DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 23 HAZİRAN Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 23 HAZİRAN


--------------------------------------------------------------------------------------------


 Aslında bu hafta günün değerlendirmesi yapmayı çok isterdim çünkü söylenecek o kadar şey var ki.. En basiti, bugün SEMİHKAAN 25 lira ganyanla kazandı.. Uzun uzun anlatmayı isterdim ancak Gazi koşusuna özel hazırlık yapmam gerektiği , günde de çift programa yetişmek zorunda olduğum için gün sonu yazılarıma bir süre ara vermiş bulunmaktayım.
Bu arada facebook ve twitter adreslerimden duyuru yaptım ama birçoğunuzun sosyal medyayla arası olmadığı için muhtemelen haberiniz yoktur.
Her sene olduğu gibi bu sene de GAZİ'ye özel tahminlerim ücretsiz herkese açık olarak yayınlanacaktır..
GAZİ ÖZEL VIDEO yayını ise, Cumartesi günü youtube üzerinden paylaşılacaktır. 
Videoyu www.berkaykurt.com.tr'den izleyebileceksiniz.. ( Manşet kısmının bir altında yer alan VIDEO GALERI bölümünden )


------------------------------------------------------------------------------------------





Birinci ayakta; bu atları hiç tanımayan ve bülten puanlarına bakmayan biri, sadece handikap puanlarına baktığında benim neredeyse tek tuttuğum bu cazip atın bülten genel puanının 0 olacağını düşünür..
5 numaralı
ENE..
Bültenlerde kaç puan bilmiyorum ama benim burada izleyip de en fazla beğendiğim at ENE oldu..
İstanbul'da 1-Şartlı yarışta MOB RULES- ANCHORS AWEIG gibi atlarla bir süre aynı sprinti yapan, hiç de fena koşmayan bu at dikkatimi çekmişti.
Sonrasında katıldığı yarışında iyi yer tutamayan safkan, düzlükte Özcan'ın kendisini yoklamasından sonra sıkıntılı bir şekilde cevap verince Özcan tarafından da daha fazla zorlanmadı ve bir yerleri kontrol edildikten sonra enseye basıldı.
Ardından sentetikte, saçma sapan bir şekilde Şartlı-5 koştu, hatta rakipler KV ayarındaydı.. Pek tabi ki at geçmedi ama bahanesi vardı.
Sonraki startında ise ilk kez düzgün başlayıp iyi yer tutunca iyi koşacak sandım ancak düzlüğe çıkıldığında bu kez de G.Yıldız safkanın solunu kontrol etti ve bir şeylerin ters gittiğini anladı.
İki üçtür birtakım sıkıntılarından dolayı gerçek kimliğini sergilemeyen safkan Bursa'ya getirildi..
Bursa'da bugünkü gibi maiden bir grupta değil, baba atlarla yarıştı.. Düşünsenize kuma ilk kez çıkıyorsunuz, 4'te 4 yapmış çok hızlı bir at var, daha önce güzel yarışları olan kendilerini ispat etmiş atlar var ama maiden koşmak yerine onlarla yarışıyorsunuz..
Üstelik bariyerden bir ara kendini göstermesiyle benim gayet beğenimi kazandı, hiç de sırıtmadı.
Bugün son derece uygun rakiplerle, tanıdığı pistte yarışacağı için ben koşuya ağırlığını koymasını bekliyor ve günün ilk bankosu olarak öneriyorum.

Geniş kuponlar için rakipleri;
SPARKLING STAR, AMANOS , BELLA AMIGA şeklindedir.

7-6-10-11 sonraki sıralamamdır..









İkinci ayakta; rakiplerine oranla bir adım daha ön planda tuttuğum isim 4 numaralı
YÜREĞİM'dir.
Ankara'da gördüğü tek yarışında fena koşmayan, bir iki yarış sonra istenilen kıvama geleceğini belli eden safkan, çok geçmeden uygun bir grup yakaladı bile..
ZİLLİ, RIO KARNAVALI , MURTECİZCAN , LALUŞ gibi birbirinden süratli atlar bir araya gelmişken, YÜREĞİM'in sevdiği Bursa pistinde bu avantajı değerlendirmesi lazım.
Eğer binicisi tarafından hemen içerilere kaydırılır ve sabırlı bir bekleme yaparsa bence ağırlığını hissettirecektir.

