DUYURULAR

NİHAYET GÜZEL PROGRAM - 8 ARALIK KOCAELİ Kategori adları

NÄ°HAYET GÃœZEL PROGRAM - 8 ARALIK KOCAELÄ°


Bazı programlar vardır, detaylı çalışsan bile hiçbir ÅŸey anlamazsın, sürdirekleri tek versen ayrı bir dert, onları yıkıp zor ayakta tercih yapsan ayrı bir dert..
Ben son iki haftadır öyle berbat programlarla karşılaşıyorum ki, içimi kıpır kıpır eden tek bir at bile olmadı ÅŸimdiye kadar.. O yüzden de altılı yakalayamadık bir süredir..
Ancak Kocaeli programı, uzun zamandır gördüÄŸüm en iyi ve çalışırken anormal derecede keyif aldığım bir programdı.. Haliyle yorumlara yansıdı ve okurken keyif alacağınızdan eminim..




 


 

 

Birinci ayakta; öncelikle startta kalacak atlardan baÅŸlayalım; PARLAN ve HURRICANE FLY.. Bu iki safkan da muhtemelen en az 10 boy startta kalacaklar..
OSMANÄ°YE ÇOCUÄžU, HOÅžGÖRÜ ve MEGAS ise daima bekleme yapmayı tercihleyen, ön taraftaki tempoyla iÅŸleri olmayan safkanlar.. Dolayısıyla gidiÅŸat faktörünü deÄŸerlendirirken geç çıkacak iki atla birlikte dikkate almayacağımız isimlerdir.. Hatta bu isimlere SCIFO'yu da ekleyebiliriz..
VOLKANIMSIN'ın da öndeki tempoyla iÅŸi yok ama ön grubun hemen arkasında 3.4.5.lik civarında yer tutabiliyor..
Yani anlayacağınız 10 atın 7 tanesi bekleme yapan, yarış hızlanmadığı sürece haliyle son vermekte zorlanan atlar..
Geriye kalıyor üç isim;
TOVÄ°N - DREJAN ve ATLETICO..
Ä°ÅŸte bu üç safkanın yarışa nasıl baÅŸlayacakları, birbirlerine pres yapıp yapmayacakları, jokeylerinin aldığı direktif çok çok önemli..
Ben tabi ki bu yarışı Sinan'ın kazanmasını isterim. Çünkü hem sevdiÄŸim bir arkadaşım hem de
TOVÄ°N oldukça cazip konumda..
Dolayısıyla eÄŸer TOVÄ°N de isterse, Sinan'ın kazanması için elimden geleni uzaktan da olsa yaptım :)
Ä°lk 50 metrenin bile çok önemi var; DREJAN genellikle kolay tempoda giden bir at ve teÅŸviksiz bir ÅŸekilde liderliÄŸi almak isteyecektir..
EÄŸer TOVÄ°N iyi baÅŸlayıp serilik yaparsa DREJAN bırakıp 2.liÄŸe mi yerleÅŸir ya da ATLETICO starttan iyi çıkamasa bile Ketme ile hiç kimseyi takmadan ve dışarıdan doldurarak liderliÄŸi mi alır iÅŸte burasını kestirmek güç.. 
Sevgili Sinan'a, iki farklı senaryoda A ve B planları sundum, dikkate alacağından eminim.. Tek dikkat edeceÄŸi ÅŸey, kolay tempoda giden DREJAN ile teÅŸviksiz olsa dahi tek at ÅŸeklinde gitmemek  ( atı hırslandırıp ÅŸuursuz serilik yapmasına sebebiyet verecektir ) ve Ketme'nin sesini duyduÄŸunda onunla güreÅŸe girmemek.. ( Ketme kafayı almak istediÄŸinde herkese bağırır 'bırakın' diye )
Buraya kadar analiz ettik, bundan sonrası ise, TOVÄ°N'in iyi durumda olup olmamasına kalmış.. Bana sorarsanız bu üç at,
TOVÄ°N - DREJAN - ATLETICO çok ÅŸanslılar.. Ben aralarında bir kıyasa giremem çünkü gidiÅŸat belli deÄŸil ve bu atların dengesizliÄŸi çok fena :)

Peki, ön tarafta saçma sapan beklenmedik bir gidiÅŸat oluÅŸtu ve ben yanıldım, o zaman bizim de bir B planımız olmalı öyle deÄŸil mi?
4.5.likte gidip kolayca arttıran
VOLKANIMSIN ile kumda ilk kez koÅŸacak olsa da anneden kardeÅŸlerinin hepsi kumcu olan ve hem hazırlıkları güzel hem de sıkleti müsait olan HOÅžGÖRÜ ile bana göre yarış büyük ölçüde kapanmış oluyor.

