DUYURULAR

TÜRK ATÇILIĞININ BAYRAMI: GAZİ KOŞUSU - 25 HAZİRAN İSTANBUL Kategori adları

TÜRK ATÇILIĞININ BAYRAMI: GAZİ KOŞUSU - 25 HAZİRAN İSTANBUL


Öncelikle 91.Gazi koşusu için yaptığım 10 dakikalık VIDEO yayını hatırlatarak başlayalım.
VIDEO GALERI bölümünden ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.. 

Diğer ayakları da kapsayan tahminlerimin yazı hali ise şu şekildedir:







Birinci ayakta; bana göre rakiplerine oranla çok daha önde iki safkan var; 9 numaralı
MI BOMBON ve 12 numaralı TATVAN İNCİSİ..
Öncelikle yarışın rolanti tempoda başlayıp öyle de devam edeceğini söyleyelim..
SAN MARINO dışında bırakın kaçmayı, doğru düzgün ön grupta gidecek at dahi olmaması ( hatta o bile net kaçak değil ) bunu gösteriyor.
Böyle bir durumda yarışı önlerde kolay temposuyla kabul eden atları düzlükte vites arttırdıklarında yakalamak çok ama çok zor olacak.
Ben Özcan'ın zeki bir hamleyle liderliği almasını bekliyorum.. Hissiyatıma göre Özcan hafif tatlı teşviklerle başlayacak ve MI BOMBON ile niyetini belli edecektir.. Baktı ki SAN MARINO ya da X bir at ısrar edecek, hemen bırakıp 2.3.lüğe yerleşecektir.. Zaten kulvarı da çok güzel..
Bir şekilde kaybeden, kolay kolay kazanamayan bir at MI BOMBON ama istisnasız her yarışında canını dişine takıyor..
Bugün eğer beklediğim gibi baştan tempoyu belirler ve düzlükte sınırları zorlarsa ilk başta yakalanır gibi olur ama hiçbir yerde teslim olmayarak fotoya uzanabilir.
Kalite olarak tüm rakiplerinden üstün olan kısrak ise elbete TATVAN İNCİSİ'dir.. Uzun mesafede ISKRA gibi handikap atına kaybetmesi biraz güven zedeledi ancak TATVAN'ın esas mesafesi 1600'dür biliyorsunuz..
Kaldı ki, giriş cümlemde de belirttiğim üzere, yarış rolanti tempoda başlayacağı için Selim'in dışarıdan rahatlıkla 2.3.4.lüğe doldurup yer tutacağını düşünüyorum.
İşin % 80'lik kısmı zaten rolanti tempodan dolayı hallolmuşken, geriye ise TATVAN'ın düzlükte çıkabildiği inanılmaz hız kalıyor.. Bunu yaptığında rakip tanımadığı aşikar..

ZÜBEYDE HANIM koşusunu eğer zorda kalsam veya misli oyun yapsam 9-12 ya da 12-9 şeklinde ayrımsız geçerdim ancak ilk ayaktan yatma ve Gazi'yi görememe endişesiyle, ben
LUCKY MOMENT ile MANDARIN'e de şans vereceğim..













 


İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı FLASHING GIRL'dir..
Aslında bu safkanı rakipsiz banko önerme kararını vermem hiç kolay olmadı.. Sonuçta bugün daha geniş kitlelere hitap ediyoruz ve en azından Gazi koşusuna kadar gitsek fena olmazdı :)
Ancak karşıma bu kadar bariz banko çıkan bir safkanı, sırf diğer ayakları da görebilelim diye yıkmak benim açımdan doğru olmaz, kendimle çelişirim.
Gelelim FLASHING GIRL'in neden bankolar bankosu olduğuna..
KISRAK koşusunda TARSUS BEYAZI rakiplerini ne kadar ezici bir üstünlükle geride bıraktıysa, 2.olan FLASHING GIRL de diğer rakiplerini öyle ezici bir şekilde geride bıraktı..
Aynı yarışın 3.'sü BLACK CHINESE'yi izliyorum, evet ciddi aksilik yaşamış , bugün Karataş biniyor falan ama FLASHING GIRL dikkat ederseniz fotoya çok ama çok diri giriyor.
Hani bazen 2.olan safkan, öndeki karşısında ezilir, geridekiler tarafından yakalanmasına ramak kalır ya, işte durum hiç öyle değil.
FLASHING GIRL baya baya sprintiyle TARSUS'a kafa tutuyor.. Yani 'BLACK CHINESE o aksiliği yaşamasa ne olurdu ki?' demeden alıkoyamıyor kendini insan..
Beni FLASHING GIRL için düşündüren tek şey BLACK CHINESE değil, yarışın rolanti tempoda geçme ihtimalidir.
Gerçi 21 attan illa birkaçı çıkar ve yarışı süratlendirir ama yine de korkuyor insan.. Çünkü çalışmama göre GINA MONTANA  ve MISS HELIN dışında kaçmak isteyecek at yok gibi.. Tabi o da  PETIT KURT'a fedailik yaparsa..
FLASHING GIRL'in yarışı en geride takip ettiğini düşünecek olursak, rolanti tempodan elbette korkarız ancak şu var; bu at ne yapıp ediyor bir şekilde ara kapatıyor..
Kaldı ki bunların % 80'inden fazlası mesafeyi tutamazken, kendisi gerilerde saklanıp gayet güzel son veriyor bu mesafede..
KISRAK koşusunda böylesine olağanüstü bir performans sergileyen safkanın yanına at yazarsam gece gözüme uyku girmezdi..

NENE HATUN Koşusu'nda bankom 4 numaralı
FLASHING GIRL'dir..



Rakip sıralamam: 4 / 11,9,2,19,13







 







Üçüncü ayakta; çok sürpriz bir neticeyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum açıkçası..
Her ne kadar geçen seneki formundan uzak bir görüntü çizse de 7 numaralı
DENİZİM'in, bu yarışın net favorisi olduğunu söyleyebilirim..
Son uzun mesafeli ağır çim yarışını hiç ölçü almamak gerekir çünkü orada KARAÜZÜM gibi o pistin aşığı bir isim vardı ve gerçekten anormal ağır bir zemin vardı.
Bugün mesafesinde ve dişine göre rakipleriyle yarışacağından ben yarışa ağırlığını koymasını bekliyorum.
DENİZİM net olarak favorimdir..

10 numaralı
GÜRSU Ankara'da başka, İstanbul'da başka bir isim.. Biz kendisini uzun mesafede gitmiyor sanıyorken, o gitti son yarışında güle oynaya bir 1.lik elde etti.
Eğer sadece Ankara'dan dolayı değil, sıkıntıları giderilmiş ve o yüzden iyi koşmuşsa bence bugün de çok şanslı ama yok eğer sadece pistle alakalıysa İstanbul'da yine yokları oynayabilir :)
Şu bir gerçek ki, son yarışını kazanış şekli itibariyle bu yarışın önde gelen isimlerinden biridir..

 

12 numaralı SAADIN GÜCÜ de, DENİZİM gibi son yarışını ölçü almadığım isim..
Yaşça ufaklar her zaman şanslıdırlar ama o gün hem çok uzun mesafe hem de ağır zemin olunca hem DENİZİM hem SAADIN GÜCÜ nal toplamışlardı.
Ancak kuru pistte ve uzunda SAADIN GÜCÜ her zaman söz sahibi olabilecek bir isim.. 
Düzlükte aralardan müsait kulvarı bulduğunda gruba hakim olacak bir görüntü çizmesini bekliyorum.


E tabi bu üç atın yanına 14 numaralı
STORM GIRL'i de eklemek gerekir..
Dişi olmasına rağmen tam bir yürek abidesi.. Daha önce erkek rakiplerine kafa tutup onları geçmişliği de bulunduğundan şansı her zaman hakediyor.