Rakipleri sırasıyla şablonumdadır.










Üçüncü ayakta; biraz unutulan ve muhtemelen bugün çok cazip konumda olacak bir safkandan bahsetmek istiyorum; 5 numaralı
PIN UP..
Ne çabuk unuttuk öyle, PIN UP çok değil bundan 4-5 ay önce art arda start aldığı beş yarışın dördünü kazanmış, birinde ise 2.lik elde etmişti.
Üstelik aynı PIN UP bir yarış önce M.Kaya ile benzer bir grupta çok yakın ara 3.lük elde etti.
Daha önce pek çok kez geride bıraktığı atlarla yeniden karşı karşıya gelen PIN UP'un start problemi var bu gerçek ancak bu yeni olan bir şey değil ki, hep vardı..
Son yarışında çok fazla kaldı biliyorum  ama düzlükteki gayreti, yine de bir şeyer yapmaya çalışması çok hoşuma gitti, ' ben hala aynıyım, beni ihmal ederseniz sonraları yanarsınız' der gibiydi..
Rolanti geçecek bu yarışta PIN UP ne kadar kalır, önlere doldurur mu bunları bilebilmek için müneccim olmak gerekir ama bildiğim bir şey varsa o da bu atın bunları daha önce geçtiği ve yine geçebileceğidir..

Daha sonraki sıralamam;
WIN EVERY DAY - COMFORT ZONE- DRUMMER şeklindedir.











Dördüncü ayak; açıkçası kafamın basmadığı, içinden çıkamadığım bir yarış.. :)
Bakıyosunuz, TİRAN LATINAGIRL'i son yarışında uzak geçiyor, genel puanlamada biri 70 diğeri 20 puanda..
İki yarış önce ÇANAKÇIBEYİ diye bir at çok sert bir grupta süper 2.lik elde ediyor, son uzun yarışı hiç ölçü değil ama buna rağmen suratına bile bakılmamış..
Favori kimler? Bizim İstanbul'da ilk iki yarışında tek önerdiğimiz sonra sakat diye peşini bıraktığımız ama geçenlerde bizi büyük ikramiyeden eden ARAPAHO..
Evet ARAPAHO'nun kaliteli bir at olduğunu, boş bir tay olmadığını hep belirtmiştim ama durun bakalım daha, dün bir bugün iki..
Tamam çok güçlü, sınıf atlayarak yine kazanabilir ama hem dinçlik yapmış hem de kazansa da sakat olup olmadığı hala belli olmayan bir isimi her türl dengesizlik beklenir.
Ben burada hiç ama hiç riske girmeyeceğim, ilk atlarım ise biraz değişikler..











Beşinci ayakta; günün sürdirek bankosu
FADO.. Haklı da favori çünkü mesafe tam istediği gibi ve rakipler uygun..
Ancak Adana'da start aldığı ilk yarışından beri FADO için söylediğim bir şey var; merak edenler arşivden girip okuyabilirler, FADO öylesine narin bir at ki, yanına bir at geldiğinde geçilmiş demektir.
Yani öyle tekrar tazeleyeyim, yakalanmayayım vs gibi bir mücadeleciği yok.. Dolayısıyla bu tip atlar ya tuta tuta rakip yokluğunda kolay kazanırlar ya da 1.05 çıkıp yarışseveri aldatırlar..
Ben FADO'nun aldatıcı, bomboş bir tay olduğunu biiyorum ama kazanıp kazanmaması kendisine değil rakiplerine bağlı..
Çünkü 1200'de bu kadar seri olmak zaten işin % 50'sini tamamlıyor, geri kalan % 50 ise rakiplerinin vasat olması..
Ben
MIRANUR dışında doğru düzgün bir at göremedim..
MIRANUR ise ilk yarışlarında sıkıntılarından dolayı enseye basılan, sorunları giderildikten sonra süper koşmaya başlayan isim..
Adımlarını öyle seri atıyor ki onun da tam bir 1200'cü olduğunu söyleyebilirim.. Eğer yarış yaparsa FADO'nun kaderini belirleyecek isimlerden biri..
Diğeri ise hiç koşmamış Kurtel tayı 12 numaralı
UNDERCOVER SWORD..
Sinan bu aralar tek tük kazanmaya başladı ancak hep daha iyisini hedefleyen bir jokey, Kurtel'in taylarına kapak atma fırsatı da yakalamışken bunu iyi kullanır diye düşünüyorum.
Atın da gayet hazır olduğu bilgisi geldiği için günün sürprizi gelebilir, dikkat..











