DUYURULAR

AŞIRI ZOR PROGRAM - 4 EKİM İSTANBUL Kategori adları

AÅžIRI ZOR PROGRAM - 4 EKÄ°M Ä°STANBUL


Ä°nanılmaz zor bir programla karşı karşıyayız.. GüvenebileceÄŸimiz tek bir bankonun bile olmadığı bu programda mümkün olduÄŸunca eleme yaptım ancak en sadeleÅŸtirilmiÅŸ hali bile kimsenin yatıramayacağı meblaÄŸda oldu.. Dolayısıyla daha da elemeler yaptım..
Bugün ÅŸablonumdan deÄŸil, çalışmam ve yorumlarımdan faydalanmanızı tavsiye ediyorum.


Birinci altılıda tuttuğum atlar;


AYAHNA - İZDAHİ - ALİŞİR - EMİRSOY

FARÄ°LYALI - URASHAN - SCIFO

GÜZELKAYA  /
THOR







Birinci ayakta; tamamen idman pisti programı ve birtakım bulgulardan yola çıkarak sizlere bir banko önereceÄŸm; 3 numaralı DATÇALI..
Bir MENDIP yavrusu olan DATÇALI aşığı olduÄŸum kısrak LED ZEPPELIN'in anneden kardeÅŸi ve aksiyon yapısı da kardeÅŸine oldukça benziyor..
Ekürinin kendine ait olan LUÇE'den bir tayı vardı geçen sene; ALTIN AKAR.. Yarış hayatına harikulade baÅŸladı ve çimde gayet de güzel aksiyonlar yapıyordu. LED ZEPPELIN'in de ALTIN AKAR'ın da ilk yarışlarına kazanarak baÅŸladıklarını hatırlatalım..
DATÇALI'ya gelince, ben kendisinin kısa iÅŸini izledim ancak bültenlerden gördüÄŸüm kadarıyla gayet uzun süredir ve düzenli biçimde hazırlanmış..
Bazı atlar vardır; boyları kısadır ve aksiyon yapıları tazıya benzer.. Her an düÅŸeceklermiÅŸ gibi algılar ve çok korkarız..
LED ZEPPELIN, ESHQUIA vs gibi.. DATÇALI'yı da izlerken ilk olarak aklıma kardeÅŸi geldi.. Bu yapıdaki atlar hem süratli hem inatçı hem de güçlü olurlar..
Startla birlikte serilik yapıp bariyerde 2.3.lükte konumlanmasını beklediÄŸim DATÇALI'nın, düzlük boyunca yapacağı hem seri hem de güçlü sprintiyle tüm rakiplerine direneceÄŸini düÅŸünüyorum.
BANKOMDUR..











Ä°kinci ayakta; çok enteresan bir yarış izleyeceÄŸiz.. Son yarışını piyangodan kazanan
LADY GIRL neredeyse sürdirek konumda ama sıkleti çok ağır..
Ciddi ümitler vardı bu safkanla ilgili ve en az KV atı olması bekleniyordu ancak en müsait yarışlarda bile 2.3.kaldı sürekli..
En son yarışını aşırı kolay grupta kazanan safkan bakalım bugün hafif sıkletli atlar yanında ne yapacak.. Ben kendisini yazacağım ama açık söyleyeyim çok da fazla tutmuyorum.
ÖrneÄŸin mesafe 1600 olsa benim yanına asla at yazmayacağım bir isim var burada;
YİĞİTALP..
Daha önce KarataÅŸ'la 53 kg sıkletiyle bu grubu yakalamıştı ve yüzde yüz kazanacağı yarıştan yol bulamaması sonucu 2.olarak ayrıldı.
1400'de toparlanabilecek mi bilemiyorum, Nevzat'a çok iÅŸ düÅŸüyor.. EÄŸer toparlanabilir, mesafe kendisine kısa gelmezse bence birinciliÄŸin en güçlü adayıdır..
Starttan geç çıkacak olan ve en gerilerde saklanması halinde kısa sprintiyle etkili olabilen
LAGUNA LADY de unutuldu, dikkat..
IRISH COUNTRY'i artık ilk at vermemeye tövbe ettim çünkü bu at ömür boyu kazanacakmış gibi olup bir ÅŸekilde kaybedecek diye düÅŸünüyorum.
Hakkında böyle düÅŸünürken, lehne pist ve mesafede, grubun en hafif sıkletli atı konumunda karşıma çıktı.. Son 200'e kadar kazanacakmış gibi geleceÄŸinden eminim. Umarım Müslüm bu kez sprint mesafesini iyi ayarlar ve ben yanılırım.