Bu dört at çok ön planda olsalar da;  
ALTINCI HİS, KINALI KUZU, ALTUNSARAY, MADRABAZ sürprizde düşünülecek diğer isimlerdir.














Veee geldik 91. GAZİ KOŞUSU'na; bir üyemizin bir yorumu vardı, ' Haydi TRIPLE CROWN olsun' diye, oldukça hoşuma gitti.
Çünkü biliyorsunuz 2015 Gazi bankomuz RENK, 2016 Gazi bankomuz ise GRAYSTORM'du.. Sıra geldi üçüncüsüne, eğer bu kez de doğru tahmin edersek bu alanda da üstünlüğümüzü koruyor olacağız.
Videoda da belirttiğim gibi, bu kez bankomu yazımın başında açıklayayım; benim 91.Gazi koşusu bankom 3 numaralı
FINESSE'dir..
Taylığında kısacı ve seri isimlerin biraz gölgesinde kalsa da şu çok net olarak belliydi; FINESSE gücünü geç alan, gerçek bir uzun mesafe atıydı..
Mesafe uzadıkça daha iyi koşmaya başlayan FINESSE, GAZIBORAA KHAN'ın WANETA'yı geçtiği SAKARYA koşusunda göz doldurdu.
Kocakaya'nın saçma sapan stilli binişine rağmen fotoya her iki rakibine göre daha diri giren FINESSE özellikle 3'lülüğüne geldiğinde hepsini geçeceğini belli ediyordu.
Bu bahsettiğim yarışından sonra sezonu sonlandıran ve 3'lülğüne hazırlanan safkan, geri döndüğünde ise KV Sadık Eliyeşil koşusunda fiyakalı bir 1.lik elde etti.
Bu koşusunda elde ettiği 1.lilkte safkanda yasaklı madde tespit edildi ve yarışlardan men edildi.. 
Bu süreçte Kitapçı ekürisinin safkanı satmayı düşündüğü ve Kurtel ekürisinin taya ciddi teklifte bulunduğu konuşuldu. Levent Kitapçı'nın satmayı düşünmesinin sebebi ise, Gazi'yi kazansa bile 1.liğinin gölgede kalabileceğiydi.. Ancak beklenen olmadı ve ceza ücreti yatırıldı..
Şampiyon safkan geri döndüğünde rota SAİT AKSON'du ve  PERSHING'e ciddi rakipti.. 
Şimdi dilerseniz SAİT AKSON yorumumu hatırlayalım:

