DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 10 KASIM Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 10 KASIM


ATA'mızı özlem ve saygıyla anıyoruz.. 1881 - 193∞

 

NOT: Siteye şablon yayınlayacağım saatlerde erişilemediği için şablon paylaşılamamıştır.. Bu aksaklık için tüm üyelerimizden özür diliyoruz.

Saat 14.28 itibariyle paylaşılmıştır..




Bursa'da bugünkü program mislilik gibi gözüküyor.. Sürpriz sonuçların çıkacağını zannetmiyorum, bence favori ağırlıklı bir program olur ve hedef en fazla İstanbul'a sermaye kazanmak olmalıdır..
Bu arada el değiştirdikten sonra özel takibime aldığım bir safkan vardı;
ZULFO KIRVE.. Puanına hiç bakmadım, tahminimce totosundan dolayı düşük çıkmış olabilir ancak altılı dahiline denk gelse sanırım hiç çekinmeden banko önerirdim.
Starttan iyi çıkarsa temposunu kurmasını beklediğim safkanı çok ama çok tutuyorum.







HARPUT RÜZGARI: Gruptan bariz üstünlüğü bulunan, İstanbul sentetikte çok daha üst düzel isimlerle start alabilecekken Bursa'nın maiden'ın bir tık üstü atlarıyla bir araya geldiğini görüyoruz.. Tabii ki bunun dezavantajı olarak da sıkleti 58 kg ve diğerlerinden ortalama 5 kg daha fazla..
Son yarışında ilk kez çok kötü çıkan safkan sonrasında da 79 gün ara vermiş.. Belli ki bir sıkıntısı oluşmuş ve bir süre geri alınmış.
Kaba kuma ilk kez çıkacak olması, son startında kötü başlaması, sorununun devam edebiliyor olma ihtimali ve ağır sıkleti gibi birtakım dezavantajları var.. Gruptan üstün evet ama bu kadar tek varken tek başlamaya değer mi? - Bence değil.

GAUDI başta olmak üzere rakipleri sırasıyla şablonumdadır..










TAMAHKAR: Altı ayak içerisindeki en cazip atımdır herhalde.. O yüzden gururla bahsedeyim :)
Hazırlıkları , orijini falan güzel tamam ama esas tutmamın sebebi rakiplerinin neredeyse tamamına 'olmaz' diyor oluşum..
GÜMÜŞKUŞAK, SÜNGÜTAY, TEKMUTLU gibi favori çıkan atlar sanki ömür boyu maiden kalacaklar ve bundan da şikayetçi olmayacaklar gibi..
Hal böyle olunca ibre ilk kez koşacak potansiyelli bir taya kayıyor.. Evet yarış görmek her zaman daha iyidir ama bazen öyle hazırsınızdır ki buna gerek bile kalmaz..
TAMAHKAR ümit vaat eden, idmanlarında kendisine hayran bırakan atlardan biri.. Eğer şişirme değilse hiç tutmadığım bu maiden atlarının yanında neden olmasın?












YÜCELİR: Öyle bir grup yakalamış ki, kazanması için daha ne olabilir ki? 
En ciddi rakip olarak gösterilen ZEUS 59 kg ve en az 3 boy startta kalma garantisi var.. Grubun en kaliteli ismi FENERLİCAN'ın 200 güne yakın arası var.
Temponu bozma ihtimali olan iki attan biri KIRBAÇ starttan çıkmıyor vs..
YÜCELİR'in liderliği almasını beklediğim yarışta bu safkanın kazanamaması için sadece ARAP TURGAY ile birlikte 300-400 metre liderlik uğraşı vermesi gerekir.. Bence ARAP TURGAY liderlikte ısrar falan etmez, yani anlayacağınız bu paranoyadan öteye gitmez.
YÜCELİR muhtemelen starttan fırlar, önde bomboş temposunu kurar, düzlükte olduğu yerde zıplar ama hiçbir yerde hiçbir rakibine ara kapattırmadan kazanır.











