursa bırakıyor.
OĞLUM OZAN da aynı şekilde.. D.Aydoğan olsa kesin ısrar eder derdim ama Sinan hafif liderlik niyetiyle başlar, bir tanesi biraz bile daha seri başlarsa hemen bırakır, 2-3 gider.
DYMAXION da öyle.. Binicisinden ötürü en ısrarcı isim olup liderliği kimseye bırakmayabilir ancak normalde 2.3.lükte de gidiyor.
LITTLE BIRD ve JIMFED 3-4 gitseler de olur, NEON KNIGHT geç çıkıp orta sıralarda yer tutacak veya tempoya göre önlere sokulacak, WIN FOR ME, MADAMOISELLE ise biri içeride diğeri dışarıda 5.6.7.lik civarında gidecekler.
KARAŞİMŞEK zaten 10 boy kalacağı için en geri bekleyecek, BURGUNDY BLUE hafif kalacağı için gerilerde bekleyecek, BLACK WSAP da toplu grubun arkasında ortalarda veya gerilerde yer tutacak.
İşte gidişat bu şekilde.. Öyle bir yarış ki 1000'in oralarda hızlanırsa ön grubun arkasında yer tutan ve ortalarda giden atlar şanslı olacaklar, daha erken hızlanırsa en geridekiler, viraja kadar hızlanmazsa da öndekiler şanslı olacak.
Bu koşuda ayrım yapabilmek çok ama çok zor.. Ben sadece hem arası var hem de rakipler sert gelir diye BURGUNDY BLUE'yi dışarıda bırakacağım.
Peki daha önde tuttuğum at veya atlar yok mu? - Var elbette.. Bir tanesi net favorim diğeri ise peşini bırakmayacağım takibimdeki at..
Favorimden başlamak gerekirse;
NEON KNIGHT yarış stiline hayran olduğum müthiş yürekli bir safkan.. Ayaklarını kaldırarak atan, olduğu yerde sayıyormuş gibi gözüküp her yerde gücünü alan bu fuleli at bugün bomboş sıkletiyle mücadele edecek.
Grup sert falan demeyin, genç atların üstünlüğünü artık hepimiz biliyoruz.. Hele bir de düzgün çıkar ve iyi konumlanabilirse bence yapacağı 600 metrelik uzun sprintle kazanmaya en yakın isim..
Takibimdeki at ise;
JIMFED.. Biliyorsunuz son yarışında bizi hayal kırıklığına uğratmıştı.. A.O.Pazar'ın, anormal rolanti tempoda çeke çeke yarışa küstürdüğü safkan erkenden enseye bastı ve yarış haytının en kötü performansını sergiledi..
Bu atın gücüne ve dayanıklılığına hayranım, hala geçen seneki formunda değil ama teşviği güçlü bir apranti biniyor ve hazırlıkları çok iyi..
Geçen seneki yarışlarından bir tanesini yapsın yeter..

Her ne kadar bitik atları geride bıraksa da  63 kg ile her yerde akan bir
BLACK WSAP izledik ki, azalan sıkletiyle, yarış erken hızlanırsa benzer bir performansla sonuca gidebilir.
BEUGAZON bir anda arttırdığı vitesle, böyle bir jokeyi yakalamışken yarışı çalabilir.. İhmal etmeyelim.
İstikrarlı isim
WIN FOR ME, geç çıksa bile ara kapatarak kısa sprint yapan KARA ŞİMŞEK, zaman zaman son metrelere kadar savaşanve iyi ellerde hazırlanan OĞLUM OZAN sırasıyla şanslı isimlerdir.

MADEMOISELLE, LITTLE BIRD ve DYMAXION biraz daha az tutarak yazacağım ama ihmal de etmeyeceğim isimler..















