DUYURULAR

EMEĞİN KARŞILIĞI - 27 EKİM BURSA Kategori adları

EMEĞİN KARŞILIĞI - 27 EKİM BURSA


 Aşırı derecede zaman ayırıp derinine daldığım bu programın hakkını da verdiÄŸimi düÅŸünüyorum, bunu birazdan yorumlarımı okuduÄŸunuzda hissedeceksiniz ancak öyle denk koÅŸular var ki, aklımda yazamadığım birçok safkan kaldı.. Tek bir atı elerken ya da eklerken bile üzerinde en az yarım saat düÅŸünüldüÄŸünü belirteyim.
Åžablonun en geniÅŸ halini geceden yayınlıyorum, yarın saat 14.00'e kadar biraz daha eleme yapılarak fiyat düÅŸürülecektir..
Tek konusunda kararsız kalmayıp net bir bankom olduÄŸunda o gün genelde baÅŸarılı geçiyor ama bakalım, biraz da ÅŸans ve kısmet iÅŸi..
Åžimdi buyrun yorumlara:






Birinci ayakta; ilk iki yarışında çim pistte start alıp hiçbir varlık gösteremeyen, son yarışında ise kuma çıkınca bambaÅŸka bir performans sergileyen 3 numaralı
HEVESKAR net olarak favorimdir..
HEVESKAR'ın 2.lik elde ettiÄŸi bu performans oldukça etkileyici çünkü bir maiden atının en gerilerden gelip ara kapattığı her zaman rastlanacak bir durum deÄŸil..
Sermayesi olan ve gitmek isteyen safkanın, önünde adeta bir barikat oluÅŸtuÄŸunu, bu yüzden yarışın kızıştığı ve herkesin yürüdüÄŸü anda hala kulvar arayışında olduÄŸunu görüyoruz.
Düzlükte 100 metre geride, en dış kulvara açılarak yaptığı kuvvetli sprintle 2.lik elde eden HEVESKAR kumda boÅŸ bir maiden atı olmadığını gösterdi en azından..
Tabi biraz da öndekilerin birbirlerini bozmasından ve haliyle sonlarda emeklemesinden faydalandı, bunu da belirtmek gerek..
Önde MÄ°RHAN ve TEKMUTLU liderlik için ısrar ederkerlen, TokaçoÄŸlu'lu SÜNGÜTAY da erkenden yürüyerek geride bekleyen atların ekmeÄŸine yaÄŸ sürmüÅŸ oldular.. HEVESKAR da onlardan biriydi.
Yine de bu performans hiç yabana atılacak cinsten deÄŸil.. Ä°yi çıkar ve iyi de konumlanırsa, kısalan mesafe aleyhine olmasına raÄŸmen kazanmaya en yakın isimdir..

3 aylık bir arası olsa da hazırlıkları gayet yeterli olan ve eÅŸgal olarak da diÄŸerlerinin neredeyse 2 katı görünüme sahip olan
GÖKHABER dikkat çekmek istediÄŸim bir diÄŸer isimdir.. Dinçlikle günün bombasını gerçekleÅŸtirebilir dikkat.
Åžartlı yarışlarda hiç fena koÅŸmayıp, maiden yarışta 1.45 ganyana koÅŸan, ancak bana göre yarış içerisinde bir sıkıntısı olduÄŸu için berbat koÅŸan
REŞİTBEY 1.liğe gecikmeli olarak ulaşabilir.
Kıazbert yavrusu
ZIPIR, fena bulmadığım 4.lükleriyle KIZILNEHÄ°R, çok uzun süredir maiden olsa da bugün avantajlı sıkleti ve etkili aprantisiyle yarışacak olan SÜNGÜTAY ve ilk yarışında ciddi fazlalıkları olduÄŸu için etkili olamayan ancak orijin ve ahır olarak dikkat çeken ONURLU TAY daha sonraki rakiplerdir..