Son ayakta ise; son yarışında sizlere 7-8 atta bir at önermemiştim;
YEDİKARANFİL'di..
Çünkü Bursa'dan iyi biliyorum, tendon sakatlığı vardı.. Ancak tendon öyle bir sakatlık ki bazı atlar bu sorunlarına rağmen senelerce koşup başarılı olabiliyorken, kimisi ise yarış hayatını sonlandıracak duruma geliyor.
Alın işte size SEMİHKAAN.. Ayağında 5-6 cm'lik bir yırtık var ama senelerdir öyle koşuyor.. Dengesizliğinin sebebi ise yapılan birtakım ilaç yüklemeleri vs..
Bazen nüksediyor en geri geliyor, bazen bana mısın demiyor uzak kazanıyor.. Dün sahibi bile sadece 5 tl'lik ganyan almış, şaka gibi..
Herneyse, YEDİKARANFİL ömür boyu kara listeye aldığım bir isimdi.. Tendon olduğunu biliyordum ve Hışman bile o inanılmaz teşvikleriyle olduğu yerde zıplayan bu atı maksimum 3.yapabildiyse H.Kaplan asla süremez diye düşündüm.
Ancak SERHASAN da dahil, hiç kimse üzerine gitmedi ve YEDİKARANFİL önde bomboş kaldı.. Tabi ki kazanmasının tek sebebi boş kalması falan değildi, safkanı heralde SEMİHKAAN gibi doldurmuşlar, öyle bir koştu ki 4 yaşlı bir taya taş çıkarırdı.
Düzlüğe arttırarak girmesi, bariyerden gelen ata 'sen kimsin ya' deyip bir anda yeniden 2 boy yapması falan hayret vericiydi..
Bu tip sakatlığa sahip atlar her yarış aynı olmuyorlar ama duyduğum kadarıyla kendisinin aynı form durumu devam ediyormuş.
Yarışı analiz ettiğimde ise GALAPAGOS dışında yarışı süratlendirecek bir isim olmadğını görüyoruz ki bu YEDİKARANFİL için harika haber..
GALAPAGOS'a kafayı verip 2 mi gider bilmiyorum ama, ORMANCI DAYI, BEYREK, YİİTSOY, ÖZDAMAR gibi atlar 2.3.4.lükte, kendi hallerinde giderler ve yarışı süratlendirmek için bir girişimde bulunmazlar.
Aynı şeyi GALAPAGOS için söyleyemiyorum çünkü daha önce ekürisi BURAKŞAH'a tavşanlık yaptığı yarışları var.. Dolayısıyla H.Kaplan'ın dikkat etmesi lazım..
Hazır müthiş sıklet avantajı varken, GALAPAGOS'un ısrarla liderliği istemesi halinde onu bırakıp 2.likte gitmesi, 1000'de ya da 800'de yürümesi gerekir.
Öyle hadi dediğinde yürüyen, her yerde akıcı giden bir at değil, onu baştan söyleyeyim.. Fakat zıplaya zıplaya da olsa hiçbir yerde yarıştan kopmayarak ve müthiş da mücadele örneği sergileyerek bence bir şekilde 1.gelmeyi başaracaktır..
BANKOM..

Rakip ise, KETME'nin yakın bir arkadaşıma 'kazanırım' dediği BEYREK tutuluyor..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5 / 12,1,2
2.AYAK: 4,,,11,5,1,7,2,13,9,3,8
3.AYAK: 5,3,6,8
4.AYAK: 8,7,6,5,4,1
5.AYAK: 5,,10,12
6.AYAK: 8



 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.