DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 8 AĞUSTOS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 8 AĞUSTOS


 1.altılının ilk üç koşusunda, genel altılıya göre çok daha belirgin atlar olduğundan ikramiye açısından da tatmin etmeyecek bir rakam çıkabilir.
ABUZERHAT'a rakip ŞAFAK KUŞU ve BOLKAR AĞA'yı gördüm ama geçilmesi zor gözüküyor.
ECO LION da aşırı seri ve ilk yarışını gösterişli kazandı, o da kolay kolay yakalanmaz gibi..
KARAESER yarışında ise HÜNKAR Ketme ile KARAESER'i bozarsa, AKHUN ve HÜNKAROĞLU çok şanslı olur, yok eğer KARAESER boş kalırsa 2200 lehine olduğundan yakalanacak gibi olup bitirir.
Herhalükarda üç atla kapaılı..






Altılı ganyanın ilk ayağını bana göre iki atla geçebilirsek altılıyı da yakalarız gibi..
1 numaralı
AKAĞAÇ ve 3 numaralı DİLİRAN ekürileri ile, EGESAL arasında geçmesini beklediğim yarış..
AKAĞAÇ ilk yarışında çok övüldü ama hiç hazır olmadığı her halinden belliydi.. YELTAY'ın ilk koşusunu kazandığı bu yarışta AKAĞAÇ çok uzak geriden 5.olabilmişti.
Daha sonra geriye alınan ve tedavi döneminden geçirilen safkan geri döndüğünde ise çim pistte start aldığı bir koşuya yine favori olarak girdi.
Bu kez çok daha sağlıklı gözüken ve Ahmet Çelik'in aşırı beklemesinden dolayı çok rahat 2.olacağı yarıştan 4.lükle ayrılan safkan en azından güzel döndüğünü ve ilk yarışında çok daha iyi koşacağının sinyalini verdi.
Bugün kumda yarışacak olması tereddüt ettirse de eğer iyi adapte olabilir teşviğe de cevap verirse bunlardan çok farklı bir at olduğundan kazanmasını bekliyorum.
DİLİRAN ise ilk yarışında Karataş'ın kurbanı oldu.. Karataş'ın aynı sene içinde iki kez kaçak bir atla 400 metreden fazla liderlik uğraşı verdiğini gördüm. Bir tanesi İzmir'de KARAÇİVİ diğeri de bu yarıştı..
TURBO-VIKA tayıyla 600 metreden fazla sert gidince sonlarda emekleyen safkan 3.lüğü dahi zor kurtardı.. Bugün daha iyi aksiyon kurabileceği kum pistte start alacağından ve ekürisi AKAĞAÇ'a göre daha çabuk bir tay olduğundan beyaz bayrak ayna yapabilir.
Ekürilerin yanına sadece EGESAL'ı önereceğim..
İlk yarışında deparlanması ve yarış içerisindeki rahat temposu güzeldi ancak startı çok ağır aldı.. Bu da henüz hazır olmadığını gösteriyordu.
Bugün daha iyi durumda yarışacağını düşünürsek ekürilere çok sert rakip olacağını da söyleyebiliriz.












İkinci ayakta; ben plase sürpriz bir netice bekliyorum açıkçası..
Yarışın iki favorisine bakıyorum, birisi SERTTAŞ, diğeri BY RA.. SERTTAŞ tamam güçlü ve uzuncu bir at ama sprintine kalkana kadar genellikle iş işten geçmiş oluyor.. Ayrıca favori çıktığı yarışlarda değil, sert rakiplere kafa tuttuğu yarışlarda kolladığımız bir at..
BY RA ise önceki yarışını uzak kazandı ama sonraki yarışında sonlarda bayıldı.. Çünkü en az 5 boy startta kalıyor ve eski durumunda değil, muhtemelen kanama problemi de yaşıyor..
Peki bu atlara sallarken diğer atlardan övebileceğim bir isim var mı? - Pek yok..
En tutarak yazdığım atlardan birisi 
KIRDEMİRKIR.. Ankara kumuna bayılan, gücünü aldığında sprinti dayanılmaz olan safkan son yarışında yükselen tempoya ayak uyduramadı ve bir ara geri düştü, tekrardan yarışa konsantre olur gibi oldu ama genel sağlık durumu pek iyi değildi..
Bugün git gide hızlanacak bu yarışta sonlarda öldürücü darbeyi vurabilir.
Bir diğer dikkat çekmek istediğim safkan ise
AMIGRA.. M.Keskin ile sezonun başında tek önerdiğim ancak hiçbir varlık gösteremeyen safkan sonradan öğrendim ki ciddi bir tedavi sürecinden geçmiş.
Daha sonraki 63 kg'lık yarışında fena bulmadığım safkan tam form tutacakken ilgilileri saçma sapan çimde koşturdular..
Bugün iyi hazırlıklarla gireceği kum pistteki bu koşuyu etkili jokeyiyle lehine çevirebilir, DİKKAT..