EL SUENA'yı sürekli kolladık ama o ısrarla sentetik koÅŸtu.. Bugün nihayet çime çıkıyor ve oldukça da cazio konumda.. Starttan düzgün çıkarsa çok etkili sprint yapabilir dikkat..
DIAMOND DASH'in iÅŸi kolay deÄŸil ancak böyle yarışları genç atlar kazanabiliyor.. AUTUMN PEARL ile inatlaÅŸmazsa, bir anda arttıracağı temposuyla yakalanmayabilir.
Sonlarda güçlü gelmeye çalışacak olan
LADY GIRL ERYN, SIERRA MAESTRA daha sonraki rakiplerdir..











Üçüncü ayakta; kesinlikle iki atla geçmek istemiyordum ancak biraz da mecburum çünkü DATÇALI gibi bir atı tek yazmama raÄŸmen kuramıyorum baÅŸka türlü..

MİRZALAĞA- KAFKASOĞLU ikilisinden birinin kazanmasını bekleyceğiz burada..
Zaten HALÄ°ME HANIM olmasa bu koÅŸudan gram korkum olmazdı çünkü MÄ°RZALAÄžA kaçar, KAFKASOÄžLU yakalamaya çalışırdı ve yarış % 95 bu iki atla kapalı olurdu. Hatta MÄ°RZALAÄžA'yı tek bile yazardık.
Ancak HALÄ°ME HANIM'ın olması iÅŸleri biraz karıştırıyor.. Çünkü bekleme yapan bir at deÄŸil asla..
Hele de DoÄŸukan AydoÄŸan gibi, teÅŸviÄŸi iyi olsa da taktik anlamında biraz zayıf olan ve bindiÄŸi her atla dışarıdan doldurarak 2-3 giden bir apranti varken MÄ°RZALAÄžA'ya ciddi anlamda pres yapacaktır.
Özcan'ın ne yapıp edip 2.likte gitmesi gerekir.. EÄŸer HALÄ°ME HANIM ile tek at gibi inatlaşırsa o zaman KAFKASOÄžLU'nu tek bekliyor olacağız ve gelmediÄŸinde yatacağız.. Bu kadar kolay olmamalı diye bu ayakta ZAL dışında hepsine ÅŸans vermeyi ümit ettim ama bir baÅŸka Åžartlı-1 yarış tüm planlarımı alt üst etti.
Ben de kaderimi, iki baÅŸ jokeye, Özcan ve Halis'e bıraktım..











Dördüncü ayakta; izlediÄŸim taylar içerisinde bir tane bile vasat isim yok..
Birinci ayakta belirgn atlar var ancak bu koÅŸuda hepsi birbirinden iyi.. Hatta iki favoriye göre çok daha iyi taylar var.
Özellikle dikkat etmenizi isteyeceÄŸim iki tay; aşırı süratli yapılarıyla
LOVE STORY ve MISS CONGENIALITY..
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..