Ä°kinci ayakta; kısa mesafede bu grubun en iyi atı hiç tartışmasız 8 numaralı
ASARCIKLI'dır..
Önceki yarışında KV kazanıp sonraki yarışında vasat atlardan uzak yiyecek kadar dengesiz bir at olsa da gücünü koÅŸarsa bu rakiplerini geride bırakacağını söyleyebilirim..
Kulvarı ÅŸahane, mesafe bu kez tam istediÄŸi gibi, sıkleti ağır deÄŸil, grup müsait, jokeyi de uygun, daha ne olsun? Tek sıkıntımız günün ganyanı :)
ASARCIKLI'yı çok tutuyor olsam da öyle deÄŸiÅŸik ve iyi koÅŸacağından emin olduÄŸum cazip atlarım var ki yanına at yazmadan asla...
Mesela bir
PEKSOYUNOÄžLU var ki, önceki Bursa yarışını çok kolay kazandı ve bugün üzerinde Ketme var, sıkleti de çok uygun..
Öndeki isimleri önüne alıp bariyerde 4.5.likte gidecek ve düzlükte yapacağı seri sprintle çok etkili olacak..
6 numaralı
URLA DESTANI da alakası olmadığı uzun mesafeden sonra bugün tam istediÄŸi mesafeye çıkacak ve sıkleti de aşırı uygun..
Önde gidecek isimler olsa da yarışın bi Ä°ngiliz temposunda geçeceÄŸini düÅŸünmüyorum.. Dışarılarda 2.3.lükte gidecek olan bu safkan 52 kg sıkletiyle muhakkak ses getirecektir..
13 numaralı
YÜREKKAAN bugün için büyük bomba beklediÄŸim isimdir.. Madem son yarış hakkı kalan KEISHA dibine kadar ilaçlıydı, bakarsınız son 3 yarışı kalan YÜREKKAAN'da da benzer durum yaÅŸanır..
Bazen kulvarından hiç çıkmayan bazen de normal çıkan safkan eÄŸer bugün normal çıkarsa 50 kg sıkletiyle yakalanmayabilir, DÄ°KKAT..
3 numaralı
ATOM ADAM da oldukça geri gitti ancak çalışmalarına yeniden hız kazandırdı ve bu koÅŸuya güzel galoplarla girecek..
Daha önce benzer grupları geride bıraktığı için kendisini tanıyan pilotuyla ÅŸanslılardan biri olduÄŸunu düÅŸünüyorum.
Son olarak da bu grupta daima söz sahibi olabilecek güç ve kaliteye sahip
AÅžIKBEY diyorum..
Çok sık koÅŸuyor ve sıkleti de 59 ancak müthiÅŸ inatçılığı yine devreye girebilir.