'' FINESSE - PERSHING: Ve geldik benim 2017 Gazi favorime.. 
Gazi favorimin ismini bu yarışta başka bir atla birlikte anmak istemezdim ama duygusal davranmamak gerekir.
Gazi yarışı için detaylı bir video hazırladığımızda her şeyi anlatacağız zaten ama şimdiden şunu söyleyeyim; 2015 ve 2016 Gazi 1.lerini rakip önermeden çok rahat tahmin eden biri olarak söyleyeyim; Türkiye'de kendine en atçıyım diyen antrenör ve at sahibinden tutun, tahmincisine kadar, bir atın güç analizini yapabilecek bir kişi bile yokmuş, onu anladım.
RENK dedik, OĞLUM BERAT kapandı , kapanmasa geçerdi dediler.. GRAYSTORM dedik, mesafe uzun gelir, TEMSİL kazanır dediler.
Her sene ders veriyoruz ancak hala bir atın nefes kapasitesini öğrenebilmiş değiller.
Şunu net olarak söyleyeyim; bir atın mesafeye gidip gitmeyeceğini anlamak için başvurmanız gereken ilk şey orijini değil, atın kendisidir..
Neymiş efendim LUXOR uzuna gitmezmiş, vay arkadaş at yarışı bilgisi sadece bundan ibaret mi? 
E ne oldu GRAYSTORM?? Kazandı ama uzuna gittiği için kazanmadı, 600 ile 200 arası anormal derecede arttırabildiği için kazandı. 
Dünkü pişmanlığım nefes kapasitesi ve ayak yapısı bakımından tam bir 1600'cü olan PIANO SONATA'nın yanında iki Gazi favorimden biri olan GAZI BORA KHAN'ı tek yazmamak oldu..
Ahmet Çelik içine iki tane at alarak harika bir hamle yaptı, içeri yatma huyundan vazgeçirdi ve gücüyle fotoya uzandı.
Gelelim bu yarışa; PERSHING, PIANO SONATA'dan farklı olarak biraz daha güçlü ama ben onun da gerçek bir 1600-2000 şampiyonu olduğunu düşünüyorum.
Ancaaaaak FINESSE dendi mi orada bir durulacak..
Özellikle son yıllarda Gazi gibi önemli yarışlarda kaliteli atlar iki sınıfa ayrılıyor; Hız ve arttırma, Dayanıklılık ve Güç..
Uzun mesafede hangisinin daha etkili olduğu konusunda heralde şüpheniz yoktur, elbette ki dayanıklılık..
Ancak GRAYSTORM dayanıklı bir at mıydı? -Hayır.. Hızlı bir attı, ona rağmen 2400'de kazandı.
Dolayısıyla rakipleri iyi tanımak, hepsinin stilini değil, güç ve özelliklerini ezbere bilmek gerekir.
PERSHING'in ETD'de düzlükte 600 ile 400 arası arayı çok çabuk kapatamaması, ancak rakiplerinin yanına gelince inanılmaz derecede gücünü alıp fotoya farkı açarak girmesi mesafeyi tutacağının en önemli kanıtıdır.
Ancak FINESSE mi PERSHING mi daha dayanıklı at derseniz, cevabım tabi ki FINESSE olur..
FINESSE'yi yarış boyu uyarılarla, gerekirse sert teşviklerle götürmeniz gerekir çünkü zaman zaman boşlar. Özcan iyi çözdüğü için harikulade biniyor.
PERSHING'i ise Karataş milimetrik sürüyor ve zamanında yürüyerek sonuca gidiyor.
Neyse, bu atların özelliklerini saymakla bitmez, hepsini ücretsiz olarak yayınlayacağımız Gazi videosunda anlatacağız.
Şimdilik FINESSE- PERSHING yazarsak bu yarışı % 95 ihtimalle kayıpsız geçeceğimizi bilmek yeterli :) ''


Ne demişiz; 'Gazi bankomuz FINESSE ama Sait Akson'da şimdilik ikisini ayırmayalım..'
Yarışı eminim izlemişsinizdir, beni deli eden bir olay yaşandı; FINESSE ciddi anlamda trafik sorunu yaşadı ve PERSHING için kolay 1.lik oldu..
At yarışından anlayan ya da anlamayan, herkesin 'kapanan at'ı sonraki yarışında kolladığı bir gerçek.. Bizim bankomuz çok daha önceden belliyken, bu kapanmayı izledikten sonra tahmincisinden tutun yarışseverine neredeyse herkesin bankosu FINESSE oldu..
İşte ben bunu sindiremedim çünkü taylığından beri onun efsane bir uzuncu olduğunu ve inanılmaz ciğer yapısına sahip olduğunu anlatan bizle, kapandığı için kazanacağını düşünen onbinler aynı kefede olduk :) Neyse, yapacak bir şey yok..
Gelelim FINESSE ve PERSHING arasındaki farklılıklara..
İkisi tamamen zıt karakterde isimler, bir tanesi HIZ faktörüyle ön plana çıkarken, diğeri ise DAYANIKLILIK faktörüyle ön plana çıkıyor.
Karataş yine efsane bir sürüşle aralardan tam zamanında çıkarak gruba hakim olacak ama en dışarıdan yardırarak gelen bir FINESSE izleyeceğiz..
Bana göre FINESSE, PERSHING'e göre çok daha iyi bir uzuncu ve çok daha dayanıklı bir attır.
Eğer Özcan hata yapmaz ve safkanı zamanında sprinte kaldırabilirse 91.GAZİ KOŞUSU ŞAMPİYONU FINESSE olacaktır..

