DUYURULAR

ÇOK GÜZEL PROGRAM - 30 EKİM BURSA Kategori adları

ÇOK GÜZEL PROGRAM - 30 EKİM BURSA


Bursa programını geceden çalışıp bitirdiğimde içim kıpır kıpır oldu açıkçası.. Bunun sebebi de ilk ayakta çok güvendiğim bir safkanın tek çıkmasıydı.. Üstelik oldukça cazip konumda. Sanırım heyecanlanmamın sebebi tekimizin favori olmaması ve diğer ayakların büyük çoğunluğunu da çözmüş olmamdı..
Özellikle birinci ve beşinci ayak analizlerime çok güveniyorum ki zaten şablonun temelini de bu iki ayak oluşturacak çünkü tek ve iki at şeklinde bekleyeceğiz... Birinci ve beşinci ayağı tek iki at şeklinde başarılı bir şekilde geçip de başka ayaktan yatmayı başarırsak herhalde sözün bittiği yer olur.. Amcak şunu da hatırlatalım; pist neredeyse çamur ve Bursa kumuna yağmur değdiğinde çok enteresan sonuçlar çıkabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

GEZGİNCİ: Geçirdiği sakatlık sonrası bir süre at binmeyen ancak geri dönüşü muhteşem olan F.Karakurt en son Bursa programında şov yapmıştı biliyorsunuz.. Benim kendisi için düşüncem başından beri şuydu; inanılmaz zeki ve tertemiz at biniyor ama teşviğini geliştirmesi lazım..
Ancak en son ASLAN ADAM'a binişini gördükten sonra bu düşüncem de değişti, yaşıtlarına göre teşvik bakımından da şahane..
Bu yarışın yamak yarışı olduğunu bilmeden çalışmaya başlamıştım ve GEZGİNCİ çok çok ön plana çıkmıştı.
Daha sonra yamak 1'lere ait ve GEZGİNCİ'nin üzerinde de F.Karakurt olduğunu görünce safkana aşırı derecede ısındım.
Adana kumunda yarış hayatına harikulade başlayan ancak daha sonra İstanbul'a getirilince formunda düşüş yaşayan safkan, Kocaeli kaba kumuna getirildiği ilk yarışında çok başarılı bir 3.lük elde etti.. Üstelik hiç de iyi sürülmemişti. Sert tempoda doldurarak kafayı aldı vs..
Son 1200 yarışını hiç ölçü almıyorum çünkü grup sertti ve haliyle önlere dahi gelemedi.
Bugün aşırı uygun grupta, formda ve zeki bir aprantiyle yarışacak..  Üstelik gidişat bakımından da ciddi avantajı var.
PAROLA- HEYBELİ, AYANFER- BİRÜMİT- KATİPHAN gibi atlar startı berbat alıyorlar, özellikle PAROLA ve BİRÜMİT eskiden kaçaklardı ancak son dönemde startta çok fazla takılma huyları edindiler.. HEYBELİ de normalde ekürisine fedailik yapardı ancak berbat çıkıyor ve kulvarı da en dış falan değil, 5.kulvardan başlayacak.. Kötü çıktığında onun da önlere gelebileceğini sanmıyorum.
FIRATIN ÖFKESİ - CUKKA vs de bekleme yapan atlar olduğundan F.Karakurt'un eğer kafayı almak isterse dikkat etmesi gereken tek şey BABAESKİ olacaktır..
300 gündür koşmayan BABAESKİ'ye nefes açması bakımından kaç git diyebilirler.. Ve BABAESKİ bu yarışın en süratli atı.. Yani 300 gün önce öyleydi en azından..
Ş.Karaman 10.kulvardan teşviklerle gelip liderliği almak isterse, F.Karakurt çoğu rakibinin geç çıkacağı bu yarışta iyi başlayıp önüne BABAESKİ'yi alarak 2 gidecektir.. Ha BABAESKİ hiç gelmedi ya da gelemedi diyelim, o zaman daha da iyi, GEZGİNCİ bomboş kalır.
Bana göre herhalükarda bu grubu  geride bırakacaktır..
BANKOM..











YILMAZHAN - CASANOVA: Bir yanda tecrübeli isim, ETD 4.sü YILMAZHAN, diğer tarafta Bursa kumuna gelince bambaşka bir kimliğine bürünen 3 yaşlı bir safkan..
YILMAZHAN'dan yaşlıymış gibi bahsettik ama kastettiğim şey, çok fazla sayıda koşması..
Son yarışında hayal kırıklığı yaratan YILMAZHAN bence hiç hazır değildi ve zaten en iyi olduğu dönemde bile uzun kumda eksikti.
Bugün kendisini en iyi tanıyan pilotu Ketme'yi buldu ve inanılmaz lehine bir tempo olacak.
CASANOVA seri bir şekilde başlayıp 2.3.lükte elde gidiyor, LEGEND RING ise hantal olduğu için önlere gelmekte zorlanıyor.
Böyle bir tabloyu yakalamışken, benim bildiğim Ketme affetmez , sert teşviklerle kafayı almaya çalışır.
Aldıktan sonra ısrar edecek bir rakip olmadığından bu çok işe yarayabilir.. Zira sakatlığı falan yoksa boş kalmış YILMAZHAN'a hakim olmak ölüm olacaktır. Benim net olarak favorimdir.
CASANOVA ise YILMAZHAN'ın hala istenilen seviyede olmama ihtimalini düşündüğümüzde bu yarışı uzak farkla kazanma ihtimali olan bir isim..
Dediğim gibi fırlıyor, bariyerde 2.likte gidiyor, düzlüğe de 'hadi' diyerek ve farkı açarak çıkıyor.. Üzerinde Çiçek de varken daha ne olsun?