Üçüncü ayakta; banko olarak önereceÄŸim isim 1 numaralı
MADEMOISELLE olacaktır..
Öncelikle biraz geriye gidelim ve bu safkan neler yaÅŸamış bi hatırlayalım:
Tarih 18.04.2017, yarış 1400 metre ve Kocaeli kumu, kaba kum denemez çünkü kum ıslak.. Yani en sevdiÄŸi.. 1.kulvardan O.Öztürk ile yarışa baÅŸlayan safkan 17 atlı yarışta net olarak en geride ve 1.yle arasında nereden baksanız 100 metre var..
O dönemde kudurmuÅŸ bir DARK GUARDIAN 3 boyla kazanırken, en gerilerden yardırarak gelen MADEMOISELLE 4.oluyor.
Bugünle kıyaslarsınız diye söylüyorum; bahsettiÄŸim bu yarışta 5.olan at ise KOMSHU..
Devam edelim, yaklaşık üç hafta sonra, yani 19 Mayıs'ta bu kez 100 metre uzayan mesafede, 1500'de, 3 kg sıkleti artmış ÅŸekilde yarışıyor.. Grup biraz daha müsait..
Yine 2 boy startta kalıyor ve en geride sopa kamçı gidiyor.. Üzerinde ise bugünkü binicisi D.Sav var.. .
Daha 800'ün orada 4.lüÄŸe kadar dolduruyor, hiçbir yerde dinlendirmeden hem de.. Bu katliama raÄŸmen bana mısın demeyen MADEMOISELLE kazanıyor..
Ardından yine üç haftalık bir ara veriyor ve rota bu kez Bursa, 1800 kum, KV-6... Üzerinde F.Yüksel var..
Furkan'a tembih etmiÅŸler veya kendi izleyip çözmüÅŸ, orasını bilemiyorum ama yarış baÅŸlar baÅŸlamaz teÅŸvikler yapıyor MADEMOISELLE'ye.. Çünkü amiyane tabirle poposu kalın bir at, boÅŸlamayacaksın, ele almayacaksın.. Çok doÄŸru sürüyor Furkan..
Sürekli teÅŸvik gitse de nafile, yarış sert baÅŸlamışsa mümkün deÄŸil önlere gelemez.. Öyle de oluyor, yine en gerilerde içerilerde kalıyor.
BaÅŸtan itibaren sürekli teÅŸvik giden MADEMOISELLE, 800'de tamamen sert teÅŸvik yiyor ve bariyer dibinden yaptığı kuvvetli sprintle 3.oluyor.. Hemen geçildiÄŸi atlara bakalım; FANCYCHANCY ve Ä°PEKKIZ.. Özellikle FANCY'i aklınızda tutun.
Bu kez üç hafta falan deÄŸil, sadece bir hafta arayla, Kocaeli'de bir baÅŸka KV-6 olan 1400'e gidiyor.. Tam bir orta mesafe atını sürat yarışında hırpalıyorlar sürekli.. Yine de itiraz etmiyor safkan, devam ediyor ÅŸahane performanslarına..
Atlara bakar mısınız, DOLCE VITA, FLY SO FREE, FANCYCHANCY, MASTARKIZI... Hepsi de elde giden ve .çok da yüksek hızlara çıkabilen atlar..
MADEMOISELLE'nin yine her yeri dağılıyor tabi.. O sert tempoda neye uÄŸradığını ÅŸaşırıyor ve her zamanki gibi sürekli teÅŸvikle gidiyor..
Grubun 6-7 boy gerisinde kalmış, yarışı bırakacak sanarken düzlüÄŸe çıkıyor ve baya baya yardırarak sprint atıyor, bu saydığım atların diplerinde 5.oluyor..
Tam tamına üç hafta ara verdikten sonra nihayet safkana uzun mesafeli bir yarış buluyorlar ve ikidir ÅŸahane binen, sadece ÅŸartlar oluÅŸmadığı için kazanamayan Furkan'la bu kez kaçınclıkta gidiyor biliyor musunuz? - 2.likte..
Evet 1400-1500'de her yeri dağılan o poposu kalın at, mesafesine çıkınca önüne bir at alıp çok rahat bir ÅŸekilde 2 gidebiliyor.. 800'ün orada yürüdüÄŸünde yavaÅŸ yavaÅŸ gücünü alıyor ve bugünkü rakiplerinden KOMSHU'yu adeta yanına yaklaÅŸtırmıyor, eze eze geride bırakıyor..
10 gün sonra, bu kez Bursa'da 1800 yarış buluyorlar ve safkana Kocakaya'yı yazıyorlar..
Kocakaya da tıpkı Furkan'ın yaptığı gibi baÅŸlar baÅŸlamaz sürekli teÅŸviklerle atı yarışa konsantre ediyor ve FANCY'i önüne alarak 2 gidiyor..
DüzlüÄŸe girilmeden teÅŸviklere baÅŸlayan Kocakaya, FANCY'i sonlara doÄŸru çok rahat ayırıyor..
Ä°ÅŸte bundan sonra olanlar çok enteresan.. Safkanın totosuna bakınca bozulmuÅŸ, geriye gitmiÅŸ sanıyorsunuz ama hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz.
Zannediyorum Kocakaya'lı yarışında kendisinde yasaklı madde tespit ediliyor ve diskalifiye oluyor.. Ä°lgilileri cezayı ödeyerek 13 gün sonraki  yarışa, Ankara'ya götürüyorlar..
Kocaeli- Bursa arası mekik dokuyan ve 1500 üstü mesafeleri yakalayınca ÅŸahaneler yaratan bir atı tutup Ankara!ya götürmek ve 60 kg 1500'de yarıştırmak neyin nesi ben anlamış deÄŸilim..
Aklıma iki ÅŸey geliyor, ya atlarını hiç iyi tanımıyorlar ya da dopingin etkisi hala devam ediyor, etkili olamayacağı yarışlara sokarak kendini unutturuyor..
4 boy geç baÅŸlayan MADEMOISELLE elbette toparlanamıyor.. 10 atta 10.oluyor ama öyle karakterli ki, 1.yle arasında 1 saniye bile yok.. 
Ardından katıldığı yarıştan bahsetmeme gerek bile yok, MADEMOISELLE gibi bir atı 1200'de hayal etmek bile istemiyorum. 61 kg ile , 1200'de daha uyanmadan yarış biter.. Öyle de oluyor.
6 Ekim tarihinde ise 2100 metre mesafeli bir yarış yakalıyor, hem de Bursa'da.. Binici tercihi ise safkanın sonunu getiriyor.
Rolanti giden yarışta tamamen kendi isteÄŸiyle 7.8.likte giden Sakallılar, istese o yarışta çok rahat bir ÅŸekilde 2.3.lüÄŸe sokulabilirdi.
DYMAXION'a arap temposunda hediye edilen yarışa raÄŸmen sonlarda kanatlanarak geliyor ve 3.lük elde ediyor.
Ä°ÅŸte biz bu MADEMOISELLE'yi, iyi durumda olmayan AMBERÄ°M ve LADY FALCON'un, daha önce alay ettiÄŸi KOMSHU'nun, kaba kumla alakası olmayan Ä°PSÄ°ZKIZ ve WEMBLEY'in, alt grup atı olan DÄ°LBAR'ın yanında yakaladık ve favori deÄŸil..
DoÄŸukan Sav'dan beklentim ÅŸu; startla birlikte en dış kulvardan sopa kamçı önlere gelmeli ve bakmalı; WEMBLEY ya da KOMSHU ısrar etmiyorsa kafayı almalı.. Yok kafayı almıyorsa da dışlarında 2-3 gitmeli..
1000'in oralarda yavaş yavaş gıdıklamaya başlamalı, 800'den itibaren ise tamamen girişmelidir..
Bu rakiplerinden çok daha güçlü olan MADEMOISELLE'ye aşığı olduÄŸu ıslak kumda hakim olmaları, doÄŸru sürüÅŸ gelmesi halinde bence imkansızla eÅŸdeÄŸerdir..
Bu kadar anlattım, umarım yüzümü kara çıkarmaz :) MADEMOISELLE SAÄžLAM BANKOMDUR..












