DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 11 ARALIK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 11 ARALIK


Dünkü Adana altılısını doğru tahmin ederek şanssızlığımızı kırmış olduk.. Umarım bu hafta seri yakalarız..




Birinci ayakta; tek bir atı bile beğendiğimi söyleyemem..

JUNIOR DANCER son yarışında gereksiz tempolara girince son metrelerde emekledi ve mücadeleden 2.olarak ayrıldı.. Ancak emekleyen bu atı bile yakalayamamış TAKAYAMA, ERDEMİR falan izledik.
T.Yıldız bu kez hatasından ders çıkarıp biraz daha temkinli gidecek ve muhtemelen idareli bir sürüşle kazanacaktır.
Ancak beni düşündüren; 8 numaralı
WORLD OF DANCER'in de son yarışında liderliği alması ve seri bir şekilde kaçması..
Çünkü bu iki at 'ille de liderlik' derlerse yine gereksiz bir tempo olacak ve gerideki vasat sprinterlerden birinin ekmeğine yağ sürülmüş olacak.
Fakat WORLD OF DANCER biraz temkinli olursa hem kendisi hem de JUNIOR DANCER şanslı olacak.. Bu iki ata ilk iki sıradan şans veriyorum..
Aslında
ERDEMİR'in ilk yarışını fena değildi.. Berbat sürülmesine rağmen 2.oldu ve bunu size hatırlatarak son yarışında önlerde verdim ancak yine geç çıktı ve pek varlık gösteremedi..
Ben yine de kendisinden kolayca vazgeçmeyeceğim.. Bence JUNIOR DANCER'den daha iyi bir at hatta..
7 numaralı
TALİMAT ise İstanbul'da bir süredir hazırlanıyor ve iç pistte galopları var.. Bu tarz süratli geçecek yarışlarda gelecek vaat eden tay olmadıkları sürece ilk kez koşanlar etkili olamıyorlar ama yine de çarpı atmak gerektiğine inanıyorum.

TAKAYAMA QAZIM BABA'yı da tutmayarak da olsa şablonumda bulunduracağım..











İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı
ÖZBİLGİN olacaktır..
Çok değil, daha iki hafta önce bu pist ve mesafede % 2 agf çıkmasına inanılmaz derecede şaşırmış, kendimden şüphe etmeye başlamıştım.. Güç analizini , grup ayrımını yapamıyor muyum diye..
Çünkü ÖZBİLGİN hem kalite olarak üst düzey bir isimdi hem de lehine şartlarda uzun süre sonra mücadele edecekti.. Agf'den etkilenmedim ve bu safkan hakkında uzunca bir yazı yazdım..
Önceki ayakta yattığımız için en fazla dörtlü ganyan oyunlarınızda değerlendirmişsinizdir ancak aksiyonla favoriye kaybedince moraller iyice alt üst olmuştu, hatırlıyorum..
Beni esas delirten D.Sav'dı.. İnanılmaz rolanti tempo olacak ve kafayı alacak at yok diye önde tuttuğumuz ÖZBİLGİN kafayı almak istemedi resmen.. İlk 200 metreyi saymazsak, kantarmalar kopma noktasına gelmiş, öylesine rolanti bir tempo var ama D.Sav efendi dışarılarda 3.4.lüğe geriledi..
ATOM ADAM seri ve sert başladı ama onun niyeti liderlik almak falan değildi, yarışın aşırı ağır geçmemesini sağlamaktı.. O yüzden, ya başından itibaren 3-4 gitmeli ya da ATOM ADAM'dan ısrar ederek kafayı almalı, sonra dinlenmeliydi.. İkisini de yapmadı, birbirleriyle konuştular ancak 150 metre tek at gibi, hafif seri giderek sermaye azalttılar.. Daha sonra D.Sav bıraktı ve NİZİP FIRTINASI falan da doldurunca 4.lüğe geriledi.
Yarışın en kötü, virajın olduğu yerde teşviğe başlayıp ayırmak istedi ve safkan anında olmasa da her yerde cevap verdi kendisine..
Fakat o sırada 4.5.liklerde, el değmeden, güle oynaya ve full sermayeli giden bir DİYARBEYİ vardı, kelimenin tam anlamıyla oralara kadar kusursuz, gücü hiç harcanmadan gelmişti..
Buna rağmen DİYARBEYİ teşviğe başladığında ÖZBİLGİN'e ayıramadı, çünkü ÖZBİLGİN mücadele istiyordu.. Mücadele ederek DİYARBEYİ'ne kaybetme ihtimaliniz yok, hele de ÖZBİLGİN gibi inatçı bir atsanız..
Ancak fotoda kaybetti, neden çünkü kafayı almama, almayıp dışarılarda 3.4.lükte gitme, en yürümemesi gerekilen zamana yürüme gibi skandallar safkanın son verememesini sağladı. O gün tek de yazabilirdim bu safkanı, herhalde kafayı yerdim..
Sonra gitti, İzmir'de kusursuz sürerek safkan mücadelenin kralına girdi ve hiçbir yerde teslim olmadı..
Bugünkü yarışta ise; GALAPAGOS, VELİAHTIM, BABAESKİ gibi atları bariyer dibinde kendi temposunda 3.lükte takip etmesini bekliyorum..
Düzlükte başlayacağı uzun sprintle 'ha geçildi ha geçilecek' dedirtip bence yine hiçbir yerde bırakmayacaktır..
ÖZBİLGİN BANKOM..

Rakip olarak çekindiğim isimler; YİĞİTSOY ve BABAESKİ..
















