DUYURULAR

ÜÇ BANKO - 10 TEMMUZ BURSA Kategori adları

ÜÇ BANKO - 10 TEMMUZ BURSA


Bursa'da bugün çim yarışları az sayıda olduğu için sıkıntı yok demektir.
Toplamda üç bankom var ve bütçeniz doğrultusunda tercihler yaparak kurgular oluşturabilirsiniz.





Birinci ayak; karışık gibi gözüken, sürprize müsait bir koşu..
Yarışın favorileri TAMERLANO - HARPUTLU ve IMPERFECTIONIST gruptan kalite bakımından üstünler ama form bakımından aynı şeyi söyleyemem.
Örneğin TAMERLANO iyi olsa bu tür gruplarda ne işi var? İstisnasız 6-7 boy kalıyor ve haliyle çok kuvvetli bir sprint yapacak sermayesi kalmıyor sonlarda..
HARPUTLU ise iyi hazırlanmış ama tek bir yarış görmesi yeterli olur mu kocaman bir soru işareti..
IMPERFECTIONIST de yarışını yapsa hepsini güle oynaya geçecek ama ciddi sıkıntılar yaşayan bu at hala kendine gelmiş değil.
Dolayısıyla bu tabloda sürpriz bir sonuç çıkarsa ben şaşırmam..
Örneğin 12 numaralı
SONIC BOOM var ki ben sizlere bu safkanı ilk sıradan önereceğim.
En net özelliği, uygun gruplarda aylarda bir şey yapmayıp, sert grupta ayda yılda bir akılalmaz yarışlar yapması..
Son yarışında Sercan Tırpan, normalde bindiği her atı en geride bekleten bir jokey olmasına rağmen safkanı erkenden önlere getirmiş ve bir ara da tüm rakiplerne hakim olmuştu.
Tabi kötü çıkıp dışarıdan doldurarak yarış kazanamazsın, sonlarda normal olarak durdu.. Ama şunu düşünmeden edemiyorum; bu at düzgün çıkıp en geride beklese acaba bitirici bir sprint yapar mıydı? Bence o gün için kesin yapardı.
Bugün rakiplerin çok sert olduğunun farkındayım ama bence bu atta potansiyel var, Sercan bu kez en geride sabırla beklerse çok ters koşacağından eminim.


HARPUTLU ve TAMERLANO başta olmak üzere, hazır gözüken LEFKELİ, çok fazla stili rakibi olmayan AIRTOUCH, her şeye rağmen IMPERFECTINOIST, sıkletine rağmen ARCHMAN rakiplerdir.

 

Çok sonra ise, hazır gözükmemesine rağmen kalite isim MASTER PATRICK ve 21 handikap puanına rağmen son yarışı dikkat çekici DAY KING..











İkinci ayakta; bir at var ki eğer bugün CENGO olmasa benim altı ayak içerisinde en sağlam bankom olurdu :)
9 numaralı
YÜREKKAAN'dan bahsediyorum.. Starttan çıkmamaya başlamışken son yarışında 1-2 boy tereddütten sonra hemen serilik yapıp öndeki sert tempoya ayak uyduran safkan beni hayretler içerisinde bırakan bir performans sergiledi.
EMBİRHAN- BAYDARŞAH gibi atların temposuna girip, BAYDARŞAH tamamen tükenmişken sonlara kadar kesmeyen ve şahane bir 3.lük elde eden safkan bugün ne yapacak çok merak ediyorum.
CENGO olmasaydı diğer 11 safkan bekleme yaptıkları için YÜREKKAAN 5-10 boy kalmadığı sürece önde bomboş kafayı alacak ve muhtemelen yanına kimseyi sokmayacaktı.
Ancak CENGO varken Durmuş Malatyalı'nın, rakibiyle inatlaşmadan 2.liğe yatması gerekir.. Eğer efor sarfetmeden 2.liği alırsa, vites arttıran bir at olduğu için bence önde boş kalmayla eşdeğer bir durum olmuş olacak.
Benim net olarak favorimdir.

Anormal formda olan
ATOM ADAM, bir süre ara verse de gidişat avantajlı URLA DESTANI, çok geç çıkmazsa Bursa kumunu seven ÇAHAN, son yarışını çok beğendiğim OĞLUM KAYRA, start ve gidişat dezavantajı olsa da güçlü sprinter ERTAŞ, bekleyerek kazanmaya başlayan ZORBEZİRGAN diğer şans verdiğim isimler..