Dördüncü ayakta; yine çok iyi analiz ettiÄŸimi düÅŸündüÄŸüm bir koÅŸu.. F.Karakurt dışında kim olsa burada 1 numaralı
ASLAN ADAM'ı sizlere banko önerirdim..
F.Karakurt'u çok beÄŸeniyorum yanlış anlaşılmasın.. Ama bu çocuk atları milimetrik sürer, hiç üzmez ki..
ASLAN ADAM ise Ketme, Hışman gibi atlara ne var ne yok giriÅŸen tarzda jokeylerden hoÅŸlanır..  Yani bu iki canlının dünyaları ters :)
Dikkat edin, Kocaeli'de ARNAVUT kazanırken ASLAN ADAM ondan çok daha diri bir ÅŸekilde fotoya giriyor.. Üstelik Hışman öyle yanlış sürüyor ki safkanı keÅŸke video bir sunum hazırlasaydım da gösterebilseydim..
Yarış baÅŸlıyor, çok iyi adapteyle ÖNEMLÄ° ve MCGREGOR'u önüne almış bariyerde 3 gidiyorsun, safkanı yarışa sokmak varken tutuyorsun ve bir anda 6.lığa geriliyorsun.. Hem de Hışman gibi öldüresiye teÅŸvik yapan bir adam yapıyor bunu düÅŸünün.. Dünyada tutmaman gereken tek bir at varsa o da ASLAN ADAM'dır, gidip onunla elde gelmeye falan çalışıyorsun:) Bakın taktiksel anlamda inanılmaz kötüler, öyle böyle deÄŸil, artık gülüyorum bunlara..
Herneyse, ARNAVUT dışarıdan yürüdüÄŸünde ASLAN ADAM 6.7.likte iç kulvarda cebelleÅŸiyor.. TeÅŸviÄŸe cevap vermeye baÅŸlaması çok zaman aldığı için Hışman geç kalsa da çok uÄŸraşıyor ve dışarı çıktığında yanından kolay ayıran ARNAVUT ile fark bir anda 1 boy'a iniyor..
ARNAVUT sırf doÄŸru zamanda yürüdüÄŸü için kazanırken, 1 boy arkasında 4.olan ASLAN ADAM ise fotoya diri girerek 'yazık' dedirtiyor..
Peki bu gözlemimiz bu yarışta bize anahtarı veriyor mu? - Hayır bu son derece yanıltıcı olabilir.
F.Karakurt, üzerinde tepinilmesini isteyen ASLAN ADAM'ı nasıl sürecek bilmiyoruz ki? Yani bu atla 3.lükte gidip tutayım, elde geleyim dersen 'hadi' dediÄŸinde kendini bir anda 6.lıkta buluverirsin..
O yüzden MC GREGOR ve GAUDI'yi önüne aldıktan sonra yalancı teÅŸviklerle atı 'birazdan baÅŸlıyoruz' diye hazırlamalı, 800'den sonra da tamamen, fotoya kadar hiç yorulmadan teÅŸviÄŸe baÅŸlamalısın.. DediÄŸim gibi Ketme, Hışman, Özcan falan olsa ne ARNAVUT ne de bir baÅŸkası bu atı geçemezdi ve bizim de kabak gibi bankomuz olurdu.. Ama Furkan Karakurt ile deÄŸil..

