DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 5 KASIM İSTANBUL Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 5 KASIM İSTANBUL

 

 

İstanbul'da çok güzel bir program var bugün.. Pist muhtemelen yine ağır olacaktır ama çalışmamızı ona göre yaptık tabi.. İddialı olduğum bir koşu programı, umarım şans da yanımızda olur.
Kesişen ayakta sağlam bankomuz olduğundan birinci altılı şablonu da vereceğim.
İlk koşuda Aracı ekürisinin yine bir NATIVE KHAN yavrusu, kır bir tayını görüyoruz ki idman pistinde kendisini izleyip de hayran olmamak elde değil.
Uzun süredir hazırlanan ve aşırı çabuk bir tay olan PROXY bence çok rahat kazanır.
Bankom..

İkinci koşuda da; GINA MONTANA, DREJAN ve geç çıkacak olsalar da STALLION FALCON ile WINTER GALLOP ön tarafa gelecekler, haliyle de çok yüksek tempo olacak.
Ben yarışı sprinter bir safkanın kazanacağına inanıyorum. Favorim ise müsait sıkletiyle GRIFFON'dur.. Alternatif tek olarak bile düşünülebilir.
BRAVE DECISION, İSMİHAN ve BLACK WSAP daha sonra tuttuğum isimlerdir. Özellikle BRAVE DECISION'a dikkat, sevdiği pist ve mesafe..

Üçüncü koşuda ise hiçbir fikrim yok açıkçası.. Benim gözümde hiçbiri olmaz ama illa biri kazanacak :-) Sanırım TETINA dışında hepsine şans vermek gerekiyor..

 

 

 

 

1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8
2.AYAK: 6,,3,4,8
3.AYAK: 1,4,2,3,6
4.AYAK: 6,5,8,10,3 / 7,12,4
5.AYAK: 4,7 / 2
6.AYAK: 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Birinci ayakta; idman pistinde izleyip görüntüsüne hayran kaldığım bir diğer tay da NEW EPOCH oldu..
Birlikte çalıştığı ata inanılmaz hakim bir görüntü sergileyen, idman pistinde bile fuleli, güçlü adımlarıyla dikkat çeken safkan ilk yarışında sıkıştırılır mı bilmiyorum ama uzun vadede ve özellikle de uzayan mesafelerde baya baya iyi at olacak.
1200 taylara göre kısa sayılmayacağı için NEW EPOCH sonlarda en diri kalan isim olabilir.

KAYNARCA ise idman pistinde TALİPCAN ile birlikte çalışıp onunla eşdeğer seriliğe sahipti.. TALİPCAN, kısa mesafe şampiyonu TAYYİPHAN'a dahi kafa tutabilen bir at, tamam idman görüntüsü yanıltabilir ama böylesine seri bir tayla başa baş gitmek ne kadar seri olduğunun göstergesidir.. E zaten ne de olsa bir ASTRAKHAN tayı ve dikkat ettiyseniz anne kardeşi de KECHICHE.. 1200 ağır pistte tek nefesle bitirmek kolay değildir ama bu atı çok tutuyorum.

8 numaralı SUFİHAN ise tam Kocakaya'lık bir at.. Aşırı rahat temposuyla gidiyor ve sanki kolay arttırıyor. Sabırlı bir bekleme ve kısa sprintle sonuca gitmeye çok yakındır.

YARAMAZ ÇOCUK'un kardeşi GECE MAVİSİ ve güçlü kan hattı ve karizmatik ismiyle DON PABLO sonraki rakiplerdir..

 

Daha da sağlama almak isteyenler; POWER STORM, LADY AFTER ve GROM sıralamasını takip edebilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İkinci ayak; benim en iyi analiz ettiğimi düşündüğüm koşu açıkçası..
Çok değil, 9 gün önce sizlere KORİK'i banko önermiştim ama safkan en geri geldi. Sebebi ise, önde beklediğimin tam tersi bir tempo oluşmasıydı.
Herkes İngiliz gibi başlamışken KORİK de ayak uydurunca şans daha başlamadam bitmiş oldu.
Oysaki KORİK rolanti başlayan yarışta efor sarfetmeden kafayı almalı ki seri sprintini sermayesiyle birleştirerek dirensin..
İşte bugünkü yarış tam da böyle bir yarış.. URLA DESTANI kafayı almakta ısrar etmez, SELLUŞKA ile birlikte 2-3 gitmeyi kabullenirse -ki % 90 böyle olacak - KORİK bomboş kalacak ve bu tarif ettiğim yarışını yapabilecek.
Bence buna engel olabilecek tek bir isim var o da URLA DESTANI..
Beğendiğim aprantisi F.Karakurt, safkanı temposunun üzerine çıkarmadan 2.likte götürürse düzlükte geriden etkili sprint gelmeyeceği için tek rakip olarak önünde KORİK kalacak.
ASLANPARÇASI, KORCAN, ANILBEY gibi isimlerin sprintleri en fazla 3.lük için olabilir.
Y
arış benim çalışmama göre 4-7 veya 7-4 kapalı şeklindedir..