GOOD HARTED'in hala neden bu kadar kötü koştuğuna dair hiçbir fikrim yok.. Normalde bugün Kocakaya'yı da bulmuşken, WHITE IRON - TATVAN KIZILCA arkası 3.lükte gidip düzlükte ayırır düşüncesiyle kendisini tek bile önerirdim ama kaç yarıştır geri geri gidiyor.
Yine de bugün GOOD HARTED için oldukça ümitliyim.
TATVAN KIZILCA da eğer WHITE IRON ile kapışmayıp 2.likte gidebilirse iddiali olmasını beklediğim isimlerdendir.


SERTTAŞ, MEMEDİM, BY RA, APIKO DORA diğer şanslı isimlerdir.











Üçüncü ayakta; yine Ankara kumu, yine
GÜMBÜR GÜMBÜR ve yine 63 kg..
Bu safkanın en sevmediği, hatta nefret ettiği tek bir pist varsa bana göre Ankara kumudur.. Burada start aldığı 8 yarışın sadece 2'sini kazanabildi.
Kariyerinde bu kadar 1.lik olan bir safkan için bence bir hayli düşük bir istatistik..
GÜMBÜR GÜMBÜR gelmez demiyorum, sonuçta kalite kalitedir, bugün canı ister koşar bilemem, sonuçta hepsini geçebilecek güç ve karakterde olduğunu biliyoruz.
Ancak şurası kesin; bu at Ankara kumunda hele de 62 üzeriyse fazlasıyla dağınık.. Buradan da yarışın karışabileceği sonucunu çıkarabiliriz..
Örneğin GÜMBÜR GÜMBÜR'ün kazanamadığı ancak devamlı tabela içerisinde yer bulduğu Ankara'daki altı yarışında kendisini geride bırakmış üç isim var; ATİKTAY, İMPARATOR ve ENDEREFE..
İMPARATOR 1.olarak değil, 2.olarak geride bırakırken ATİKTAY ve ENDEREFE 1.olarak geride bırakmışlar..
Benim bu koşudaki favorim; son yarışında A.Şaşmaz'ın iyi süremediği, Ketme ile boş kaldığında çıldırmış gibi tekrar tazeleyecek
ATİKTAY'dır..
Bir ara yakalanır, hatta 1 boyla geçilir ancak yarış bitene kadar her an tekrar tazeleyebilir, DİKKAT..

ATİKTAY beklediğim yarışı yapmazsa kim kazanırsa kazansın şaşırmayacağım bir koşu olur, zaten bence taraklama girerler.










Dördüncü ayakta; kaba kumda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olsa da 5 numaralı
KORYİĞİT benim favorimdir.
Bu safkanın son yarışının neden bu kadar kötü olduğuna dair hiçbir fikrim yok açıkçası.. O kadar güzel sürüşe biraz cevap vermesini beklemiştim.
Bugün de üzerinde arap atlarına efsane binen U.Polat ve çok daha uygun bir grup yakalamış durumda..
Kumda hiç işlememe ihtimali de var tabi ama benim yine de favorim olacaktır.

ÇELİKKALKAN starttan daima kötü çıkan, sonlarda sprintle kendini gösteren ama 2.3.4. kalan bir safkan..
Uygun grupta da böyle, biraz daha sert grupta da.. Bugün KORYİĞİT kumda adım atmazsa neredeyse rakipsiz kalıyor. Bu yarışını da kazanamazsa bir daha hiç kazanamaz gibi..
Son olarak da ilk yarışında neredeyse tek önerdiğim, türlü türlü aksilikler yaşamasına rağmen fotoya çok diri giren
ÖZALAK..
U.Polat'ı övdük ama Kocakaya'yı da övmemiz gerekir.. Örneğin benzer bir grupta SER EMİR'e binip aşırı uyum sağlayarak 10 boyla yarış kazanmıştı.. Eğer altındaki safkan biraz bile cevap verirse teşviğe ihtiyaç duymadan uzak kazanabilir.