INDIAN DADY: Hayranı olduğum, gerçek bir kumcu olduğuna inandığım, FAIRSON ve AYRTON'dan sonra beni en heyecanlandıran kaba kum şampiyonu..
Ne yazık ki çoğu şampiyon gibi bu safkan da H.Karataş'a emanet edildi.. Ülkenin en iyi jokeyiyle alıp veremediğim yok, hep dediğim şeyi söyleyeceğim sadece.. Temposunun altında koşturularak perişan edilen atlar..
Karataş'ın INDIAN DADY'i İstanbul A3 koşuda sürüşün ve sonraki Bursa KV8 sürüşünü inceleyelim..
At iyi başlamasa bile hemen deparlanmış, dışarıdan dolduran TOPANGA ile eşdeğer seriliğe sahipken Halis Karataş tarafından baya baya çekiliyor.. Öyle bir çekiliyor ki, onun dışından hiçbir şey yapmadan gelen at bile bir ara 2.liğe sokuluyor.
Tabi o sırada tek özelliği 300 metre seri sprint yapmak olan TOPANGA nefesleniyor da nefesleniyor.. Buna fırsat veriyor Karataş INDIAN DADY'i çekerek.. Özcan Karataş'tan asla daha iyi jokey değil ancak o tempodaki bir yarışta jokeyleri değişin, Özcan INDIAN DADY'le 4 boy kazanmazsa adımı değiştiririm :)
Çünkü Özcan ne yapar biliyor musunuz? Kaçak ata öyle bir pres uygular ki ona mesafeyi kısaltma olanağı vermez. 1 boy ensesinde olur, avansı almasına izin vermeden teşviğe başlar, son 200'de de hakim olup fark açar..
TOPANGA dediğim gibi seri sprinte sahip dayanıksız bir at ama INDIAN DADY öyle değil.. Hadi dediğinde cevap vermiyor hemen fakat 200'den sonra kanatlanıyor adeta.. Gücünü geç ama efsane alıyor.
Dikkat ettiyseniz TOPANGA düzlüğe rahat çıkmışken Karataş sermayesi olduğunu sanıp INDIAN DADY'e hadi diyor ama cevap vermiyor safkan.. Veremiyor çünkü oralara kadar açılmamış, çeke çeke boğulmuş.. Nitekim elinde kalıyor ve 2 boy geriden 2.lik geliyor.
1200 Bursa'da ise bu kez sert başlatıyor safkanı ve liderliği alıyor.. Buraya kadar şahane. Dışlarından dolduruyorlar , doğrusunu yaparak oralı olmuyor.
Ancak sonrasında beni yine deli etmeyi başarıyor.. Tutuyor, tutuyor, saklıyor , 400'de sadece kollarını hafif oynatarak 'hadi' diyor, safkan yine hemen cevap vermiyor.. 300'e kadar dışına çıkan bitik vaziyetteki SÜPHAN ile aynı hızda gidiyorlar ama 200'e yaklaşılırken INDIAN DADY kopuyor ve bana göre hala tam olarak gücünü almamışken grubun uygunluğundan farkı açmaya başlıyor.
Ülkenin en iyi jokeyi, ikidir bindiği ve Grup seviyesinde olan INDIAN DADY'nin 'hadi' dediğinde anında cevap veren bir at olmadığını, bu atla sermayeli gideyim, saklayayım, tutayım, çekeyim gibi normal bir atta akıllıca olacak hamlelerin işe yaramadığını göremiyorsa eyvah ki ne eyvah..
Neyse.. Bugünkü yarışta ÖNEMLİ gibi seri bir at varken, bariyerde onu 2.3.lükte takip edecek, son 200'e kadar fark açılmayacak, 200'den sonra ise rahatlıkla 3 boy'a çıkacaktır..
Tereddütsüz bankodur..












KINOWA: Bu yarış için benden detaylı bir analiz istendi ve ben de uzun bir zaman ayırıp safkanın ilgililerine aktarmak için bu yazıyı yazdım. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmamak için bazı yerleri keserek aynen kopyalıyorum:


'Öncelikle şampiyonun kazanabilmesi için ne benim fikrime ne de Halis Karataş'ın becerisine ihtiyacı olduğunu belirterek ve iyi şanslar dileyerek başlayayım.
Klişeleşmiş 'iyi çık 3-4 git, şunu içine/dışına al' padok taktiklerinden farklı olarak aktarmak istediğim birkaç önemli notlar var, umarım faydalı olur.
Önce rakiplerimizin stillerini detaylı olarak hatırlatmak istiyorum:

ANGEL HORSE; ne olursa olsun en az 3 boy startta kalacak, en gerilerde doldurmadan gidecek ve yarış hızlanmazsa bence nal toplayacak rakiplerdendir. Gidişata etkisi olmayacağı gibi Kınowayla atbaşı olmaya bir daha ömür boyu yaklaşamayacaktır.

