DUYURULAR

AZ ATLI AMA ÇOK ZOR PROGRAM - 19 EKİM ANKARA Kategori adları

AZ ATLI AMA ÇOK ZOR PROGRAM - 19 EKİM ANKARA


Programa göz ucuyla baktığımızda kolay gibi geliyor ama başlıkta da belirttiğim gibi son zamanlarda gördüğüm en zor altılı diyebilirim.. Favori safkanların çoğunun güven vermediğini görüyoruz ( LADY GIRL hariç )
Çok iyi hazırlandığım bu programda fazlasıyla enteresan atlarım var, umarım beklediğimiz neticeyi alırız..
Bu arada birinci altılının ilk ayağında
SILENT WISHPER ve THE MAIL MAN rakiplerine göre önde gözüküyorlar..
Daha sonraki rakipler sırasıyla 3-6-1 şeklinde..
İkinci koşuda kumda daha iyi koşmasını beklediğim bir
OĞLUM İLKER var.. Tek olarak düşünebilirsiniz ama ZEHİR HAFİYE de kumda çok iyi arttırıyor.. BAHAR SULTAN saptığı, ÇELİKKALKAN da startta kaldığı için iki at yeterli gibi.
Üçüncü koşuda da
BLACK NIGHT biraz ağırkanlı bir isim, o yüzden ben MADE IN FOÇA tutuyorum.. Eküriler sağlam tek..






Birinci ayakta; aşırı derecede sık koşan ancak buna rağmen bana mısın demeyen bizim evlat
ADİLABİ'nin bugünkü durumunu çok merak ediyorum açıkçası..
Yine ağır favorilerden çıkmış ve gösterdiği performanslara bakılınca bunu fazlasıyla hak ediyor..
Beni esas düşündüren yorgun olması falan değil, AGAH tarafından temposunun üzerine çıkarılıp çıkarılmayacağıdır..
Kafayı aldığı her yarış şimdiye kadar rolanti tempoda geçti.. Ağır kilolarda da hiç yarışmayan safkan, düzlüğe kadar temposu yükselmeyen yarışlarda sonlardaki sermayesiyle yanına kimseyi yaklaştırmadı.. Sadece son yarış biraz bocaladı onda da S.Aktaş 57, rakipleri jokeyle 50 kg yarışmışlardı..
Son yarışında tek önerdiğimiz AGAH bariyerde 2.3.lükte gitmeyi tercih etmişti, o şekilde 2.oldu safkan.. Ama önceki yarışını kaçarak kazanmıştı ve ondan da önceki uzun mesafeli çim yarışında yine M.Keskin ile yarışıp TAKILBERİ ve OZANŞAH'a İngiliz temposunda ayak uydurmuştu..
Yani AGAH'ın ne yapacağını bilebilmemiz imkansız bugün.. 2 giderse ADİLABİ'nin işine gelecek, baştan itibaren kaçmak isterse ADİLABİ'nin işine gelmeyecek, bu kadar basit..
E tabi bu ihtimale yorgunluk, 800'ün oralarda pres vb gibi şeyleri de eklersek ADİLABİ'den bugün çekinmemiz gerektiğini görebiliriz.
Benim burada tuttuğum çok enteresan bir at var ve bence uzak ara grubun en iyi ve en kaliteli atı..
Belki de hepiniz AKARNEJAT'tan bahsedeceğimi sandınız ama bahsettiğim isim
BURUKMERT'tir..
Daha ziyade kumcu olarak bildiğimiz BURUKMERT'in 3 yaşlılığında çimde şahane yarışları var.. Yarış gördü ve gidişat avantajını elinde bulunduruyor..
ADİLABİ kaçacak, AGAH ona baştan ayak uydurmasa bile 800!den itibaren tepesine binecektir.. Bariyerde 3.lükte kendi temposunda gitmesini beklediğim BURUKMERT eğer nefes yönünden hazırsa, çimde olmaz falan demeyin.. Gayet de iyi koşar..
Genel puanlamanın en son atı olan BURUKMERT, benim ADİLABİ ile birlikte en çok tuttuğum isimdir.

