DUYURULAR

GÜVENDİĞİM BANKO - 4 KASIM ANKARA Kategori adları

GÜVENDİĞİM BANKO - 4 KASIM ANKARA


Ankara'da bugün çok sayıda banko önerebileceğim isim var ancak bunlardan sadece bir tanesini seçiyorum.. Üç dört atın ayrılmadığı cazip bir koşuda plaseden oluşan bir safkanı seçtiğim için midir bilmiyorum ama en içime sinen o oldu..




 

GÜRSOY: Yarış kazanma karakteri çok da yüksek olmayan, hatta genellikle 2.3.lükte kalmayı daha çok seven safkana çok zorda kalmadığım sürece rakipsiz banko olarak güvenmem.. Ancak bugün öyle şartlar yakalamış ki, bu yarışı da kazanamazsa bir daha hiç kazanamaz diye düşünüyorum.
Sıradan başlayalım..
GALLOP THE  WEST için hep ne diyoruz; çok hantal bir at ve haliyle sert jokey istiyor.. Hadi M.A.Solmaz tamam ama Çanakçı idaresinde grubun en ağır sıkletli atıyken???

ARDALI starttan en az 4 boy geç çıkıyor ve kaçmadan kazanamıyor.. Formu kötü ve stili rakibi YOLCUHAN varken nasıl olsun ki??

İLKNUR SULTAN'ın ne gidişata ne de yarışın sonucuna bir etkisi var, tamamen etkisiz eleman..

SENOŞ bugün için tuttuğum isimlerden ve GÜRSOY'u daha önce mağlup ettiğini hatırlamakta yarar var.. Peki ama nasıl? Önde SENOŞ dışında ısrar edecek bir at yokken ve bir hayli sermayesi varken.. Bugün kaçması imkansız ama GÜRSOY'u boş kalarak geçtiği performansı, YOLCUHAN ve ARDALI varken 3-4 giderek sergileyebilir mi emin değilim.

UNDAUNTED şartları bomboşken, müsait sıkletiyle katıldığı yarışları buldu ve form tuttu.. Ancak hafif ya da normal kilolarla yarışmaya devam etmek istiyorsa artık bu tarz sert gruplara çıkmalı.. Bence yarışları üst üste geldi ve miadını doldurduğu için bu grupta zor.

FAMILY JOY'de ise, UNDAUNTED için söylediklerim birebir geçerli.. Bence bu iki safkan bir alt grup atları..

COCHABAMBA'nın mesafeyle zaten alakası yok ve üstüne bir de Çiçek inip F.Him binecek ki bence hiç işi olmaz.

YOLCUHAN ise tek bir 1.liği bulunan şımarık aprantisi idaresinde kaçmak isteyecek.. YOLCUHAN ağırkanlı, boyu uzun, cüsseli bir at.. Tamam 45 kg falan ama 14-15 yaşında bir çocuk teşvik anlamında nasıl hakkından gelsin merak ediyorum.. 

 