Geriye kalıyor iki adet soru..
1-) Son kaba kumdaki yarışında geri geri giden 60 kilolu
SCIFO'ya sırf Furkan'dan dolayı şans verilir mi?
2-) Starttan en az 10 boy geç çıkacağı kesin olsa da önceki yarışını yine bu ÅŸekilde geç çıkıp kazanan
PARLAN'a rolanti tempoya raÄŸmen ÅŸans verilmeye deÄŸer mi?














Ä°kinci ayakta; yine geç çıkış yapması kuvvetle muhtemel safkanlardan baÅŸlayalım önce..
YADÄ°GARIM'ın hiç baÅŸlamama ihtimali var, baÅŸlasa bile en az 7-8 boy kalacaktır.. Keza ISLAH'ın da hayatı boyunca olduÄŸu gibi en az 6-7 boy kalacağını da söyleyelim..
AÇIK KIRMIZI, YABANCI GELÄ°N birkaç yarıştır kötü çıkış yapan atlar olurken, ALYANAKLIM ve BATUÅžKIZI ise son yarışlarında çok kötü çıkıp en geri gitmek zorunda kalan isimler..
Åžimdi gelelim gidiÅŸata; 3 yaÅŸlı araplarda 15.likte giden bir sonraki hafta kaçmak istediÄŸi için çok da kuvvetli olmayan varsayımlar üzerinden gideceÄŸiz..
BaÅŸarılı olduÄŸu yarışında kafayı aldı ve 143 gün arası var diye nefes açmak amacıyla kafayı alması en muhtemel at MARDÄ°NKAPISULTANI.. 'Kaç git' diyeceklerdir muhtemelen..
Aynı ÅŸeyi, starttan son yarışındaki gibi geç çıkmazsa ALYANAKLIM isteyebilir ama yine geç çıkarsa önlere gelemeyeceÄŸinden sadece ve sadece DERÄ°NCE isteyebilir..
DERÄ°NCE 1.kulvardan , MARDÄ°NKAPISULTANI ise 11.kulvardan yarışa baÅŸlayacak ve MARDÄ°NKAPISULTANI'nın liderliÄŸi alma ihtimali benim kuruntum da olabilir.. Sonuçta maiden yarışta liderliÄŸi almakla burada almak arasında fark var ve belki de at çok kötü, yani serilik yapamayacak durumda..
Böyle bir tabloda 1.kulvardan yarışa baÅŸlayacak olan 52 kg'lı ve H.Kaplan'lı
DERÄ°NCE muhteÅŸem ötesi koÅŸmaz mı?
Dışarıdan önlere gelme ihtimali olan ALYANAKLIM ve MARDÄ°NKAPISULTANI'nı saydık, YORANGÜLÜ, Ä°STÄ°KBALÄ°M, TOKUÅžUNKIZI ve SON SÜRAT ise yarışı ön gruba yakın, 3.4.5.likte götüren atlar.. Liderlikle iÅŸleri yok.
Yarışın favori çıkan atına bakıyorsunuz; YORANGÜLÜ... Son yarışını Furkan Yüksel ile zar zor kazanıp ciddi efor sarfetmiÅŸken, ÅŸimdi üzerinde E.Ardıç.. Hadi bunu geçtim, YORANGÜLÜ'ne göre bugün geri planda kalmış gözüken bizim DERÄ°NCE, çok deÄŸil, 5 Kasım'da, en gerilerde gitmesine raÄŸmen YORANGÜLÜ'nü gayet temiz geçiyor.. Sadece bu bile, YORANGÜLÜ'nün en azından DERÄ°NCE'den üstün olmadığını gösteriyor ve bugün DERÄ°NCE'nin kaçıncı at, YORANGÜLÜ'nün kaçıncı at çıktığı ortada..
Åžimdi gelelim, DERÄ°NCE'nin, MARDÄ°NKAPISULTANI ve/veya ALYANAKLIM'la kapışma ve dolayısıyla kötü koÅŸma ihtimalinde kimleri tuttuÄŸuma..
Bir kere
Ä°STÄ°KBALÄ°M eÄŸer sakat falan deÄŸilse bu rakiplerinden üstün bir isim, önce onu belirteyim.. Ä°lk yarışını çok güzel bir ÅŸekilde kazandı, sonrasında Åžartlı-4'te ağır çimde yine fena deÄŸildi, en son yarışında ise son 200'de tabela mücadelesi verirken enseye basıp sonuncu oldu.
Enseye basıp sonuncu olduktan sonra ara veren bir attan her zaman ÅŸüphe duymak gerekir.. Hazırlıkları ahım ÅŸahım olmasa da kalitesiyle ve jokeyiyle bence çok koÅŸar..
Bir dÄŸer çok ÅŸanslı isim de
TOKUÅžUNKIZI..  Ä°lk kaba kum yarışına göre bence ÅŸahane bir performans sergiledi..
Sert baÅŸladı çünkü binicisinde diÄŸer atları tanımadığı için 'kimse gelmezse kafayı alırım, atım iyi' düÅŸüncesi vardı.. Ancak DÖVER ve BABALARIN BABASI çok seri olunca bu safkan hafif teÅŸviklerle 3.lükte gitmek durumunda kaldı.
DüzlüÄŸe, dışlarından sprintine baÅŸlayarak çıktı ve kazanacak gibi de oldu ancak rakibi KAIZBERT olunca mücadeleden maÄŸlup çıktı.
Bugün çok da sert geçmeyecek yarışta, ön grubun hemen arkasında kolay temposuyla yer tutacağından, müsait sıkletiyle hakimiyetini hissettirirse ÅŸaşırmamak gerekir.
Ä°ÅŸte bu üç atı rakiplerine oranla çok daha ön planda görüyorum.. Yanlarına at yazıp yazmama kararı ise tamamen üçüncü ayakla alakalı..