Onun dışında, karmakarışık bir yarış.. Bence hiçbirine 'olmaz' dememek gerekir. Sonraki sıralamam şablonumdadır..










 

İkinci ayakta; yarışın gidişatını analiz edince, ön tarafta sadece MONAVENTO ve METİN ABİ'yi gördüm ve bu yarışı iki atla, hatta güç kıyaslaması yaparak tek yazabileceğimi düşündüm.
Dünden beri de en fazla üzerinde durduğum, hatta rüyama dahi giren yarış diyebilirim..
METİN ABİ geç çıkıp doldurarak kafayı alıyor, MONAVENTO ise fırlayarak kafayı alıyor.. İkisinin de ortak özelliği liderlikte ısrar etmeleri ama normalde 2-3 de gidebilecek yarış karakterine sahipler..
METİN ABİ'nin kulvarı biraz sıkıntılı, eğer iyi başlamazsa içeriden doldurarak liderliği alamayabilir.. Bu durumda MONAVENTO fırlayan bir at olduğu için METİN ABİ 2.likte gitmek durumunda kalır ki, geç çıkmasına rağmen MONAVENTO'dan doldurarak kafayı almaya çalışırsa işte o zaman yanarız..
Hep söylüyorum; şu MONAVENTO'ya gücünü aldırmak için 800'e girilir girilmez çok sert teşviklere başlamak lazım diye.. Tabi oralara kadar rolanti geçen yarışta..
Ancak onu sıradan bir at sanıp düzlüğe kadar tutuyorlar ve hadi dediğinde cevap vermiyor.. Dünkü SEYYAH örneği işte..
E şimdi madem MONAVENTO'yu senin istediğin gibi sürmüyorlar ve mesafenin kısa gelme ihtimali var, o zaman 2.likte gidip düzlükte MONAVENTO'nun yanından sıyrılacak bir
METİN ABİ tek yazılmaz mı?
İşte geceden beri bu sorunun cevabını düşünüyorum ama bulamıyorum.. METİN ABİ'yi tek yazamadığım gibi, 'iki atla kapalı' düşüncesinden de caydım..
Çünkü olası bi birbirlerini bozma ihtimaline karşı atımız kalmıyor.. Sıralamam şablonumdadır..













Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 2 numaralı
YOLANDA olacaktır..
Tıpkı dünkü gibi TOMIRIS ve MAKARACI ÇOCUK arasında tercih yapmaya çalışırken, aradan bir SEYYAH çıktı ya, YOLANDA da o hesap..
Ancak sonradan aşırı derecede ısındım bu safkana.. Bundan daha iyi bir grup kolay kolay bulamaz diye düşünüyorum.
İlk yarışını kazanırken müthiş güçlü bir yapıya sahip olduğunu gözlemlediğim safkana, sonraki KV yarışta şans veren tek kişi bendim herhalde..
Sanki yüzyılın sürpriziymiş gibi davranıldı ama böylesine potansiyelli bir attan bu sprint bence normaldi.. Hele de Selim MY WILL'i katletmişken..
2'de 2 yapan YOLANDA daha sonra İstanbul'a gitti ve baba atlarla mücadele edecekti.. Ancak yarış onun için daha başlamadan sona erdi.
Startı alır almaz dışarıya doğru kaçan ve daha da toparlanamayan safkan, sınırları biraz zorlamaya çalışsa da düzlükte tekrar saptı ve yarışı bıraktı..
Bu kalıcı bir sorun mu tabi bizim için en önemli soru budur bugün.. Çünkü YOLANDA başlar başlamaz saparsa daha yarış başlamadan bitmiş olacak bizim için de..
Ancak ben bunun İstanbul'a mahsus olduğunu, Ankara'da böyle bir durum yaşamayacağını düşünüyorum açıkçası..
Eğer düzgün başlar ve en gerilerde kendi temposunda konumlanırsa, DIANA, PROPERTIES, ROCKET GIRL gibi isimlerin olduğu yarışta sonlarda öldürücü sprintiyle sonuca gitmesini bekliyorum.
BANKOMDUR..