BAVİ REŞ; 5.lik civarı kolay temposuyla gidecek ve hiçbir yerde arttıramayacaktır.

FFRENKLİ RÜZGARI; starttan berbat çıkan, deparlanamayıp mecburen geride takip etmek zorunda kalan, ufak da olsa 3.4.lüğe doldurma ihtimali olan ve kesin olarak eski durumunda olmayan attır.
Gidişata da sonuca da etkisi olmayacak.

BEDWULF; herkesin kafayı alacağını düşündüğü, bana göre ise net olarak 3.lükte gidecek attır.. Yarışı hızlandırmayacağından eminim. Şayet kimse gelmezse -ki gelecekler- belki o zaman kafayı alır ama BEDWULF bence bugün 3-4 gidecek ve 800'de zıplamaya başlayacaktır.

MORE THAN A GAME; bu seviyedeki atlara göre belki de dünyanın en kısa sprintine sahip İngiliz atlarından biridir.. 600 ile 300 arasını KINOWA'DAN da buradaki herkesten de iyi koşacak, ancak muhtemelen devamını getiremeyerek 3.4.lük mücadelesi verecektir.

REBEL YELL; Tokaçoğlu'nun 800'ün oralarda girşmeye başlayacağı ama slow motion çekimdeymiş gibi hantal sprintiyle KINOWA eksik koşmadığı sürece sonuca gidemeyecek attır.. 

UTKUNBABA; gidişata da sonuca da etkisi olmayacak safkandır.

 

Gelelim yukarıda bahsetmediğim iki rakibe; GRAYEMPIRE ve THE WORLD IS YOURS..
Rakip dediysem, sadece gidişat anlamında, 1.lik şansları olduğundan değil.. :-)
Bu iki attan bir tanesi liderliği alacak, diğeri de 2.likte gidecektir.. Bunlardan THE WORLD IS YOURS tabiri caizse poposu kalın bir at ve liderliği alması en az 200 metreyi bulabilir.
Dolayısıyla ilk metreleri lider geçecek olan isim GRAYEMPIRE olacaktır. BEDWULF'un aşırı temkinli başlayacağını, bana göre 3 gideceğini söylemiştim.
İşin buraya kadar olan kısmında, tüm rakipleri tanıdık ve kafamızda nerede gideceklerini belirledik.
Benim düşünceme göre bunların hiçbirinin önemi yok, önemli olan tek şey Karataş'ın dediğimiz tek bir şeyi yapması, kendi bildiğini okumaması..
Bazı atlar var sadece ciğerlidirler, hantal ama bir o kadar dayanıklı; bazı atlar vardır dayanıklı değil ama hızlı..
Yakın zamandan örnek verecek olursak; FINESSE ciğerli dayanıklı bir ata örnekken, PIANO SONATA ise hızlı ata örnektir.
Oğuz abi sen 2012 öncesini bilmezsin diye söylüyorum; ANATOLY de hem ciğer hem hız vardı :-)
İşte KINOWA her iki özellikten de almış efsane isimlerden bana göre.. Bir atta hem seriliği hem de gücü çok nadir görürüz.
Böyle bir atın, bu seviyedeki rakiplerine geçilebilmesi için tek bir şey olması gerekir o da 20 gün önce olduğu gibi temposunun altında koşturulması.. Oysaki önceki sene, aynı yarışta hiç temposunun altında koşturulmamış, sürekli teşvik gitmişti.
Ülkenin en iyisi dediğimiz jokey bile tempo konusunda bir hayli eksik.. Bu çok açık.
Şimdiye kadar KINOWA'ya sadece iki kez iyi bindi ve onda da gördüğüm en sarsıcı galibiyetleri elde etti safkan.. Bursa 1400 kum Kv9 ve de G1 Ankara kalesi koşusu..
Benden çok daha iyi hatırlarsınız yarışı.. Ne yapmıştı Karataş? İnanılmaz sert başlattı, yarışın yüzde 80inde teşvikle gitti, böylelikle öndekiler tek nefes yapmak, geridekiler de uzun sprint atmak zorunda kalmışlardı.
İşte her şeyin özeti burda; rakiplerin hepsini uzun sprinte zorlamak, sonlarda hiçbirisinin bitiricilik yapamamasını sağlamak... Ben Karataşın bunu yaptığını çok az gördüm. 
Bu yarışın çok rolanti olmayacağı aşikar, ancak aşırı süratli olmayacağı da öyle.. GRAYEMPIRE, THE WORLD IS YOURS ve BEDWULFun ilk üç sırayı paylaşacağı yarış ne kadar sert geçebilir?
Bu yarışın sert geçmesini sağlamak ise tüm gözlerin kendisinde olacağı KINOWA'ya bağlı..
Bana sorarsanız Karataş start verildiği andan itibaren 150 metre boyunca hafif teşviklerle gitmeli ve atı yarışa sert başlatmalıdır.. İşte bu, esas rakipleri paniğe sürükleyecek taktiktir.
Ama esas önemli olan kısmı, bu bahsettiğim teşviği yarış boyunca aralıklarla yapması, 1000-800 arası da itlemeye başlamasıdır..
Kinowanın 800 de çalıştığını gören herkes teşviğe başvuracaktır ki bu da gücünü almış KINOWA'dan daha uzun sprint yapmak demek ve bu da Türkiye'nin herhangi bir kum pistinde mucize.. İsterlerse başvurmasınlar, daha da iyi.. Çünkü bu yarış sert geçmeyeceği ve esas rakipler benim kafamda oluşturduğum gidişatta kınowanın gerisinde olacakları için bu tempoda ondan daha uzun sprint atabilmeleri yine mümkün olmayacaktır.
Sonuç olarak; özellikle 1800 metre yarış için yapılması gereken tek şey; RAKİPLERİ UZUN SPRİNTE ZORLAMAK... Bunun için de başlangıçta hafif teşviklerle 4 gitmek, herkes ele aldığında bir daha teşvik yapmak (yalancı teşvik), 800 de ise tamamen başlayıp diğerlerinin sonlara bayılarak girmelerini sağlamak ve dolayısıyla fotoya süzülmek..