Tek rakibi ise
PERSHING'dir..


 












Beşinci ayakta; 13 numaralı SEYYAH'ın peşini bırakmayacağım..
Tam bir uzun mesafe atı olan SEYYAH'ı bana sorarsanız Karataş'ın ellerinde mahvettiler..Safkanın bir türlü sınıf atlayamamasındaki tek sebep Karataş'tı..
Hadi dediğinde hızlanabilen bir at olmadığı için asla ve asla 400'e kadar tutulması gerekilir. Ancak Karataş safkanı saklayarak koşturmayı tercih edince SEYYAH gücünü hiçbir zaman alamadan yarış bitmiştir..
Akın Sözen'in de pek bu stilde bir jokey olduğunu düşünmüyorum ama en azından Akın'ın 800'de teşviğe başladığı pek çok yarış biliyoruz..
Yani özetle, SEYYAH'ta istediğim ve beklediğim sürüş, kantarmada boğmamak, temposunun altında koşturmamak..
Umarım Akın'ın etrafında aklı başında biri vardır ve bu konuda kendisini uyarır, SEYYAH'ın gerçek performansını sergilemesi için seferber olunur.. Aksi takdirde bu kadar güçlü bir atın 1.lik görmeden yitirilip gitmesine kalbim dayanmayacak :)

Gerçek bir sentetik pist aşığı
REBEL YELL başta olmak üzere, NAVAHO, CERASTES, WIN THE WEST ve hiç tutmayarak da olsa GOLD FOOT, GRAYEMPIRE, UTKUNBABA sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.













Son ayak için; fazla söz söylemeye gerek var mı bilmiyorum..
Şampiyon safkan
CANKARDEŞLER'in koştuğu atlar arasında bir tane bile doğru düzgün at yok.. Yani 4 yaşlı safkanlardan bir iki tanesi burada olsaydı belki başka şeyler konuşuyor olabilirdik ama bu atların hepsi KV ayarında atlar..
CANKARDEŞLER'in defalarca geride bıraktığı bu atları bir kez daha geride bırakmaya yakın olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak bu safkanın yaşadığı sıkıntılardan sonra artık eskisi gibi geçilmez olmayacağını düşünüyorum..
Zaman zaman problemleri nüksedebildiği için ben kendisini yıkarak şansımı deneyeceğim..
Sizler misli veya normal oyunlarınıza CANKO'yu tek bırakabilirsiniz..

Ben banko tercihimi FLASHING GIRL'den yana kullandığımdan, yanına
OVA, KIRDENİZ, UÇARER, AMANKAYA, ULUER 'i ekleyeceğim..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,12,,7,6
2.AYAK: 4
3.AYAK: 7,10,12,15,,,3,14,4,11
4.AYAK: 3 / 10
5.AYAK: 13,12,3,15,,,6,7,14
6.AYAK: 2 / 6,3,9,11,10


NOT: Üç banko adayım var; FLASHING GIRL - FINESSE ve CANKARDEŞLER..
Ama tabi ki bunlardan FINESSE kazanmasını en çok istediğim bankom.. Umarım üçü de kazanır ve çifte bayram yaşarız..
Bu arada bayan binici koşusunda SADO BY SADO'yu tek tutuyorum :)
Ayrıca yarıştan çıkması kuvvetle muhtemel NAVAHO yerine 14 UTKUNBABA eklenmiştir..

Herkese bol şanslar ve iyi bayramlar..