Dördüncü ayakta; LADY GIRL'in de, İREM SU'nun da ilgilileri olması gerektiği gibi apranti indirimine giderek bu koşuya 56 kg sıkletle yarışma şansı yakalamışlar..
Bu iki kısrağın gruptaki diğer atlara göre hem güç hem de kalite olarak fazlasıyla üstün olduğunu söyleyebiliriz..

LADY GIRL ki jokey seçen bir at değil, yani Mahsun Turan da getiriyor, Özcan da getiriyor.. 
Elde gidebilen bir at da olduğu için aprantinin yapacağı ekstra bir şey yok.. 4.5.likte konumlanacak, düzlükte de gücü ne kadar yetiyorsa teşvik yapacak..
Kazanması en normal sonuç olacaktır..

İREM SU da kulvar, apranti ve tempo avantajını lehine çevirmeye çalışacak.. VASILY'nin liderliği alacağı, geç çıkmazsa MY SWEETY BOY'un ona eşlik ededeceği yarışta bariyerde 3.4.lükte gidecektir..
Seri sprintiyle LADY GIRL'den sprint yememeye çalışarak yarışı çalmaya çalışacaktır..

Bu iki safkana 6 kg'lık sıklet farkları sorun yaratırsa işte o zaman yarışı çözmek mümkün değil..
Kumcu BAŞYİĞİT hariç hepsine şans vermek gerekir.. Son yarışından sonra bir daha yazmamaya tövbe ettiğim ALLA TURCA'yı sırf Hışman diye çizgiden sonra da olsa ekliyorum.







Beşinci ayakta; 7 numaralı
TATVAN KIZILCA programa ilk çalışmaya başladığımda 'tek yazarım' diye düşündüğüm isimdi..
Çünkü hem önde boş kalacaktı hem de artık formunu bulduğunu düşünüyordum..
Ancak sürekli ara vermesi beni rahatsız ediyor.. Start problemi de olan bu safkana nasıl güveneceğiz ki?
Bir anda 5 boy startta kalırsa hiç şaşırmam açıkçası..
Ama şunu söyleyeyim; TATVAN KIZILCA kaç yarıştır adeta katlediliyor.. 08.08 tarihli yarışında WHITE IRON öldüresiye kaçıyorken, M.Bayır TATVAN ile bu safkana ayak uydurdu ve atı adeta bitirdi.. Buna rağmen düzlükte yarışa tutunmaya çalışacak kadar yürekli bir isim..
Sonrasında 24.08'de sizlere boş koşuda tek önermiştim , bu kez de M.Işık'ın bindiği ÇAĞ TUFANI ile 1000 metre sopa kamçı gitti.
Son iki yarışı ölçü değil gerekçesiyle önde boş kalacağı son yarışında sizlere tek önerdim, bu kez düzgün de başlayınca kazandı..
Bugünkü yarışta 1000 metre boyunca sopa kamçı gideceği bir at yok ama sinsi Ö.Yıldırım var.. En iyi bildiği şey bindiği atı yarışa sert başlatarak, kaçak atı daha ilk metrelerde yormak..
GÜRSOY'a Kocaeli'de bindiğinde bunu THE WORLD IS YOURS'ta denedi, kendisi sonuncu olduğu gibi rakibinin de 2.olmasında pay sahibiydi..
Bugün TATVAN hele bir de geç çıkarsa GÜRSOY rakibini temposunun üzerine çıkartabilir.
Ancak her ne olursa olsun, sağlıklı bir TATVAN KIZILCA, GÜRSOY'dan falan asla etkilenmez.
Eğer bir sorunu falan yoksa , sonlarda sallana sallana da olsa 1000 metre boyunca yapacağı sprintle rakiplerine direnir..