SUMEL HAN: Hayatının ilk yarışında neredeyse sürdirek favori çıkan ve hipodromda herkesin 'hiç geçilmez' dediği bu safkan çaresiz bir 2.lik elde etmişti.
Ancak şu var; o sıralar iyi bir at olduğunu anlayamadığımız MONTANA Bursa kumunda uzun süre geçilmez bence :)
Yani SUMELHAN'ın çarpıldığı at bana sorarsanız kaba kumda en az Kv atı..
Yarışın favorisi ve en ciddi rakibi FLASHDANCE ise maiden'larda 2.3.olan, son yarış SILVER COIN karşısında tıpkı SUMELHAN'ın MONTANA karşısında olduğu gibi çaresizce 2.lik elde etti.
SUMEL HAN'ın vermiş olduğu ara kafa karıştırsa da çok ciddi ve güzel hazırlandığını görüyoruz..
Sanırım şorşin çıkarmış ve bir müddet istirahat etmiş.. Bir süredir güzel hazırlanan safkan bence MONTANA yokken gerçek gücünü sergileyebileceği bir yarış bulmuş..
BİRİNCİ BANKOMDUR..

En ciddi ve tek rakip
FLASHDANCE..








 

 


STORM GIRL: 2017'nin iki ezeli rakibi yine karşı karşıya gelmişler.
Tabi pek ezeli rakip denemez çünkü STORM GIRL, KINALI KUZU'ya hiç geçilmedi. 
Ancak öyle yarışlar oldu ki, hiç öyle 'daha 200 metre olsa yine geçemez' tarzı yarışlardan değilerdi.. Baya baya KINALI KUZU, STORM GIRL'e ecel terleri döktürdü.
Özellikle ANNELER GÜNÜ koşusunda KINALI KUZU bir iki aksiyon sonra rakibini geçecekti.. ( NEAME koşusu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim )
Tabi bunda H.Karataş ve S.Kaya arasındaki teşvik farkının etkisi de olabilir.. S.Kaya atın üzerinde bir aprantiden farksızken, Karataş'ın teşviğini anlatmaya gerek yok.
Bugün ise Karataş'ı STORM GIRL'de izleyecekken, KINALI KUZU'yu ise Özcan idaresinde izleyeceğiz..
KINALI KUZU'nun STORM GIRL'i geride bırakabilmesi için baya sınırları zorlaması lazım.. Ben yaklaşsa bile bunu başarabileceğini sanmıyorum.
STORM GIRL İKİNCİ BANKOMDUR..












CASANOVA: Tahminsel anlamda hayatımda duyduğum en net pişmanlıklarımdan biri de bu safkanı son yarışında tek önermemem oldu.
Oysaki bir gün önce bültenden baktığımda ' hiç geçilmez' yorumunu yaptığım aynı safkandı.. 50 kg sıkleti bulmuş , Nevzat gibi bu kadar yarış kazanmıyorken 'süper jokey' dediğimiz adamımız biniyor ama biz agf'den etkilenip yalnızca favori öneriyoruz..
Neyse, tekrardan hatırlamak dahi istemiyorum..
Bu safkanın form durumu ortada, son iki yarışını kazanırken rakiplerinden çok farklı seviyede olduğu her halinden belli.
58 kg sıklete çıkmış ama burada rakip falan yok.. Önüne INTO STAR - WET GROVE ikilisini alıp bariyerde 3.lükte yer tutacak ve viraja girilir girilmez teşviksiz vites arttırarak fark yapacak.
ÜÇÜNCÜ VE RAKİPSİZ BANKOMDUR.










Son ayak ise; çok at yazacağız ve çim yarışı olması çok güzel.. Ben Bursa çiminde bu sezon çok çok sürpriz neticeler izleyeceğimizi düşünüyorum.
Umarım bu da onlardan bir tanesi olur.. Sıralamam şablonumdadır.













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 12,5,3,9,1,7,2 / 10,4
2.AYAK: 9,4,7,6,11,3,8
3.AYAK: 8 / 10
4.AYAK: 10 / 5
5.AYAK: 2
6.AYAK: 1,7,13,8,11,5,4,6,9,14,3,2,16



NOT:
IŞKINAT'ın kazanmasını bekliyorum..

Yorumlar

#1 - Colman - 10.07.2017 14:59

Berkay bey Özcan'ın bindiği kınalı kuzu akbulut ekürisü Özcan'a Gazi günü saldıranlar değilmi?merak ettim

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.