Maiden yarışta çıldırmış gibi kazanan
GAUDI devamında start aldığı sert grupta da süper 3.lük elde etti.
LiderliÄŸi baÅŸtan alır mı yoksa MC GREGOR'a bırakıp 2 mi gider bilmiyorum ama acayip arttırabilme yeteneÄŸine sahip GAUDI bence bugün de harika koÅŸacak..

ARNAVUT yarışın neredeyse sürdirek bankosu konumunda.. Ä°lk yarışından beri 'çok potansiyelli,dikkat' diye uyardığımız at sonuçta son yarışını kazandı ve geliÅŸim göstermeye meyilli bir at, favori olması normal.. Bence diÄŸerlerinden üstün bir tarafı yok ama eksiÄŸi hiç yok.. 

Burada
MC GREGOR'u da yazmayı çok istedim ancak yerim kalmadı..















Beşinci ayakta; yine analizin dibine vuracağız :)
Yarışta bir tane bile kaçak at yok, artık kimin kaçacağına jokeylerine bakarak karar veriyoruz.. Mesela geçen haftayı hatırlayın, son dakika uyarısıyla COÅžKUNHAN'ın kafaya çıkmayacağını, bu durumda Özcan'ın kafayı alarak OMER IN MY HEART ile bitireceÄŸini yazmıştık..
Bu yarışta iyi bir çıkışla liderliÄŸi
ROJHAT KIZI alacak.. Ä°lk 200 metrede ise prese dair hiçbir ÅŸey gelmeyecek üzerine.. Mis gibi yani kendisi için..
Ona kim pres yapar diye baktığımızda ise, yukarıda bahsettiÄŸim gibi at olarak deÄŸil ama jokey olarak bir isim çarpıyor gözüme; D.AydoÄŸan..
Yetenekli bir apranti ama idareli sürme konusunda çok zayıf.. BindiÄŸi her atla dışarıdan doldurarak 2-3 gidiyor. Åžahsen ben DoÄŸukan AydoÄŸan'ı görünce, baÅŸka bir kaçak atı tutuyorsam o attan vazgeçiyorum. Çünkü ilk metrelerde olmasa bile 800'de muhakkak öndeki at kim olursa olsun biniyor tepesine.
Neyse ki DÄ°LLERE DESTAN en az 3 boy startta kalacağı kesin olan atımız.. Hatta 50 metre kalırsa bile ÅŸaşırmayalım.. Normalde ROJHAT KIZI liderliÄŸi aldığında ona kimse pres uygulamayacak ama DÄ°LLERE DESTAN geç çıksa bile yavaÅŸ yavaÅŸ önlere sokularak dışarıda 2.likte gidecek..
Burada iş tamamen ROJHAT'a kalmış.. Gelip gelmeyeceği belli bile olmayan, gelirse de tek bir at tarafından gelebilecek olan presten etkilenmemenin yollarını aramalı..
Sıkleti düÅŸen ve avantajlı gidiÅŸat yakalayan ROJHAT KIZI'nın yakalanmayacağını düÅŸünüyorum.. Alternatif tekimdir..


FANÄ°ZAN, KOLAÇAN ve KOBAT daha sonraki rakiplerdir..