İkinci ayakta; açıkçası oldukça korkuyorum çünkü çok dengesizler ve o kadar sık koşuyorlar ki son yarışlarını baz alsan ayrı bir dert, yorgun olma ihtimallerini göz önünde bulundursan ayrı bir dert..
KURYE'nin seri, SULTANBATUR'un da Ketme'den dolayı dışarıdan doldurarak başlayacağını düşündüğüm yarışta son startında kafayı alarak başarılı olan BİR ÜMİT ne yapacak merak ediyorum.. Tahminimce ısrar etmeyecek ama 3.4.lükte gidecek YARALI KURT ile birlikte..
Hatta ÖZBİLGİN de 3.4.lükte yer tutmak istiyor, o da öyle yapacak..
Son bir ayda kaçıncı yarışı oldu bilmiyorum ama
KRALINADAMI bana mısın demiyor ve enteresn olan bu yarışta uzak ara en şanslı isim bence..
Yarış hızlanacak ve doğru düzgün son veren sadece bir at var şu yarışta o da KRALINADAMI..
İlk başta sık koşmasını çok sorun ettim ancak sonradan 'sanki diğerleri yarış seçerek koşuyor' diye düşününce sorun olmaktan kalktı..
Net olarak favoridir..

Ketme'nin tempoyu iyi ayarlaması halinde
SULTANBATUR, beni son yarışında hayal kırıklığına uğratsa da müsait sıkletiyle ÖZBİLGİN, geçtiğimiz sezon bu kumda inanılmaz işler yapan KIRMIZIKAYA ve uzunu biraz eksik olsa da son günlerin formda jokeyi O.Yıldız idaresindeki FIRATIN ÖFKESİ şans verdiğim diğer isimlerdir.

YARALI KURT, BİRÜMİT, KURYE, YARİSSA gibi isimlere şans vermem söz konusu değil ancak yine de içimde bir sıkıntı var, tutmadığım bu dört attan birinden yatacakmışım gibi hissediyorum..
Ancak hislerimle değil, mantığımla hareket ettiğim için hiçbir tanesini eklemeyeceğim..















Üçüncü ayakta; ilk başta banko önermek aklımın ucundan dahi geçmemişken sonradan çok ısındığım bir safkan oldu; 5 numaralı
PIERRO..
İstanbul'daki yarışlarından bekleneni veremeyen, en son Özcan'la 2.3.lükte gidip düzlükte ayırarak elde ettiği 2.liği fena bulmadığım safkan Kocaeli'ye geldiği ilk yarışında maiden değil Handikap bir yarışta start aldı.. Beşinci ayakta start alan ASLAN ADAM, SPARTAN İLAYDA gibi isimler rakipleriydi..
Bana göre tam bir 1200 metre mesafe atı ve oldukça narin.. Yani anlayacağınız hem grup sert hem de mesafe uzun geldi son yarışında..
Yine maiden bir yarışta start almıyor ancak bu yarıştaki atların çoğu maiden ayarında atlar onu belirtelim.. Yani en azından son yarışında start aldığı rakiplerden daha uygun rakipler..
Takibimde olan cazip isim CARUSO'ya, ölüm temposunda geçecek yarışta tek sprinter olan Furkan'lı TURKISH CHROME'ye rağmen PIERRO'ya neden güvendiğimi açıklamaya çalışayım..
En başta mesafenin 1200'e kısalması ve grubun uygunluğu demiştik.. İlave olarak şu var; FLASH GORDON, YAŞAR BABA ve CARUSO çok seri atlar ve isteseler çok sert tempo yapabilecek serilikteler..
PIERRO da seri bir isim ancak Çiçek, tek rakip olarak TURKISH CHROME'yi göreceği için bu süratli atlara ayak uydurmayıp bariyerde 3.lükte,kendi temposunda gidecektir..
Teşviğe anında cevap veren PIERRO, aşırı sert tempodan dolayı dağılacak TURKISH CHROME'nin toparlanamamasından da istifade ederek düzlükte emekleyen rakiplerine kolayca hakim olacak ve CHROME ile arasındaki farkı da kapattırmayacaktır..
PIERRO BANKOM..