Yorumlar

#1 - Ozcan09 - 25.06.2017 23:07

ilet Numarası: D23F-F205-5DED


1.Ayak : 12
2.Ayak : 2,4
3.Ayak : 3,4,7,9,10,11,12,14,15
4.Ayak : 3,10,11
5.Ayak : 12
6.Ayak : 1,2,3,6,9,10,11



Yarış Tarihi 25.06.2017 Hipodrom Adı İstanbul Veliefendi Hipodromu
Oyun Türü 6'lı Ganyan Koşu 3
Misli 1 Bahis Sayısı 378
Tutar 22,68 TL

çifte bayram olaçaktı ama nasip

#2 - asmenda - 25.06.2017 15:54

Domaniç ve batırüzgarı nı kimse geçemez...

#3 - taylan - 25.06.2017 15:29

berkay kurt kardeşimin ve tüm arkadaşların bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve herkesin aileleri ile beraber daha nice bayramlara,, sağlıklı ve huzur içinde girmesini temenni ediyorum dostlar ..... selam ve sevgilerimle .. taylan

#4 - zati - 25.06.2017 14:46

BERKAY BEYİN ŞAHSINDA TÜM KURT AİLEMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN.ŞANŞIMIZ HER DAİM YANIMIZDA OLSUN .TÜM AİLEMİZE RASTGELE DİLEĞİ İLE. SAYGILARIMLA...

#5 - SanaGelDedim - 25.06.2017 13:50

Şu huyunu yenemiyorsun...onu yendiğinde görüşürüz..SAĞLICAKLA..

#6 - marlboro - 25.06.2017 13:28

Son zamanlarda yaptığın en iyi yorum ve analiz feyzan tek kelimeyle muhteşem gazi nedeniyle unutuldu yazık neyse bilen biliyor gerçekten tebrik ederim iyi bayramlar....

#7 - gorgulu - 25.06.2017 13:01

Berkaycım eline yüreğine sağlık yalnız kısrak koşusunda karataşın bineceği at düzlük üzerinde 2 kere önü kapanıyor bu talihsizliği bugün karataş kendi avantajına çevirebilirmi yarışı izlemeyen arkadaşlar izlesin 2defa kapanıyor belki 2 sn geri kalıyor ve yarışı 3. bitiriyor nasıl vites artırdığına bakarmısınız

#8 - KİNCSEM - 25.06.2017 12:40

Herkesr hayırlı bayramlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adami Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusunda tüm safkanlsrın ayaklarının düz basmasını dilerim. Gün geçtikçe daha da kalitesi azalan Gazi Koşusunda en merak ettiğim safkan kalitesine çok inandığım fakat hiç uzun mesafede koşmayan ve ne koşacağı muamma olan STROM SEA SWELL'dir. Çok merak ediyorum nasıl bir koşu koşacağını. Bu safkan hakkında düşüncesi olan varsa paylaaşırsa sevinirim. Herkese bol şans

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA
ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA

#9 - settar - 25.06.2017 12:08


İYİ BAYRAMLAR

#10 - mybolttt - 25.06.2017 10:48

İyi bayramlar

#11 - yasin1984 - 25.06.2017 10:34

Bu güzel yorumlar için teşekkürler kardesim.insllah bu senede gazi şampiyonunu bilip 3 te'3 yapacaksın:)şimdiden iyi bayramlar...bu arada son ayakta 7 numara tanatar son yarışı doping çıkması nedeniyle yarıştan çıkaracak haberi aldım önde boş kalacak ova için kısa bir değerlendirme olabilirmiş:)

#12 - serkansoydan - 25.06.2017 8:35

Teşekkür ederiz.

#13 - IWANTPEACE - 25.06.2017 6:52

Üstad bayramınızı en icten dileklerimle kutlar sağlık ve esenlikler dilerim

#14 - muhha - 25.06.2017 3:35

yarın en sağlam banko rebell yell finnese rebell yelll çifte alın daha garanti en az 5 verir

#15 - muhha - 25.06.2017 3:34

finnese pershing ikilisi en fazla 2.20 falan cıar

#16 - MC - 25.06.2017 1:07

Evinizi satın gazide finesse pershing ikili alın 5 lira verir bu ikili herkese bol şans iyi bayramlar diliyorum

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.