Son ayakta ise; kesinlikle riske girmeyeceÄŸim.. Son ayaÄŸa çok atla girebilmek için diÄŸer ayaklarda birçok attan vasgeçtiÄŸimi belirteyim..
Çok fazla üzerinde durulacak bir koÅŸu deÄŸil çünkü favoriler 2.3.kalmaktan memnunlar gibi ve bu tarz yarışların akıbeti hiç belli olmuyor.
Ancak özellikle altını çizmek istediÄŸim iki safkan var ki kendilerinden bahsetmesem çatlardım ; ilki 13 numaralı
KLEOPATRA..
Urfa'dan 4 ay sonra Bursa'ya gelen ve start aldığı ilk yarışta ciddi devrilme tehlikesi yaÅŸayan safkan buna raÄŸmen elinden geleni yapmaya çalışmış ve 6.olmuÅŸ.
Hazırlıkları fena gözükmüyor, kulvarı 1 ve üzerinde T.Yıldız var.. Sizi bilmem ama arayışta olduÄŸum bu koÅŸuda bu at benim bir hayli dikkatimi çekti..
İkincisi de 11 numaralı
IRMAKSELÄ°.. Ciddi start sorunu olan ancak son yarışında, starttan iyi çıkarma ustası Ketme ile bunun üstesinden gelmiÅŸ gözüken IRMAKSELÄ° bir süredir takibime aldığım bir isimdi..
EÄŸer gereksiz yere önlere doldurmaz, sabırlı giderse çok etkili bir performans sergileyebilir, DÄ°KKAT..


BÄ°JAN, ABERAT, GÜMÜÅžKUÅžAK, KARAÅžEHRAZAT ve KILIÇALP daha sonra ÅŸans verdiÄŸim isimlerdir.

TEKMUTLU nerede diyenleriniz olabilir, unutmayınız ki aÅŸağıda gördüÄŸünüz ÅŸablondan daha at çalınıp fiyat düÅŸürülecek :)
Yani TEKMUTLU elemek zorunda kaldığım birçok attan sadece bir tanesi..















ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 3,,2,9,12,11,10
2.AYAK: 8,10,6,13,3,7
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1,4,2
5.AYAK: 2,,,1,3,6
6.AYAK: 13,11,2,1,5,12,6

 

Not: Ä°lk ayakta çıkan at ÅŸablondan eksiltilmiÅŸtir..


 

Yorumlar

#1 - Marazozan - 27.10.2017 17:26

üçüncü ayak tekim yıkıldı doğukan ikinci oldu diğer tek fanizan yanıltmadı beni yapacak bişey yok kısmet değilmiş

#2 - ÅŸeref - 27.10.2017 16:09

Bursa ya para atılmaz. Bu jokeyler istedikleri gibi oyun kuruyorlar.doğu illerinden hiç farkı yok.harcanan emeğe yazık.

#3 - Marazozan - 27.10.2017 15:36

Çalışmanız için teşekkür ederiz üstadım oyunu iki tek üstüne kurdum yorumları okuduktan sonra herkese bol şans

#4 - Lewent - 27.10.2017 15:00

Süper analizler..Emegine saglık Berkay.

#5 - mustafa1997 - 27.10.2017 13:54

Emeğinize sağlık, yediliye bakabildiniz mi Berkay Bey ?

#6 - Ganyancı - 27.10.2017 13:51

Yarışları bende açıp izledim kral'da Gündüzeli işin içinde olunca insan huylanıyor. Neyse hayırlı sı emeklerin için teşekkürler..

#7 - Ganyancı - 27.10.2017 13:48

M.Gündüzeli Gönülavcısı ile bizim atı bozmaya çalışırmı Kral? Gündüzeli sever öyle şeyleri..

#8 - BERKAY KURT - 27.10.2017 13:45

Ganyancı; sanmıyorum o iki at çok eküri koştular ama FANİZAN kendine GÖNÜL AVCISI kendine koştu hep.. Zaten ağırkanlı, istese de önlere gelemez diye düşünüyorum.

#9 - Ganyancı - 27.10.2017 13:38

M.Gündüzeli Gönülavcısı ile bizim atı bozmaya çalışırmı Kral? Gündüzeli sever öyle şeyleri..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.