DUYURULAR

GÜVENDİĞİM CAZİP BANKO - 23 EYLÜL ADANA Kategori adları

GÜVENDİĞİM CAZİP BANKO - 23 EYLÜL ADANA


En son bu başlığı 9 Eylül tarihinde, yine bir Adana programda atmışım ve o safkan ÇUVALDIZ'mış.. Günün zor bir ayağında 4.5. konumundayken kazanmış.
Bugünkü bankom da zor bir ayakta, totosundan dolayı sanırım cazip konumda.. Kendisine çok güvendiğim için en azından o ayağa kadar getirmeyi hedefledim.
Bunun için bir ayakta daha riske girmem gerekiyordu ve orada da ince eleyip sık dokuyarak iki at geçme kararı aldım.
Yani anlayacağınızcazip bankomla birlikte iki atla geçeceğim bir ayak var ki, şablonumun kaderini de bu ayaklar ve bu atlar oluşturacaklar..











KHOR KALBA - MATİZ: Biliyorsunuz geçen hafta KHOR KALBA için uzunca bir yazı yazdım ve kendisini tek tuttuğumu belirttim.
Ancak yazımın giriş cümlesi tam olarak şöyleydi: 'Teşviği güçlü, kondisyonu iyi, yorulmayacak bir apranti olsaydı bu safkan tereddütsüz bankom olurdu'..
KHOR KALBA harika koştu ve fotoda yarış verdi, sizce neden? Pek tabi ki S.Aktaş'ın teşviğinin etkisizliğinden..
Üzerinde baya baya tepinilmesini isteyen KHOR KALBA ile sınırları zorlamak gerek..
Bugün öyle bir jokeyle yarışacak ki yarış sonunda 'şu atı nasıl tek yazmıyoruz' diye kendimize kızabiliriz.
Yarışı 2.likte mi takip eder yoksa en baştan itibaren kafayı mı alır kestiremiyorum ama şundan eminim ki KHOR KALBA 1.ya da 2.olur.
MATİZ'e gelince, orta mesafeli yarışlarında hele de ön tarafta istediği tempo oluşmuşsa sonlara ciddi sermayeli girerek kazanabilen bu safkan bugün 1800'de mücadele edecek.
Son yarışında AKDENİZLİ'yi önüne alarak 2 gitti ve o şekilde kazandı ama bugün aynı taktikle mi yarışırlar yoksa eskisi gibi kafayı mı alırlar bilemiyorum.
Burada iki at tutuyor olmamın sebebi, kendileri dışında ön tarafta tempoya girecek bir at olmaması ve birbirlerini yıpratma ihtimallerinin zayıf olması..
Çünkü KHOR KALBA da 2 gidebiliyor, MATİZ de gösterdi ki 2 gidebiliyor.. Bu şekilde kazanabildikleri için tek at gibi gitme ihtimalleri bence zayıf..
Aralarına başka bir at sokmayıp ikili bitirebileceklerini düşünüyorum.















AKDENİZLİ: Bugünkü Adana programı benim için AKDENİZLİ demek..
Totosu aldatıcı atlar vardır, uzunca bir süre 0 çekmişlerdir ama istediği şartları bulamadıkları içindir.. Enseye basmışlardır.
Genellikle liderliği alan atların totoları aldatıcı olur.. AKDENİZLİ de bence bunlardan biri..
Son yarışını hatırlayanınız var mı bilmiyorum ama deli kaçak olarak bildiğimiz MATİZ bile 'ne yapıyor bu' deyip 2 gitmişti düşünün..
AKDENİZLİ durduk yere koşuya öyle bir tempo verdi ki düzlkte durmama ihtimali yoktu.. Nitekim öyle de oldu ve safkan erkenden bıraktı.
Bir müddet ara verip geri dönen bu safkan için bu bahsettiğim son yarışı çok güzel olmuştur çünkü nefesi açıldı..
Bugünkü yarışta teşviğine bayıldığım ve bence kaçak atlara efsane binen M.İleri idaresinde, önde yalnız kalmış şekilde yarışacak.
M.İleri, A.C.Binizetoğlu gibi ydteneksiz olmadığı için, tempoyu kontrolü altında tutacak ve düzlüğe sermayeyle çıkacaktır.
Düzlükte ise bariyere yaslanmış AKDENİZLİ'yi yakalayıp geçmek adeta ölüm olacaktır.
AKDENİZLİ'ye çok güveniyor ve sizlere banko olarak öneriyorum..











Not: İlk ayakta 1 numaralı
STAR OF STEEL de, sonradan bu yarışın üzerine düşmemle sırıttığını fark ettiğim safkan oldu..
Beğendiğim güçte olmamasına rağmen, birbirinden süratli ve vasat atları yakalamışken basit bir sprintle bile kolay kazanabilir.
Keza dördüncü ayak da öyle,
ÇELEKAN rakiplerine göre sırıtıyor.. Önde birçok kaçak var ve Hışman güzelce saklayıp kısa sprintini iyi ayarlarsa ÇELEKAN da kolay kazanabilir.
Bunu belirtmemin sebebi, bu bütçelere çıkamayacaklar için yardımcı alternatif tekler sunmaktı..
Ben notta bahsettiğim safkanları favori oldukları için yıkmak istiyorum çünkü cazip kurgular yapmayı daha çok seviyorum.
İki gün önce CAN DADAŞ 5.attı, sadece onu tek yazdık ve diğer hiçbir ayakta favori gelmedi.. 9000 tl kazandık.. İşte o tam benlik bir kurguydu..
Olur da AKDENİZLİ kazanır, MATİZ - KHOR KALBA iki atla kayıpsız geçersek kendi adıma favorilerin elbette yıkılmasını bekleyeceğim.
Benim amacım, özellikle kalabalık ve karışık gözüken zor ayakları çözmek, size buralarda yardımcı olmak.. Çünkü bu ayaklar azar atla geçilince, kolay gözüken diğer ayaklarda eleme yapılarak uygun bütçeli şablonlar oluşablir..
Ama gidip ÇELEKAN tek STAR OF STEEL tek kurgu versem ve AKDENİZLİ - MATİZ - KHOR KALBA yanına yorum dahi yapmadan bir ton at yazsam size şablonu aynen oynamayı zorunlu kılmış olurum..
Yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum ve anlayanlar da burada bizimleler zaten ama anlamayanlara neden hala ve ısrarla anlatmaya çalışıyorum bunu ben de anlayabilmiş değilim :)

Bol şanslar..






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,,6,3,7
2.AYAK: 4,6,8,7,12,2,10,3,5,1
3.AYAK: 5,6
4.AYAK: 2,,5,4,3,6,8
5.AYAK: 2
6.AYAK: 13,9,5,3,7,11


NOT2: Şablon 16.30'a kadar değişebilir.. 

Yorumlar

#1 - sonSocrates - 23.09.2017 17:11

Sonuç ne olursa olsun analiz ve yorumlar on numara...

#2 - eyke0235 - 23.09.2017 17:00

emeğine sağlık, ankara 1. ayak kötü gitti

#3 - bekci61 - 23.09.2017 13:17

Bir günde iki programida detaylı analiz edip yorumlarinla cok faydalisin Berkay.Gönülden tesekkürler.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.