DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 31 EKİM Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 31 EKİM


Dünkü kaçan Adana altılısına çok yazık oldu.. ÖZLENEN GÜL ve KAMİLE HATUN şablonumun bankolarıyken, gidip bir tanesinin yanına içime sinmeye sinmeye HAVAS ekleyince bazı ayaklardan kısmak zorunda kaldım.. Neticede de iki tekimizin oturduğu, 1.05'lerin kazandığı birinci ve dördüncü ayakta bir ton atımızın olduğu şablonumuz komik bir şekilde 5'te kalmış oldu.
Okyanusu geçip derede boğulmaya devam ediyoruz..

Kocaeli tahminlerim için bir duyuru yapmak istiyorum öncelikle..
Şablonumun tamamı değil ancak bankomu sosyal medyadaki takipçilerle paylaşmak istiyorum bugün..
Sebebi ise, bizim şablonumuzu oynayan ama bizden haberi olmayan yüzlerce insan görüyorum bu ortamlarda.. Bunu son dönemde yedirememeye ve sosyal medyada biraz daha aktif olmaya karar verdim.
Hem böylelikle tahminlerin ne kadar dağıldığını, aslında çok daha geniş kitlelere hitap ediyorken şifre paylaşımları yüzünden emeklerimizin ne kadar çalındığını test etmiş oluruz.
Sizlerin de bu kararıma saygı duyacağınızdan eminim.. Umarım bugün şanssızlığımızı kırarız..







Birinci ayakta; startla birlikte ARALYN ve İMPARATORE ikilisi öne düşecekler.. Normalde ikisi de 2.3.lükte gidebilen isimler ancak MEGAFORCE'nin start problemi ciddileşince bu iki safkandan bir tanesi liderliği alacaktır.
TORUN RÜZGAR ve MEGAFORCE starttan berbat çıkıp yavaş yavaş önlere sokularak 3.4.lükteki yerlerini almak isteyeceklerdir.
Ben ilk şansı
MEGAFORCE'ye vereceğim çünkü son yarışında 10 boy startta kalmış ve şansına yarış aşırı sert tempoda başlamıştı.. Bu kez İMARATORE ve ARALYN temkinli giderlerse MEGAFORCE 5-6 boy kalsa bile dışarıdan yavaşça önlere sokulacak ve 800'de bir anda arttıracağı temposuyla yarışı çalmaya çalışacak.
60 kg sıkleti ve start problemi de varken bunu başarabilmesi kolay değil ancak son yarış bankomuzun peşini hemen bırakmayalım.

ARALYN ve İMPARATORE daha sonra şans verdiğim iki isimdir.
Bunlardan özellikle İMPARATORE çok cazip konumda ve geçtiğimiz sene burada fena yarışları yoktu.. Olur da önde kendisini yalnız bulursa çok beğendiğim jokeyi ve müsait sıkletiyle büyük bombayı gerçekleştirebilir, dikkat.
ARALYN zaten istirarlı isim, kolay kazanamıyor ama daima iyi koşuyor.. Favori olduğu ve biz de buraya çok at yazdığımız için gönlümün 2.3 kalmasından yana ancak bu rolanti tempoda çok iş yapar.
10 numaralı
MY BROTHER de biliyorsunuz BAVİ REŞ'in kardeşi.. Yarış içerisinde aşırı rahat tempoda gidip arttıramayan at tipi ancak bugün bu rolanti tempoyu, 50 kg sıkletiyle fırsata çevirebilir. Kalitesini konuşturabileceği daha uygun bir yarış bulamaz diye düşünüyorum.
Son yarışında ikinci atımız konumda olan
FLASH IS BACK'in ekmeğini yiyemediğimiz için çok üzgünüm, bu atı gördükçe içim kan ağlıyor desem abartmış olmam, o kadar yani.. Çünkü önceki ayaklardan birinde, hem de 1.05 HIGH SPEED TRAIN'den yatmış ve büyük ikramiyeyi kaçırmıştık.
FLASH IS BACK çok güçlü bir at ve müsait sıkletli yarışlarının tümünde sağlıklı olduğunda iş yapar ancak bugün rolanti tempo dezavantajı var.. Yarış sert geçecek olsa banko bile önerebilirdim. Grupta gücünü en beğendiğim iki isimden biridir.
Gücünü FLASH IS BACK kadar beğendiğim isim de
BLUE KING'dir.. 
Bu at son derece potansiyelli olmasına rağmen uzun süredir formsuz ve iyi koşmuyor.. Başka ellere geçse eminim ki sınıf atlayacak.
Yine de son yarışında kıpırdanmalar sezdim, fotoya oldukça diri girdi.. Gücünü zamanında alabilirse sprintine kimse dayanamaz dikkat..