Gelelim GÜRSOY'a.. Yazımın girişinde dediğim gibi GÜRSOY ismi tek başına bana asla güven vermez ama bu grupla birlikte ele aldığımda durum hiç de öyle olmaz.
YOLCUHAN'ın liderliği alacağı, ARDALI'nın da doldurarak ona eşlik edeceği yarışı 3.lükte götürüp düzlük boyunca yapacağı sprintle bence zor da olsa kazanacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGAH: Eski ilgililerinden kurtulur kurtulmaz kendini bulan ve başından beri çok potansiyelli olduğundan emin olduğum bu safkan kum çim ayırt etmiyor ama işler çimde şu an için çok daha iyi gidiyor.
AGAH son yarışında tek tuttuğum ancak yanına sadece ÇELEKAN önerdiğim bir isimdi, sebebi de önde rahatsız edilme ihtimaliydi.
Tahminsel açıdan müthiş sonuç verdi, kalabalık bir koşuyu iki atla ve cazip olanla geçmiştik.. Ancak AGAH yarışta boş kalmıştı.. Yani benim korktuğum olmamıştı. Eğer boş kalacağından emin olsaydım yanına asla ÇELEKAN falan önermezdim. 
Mesela ben üye olsam bu koşuyu şansına geçtiğimizi düşünür, değerlendirmemi ona göre yapardım. Ben istiyorum ki bu tarz teknik konularda eleştiri alayım.. Misal; 'AGAH boş kalmazsa diye yanına ÇELEKAN önerdin tamam kazandı ama AGAH boş kaldı, o yüzden burayı ÇELEKAN'la şansa geçtik, başarılı bir yorum sayılmaz' gibi.. 
Diyeceğim o ki, eleştiri yaparken de bilinçli olmak ve sonuç odaklı olmamak ( sonuç başarılıysa bile) gerekir.
Gelelim bugünkü yarışa; benzer bir tabloyla karşı karşıyayız.
Normalde 2 de gidebilen YILDIZGÜZELİ bakalım AGAH'ı çok sert biçimde rahatsız mı edecek yoksa kendi halinde 2 mi gidecek?
Eğer YILDIZGÜZELİ, AGAH'ı rahatsız etmeden 2 gitmeyi kabullenirse AGAH geçilmez tutuyorum.
Yok eğer bu iki at 100-150 metre bile tek at şeklinde serilik yaparlarsa AGAH'a güvenmiyorum.
YILDIZGÜZELİ'nin ne yapacağını bilebilmek için ekürinin, jokeyin, antrenörün vs tanıdığı olmanız gerekiyor :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MATADORKIZ: Beğendiğim bir isim değil ancak bu grupta beğendiğim başka bir isim de yok.
Daha önce kaba kumda gerilerden güzel gelerek 2.lik elde eden kısrak, dişine göre rakipleri bulmuşken kolay kazanabilir..
Yine de benim asla güvenebileceğim karakterde değildir..
Sıralamam şablonumda..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİNBİR: Altı ayak içerisinde en güvendiğim ayak, daha doğrusu safkan diyebilirim..
Yarışta İNANLIM ve ASTRAKHAN dışında BİNBİR'in güç ve kalitesinde bir isim olduğunu düşünmüyorum. Fakat bundan ziyade bugün bu  safkana bu kadar çok güvenmemin sebebi önde bomboş kalacak olmasıdır.
Her ne kadar son yarışında İNANLIM da aynı şeyi istese de normalde kaçak bir at değil ve tüm başarılı yarışlarını bekleyerek yaptı.. Hazır kazanamamışken ilgilileri büyük ihtimalle 'biz stilimiz dışına çıkmayalım' diyeceklerdir.
Son yarışında kafayı alıp preslere maruz kalmasına rağmen ASTRAKHAN'a direnci şahane olan safkan, bugün kimsenin olmadığı bir yarışta Özcan'la dışarıdan teşviksiz doldurup kafayı alacaktır.
Bence düzlükteki sprintler aradaki farkın bir hayli kapanmasını sağlayacak ancak sermayeli olan BİNBİR'e hakim olmak hiç kolay olmayacaktır..
BİNBİR BANKOM...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAMBORA ve ONEANDONLY de ön planda tuttuğum diğer iki isim ancak bir tanesine mesafe kısa, diğeri de özellikle favoriyken art arda kazanabilecek bir at olmayabilir.
Dolayısıyla BİNBİR gibi cazip de bir tekim varken bu ayakları kapatıyorum..

Boş koşularda ise; SHARPA - INAZUMA , KISMETKIZ - SANGAM tutuyorum..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,,5,9,1,6,7
2.AYAK: 4 / 7,2
3.AYAK: 5,3,1,2,8,6
4.AYAK: 4,,2 / 5,7,6
5.AYAK: 2
6.AYAK: 5,,1,2,6,7,4

 

 

 

Yorumlar

#1 - cinar - 04.11.2017 16:11

Sevgili Berkay yeni yaşının sağlık huzur ve mutluluklar getirmesini diliyorum iyiki varsın

#2 - asiruh - 04.11.2017 15:38

YILDIZGÜZELİ kendi halinde giderse AGAHı geçilmez tutuyorum:) Dejavu... Tebrikler...

#3 - Lewent - 04.11.2017 13:39

Emegine saglik Berkaý

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.