Bu iki attan YILMAZHAN'ı önde görsem de CASANOVA'yı da asla ihmal etmem..

Daha da at yazmak isteyenler; kalite isim
FOREVER HERE, starttan kötü çıkacak olsa da görselde de gördüğünüz gibi Bursa'da KV kazanan müthiş seri sprinter VICTORY SWORD ve canı istediğinde müthiş bitiricilik yapan TAMERLANO rakiplerdir..











ROWDY- TWINKLE : Hayatının ilk yarışında anormal bir adaptasyon sergileyerek 2.likte giden, düzlükte de el değmeden fark açan ROWDY kendisine hayran bıraktı..
Tam bir kısa mesafe atı ve bu adaptasyonla Bursa kısa kumunda çok daha üst gruplarda iş yapabilecek gibi gözüküyor.
Ömür boyu maiden kalacak olan FIBONACCI ve son yarışını kazansa bile ( emekleyerek ) benim gözümde FIBONACCI'den farkı olmayan HIGH SPEED TRAIN'i kafadan eleyelim..
Bu iki at zaman zaman kafayı alıyorlar ama genel olarak ön grupta bekleme yapan isimler.. Dolayısıyla gidişata da yarışın sonucuna da etkileri olmayacak.
TWINKLE ise hiç kum koşmasa bile bana göre hiç yadırgamayacak.. Aksiyonlarından kum atı gibi gözüküyor zaten.
Bu iki attan kafayı ROWDY mi yoksa TWINKLE mi alır bilmiyorum ama, ikisi ya da ikisinden biri çok fena ayırıp fark yaparak kazanabilir.

Son yarışında banko önerdiğim
WIND POWER'den vazgeçmiyorum.. Çok kötü sürülmüştü ve hiç ölçü almayacağım diye kendime söz vermiştim.
Üzerinde de Çiçek varken mutlaka bir çarpı atalım..

ASELSARE sonlarda arttıramıyor ama yarışta kolay gidebiliyor.. Önde hata yapan isimler olursa bunu fırsata çevirmeye çalışacaktır..














NEHİRİNOĞLU - ROMEO: Bu iki safkanı böyle bir grupta yakalamışken gönül rahatlığıyla iki at şeklinde geçebiliyorum..
Normalde kaba kumda NEHİRİNOĞLU'nun yanına at yazma ihtimalim olmazdı ancak starttan nasıl çıkacağını bilmiyoruz..
Zaman zaman berbat başlayan ve öne gelene kadar efor sarfeden safkan eğer 1-2 boy falan kalırsa tercihli start avantajını kullanıp hiç yorulmadan liderliği alacaktır..
Tabi o sırada M.Çiçek de nal toplamaz herhalde.. Ankara'daki yarışında ROMEO neredeyse ARTUKLU'dan kafayı alacak kadar önlerde gitmişti.
Çiçek NEHİRİNOĞLU'nu tek rakip görüp onu kaçırmak istemeyecektir.. Dolayısıyla start çıkışları her zamankinden daha önemli..
Birbirlerini yormadıkları sürece arkaya da 5-6 boy ayırıp aralarında birincilik mücadelesi yaparlar.
Eğer ikisi arasında bir tercih yapmam gerekse kesinlikle NEHİRİNOĞLU derim.. Hatta % 75'e % 25 olduğundan GEZGİNCİ'den sonraki tekim NEHİRİNOĞLU'dur..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 12,5,2,1,3,4,9
3.AYAK: 8,4,,3,5,7
4.AYAK: 5,4,,6,2
5.AYAK: 1 / 3
6.AYAK: 10,7,1,2,4,6,8,3,9,15 




Not:
İkinci ve son ayak saat 13.30'da kadar eklenecektir.. Bu koşularda yorumum olmayacaktır..

Not2: İkinci ayakta dışarıda kalan atlarım CANDOSTUM, RABAT GÜZELİ, SARPBEY, KOVADA şeklindedir.
Tekten ya da beşinci ayaktan, hatta HIGH SPEED TRAIN'den yatarsam üzülmem ama yukarıda saydığım dört attan yatarsam çok üzülürüm. Umarım böyle olmaz. 
Bol şans..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.