DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 14 KASIM Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 14 KASIM


 Tahminlerimi, puanlara veya agf'ye bakmaksızın geceden paylaşıyorum.. Özellikle çift yarış günlerinde böyle yapmaya özen göstereceğim..





Birinci ayakta; analizlik hiçbir durum yok.. Birbirinden vasat dişi arap safkanlarının bir araya geldiği, her şeyin mümkün olabileceği bir yarış..
MAVİ, SELAYATLI, MURTECİZCAN, SOYUGÜZEL ve çok fazla kalmazsa DİLLERE DESTAN gibi isimlerin ön tarafta liderlik mücadelesi vereceği bu yarışta riske girmemek gerektiğine inanıyorum.
At elemek ne kadar doğru bilemiyorum ama hiçbir yerleri gitmeyen SARAYCARİYESİ ve İZSU dışında tüm safkanlara şans veriyorum.
Sıralamam şablonumdadır.










İkinci ayakta; biliyorsunuz son yarışında çok güvendiğim bir bankom vardı;
KIZILHAN..
Nasıl geçildi hala aklım almıyor.. Daha doğrusu nasıl geçildiği açıkça ortada ama bu nasıl mümkün olabildi ona şaşırıyorum.
Hayatı boyunca bekleyen ve muhtemelen bugün F.Yüksel idaresinde gerilerde bekleyecek CEFAKEŞ (Ö.Yıldırım) tarafından 1000'in orada sıkıştırılmaya başlanan KIZILHAN haliyle sonlara beklediğimiz sermayesiyle giremedi ve YEŞİL MASKE'ye av oldu..
Bugünkü yarışta kendisini tek önerir miyim diye kaçak safkanlara baktım; net bir kaçak yok ama birbirinden sinir bozucu, KIZILHAN'ı yoracak atlar var..
Mesela KARTALÖMER.. Üçtür liderliği alma niyetiyle başlayıp sonra ele alıyor. Keza SULTANBATUR ilk başlarda dışarılarda 3.4.lükte gidip, 800'de arttırıyor.. VELİAHTIM da ilk 100 metreye ciddi teşvik, hatta kırbaç gayretiyle başlıyor, alamayacağını anladığında bırakıyor vs..
Hatta geçen sefer KIZILHAN arkası 2 giden ÖZDAMAR'ın bile çok uslu durduğunu söyleyemem.
Hal böyle olunca KIZILHAN'a ısınamadım.. Öte yandan şunu da düşünmüyor değilim; yarış sert başlayıp tüm safkanlar sürekli teşvik giderler ve KIZILHAN'ın liderliği almasına izin verirlerse, müthiş dayanıklılığı ve inatçılığıyla kimseye teslim olmayadabilir..
O yüzden ilk at olarak vermekten geri kalmıyorum :) Ancak şunu yineleyeyim; kendisi için kafamda hayal ettiğim yarış bu değil..

Formunu bulan
BERATBEY, son yarışı harika olan AHMİN, gidişat ve sıklet avantajlı iki isim SULTANBATUR - KARTALÖMER,  sprint mesafesini iyi ayarlarsa yine şanslı olabilecek YEŞİL MASKE, bu kez aklı başında bir jokeyle yarışacak olan CEFAKEŞ, son kaba kum yarışı fena olmayan ÜNALAMCA sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.










Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 2 numaralı
BALYECİ SALİH olacaktır..
BÖRTEÇİNE'nin kaba kumda, aleyhine mesafede ve 63 kg'lık sıkletiyle serilik yapamayacağı konusunda sanırım hemfikirizdir.
AD HOC yaklaşık 250 gündür koşmuyor ve zaten bekleme yapmayı tercihleyen bir safkan..
JUNIOR ZAPPA son yarışında ok gibi fırlayıp, bariyerde 3.lüğe yerleşmiş, düzlükte yürüyerek sonuca gitmişti.
HILL HEAD eskiden kaçaktı ancak son bir senedir kafayı aldığı yarış hatırlamıyorum, daima 3.4.lükte gidiyor, öndeki atı rahat bırakıyor.
ASLAN KOÇUM ayağına çabuk bir tay ama İstanbul'daki yarışlarından hatırlayın, genellikle 2.3.lükte kolay temposuyla gidiyor.
MARMARAY son yarışında teşviklerle dahi 4.lükte zar zor yer tutmuş, önlere gelmek istese bile bunun liderlik olacağını sanmıyorum.
ROYAL STORY ve AL ACOOUNTED FOR ise kulvarlarından kötü çıkan, ön tarafla işi olmayan isimler..

Böyle bir gidişatta, en dış kulvardan doldurarak liderliği alacak olan BALYECİ SALİH'in, 200 metre sonra hepsine temposunu kabullendirip dinlenme fırsatı bulabileceğini düşünüyorum.
Çok uzun sprint yapan ve boş kaldığında genellikle yakalanmayan bu safkanı ben bugün de yakalayacaklarını zannetmiyorum.
Kendisinden beyaz bayrak ayna bekliyor ve sizlere günün bankosu olarak öneriyorum.