Üçüncü ayakta; ilk iki ayakta yaptığım ciddi analizlere yaklaÅŸamadım bile.. Çünkü öyle dengesiz ve kapalı kutu atlar bir araya gelmiÅŸ ki net bir ÅŸeyler söylemek mümkün deÄŸil.
Bu gruptan fazlasıyla üstün
HARPUTLU yarışın haklı favorisi..
Mücadele özelliÄŸi olmayan ancak yarış içerisinde inanılmaz kolay tempoda gidip çok da kolay arttıran HARPUTLU'nun sprint mesafesini çok çok iyi ayarlamak gerekir..
Başlarda veya ortalarda yapacağı 50 metrelik serilik bile etkili son verememesini sağlar..
COSMIC CLOUD, ARYA SULTAN baÅŸta olmak üzere, ROYAL STORY, KOREK, BILBAO gibi ön grupta gitmek isteyecek birçok safkan bulunduÄŸundan HARPUTLU eÄŸer geç çıkmasına raÄŸmen sabırlı olursa kazanmaya yakın gözüküyor..
Ancak benim daha çok tuttuÄŸum isim 8 numaralı
ROYAL STORY..
Sıkıntılarından arınan ve Kocaeli'de ikidir güzel yarışlar koÅŸan safkan üstelik bunlardan bir tanesinde çok kötü sürülmesine raÄŸmen bu performansı sergiledi..
Yukarıda saydığım atların ROYAL STORY'den daha seri olduklarını söyleyemem, olur da iyi çıkarsa hiç kimseye kafayı vermez ve düzlükte HARPUTLU ile yan yana gelirse bence hiçbir yerde de kesmez.
Bu yarışı 8-4 ÅŸeklinde iki atla geçmeli miyiz, hiçbir fikrim yok.. Ä°lk iki ayak zor yarış ama daha iyi analiz ettim, üçüncü ayak bir ÅŸey anlamadım ama anlamamamın sebebi analizlik bir ÅŸey olmadığından olabilir.. Yani 8-4 ÅŸeklinde kolayca geçebileceÄŸimiz bir ayaktır ama derinlere inmek istediÄŸimiz için önümüzdekini görememiÅŸ olabiliriz.