BeÅŸinci ayakta; inanılmaz zaman harcadım diyebilirim.. Altı ayak içerisinde en çok üzerinde durduÄŸum yer burası oldu diyebilirim çünkü beklentim banko bulmaktı..
Çalıştıkça, derine indikçe daha da zor gelen bu koÅŸu tabiri caizse beni deli etti.
Kaçak atın dahi belli olmadığı, 2.3.lükte gidecek atların karakterlerine güven olmaması, sprinterlerin haddinden fazla vasat olmaları vs koÅŸuyu oldukça zorlu kılıyor.
Åžuraya bakar mısınız; SERDENGEÇER 2-3-4 gidiyor, OÄžLUMEJDER 2-3-4 gidiyor, KURYE 2-3-4 gidiyor, KIZGINÖFKE ortalarda gidiyor, eskiden kaçak olan HABERATLI artık gerilerde gidiyor, SURKAPI ortalarda gidiyor, CUKKA ortalarda veya gerilerde gidiyor, DOÄžU GÜZELÄ° startta kalıp en geri gitmek zorunda kalıyor, ÖNDEREFE- KAYLA ekürileri en az 4 boy kalıyor ve gerilerde gidiyorlar, ÇAKIRALÄ° ise ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ama genllkle 2-3-4 gidiyor..
Åžimdi böyle bir tabloda, güç bakımından tek bir at bile üstün deÄŸilken nasıl bir tahmin yapacağız ki?
Bazen kaçak atın olmadığı yarışlarda herkes kaçıyor, bazen de hiç beklenmedik bir at kafayı alıp bitiriyor.. Mesela benim yine buna benzer bir yarışta çok iyi analizim vardı; GÜZELKAYA startla birlikte liderliÄŸi alacak ve asla yakalanmayacaktı.. Peki ne oldu? 4 boy geç çıktı, ESANADOLU istemeye istemeye kafayı aldı, sprint falan gelmedi, bitirdi..
Normalde gidiÅŸatın belirsiz olduÄŸu ve çakma tahmincilerin analiz edemeyeceÄŸi koÅŸu kollarım çünkü genelde fark bu tip koÅŸularda ortaya çıkıyor ama biraz da biz megalomanlık yapalım; benim bile elimin kolumun baÄŸlı olduÄŸu bir koÅŸu..
Sıralamam şablonumdadır..












Son ayakta ise; uzun süre tek yazmayı düÅŸündüÄŸüm isim 5 numaralı
MÜCÄ°ZEKAYA oldu..
Bu safkanı tek yazarsam ilk ayaktaki tay yarışını 3 atla geçebilecektim ve doÄŸrusu da oydu ancak MÜCÄ°ZEKAYA yarışında beni rahatsız eden bir ÅŸeyler vardı.
Güç ve kalite bakımından en beÄŸendiÄŸim isim olduÄŸunu belirterek baÅŸlayayım.
Sprinti son derecede kısa ama en gerilerde saklanarak gittiÄŸinde 200 metrelik bir sprintle vasat grupları kolay geçebilecek yeteneÄŸe sahip..
Üzerinde de M.Çiçek gibi kaliteli bir jokey varken çok da tereddüt etmemek gerekir aslında..
Ancak burada iki safkan var ki; kendileriyle göz göze geldiÄŸimde içimi resmen korku kaplıyor..

ÇENGELKÖY BADEMÄ° ve ASÄ°LBEŞİR..
Özellikle ÇENGÖLKEY BADEMÄ° Zülfikar kardeÅŸimizin katliamlarına raÄŸmen sert sayılacak grupta gayet güzel iÅŸler yapmış.
Bugün kendisine jokey binecek ve sıkleti de hafif.. Ä°dareli sürülürse MÜCÄ°ZEKAYA'ya sert rakip olacak.
Yine ASÄ°LBEŞİR de daha önce koÅŸtuÄŸu gruplar olsun, Ankara'dan hazır gelmesi ve Özcan'ın huyunu suyunu iyi bilmesi olsun, kafamı bir hayli kurcalıyor.
Her atın sprint atmakta zorlandığı yarışları genelde Özcan kazanıyor.. Dolayısıyla ben bu koÅŸuyu üç atla geçiyorum.












ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 3
2.AYAK: 7,8,11,9,10,1,4,5
3.AYAK: 4,5
4.AYAK: 6,7,,10,8,2,1,5,9,4,3
5.AYAK: 2,10,9,6,5,3
6.AYAK: 5,,12,1




 

Yorumlar

#1 - Dilvin01 - 04.10.2017 19:19

İlk ayaktaki at gelmesede müthiş yorumun için tebrikler. M.Kaya dış kulvarı kollasa geçmişti. Acemice geçildi.
Yazık oldu kupona.

#2 - hasbelkader - 04.10.2017 18:57

Hiç koşmamış bir tay bu kadarmı güzel yorumlanır. helal olsun kardeşim. yatsakta çok zevkliydi ilk ayak.

#3 - ÅŸeref - 04.10.2017 18:20

Mustafa çiçek guzelkaya ile nasıl yarış sattı.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.