Dördüncü ayakta; grubun en kaliteli ismi MURTECİZCAN ve ALAKIZ ancak eski durumda olduklarından emin değilim..
MURTECİZCAN son yarışında uzun zaman sonra ilk kez bi kendini gösterdi ancak 1500 ve üstü mesafelerde bu safkana güvenemeyiz..
ALAKIZ da aynı şekilde, hem geri dönemedi hem de mesafe uzun kendisine..
Öte yandan şu var; YILDIZGÜZELİ ve SOYUGÜZEL yarışı erkenden süratlendirebilir ve dolayısıyla sonlarda emekleyebiirler.
KIZIMİREM ise etliye sütlüye karışmadan 3 boy geç çıkıp yarışı en geride tuta tuta takip edecektir..
Eğer ön tarafta saçma sapan bir tempo olursa, yani ikisini birbirini bozar, diğerleri de mesafeden dolayı sallanırlarsa
KIZIMİREM daha önce yaptığı gibi el değmeden gruba hakimiyetini hissettirebilir, dikkat..
Her şeye rağmen kahramanlığa soyunmayacağım bir yarış.. 4 ve yukarı araplara güvenmek intihar olabilr, kesinlikle hepsi..














Beşinci ayakta; PIERRO'da karar kılmadan önce sizlere banko önereceğim isim 7 numaralı
VIHIGHPE olacaktı.
İstanbul'da start aldığı hiçbir yarışında varlık gösteremeyen ancak kaba kumda start aldığı her iki yarışında da hiç fena olmayan bu tay son yarışında binicisi tarafından berbat sürülmesine rağmen 2.olmayı başardı..
Gerçi sadece binicisinde suç bulmak yanlış olur.. Muhtemelen çocuğa CAPTAIN STEEL'i , YAŞAR BABA'yı ve RASİM KAPTAN'ı tanımadıkları için 'kafayı al' dediler ve o da yokladı ilk metrelerde.. Hem de iki süratli atın dışından yokladı ve yarışta hiçbir şansı bulunmayan RASİM KAPTAN'ın sağrısında şuursuz serilik yaparak gücünün yüzde 50'sinden fazlasını kaybetti.. Kafayı alamayacağını anlayınca padokta aldığı 'kafayı al, biri gelirse 2-3 git' şeklindeki müthiş yaratıcı taktiğin! b planı olan 2-3 gitmeyi uyguladı ve tam da o sırada bir de ne görsün, en vasat aprantiden bile daha yeteneksiz olan K.Tokaçoğlu, aşırı sert başlayan yarışın yavaş geçtiğini zannedip geç çıkan ANATOLIAN STORM ile hepsinin en dışından doldurarak liderliği alıyor :) Evet yanlış görmedik bunu, gerçekten liderliği aldı..
Yarışı izlemeyenler sadece son 300 metreyi açıp ANATOLIAN STORM'un ayaklarına bakarlarsa ne demek istediğimi anlayacaklar..
Bakın abartısız söylüyorum, bu satırları okursa bana istediği dayavı açabilir, ben hayatımda bu kadar rezil bir jokey görmedim. Kendisinin ismini anınca bile elim ayağım titrediği için burada kesiyor ve VHIGHPE'den devam ediyorum.
İlk 200 metresi baya sert, sonraki 400 metresi seri adımlarla, tam 600 metre boyunca ön gruptaki tempoya ayak uyduran VHIGHPE tam da o sıralarda arada tost olma tehlikesi yaşayınca aprantisi iyice panik oluyor ve hazır deli Kadir de tempoyu yükseltmişken, ' 800 e geldik, ben de başlayayayım bari' diyor..
Düzlükte ise ANATOLIAN STORM emeklemeye başlıyor ancak VHIGHPE de tüm sermayesini ilk 500-600 metrede bitirdiği için sağlam son veremiyor.. Buna rağmen 2.oluyor..
Oysaki ekibi dersine iyi çalışsaydı, beklenmedik olay da gerçekleştiği için ( Rezil jokeyin erken yürümesi ) işi çok kolay olacak ve güçlü bir son vermeyle kolay kazanacaktı.. Bundan neden bu kadar eminim çünkü yarışı kimin kazandığına ve o kazananın yarış boyunca nerede gittiğine çok iyi baktım..
Herneyse, sevindirici tarafı şu; VHIGHPE'nin ilgilileri muhtemelen şunu diyecekler; ' biz kafayı almak istedik alamadık, üstüne bir de tost olduk, daha önde takip edebilseydik kazanırdık'..
Yanlış bir değerlendirme olacak ancak düşünün, artık biz ne düşündüklerini bile tahmin etmeye çalışıyoruz.. Yani kendi düşüncemize göre değil, onların ne kadar saçmalayacaklarına göre hareket ediyoruz :)
ASLAN ADAM ve GECEKONDU 3.4.lükte gidecek, bir kaçan bir bekleyen GOVINEZZA ise Kocaeli'de V.Yücel ile kazandığı yarışta beklediği için, eğer 'kafayı alalım' diye bir zahmet düşünebilirlerse VHIGHPE önde boş kalacak..
Bu atın, son yarışındaki katliamı aklıma gelince, benzer grupta boş kaldığını hayal bile edemiyorum.. Bence yanına yaklaşsalar bile hiçbir yerde kesmeyerek kazanır.
Olur da beklediğim gidişat oluşmaz ya da VHIGHPE eksik koşarsa, yine son yarışında ismini anmak istemediğim jokey tarafından katledilen, bugün ise 10 kg azaldığı gibi o jokeyden de kurtulan
ANATOLIAN STORM devreye girer diye düşünüyorum..
