Ne olur şu atı tutup kantarmada boğma Halis :-)

Bol şans, ayağı düz bassın, başarılar. '




















İSMİ YİĞİT: Hayatının ilk yarışında starttan hiç fena çıkmayan ve bence güzel de deparlanan safkan, önündeki GÖKHABER yüzünden bariyer dibinde bir atı istemeden sıkıştırdıktan sonra GÖKHABER'in yaramazlıklarına maruz kaldı ve az daha devriliyordu.
Hayatınızın ilk yarışında  bu aksilikleri yaşayıp en geriye düşüyorsunuz ama gayet dolu bir sprintle yakın ara 6.oluyorsunuz.. Buram buram kalite kokuyor ve sadece ilk yarışı bile maiden'da uzun süre kalmayacağının göstergesi..
Kaldı ki orijin olarak da beni etkilemeyi başardı.. Annesi İSMİNUR bir DOSKADING yavrusu, yani SUNGURBERK ve PALA DAYI gibi isimlerle kardeş..
Tokaçoğlu tayı tespit etmiş ve hemen atlamış.. İyi de yapmış çünkü her ne kadar beğenmesek ve sevmesek de bu atın hakkından iyi bir şekilde gelebilir.
Misliciler için ideal bir seçenektir..

 

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 1,5,4,7,2,6

2.AYAK: 9,6,8,11,2,10,12,4

3.AYAK: 3,,4,2,5,8

4.AYAK: 3

5.AYAK: 5

6.AYAK: 5,,8,4,3,1,11







NOT: Şablonum 12.30 - 13.30 arası sieye girilemediği için yayınlanamadı.. Bir faydası olur mu bilmiyorum ama en azından beşli ganyan oynayacaklar için şablon saat 14.27 itibariyle yayınlanmıştır..

Sorun giderilmeye çalışılıyor, tekrardan özür dileriz.

Yorumlar

#1 - murat51 - 10.11.2017 14:41

Berkay kardeşim şablonu ancak yarış bittikten sonra göre bildim.. Bir türlü sayfaya giremedim. Cep telefonu ile girdiğim için sanırım site yoğun girilmiyor.. Buna bir care bulsan sevinirim.

#2 - Ozcan09 - 10.11.2017 14:19

Şablonu göremiyorum bir sorunmu var

#3 - Emçole - 10.11.2017 14:17

Berkay sitede bir sorun mu var? Ağır açıyor sayfa ve tahminler gözükmüyor hala...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.