Dördüncü ayakta; RASÄ°M KAPTAN ve SPARDAN Ä°LAYDA maiden'a veda ettiler ancak benim gözümde hala maiden kalan isimler..
Dolayısıyla bu isimleri kafadan eliyor ve yarışı üç at üzerinden deÄŸerlendirmeye baÅŸlıyorum..

ASLAN ADAM malum, çok sık koÅŸuyor ama koÅŸtuÄŸu rakipler, buradaki diÄŸer iki ata göre baba rakipler..
Hatırlarsanız F.Karakurt ile kazandığı yarışında bu safkanı tek tutuyordum ve oldukça sert bir grubu geride bırakmıştı..
Çok güçlü bir yapıya sahip ama arttıramıyor.. Her yerde sabit temposu var ve haliyle gerilemiyor da.. Bu da dayanıklı, uzun sprinter yapısını ortaya koyuyor.
1200 olsa toparlanamayabilirdi ancak 1400'de gücünü alırsa affetmez..

MISTER GÖRKEM ve PIERRO'dan hangisi kafayı alacak, biri aldığında diÄŸeri hemen bırakacak mı yoksa ısrar mı edecek iÅŸte bunu bilemeyiz..
Ä°stanbul'daki yarışlarında izlediÄŸimiz PIERRO çok seri bir isim, Bursa'da tek bir yarışta izlediÄŸimiz MISTER GORKEM ise saÄŸa sola savrulan rakiplerinin yanında serilik yapmış gibi gözüktü ama bizi yanıltabilir..
Åžurası kesin; bu iki safkan liderlik mücadelesiyle baÅŸlar ve inatlaşırlarsa ASLAN ADAM sonlara doÄŸru ikisini de avlar.
Yok eÄŸer temkinli olurlarsa, ASLAN ADAM geç toparlandığı ve 'hadi' dediÄŸinde arttıramadığı için ikisinden birinin direnme ihtimali olur.















Altıncı ayakta ise; banko olarak önereceÄŸim, yazımın başında bahsettiÄŸim içimi kıpır kıpır eden safkan; 6 numaralı
SELDANIN OÄžLU..
Ä°lk bakıldığında grup sert gibi gözükebilir ancak bu atın buradaki tüm attan daha iyi olduÄŸunu az sonra söyleyeceklerim ispatlayacaktır :)
BAÅžKAYNAK'ın uzun mesafede biraz eksik olduÄŸunu söyleyebiliriz, önceki 2.liÄŸi güzel ama artık sürekliliÄŸi yok, zaten sıkleti de haddinden fazla ağır..
SARAYBOSNA'nın Adana kaba kumunda totosu güzel gözüküyordu, girip baktığımda hepsinin boÅŸluk olduÄŸunu gördüm.. Tamam G3'te 2.liÄŸi bulunuyor ama SERHANTAY zaten köy kasaba kurmuÅŸ, 3.4.5.likte bıraktığı atlar KIZILTUÄž, AÅžK VE GÜL, DÄ°RANÅžAN falan..
Hem sıkleti ağır, hm gidişat dezavantajı var hem de bence her şeye rağmen kaba kumcu falan değil..
Ä°LGÄ°LGE Ä°stanbul'da 1200-1400 sentetik koÅŸması gereken, uzun kaba kumla gram alakası olmayan bir at.. Hele de bu kiloyla.. En fazla 3.4.lük uÄŸraşı verebilir ki o da zor..
KORALAY hem yaÅŸlandı hem de en son Kocaeli'de KASMANBEY'i yamak yarışında geçti hepsi bu.. Eski durumunda deÄŸil.
ÅžAHÄ°NGÖZ alt grup atı ama benim 'olmaz' diyemeyeceÄŸim bir isim çünkü bir kere genç at ve TokaçoÄŸlu'nun tercihi enteresan.. KorktuÄŸum tek at diyebilirim..
KAÇIN GELÄ°YOR ve BÄ°LGEKURT biri 10 yaşına girecek diÄŸeri 11 yaşına, artık jübile zamanları geldi, ÅŸu anda hiçbir yerleri gitmiyor.
Tablo böyle olunca SELDANINOÄžLU gözünüze bir anda ÅŸampiyon gibi gelmeye baÅŸkıyor..
Sıklet avantajı var, gidişat avantajı var, atta karakter desen inanılmaz derecede var, e daha ne olsun ki? Startta 10 boy falan kalır, o zaman yapacak bir şey kalmaz, bizim şanssızlığımız olur ancak en fazla 2 boy kalıp dışarıdan doldurarak liderliği alacaktır..
DüzlüÄŸe pisti ortalayarak çıkacak olan safkan, rakiplerine her yerde direnecek ve bence kazanacaktır..
BANKOM..