Bu üçünün yanına ilk kez koşacak olan
UZUN BEY'i de eklemekte yarar var.













Beşinci ayakta; rakiplerinden çok daha ön planda tuttuğum, eğer son ayakta sağlam bir bankom olmasa banko bile önereceğim isim 12 numaralı
SON OF NILE'dir..
Elazığ'dan Ankara'ya geldiğinde tam bir uzun mesafe çim atı olduğunu ilgililerine haykıran safkan çok güçlü ve dayanıklı bir sprinte sahip..
Yarış içerisinde rahat giderken tempo artınca teşviklerle tutunmaya çalışan ve istisnasız en geri kalan safkanı 1000'den itibaren yavaşça gıdıklamak gerek..
800'den sonra yorulmadan teşvik yapmak ve safkana uzun sprint attırmak gerek.. Hele bir de vasat atlar sert tempoda kaçmışlarsa SON OF NILE dökülenleri öyle bir toplar ki...
Bu yarışta BLACK MIRACLE dışında öyle çok süratli atlar yok ama çok sayıda ön grubun içerisinde giden atlar var.
Eğer erken hızlanırsa sonlarda dışrıdan sarı formalı atı izlemenizi tavsiye ederim.. Hatta 1000'den itibaren izleyin, eğer teşviklere başlamışsa bilin ki gücünü yavaş yavaş alıyor demektir, yok eğer başlamamışsa gücünü alana kadar iş işten geçmiş demektir.

Burada tuttuğum bazı entresan atlar ise;
FASSBENDER ve BLACK MIRACLE..
FASSBENDER kazandığı ilk yarışından sonra biraz boyundan büyük işlere kalkıştı.. Bugün dişine göre rakipleri yanında boş bir at olmadığını gösterme zamanı..
BLACK MIRACLE de 1200-1400 sürat yarışlarında değil, uzun mesfeli bir yarışta nasıl beyaz bayrak ayna yapılır'ı göstermek isteyeektir.. Bu iki ata dikkat.


SEFIRE SULTAN ve LOST ON YOU sigortalardır..











Son ayakta ise; fazla söze gerek yok sanırım..
Dün SENDE GEL yarışında çok sinirlendim. Yarış başladı Gündüzeli atı yarışa konsantre etmeye çalışıyor, vuruyor gitmiyor, itliyor gitmiyor..
Baya baya sakat sakat yarışa sokulan SENDE GEL'in ilgililerini Allah'a havale ediyorum..
Sağlam banko dedik ama sakat olduğunu bilemezdik, FALEZ'e de sağlam banko diyeceğiz ve sakat olmadığından eminiz..

FALEZ'in bu rakipleri kenter geride bırakması gerekir.. Günün yıkılmaz kalesidir..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,5
2.AYAK: 4,9,7,11,2,8,5,1
3.AYAK: 4,5,6,1,2,3,7
4.AYAK: 5,3,8,9
5.AYAK: 12,,4,5,3,2
6.AYAK: 3


Not:
İlk ayakta 1 
AKAĞAÇ veya beşinci ayakta 12 SON OF NILE'yi tek yazacaklar, dördüncü ayağa 1 BAŞBATUR ve 7 ORTADOĞU'yu ekleyebilirler..
Nedense dördüncü ayakla alakalı tuhaf hislerim var..




 

Yorumlar

#1 - ciko1234ciko - 08.08.2017 16:31

Besinci ayakta 12 tek yazdim issallah gelir

#2 - HSYN - 08.08.2017 15:15

macera haaaa sevdim cevabını :) o zaman benim yerim var 3,4 yazdım...teşekkürler kardeşim...yayınlamak zorunda değilsin iyi çalışmalar

#3 - BERKAY KURT - 08.08.2017 14:49

HSYN; biraz macera olabilir..

#4 - HSYN - 08.08.2017 14:41

berkay kardeş ben de bu son ayak için biraz korktum...hem korkak akın sözen var hemde dört tane kaçak var ben birde geriden gelebilecek sırperdesini yazıcam...sen ne dersin

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.