Bugün deli gibi koşacağını hissettiğim unutulan
SERTTAŞ'ı, en az TATVAN kadar tutuyorum.
MADIBA ve AMIGRA ise sigortalarımdır..













Gelelim son ayağa ve beni heyecanlandıran tek koşuya..
Sizlere banko olarak önereceğim isim 6 numaralı
KARAMEMDUH olacaktır..
İlk baktığınızda 'bu grupta ne işi var' diyorsunuz değil mi? Aynen, ben de öyle demiştim.
Ancak biraz detaya inince KARAMEMDUH'un hiç de boş bir at olmadığını hatırlamak çok da zamanımı almadı.
Şöyle ki; 2016 Nisan ayından başlayalım.. 1800 çim Adana, 51 kg ve M.Keskin idaresinde KARAYÜREK'i geride bırakarak elde ettiği 1.lik.. Yarışta YEŞİLTAŞ, VİCDANSIZ gibi isimler var, tabela yapmamışlar.
Sonra 1400 çim Ankara, 1.olan isim SELÇUKLUBEYİ.. Hani şu bir ara aşırı form tutup kazanmadık KV bırakmayan at.. COŞANMERİÇ, ARIM gibi atları geride bırakmış..
Sonraki yarışında sıkı durun; kazanan isim SEMEND, 2.olan SELÇUKLUBEYİ, 3.olan ise KARAMEMDUH..
Daha sonra da Ankara'daki istikrarlı yarışlarına devam ederken, geçtiğimiz senenin Eylül ayında Adana'da 2.olduğu bir yarıştan sonra yasaklı madde tespit edilen ve 1 sene men cezası alan safkan, geri döndü ve üç yarış gördü..
Son yarışında biraz kıpırdandığını gözlemlediğim safkan bugün 51 kg gibi bomboş sıkletle yarışacak ve hazırlıkları çok iyi gözüküyor..
SEMADA YILDIZ gibi hiçbir yeri gitmeyen, GÖKKALE gibi aşırı formsuz, ALİRİŞİNOĞLU gibi de en son uzun yarışını 2014'te kazanmış atların bir araya geldiği koşuda bence hiç de mantıksız bir tercih değil..
Agf'deki % 1'lik oranını görünce, yanına KARAESER veya SEMADA YILDIZ'dan birini ekleyecektim, tercihimi
KARAESER'den yana kullandım..
Eğer KURYE ile inatlaşmazsa yaşlı kurt çıktığı gibi bitirebilir.










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,6,,8,2,5,1,7,3
2.AYAK: 7,,8,,3,5,4,6,1
3.AYAK: 2
4.AYAK: 1,2,,4,3,5,8 / 7
5.AYAK: 7,,3,2,4
6.AYAK: 6,,1




 

Yorumlar

#1 - berkbey - 20.10.2017 12:07

tebrikler kardeşim..harikasın...

#2 - faydo - 20.10.2017 11:53

YOLANDA'da gelmeyince kendime bir defa daha ihanet etmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadım. A.Sözen'i tek atmama kararı almıştım ve A.Sözen'i tek verdiğinde alternatif teklerini değerlendirirdim genelde. Neyse ki misli 3'lü ganyan tesellim oldu. KARAMENDUH yorumun aslında alışılmış yorumun yani bizim için sıradışı olabilir ama senin için gayet normaldi. Övgüyü hak eden diğer yorumlar ise birinci ve özellikle ikinci ayak yorumların bence. Bu tempo ile yoluna devam edeceğini ümit ediyorum.

Tekrar tekrar tebrikler...