Son ayakta ise; iki attan özellikle bahsetmek istiyorum; bunlardan bir tanesi 16 numaralı
EFESLİ diğeri ise 10 numaralı ÖZİLHAN..
Son yarışında ilk sıralardan önerdiğim ÖZİLHAN aslında beklentileri karşıladı diyebiliyiz..
Bu atın öyle teşviğe hemen cevap verip sarsıcı bir şekilde kazanmasını falan bekleyemeyiz, iyi yer tuttu, ne arttırdı ne de geriledi, rakipleri eksik koşmayınca fotoya diri girerek 4.lük elde etti.
Benzer bir performansla, daha uygun grubu geride bırakmaya yakın gözüküyor..
EFESLİ'ye gelince, yarışlarında övebileceğim bir taraf yok.. İki kere koştu, birinde 6.oldu diğerinde ise 10.oldu..
Ancak dikkat çeken nokta şuydu; bu safkan sürekli içeri yattı ve özellikle son yarışında Ahmet Çelik sıfır teşvikle yarış tamamladı.. Düzlükte içeri daha fazla yatmasın diye iki kez hafif kırbaca başvurdu, uyarılara cevap alamayınca safkanı bıraktı.. Oysaki EFESLİ'nin ayaklar yarışı bırakmış bir ata göre hiç de fena değildi.
Hazırlıkları çok iyi, bir TAMERİNOĞLU yavrusu ve anneden kardeşlerinden de anlayacağımız gibi kumcu, aprantisi fena değil, yarışa adaptesi gayet güzel, büyük bir bomba gerçekleştirir mi? Bence hiç de uzak değil.


ZAĞNOS da bu iki safkana yakın tuttuğum üçüncü isimdir.. Son yarışında Furkan idaresinde olmayınca öksüz gibi kalan safkan yeniden stiline uygun jokeyiyle buluştu ve şanssız bir şekilde kaybettiği yarışın öcünü hazır EMİRSOY da yokken alabilir.

OĞULCANIM, HERAKLES ve MARUFTAY daha sonra şans verdiğim diğer isimlerdir.














ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 10,6,2,9,8,7,4,,5,3,1
2.AYAK: 2,3,4,1,7
3.AYAK: 5
4.AYAK: 2,1,5,3,4
5.AYAK: 7,,3
6.AYAK: 10,16,12,,13,14,8

Yorumlar

#1 - ahmet dursun - 16.12.2017 12:00

berkay bey ( aslan adamın ) şansı yokmu

#2 - ali1903 - 16.12.2017 4:35

Emeklerine saglik

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.