Dördüncü ayakta; enteresan bir yarışla karşı karşıyayız..
Günü gününe tutmayan isimler olduğu çok açık,
BLUE POWER bir bakmışsınız THE WORLD IS YOURS'u geride bırakmış, bir bakmışsınız ki en vasat rakibe geçilmiş.. Ancak şu bir gerçek ki aşırı formda ve aprantisiyle uyumu çok iyi.
CHICAGO İstanbul'da form tutamayan, Kocaeli kış sezonunda ise muhtemelen kazanmaya başlayacak isimlerden.. Çok güçlü bir at ve Doğukan Aydoğan'ın teşviği bu safkanda işe yarayacaktır.. Çok şanslı..
LEGEND RING sürekli kısa mesafeli sürat yarışlarında koşturuldu ve safkanın dengesi şaştı.. Nihayet uzuna çıkıyor ve üzerinde yetenekli de bir apranti var. Eğer 1000-800 arası teşviğine başlarsa uzun sprintiyle çok şanslı olacaktır.
WIN FOR ME çok sık koşsa da oldukça formda diyebiliriz.. Kocaeli kumuna aşina olan safkan için grup uygun gözüküyor.. 3.4.lükte yer tutup düzlük boyunca birincilik mücadelesinin içerisinde yer alacaktır..
MEGAFORCE 3 yaşlı ve bu grup kendisine biraz sert gelebilir evet ama aşırı kolay gidiyor ve bir anda vites yükseltiyor.. Böyle bir form yakalamışken bence hiç de sırıtmayacaktır..

GÖLALAN ve İZMİRŞAHI na yerim kalmadı ama zaten tuttuğum isimler değiller..









Beşinci ayakta; koşmuş safkanlardan ERKAN ABİ'nin Bursa çiminde aşırı sert bir tempoda kaçıp düzlükte gerilediğini, LILY POKER'in yürüyemediğini, ÇİKOK DOĞAÇBEY'in ise bu gruptan aşağı kalır yanı olmadığını fakat bu binicisiyle yine 2.3.4.lüğe koşacağını belirtelim..
Yarışın iki favori ismini kıyasladığımda bir tanesinin diğerine göre çok daha ön planda olduğunu düşündüm.
CAPTAIN STEEL aşırı kolay tempoda giden, bir anda arttıran ancak son 300'den sonra olduğu yerde zıplayan bir at.. UÇANKUŞ ise startı biraz ağır alıyor, acele etmeden gerilerde konumlanıyor.. Düzlükte ise seri sprint yapıp, öndekileri toplamaya çalışıyor..
Daha önce UÇANKUŞ 1200'de CAPTAIN STEEL'i geride bıraktı, üstelik CAPTAIN'in üzerinde M.Çiçek vardı. 1400'de ise CAPTAIN STEEL, UÇANKUŞ'u geride bıraktı ama ben yine de mesafenin 1400 olmasını isterdim. UÇANKUŞ'u tek önerebilmek için..
Eğer 1400 olsaydı dediğim gibi, CAPTAIN STEEL'in duracağından emin olup UÇANKUŞ'u banko önerirdim ama 1200'de yetiştiremeyebilir.
Yine de benim net olarak favorim, hatta alternatif bankom 
UÇANKUŞ'tur..
Yanına ise sadece, hiç beğenmediğim
CAPTAIN STEEL'i yazarak geçmeye gönlüm razı gelmedi..
Hazırlıkları iyi ve ilk kez koşacak olan
KAANBEYLİ mutlaka şablonumda bulunduracağım isimdir..











Son ayakta ise; HAN KUTLU , ATEŞİNHIRSI gibi çok süratli; CÜRCEVELİ, KIZIM BÜŞRA gibi de ayağına çabuk olup 2-3 gitmeyi seven safkanlar bir araya gelmişken yarışta çok sert bir tempo olacaktır..
Bir ara HAN KUTLU'ya baya baya ısınmıştım ve yazmayı çok istedim ancak özellikle ATEŞİNHIRSI'nı görünce vazgeçtim.. Çünkü bence bu iki safkan beklemeyecekler, deli gibi gidecekler..
1200 olsa gerilerde bekleme yapan atların işi zor olabilirdi belki ama 1400'de bence haddinden fazla kolay olacak..

EMİRSOY kaba kuma ilk ayak bastığında ilgililerine adeta 'beni tam 8 yarıştır perişan ettiniz' der gibiydi..  Çimde kazandı, 3.lüğü falan da var ama safkan net olarak kaba kumcuymuş, bunu gördük..
Son yarışı BAY EMİR'lerin yanında, hiç ölçü değil ama yine de sağlıklı, gayet güzel.. Ondan önceki yarışındaki 3.lüğü ise harikulade.. Bariyerden şahane bir sprint yapıyor.
Bugün M.Kaya, sabırla bekleyip tam zamanında yürüyerek dökülenleri toplayacaktır..
Bu grupta aynı şeyi isteyecek, birebir aynı stilde olan bir safkan daha var ki o da
TUTARLI..
İstanbul'daki son iki yarışı çok güzel olan safkan, çok daha sevdiği kaba kumda EMİRSOY'a çok sıkı rakiptir..

Son olarak da SÖKMENBEY diyorum. Bu pistte daha önce yarışıp varlık gösteremedi ama iyi duruma getirildikten sonra ilk kez kumda yarışacak ve üzerinde Çiçek var.. Eğer çok geç çıkmazsa bu safkandan da diğer iki rakibi gibi etkili sprint bekliyorum











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,10,3,11,7,9,6,2,1
2.AYAK: 5,8,7,11,10,4,2,1
3.AYAK: 2
4.AYAK: 5,4,2,1,3
5.AYAK: 8 / 4,1
6.AYAK: 5,4,9


 

Yorumlar

#1 - tolgacelenk - 14.11.2017 16:12

Balyeci salih yorumun ıcin TEBRIKLER KRAL

#2 - erdem_ist - 14.11.2017 13:57

sevgili berkay sadece marmaray tekimize rakip olabilirmi sormak istiyorum

#3 - zingoreven - 14.11.2017 13:02

7'li için öneriniz olacak mı?

#4 - YALÇIN13 - 14.11.2017 12:21

Berkay kardeşim 2.ayakta VELİAHTIM hemde Nevzat la şansı yokmu? Teşekkür ler.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.