#3 - dixon52 - 20.10.2017 10:36

Pirim tebrikler, belki sen şablon için kendini çok yormayıp bir kaç farklı şablon koysan kendini daha rahat hissedersin. Son çifte için teşekkürler, saygılar

#4 - Ganyancı - 20.10.2017 0:24

Sayende altılıyı içeri attık kral teşekkürler.. Herkese bol kazançlar dilerim.

#5 - atesoku - 19.10.2017 20:55

Çok güzel analizlerin ile (tek değiştirerek İremsu teki ile altılıyı buldum) her zaman olduğu gibi harikasın çok teşekkürler

#6 - eser19 - 19.10.2017 19:35

3 lü ganyan 10 misli teselli oldu teşekkürler

#7 - ziya35 - 19.10.2017 18:48

Gercekten harikasin bugun adil abi koşmasa agah tek yazıp hepimizi kurtaracaktın ama yine kurgu kurbanı olduk:( tatvanı ya da karamenduh tek yazsan buluyrdun..tabi ki altılı bulmak çok önemlı hepımız kazanmak için oynuyoruz ama senin bilginin değeri paha biçilmez harıkasın..olacak inanıyoruz sana ..alemde teksin değişilmessin berkay kurt sen bizim HERŞEYİMİZSİN

#8 - ali1903 - 19.10.2017 18:27

adammmmmmmmmmmm

#9 - Ozcan09 - 19.10.2017 18:18

Tebrik ederim Berkay süper tahminler son ayak için söylenecek hiç birşey yok nasip demekten başka

#10 - hyodrullaz - 19.10.2017 18:10

Yazik oldu sablona tebrikler cok iyi analizdi sayende son ayagin uclu bahisini aldim.

#11 - intarreda - 19.10.2017 18:01

Sen tek veriyorsun , 11.8 ganyan , anlaki ne bomba. Tebrikler kardeşim. 50 tane 4 lü ganyan direkden döndü

#12 - bor69bor - 19.10.2017 18:01

Eline,yuregine ssglik berkayim,tatvankizilca tek ile ankarayi yakaladik.Allah senden gani gani razi olsun.Buyuk adamsin.

#13 - Erlifemne - 19.10.2017 17:59

https://www.bursadanerede.com/haberler/bursa-turbeleri-bursadaki-turbeler/

#14 - emrecan - 19.10.2017 17:51

Geçmiş olsun son ayaklarda güvenmiş olsan sen bu altılıyı bulurdun işte sitedekilerin gereksiz baskıları insanın güvenini ve morelini bu kadar etkiliyor yoksa sen cesaretli oynuyordun gelmezse eleştiri buyurun şimdi eleştirin

#15 - Erlifemne - 19.10.2017 17:51

net 10 bin $ vermiş.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#16 - tolgacelenk - 19.10.2017 17:47

HARIKA ŞABLONUN IÇIN ÇOK TEBRİK EDERİM KRAL

#17 - faydo - 19.10.2017 17:47

Bu gezegene ait olmadığını bir defa daha gösterdin. Tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum...

#18 - Erlifemne - 19.10.2017 17:43

Hangi yorumu nasıl yazayım.!
Karamenduh Karaeser 2 at geçmişsin resmen KARARDIK
cesaretle %2,29 AGF KARAMENDUH'u ..!!!!!!!!!! tek atabilsek oyun içerdeydi.....
Herşeye rağmen tebrikler
Gitti 10 Bin $

#19 - Erlifemne - 19.10.2017 13:00

Onun dışında, karmakarışık bir yarış.. Bence hiçbirine 'olmaz' dememek gerekir. Sonraki sıralamam şablonumdadır..
Çünkü olası bi birbirlerini bozma ihtimaline karşı atımız kalmıyor.. Sıralamam şablonumdadır..
Dr şablon nerede.?

#20 - Erlifemne - 19.10.2017 12:54

Sonraki sıralamam şablonumdadır..
Şablon yok..

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.