Yine de ağır kilolara alışkın olan ASLANPARÇASI nı sigorta amaçlı ekliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim tabi ki VALENCIA'dır..
Kendisi dişi ama çoğu erkek rakibinden en az on gömlek üstün.
Son yarışında start çıkış esnasında içindeki ata temas eden ve kendini aşırı süratli de bir tempoda bulan safkan bildiğimiz VALENCIA stilinden çok uzakta kaldı.
Çünkü bizi bildiğimiz VALENCIA az atı yarışta fırlar, liderliği alır, biri gelirse onu geldiğine pişman edecek şekilde 2 gider, düzlükte de anormal seri sprintiyle ya yakalanmaz ya da fark açar.
Tüm bunlara rağmen yarışı ezici kazanan RYTHM DIVINE ile bir süre boyunca eşdeğer hızda sprint yaptı.. Hem de hiç dinlememesine rağmen.
Bugün PENDRAGON ne yapar bilmiyorum ama VALENCIA önde bomboş kaçsa da, PENDRAGON'u önüne alıp 2 gitse de bence son metrelerde bu rakiplerine kolayca ayırır.
Bankom..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; bağlasan durmayacak atların yarışa İngiliz temposunda başlayacaklarını görüyoruz.
KARACAGÜZELİ, ULUKIZ, MAVRA ve RUSDAMAT.. İşte bu dört safkan da, jokeyleri tarafından tutulsalar bile ayak yapılarından dolayı ister istemez çok sert başlayacaklar.
Ağır pistte birden fazla at liderlik istiyorsa ve çok da sert başlamışlarsa sonlarda daima en dışarı açılmış sprinter kazanıyor.
Açık söyleyeyim; ALİŞİR bir ara banko önermeyi düşündüğüm isim oldu.
Kalite olarak yukarıda saydığım bazı atlara göre bir tık alt grup sayılır ama onların çok sert gideceğini varsayarsak, diğer sprinterlerin yanında hiç de sırıtmıyor ALİŞİR.. Hatta daha bile iyi..
U.Polat'ın arap atlarına şahane bindiğini ve genellikle milimetrik sürüşler yaptığını biliyoruz. Bu İngiliz temposunda geçmesini tahmin ettiğim yarışta da sabırla bekleyip vasat ama iş bitirici sprintiyle fotoya uzanmasını bekliyorum.

ÖZZAFER, SİNANLI , ULUKIZ ve AYTİGİNGAN rakip gördüğüm isimlerdir.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; bir nevi rövanş mücadelesi izleyeceğiz ve ben bu kez CHERI CHERI LADY kötü çıkmazsa liderliği kimin alacağını çok merak ediyorum. Daha doğrusu CHERI fırlarsa Kocakaya ısrar edecek mi onu merak ediyorum.
Daha önce yaşça büyük rakiplerini geçerken rezil bir sürüş yapmıştı Kocakaya.. Hatta Ankara'da TOUCH THE WOLF kazanırken belki inatlaşmamış gözüktü ama safkana nefes aldırmadan kazanmasını bekledi.. Hem de CHERI varken.
Şundan eminim; bu kez CHERI geç çıksa bile ne yapar eder kafayı alır.. Burada iş tamamen Kocakaya'ya bağlı.. ' Bizim at kaçarak daha iyi koşuyor, Cherıi'den daha iyi start alıyoruz, niyetimizi belli edelim, sert başlayalım' derse kendini yakar ve bence DAYIM BENİM kazanır.
Yok eğer ' Cheri bu kez bizden kafayı almak isteyecek, bırakalım alsın, biz arkasına yerleşiriz' derse de bence iki kaçaktan biri kazanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; 1 numaralı LITTLE BIRD'i rakiplerine göre çok daha ön planda tutuyorum.
Yarışta hiçbir kaçak atın olmadığını görüyoruz ki LITTLE BIRD daha önce Bursa'da KV yarışı önde boş kalarak kazanmıştı..
Aslında kaçak bir at değil ancak kimsenin ısrarcı olmadığı yarışlarda teşviksiz bir şekilde liderliği alıyor ve düzlük boyunca sergilediği uzun sprint ve sermayesi sayesinde direniyor.
Apranti avantajına da giden safkan beyaz bayrak ayna yaparak büyük bir sürprize imza atabilir, DİKKAT..
LITTLE BIRD gelmezse rolanti tempodan dolayı işlerin karışabileceğini düşünüyorum.
Sıralamam şablonumdadır..







 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,5,8,10,3,,7,12,4
2.AYAK: 7,4 / 2
3.AYAK: 6
4.AYAK: 6,,9,5,3
5.AYAK: 1,5,4
6.AYAK: 1,,6,7,8,3,4,5,2

Yorumlar

#1 - attacante - 05.11.2017 18:41

Sayın MAHMUT YILMAZ,


Bilet Numarası: A024-5B4B-5E70


1.Ayak : 3,5,6,7,8,9,10,12
2.Ayak : 4,5,6,7,8,9,10,11,12
3.Ayak : 6
4.Ayak : 6
5.Ayak : 1,3,5
6.Ayak : 1



Yarış Tarihi 05.11.2017 Hipodrom Adı İstanbul Veliefendi Hipodromu
Oyun Türü 6'lı Ganyan Koşu 4
Misli 1 Bahis Sayısı 216
Tutar 12,96 TL


İlk ayakta o kadar atta 2 yi yazmamak basiret bağlanması olsa gerek.

#2 - keremcan - 05.11.2017 13:40

Sabah sabah insanı.....mutlu ediyorsun.. (PROXY için teşekkürler)

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.