ALİDEV, FLOATTING HEART , BLACK ADLER ve TİMSAL yukarıda saydıklarıma göre çok daha az tuttuğum isimler olsalar da TİMSAL hariç diğerlerini çizgiden sonraya sığdırıyorum..











İkinci ayakta; 1 numaralı
WHITE HEART LANE hem 1200 aşığı, hem Kocaeli kaba kumuna bayılıyor hem de lehine gidişati yakalamış.
Açıkçası başka ayakta sağlam olduğuna inandğım bankom olmasa bu safkanı tek yazmayı düşünebilirdim.
SHERE KHAN ve PERFECTUS tarafından yakın takibe alınacak ama inanılmaz süratli bir safkan olduğundan bu iki isimden etkileneceğini hiç sanmıyorum.
Beyaz bayrak ayna yarışı yapmaya çok yakın olarak görüyorum kendisini..
En ciddi rakip olarak 9 numaralı
KING YAVUZ'u görüyorum.. Tam bir 1200 metre mesafe atı olan KING YAVUZ uzun süredir takibimde ve bence bombayı patlatmak için uygun şartları arıyor.
Çok iyi koşmasını bekliyorum, DİKKAT.. Kazanamasa bile plase ikili denenebilir kendisiyle..


BÜYÜK BEYAZ ve PERFECTUS şans verdiğim diğer isimlerdir..

Not: Bu ayağı geçersek altılıyı da yakalayacağımıza inanıyorum.











KIZILHAN: Belirli dönemlerde form tutan ancak son dönemde aşırı formsuzluğundan dolayı totosu bir hayli bozulan safkan bugün öyle uygun şartlar yakalamış ki, eğer tek yazmazsak büyük haksızlık etmiş oluruz.
KIZILHAN'ın esas sevdiği pistin Kocaeli kumu olduğunu biliyoruz.. Bu pistte özellikle geçen sene harikulade performansları vardı.
Tabi formsuz gibi görünmesinin sebebi de istediği şartları bir türlü yakalayamamış olmasındandı..
Liderliği almak için teşviklerle başladığında aynı şeyi isteyen rakipleri de varsa yarışa küsen bir safkan KIZILHAN..
Ancak liderliği ilk metrelerden itibaren alıp düzlüğe kadar süratlenmeyen yarışlarda, son metrelerde kendisine hakim olmak inanılmaz zor, hatta imkansız denilebilir. ( Kendi grubunda ) Hele de yan yana geldiğinde inatçılığını da devreye sokarak kaybetmiyor..
Uzun süre sonra iyi galoplarla hazırlanan ve önde bomboş kalan bir KIZILHAN izleyeceğiz bugün..
Rakiplerine baktığımda ise hiçbirinin bitiriciliğe sahip olduğunu göremiyorum.. 
ÖZDAMAR, HAYATI CEDİD başta olmak üzere, belki SULTANHAN, KONGO gibi isimler de ön grupta olurlar ama şurası kesin ki hiçbirisi liderlik için ısrar etmeyecektir..
Kulvarından biraz ağır başlasa da hiç kimsenin liderlikle işi olmadığından, teşviklere ihtiyaç duymadan kafayı almasını beklediğim KIZILHAN, haliyle düzlüğe kadar da hiçbir yerde yorulmayacaktır..
Sermayeli bir KIZILHAN'ın ise, bariyere yaslansa da pisti ortalasa da hiçbir rakibinden sprint yemeyeceğini düşünüyor ve bu safkanı sizlere günün en sağlam bankosu olarak öneriyorum..