Rakip arayanlara; ÅžAHÄ°NGÖZ ve SARAYBOSNA'yı öneririm..











ALTILI ÅžABLONUM 1 : 

1.AYAK: 5,4,8,,1,9
2.AYAK: 6,7,13
3.AYAK: 8,4 / ????
4.AYAK: 1,2,3
5.AYAK: 5,3,6,12,1,2,9,10,7
6.AYAK: 6




ALTILI ÅžABLONUM  :

1.AYAK: 5,4,8,1,9 / 2,3
2.AYAK: 6,7,13 / 5,2,12,10
3.AYAK: 8,4
4.AYAK: 1,2,3
5.AYAK: 5,3,6,12,1,2,9,10,7
6.AYAK: 6




NOT: Yukarıda gördüÄŸünüz iki ayrı ÅŸablonun birbirlerinden farkları sadece ilk üç ayakta..
Ä°lk üç ayak yorumumuzda ne demiÅŸtik, ilk iki ayağı bu kadar güzel analiz etmiÅŸken 5 at 3 at ÅŸeklinde geçtiÄŸimizde üçüncü ayaÄŸa at ekleme fırsatı doÄŸuyor, ancak ilk iki ayağı biraz daha saÄŸlamlaÅŸtırırsak üçüncü ayağı normalde de olması gerektiÄŸi gibi 8-4 ÅŸeklinde, iki atla geçiyoruz..
Bu ÅŸekilde yanlış tercihle çok altılılar kaybettik.. Dikkat ettiyseniz bu ÅŸablonlar birbirlerinin zıttı, alternatifleri falan deÄŸil.. Ä°ki ayrı tek falan da yok.
Son ayak tekimiz belli, dördüncü ve beÅŸinci ayağımız da kapalı, sadece üçüncü ayağı iki atla geçip geçmemeye karar vereceÄŸiz.. Ä°ki atla geçmemeye karar verirsek soru iÅŸaretli kısım, yani 8,4'ün yanına ekleyeceÄŸimiz atlar saat 13.30'da güncellenmiÅŸ olur..
Ä°ki atla geçmeye karar verirsek de 'altılı ÅŸablonum 1' silinir.. Bütçesi kısıtlı olanları ise ilgilendiren çok bir ÅŸey yok, muhtemelen 5 at 3 at 2 at ÅŸeklinde geçecekler..
Herkese bol ÅŸanslar diliyorum..

Yorumlar

#1 - populardemand - 08.12.2017 15:36

derinceyi atamadık potoya şans yok be bilader şans

#2 - BERKAY KURT - 08.12.2017 14:09

Küçük82; çekindiğim bir isim yok, bence doğru kararı verdik, oyunu tekimize getireceğiz diye düşünüyorum.
Agfye göre sadece beşinci ayak YILDIZGÜZELİ’nden çekindim ama yazmamamın sebebi KARTALÖMER gibi stili rakibi olmasındandı..

#3 - Küçük82 - 08.12.2017 13:42

Berkay 3 ayak 8/4 rakibi kimler olur gözüne çarpan ters atlar varmı

#4 - populardemand - 08.12.2017 12:13

sanırım bugun oldu bu iş

#5 - Durmaz1981 - 08.12.2017 8:00

MISTER GÖRKEM ilk yarışını gösterişli kazanan tay benim en sevdiğim orjine sahip PAWERSCORT dayanıklı güçlü en önemliside uzun mesafeyi sever yani ilk yarışı 1200 dü 200 metre uzadı bitiremez diye düşünmeyin . Bana göre sınıf bir at olacağa benziyor çıktığı gibi kazanmasını bekliyorum bu riske değer arkadaşlar.

#6 - devsev - 08.12.2017 3:05

gecenin bu yarısı büyük bir zevkle okudum yorumlarını analizler harika tabiki de birazda şans da lazım inşallah denk gelir bol şanslar..................

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.