Üçüncü ayakta; açıkçası iki at dışında beğendiğim bir isim yok; 6 numaralı
ENE'den bahsedeyim önce..
Bu safkanı Bursa'da cazip konumdayken tek önermiştim ve tam kazandı derken BELLA AMIGA'dan sprint yiyerek fotoda avlanmıştı.
Daha sonra İstanbul'a giden ve beklediğini yine bulamayan safkan kış sezonunda yeniden Kocaeli'ye gönderildi.. Bu kış Bursa- Kocaeli arasında mekik dokuyacak..
Hala maiden bir isim ancak son yarışı beni adeta büyüledi.. Tabi bu gruba göre söylüyorum..
Onur, önündeki atın tempo kayedeceğini düşünüp içeriden safkanı yürüttü ve yarışı çalmayı düşündü ancak SLEVEN pusuya yatmış bekliyordu.. Bu tempolara çıkıp sonunu getirmesi kolay değildi ENE'nin.. Nitekim kesti ve yine 2.oldu.
Bugün mesafenin uzaması aleyhine ancak bu atı ilk kez bu kadar sağlıklı görmüşken net olarak favorimdir.

ENE'den sonra tuttuğum
SAFİRKIZ için, tjk tv'de bazen denk gelen bir yorumcunun efsane mantığı ve bakış açısından feyz alarak şunu söyleyeyim size;  son yarışında en gerilerden gelip kafa tuttuğu rakiplerden bir tanesi bu yarışta olsa 1.05 banko çıkar.. :):)))

GREEN HOPE, ADIEU, BALKA 
sırasıyla şanslı isimlerdir.












Dördüncü ayakta; 5 ve 6 no'lu safkanların yarış atı olmadıklarını söylersek dört atla kapalı bir yarış izleyeceğiz..
Ancak bu dört atın dördü de birbirlerinden vasat..

ASELSARE yarış içerisindeaşırı rahat tempoda, elde gidiyor ancak teşviğe başladığında hiç cevap vermiyor.. Ancak hepsi duracak da öyle devreye girecek falan..
STILL DREAMING yine diğer üçüne göre en beğendiğim isim ancak onun da arası var ve kapalı kutu..
INVINSIBLE WOMAN berbat bir şekilde kazandı ancak bu yarışta bir tane bile kaçak at yok ve beğendiğim de bir at yokken geçenki ARALYN gibi cezayı keserse şaşırmam.
PANTA RHEI doğru düzgün ata benzeyen tek isim ancak o da kaba kumda işleyecek mi merak konusu..
Yani bu dört at arasında kıyas yapmak bile yersiz.. Sıralamam şablonumdadır..















Beşinci ayakta; 6 numaralı
YÜREKKAAN önceki yarışında da son yarışında da sizlere ilk sıradan önerdiğim isimdi ve gerekçem de ilaçlı olabileceği, yarış hayatını kurtaracakları şeklinde düşüncemdi..
Nitekim ikidir çıldırmş gibi koşan YÜREKKAAN'ın adım sıklığı ve çabukluğuna bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..
Kaçarak, en fazla 2.3.4.lükte giderek başarılı olan safkan öyle hazır durumdaymış ki 9.lukta giderek 400 metre boyunca seri sprint yaptı..
Bugün mesafe 1200 ve bence işler tam da istediği gibi.. Kulvarını beğenmedim ama T.Yıldız başlarda dışarıdan Allah ne verdiyse yüklenmezse bence yine kazanacaktır..
5 numaralı
BABAMEMDUH'tan da dönüş sinyallerini aldık son yarışında.. Kısa mesafede daha başarılı olan safkan özlediği seri 1.liklere başlaması için bundan daha güzel bir yarış bulamaz.
Bariyerde, en iyi yerde 2.3.4.lükte gidip düzlükte vitesi arttırarak yarışı çalmaya çalışacaktır..


EFE YÜREK, YÜCELİR, FİLOZOFTAY sırasıyla şanslı isimler..












Son ayakta ise; startla birlikte seri isim CANFATİHİM çok sert bir şekilde liderliği alacak ve aynı şeyi son yarışında kaçarak başarılı olan LÜFER de isteyecek..
Tabi CANFATİHİM'in süratine hiçbir safkan ulaşamaz o isterse.. Ancak mesele kafayı vermemekten ibaret değil elbette..
Son 100 metrede daima duran gruptan üstün CANFATİHİM bakalım 1300'de, 58 kg sıkletiyle yien duracak mı?
Benim burada iki tane çok tuttuğum isim var;
ERDURAN ve BAYKOÇ...
ERDURAN'ın koşmuş olduğu rakipler, seri sprint özelliği, tam bir 1200 atı olması , kulvarı, sıkleti vb gibi pek çok sebebi var kazanması için..
Bence CANFATİHİM'i saymazmsak grubun en iyi atı.. Yeter ki düzgün sürülsün.
BAYKOÇ'a gelince, son yarışında tam srprinte kalkacakken önündeki DRAGUNA'nın tempo kaybetmesi sonucu hızını kesmek ve dolayısıyla yarışı bırakmak zorunda kalan safkanın ilgilileri, bu aksilikten hemen sonra tercihli startı almışlar..
Bu kez dışarıdan, kimseden etkilenmeden, yavaş yavaş bindirerek gelecek ve bence kazanması hiç de sürpriz olmaz.


ŞAHGÖZÜ, CANFATİHİM, YENİŞARLI en ciddi rakiplerdir.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,8,1,7 / 5,6
2.AYAK: 3
3.AYAK: 6,2,,4,7,3
4.AYAK: 2,4,1,3
5.AYAK: 6,5,7,3,1
6.AYAK: 5,3,2,1,14

Yorumlar

#1 - dd37 - 11.12.2017 13:17

neden günü ganyanı olan yerde tek veriyorsun bütün dalavere o koşularda dönerken

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.