Dördüncü ayakta; start aldığı 10 yarışın 8'ini kazanan KAIZBERT temcilsini
BAY EMİR, müthiş seriliği ve inatçılığıyla rakiplerine geçit vermiyor..
Bu safkanı yakalamak neyse ama geçmek adeta ölüm.. Temposuna ayak uydurmaya çalışsanız sonlarda mücadeleye girip bayılıyorsunuz, sabırlı bekleyip son metrelerde avlamaya çalışsanız iş işten geçmiş oluyor.
Bugün BOMBACAN gibi çok seri bir rakibi varken temposunun üzerine çıkar mı bundan emin değilim.
Hissiyatımı soracak olursanız sanki BOMBACAN ile Allah ne verdiyse gidecek ve sonlarda tükenmesine rağmen yine de direnmeye çalışacak.
Peki bu ihtimal gerçekleştiğinde kim kazanabilir?
Tam bir kumcu olan
ALOYSHA da bir VIKA yavrusu, bu at kesinlikle şakaya gelmez.. En az BAY EMİR kadar inatçı ve güçlü yapıya sahip. Hatta ben BOMBACAN'ın olmasını fırsat diye düşünerek ALOYSHA'yı ilk at olarak öneriyorum.
SANBERK ise tempoya ayak uydurabilirse sonlarda güçlü gelecek bir diğer isimdir.









Beşinci ayakta; izlediğim atlar içerisinde tek bir ismi bile beğenmedim açıkçası..

ÇİKOK DOĞAÇBEY performans olarak en sivrilen isim ama K.Işık henüz 1.liği blunmayan bir biniciyle start alacak, tek olarak güvenmek mümkün değil ki zaten o kadar güçlü bir at da değil.
SPARTAN İLAYDA da grubun en güçlü isimlerinden.. İlk yarışında çok gerilerden gelip fotoya diri girerek 3.lük elde etmiş, son yarışında ise öndeki tempoya ayak uydurarak sonlarda bayılmıştı.
Bugün bu uygun grupta kötü çıksa bile çok şanslı olacağını düşünüyorum.
3 numaralı
MERITORIOUS son kum yarışında fena gözükmedi.. Bir TORUC MACTO yavrusu ve iyi ellerde hazırlanıyor. Etkili jokeyiyle vasat Kocaeli atlarını kolay geride bırakırsa şaşırmam..

Süratli isim
YAŞAR BABA ve gruptaki favorilerden çok bir farkı olduğunu düşünmediğim LAST CHERKO daha sonraki rakiplerdir..










HURRICANE FLY: Eğer bugün KIZILHAN'a bu kadar güvenmemiş olsam WHITE HEART LANE ya da bu safkanı tek tercih ederdim.
Bana göre kalite olarak bu grubun çok çok üzerinde olan bu isim, sıkıntılarından dolayı sürekli ara veriyor.
Yalçın ekürisinin elinden çıkardığı bu safkan yeni ilgililerinde katıldığı iki yarışın sonuncusunda oldukça iyi duruma gelmiş gözüküyordu.
Yarışı genellikle 2.3.olarak takip edip düzlükte vites yükselten safkan, bugün de aynı şeyi MARK HOLMES ve İZMİRŞAHI'nı, hatta starttan iyi çıkarsa MOTHERLAND'ı önüne alarak yapacak.
Bariyerde 3-4 gitmesini beklediğim Tokaçoğlu acele etmez ve safkan da teşviklere cevap verirse yarış falan değil, gezinti olur benden söylemesi :)


DAY KING başta olmak üzere, VELİAHT, KING OF LION, ROYAL SET, AL ACCONTED FOR daha sonraki rakiplerdir.


MEGAS, MARK HOLMES ve İZMİRŞAHI elemek zorunda kaldığım isimler oldular..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,6,7,10,5,4,,,8,11,3
2.AYAK: 1,,9,7,5
3.AYAK: 7
4.AYAK: 6,1,7
5.AYAK: 6,3,1,4,2
6.AYAK: 6 / 5,,2,8,4,3



Not: Şablonumun devamı ve yorumlarım saat 16.30'da eklenecektir..

Yorumlar

#1 - yeralti - 31.10.2017 17:17

7'li için bir öneri olabilir mi ?

#2 - YALÇIN13 - 31.10.2017 16:25

Şu şansızlığımızı Kocaeli nde kıralım artık. Kocaelin de KOCAMAN şans olsun yanımızda. Zamanın olursa boş koşulardan da bilgi verebilirsen teşekkür ederiz.

#3 - Mtf_mira - 31.10.2017 16:20

Bombacanın sansı yokmu berkay bol şans

#4 - Kaançe - 31.10.2017 15:48

Sevgili Berkay,
Buradan oyun alıp dağıtanlar oluyor doğru bulmuyorum ama yapacak bir şey yok dediğin gibi.
Emeğine sağlık yazdıkların ganyan olsun kardeşim.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.