DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 22 HAZİRAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 22 HAZİRAN


 Birinci ayakta; tecrübeli ama vasat isimlerle, ilk yarışlarında tecrübe kurbanı olup umut vaat eden tayların kapışmasını izleyeceğiz.
Ben burada banko tercihimi kullanacağım.. 5 numaralı
GÜRHANŞAH..
TURBO- BAŞTACI gibi enteresan bir orijine sahip olan safkan ilk yarışında çok ciddi bir rakibe çarpıldı. BAŞTACI'nın ciddi başarıları yok ama o da TURBO gibi bir RİKARDO yavrusu.. Annesi DOĞU da DOĞUHAN'ı vermiş bir kısrak..
İlk yarışında ne arttıran ne de gerileyen bu safkan, fotoya kazanan safkanı geçecekmiş gibi değil, 2.liğini kurtarmak için giriyor.
Ancak geçildiği at KIZILHİSAR son derece önemli bir isim ve aynı gün koşan ÜNSALMIŞ'a göre çok daha iyi derecesi var.
Burada ALTINKAFES, SER EMİR gibi yarış tecrübesine sahip ama bir o kadar yarış kazanma özürlüsü atlar.. Dolayısıyla rakip olarak ERBOĞA ve ciddi aksilikler yaşamasına rağmen fena koşmayan ÜNSALMIŞ'ı düşünebiliriz ancak derece ve kalite farkı dolayısıyla bence GÜRHANŞAH bu yarışı kazanacaktır.
BANKOM..


 









İkinci ayakta; bülten üstü baktığımda net bir kaçak at görmeyince çok sevinmiştim çünkü rolanti geçme ihtimali olan yarışta güç analizleri yapmak çok hoşuma gidiyor, genelde de daha başarılı oluyorum.
Ancak çalıştıkça bana zor gelen, KUPA ASI dışında doğru düzgün 2.likte gidecek atın dahi olmadığı bu yarışta işler bir hayli karışık..
Sırayla, teker cümleyle hepsinden bahsedelim:

KUPA ASI her hafta koşuyor ancak gidişat avantajına sahip tek isim.
OCEAN SERAPH 1900'de 51 kg ile sezon başında hiçbir rakibi hazır değilken kazandı, sonra yokları oynadı.. Gerilerde bekliyor.
GUILTY PLEASURE yarışı net olarak en geride götürüp çok güçlü olmasa da bi sprinti olan isim.. Rolanti tempo ve mesafe dezavantajı..
THE FLAMINGO grubun belki de en güçlü ve bitirici sprintini yapabilen isim.. O da gerilerde gidiyor, rolanti geçmesi işine gelmeyecek.
BRAVE APTE eski durumunda olmayan, ancak her an patlama yapabileceğini düşündüğüm at.. Geç çıkıp en geri gitmesi ona da yaramaz.
GRAND SPRING jokeyinin stilinden dolayı kolayca sprint atabilen ancak bunu uzun sürdüremeyen bir isim.. Ortalarda gidecek.
PATATUKA yarışa başlamıyor ya da geç çıkıyor, hem vasat hem kumcu.
SEA PEARL, KUPA ASI'na yakın gidecek atlardan biri ama arttıramıyor, gerilemiyor da.. Karakterinde 3.4. olmak var.
MOONGLOW eskiden kaçaktı ancak artık 3.4.5.likte gidiyor.. Mesafe uzun. SEA PEARL gibi 2.3.4.lükte, KUPA ASI'na yakın gider. 

HOŞGÖRÜ Hışman'la bitirici sprint yapabilecek potansiyelde bir at ama eski durumunda değil, o da gerilerde gidiyor.
VENJURA starttan geç çıkıyor, en gerilerde gidiyor, düzlükte güzel sprint yapıyor.. Tempo bu safkanın da işine gelmeyecek.
DEFNE HANIM kaçabileceğini hissettiğim ancak geç çıkıp etliye sütlüye karışmayan bir isim.. Çok da vasat.
AZURA önceki yarışında hiç kimse almadığı için kafayı almış, son yarışında başlamamış.. Başlarsa KUPA ASI'na yakın gidebilir ama bence bu safkan yine başlamayacak.

İşte gidişat böyle.. Bir iki jokeye veya antrenöre bu yorum ulaşsa, bir tanesinin de kafasına yatsa işler karışabilir ama normalde herkes uslu durursa KUPA ASI bomboş kafayı alır, MOONGLOW, SEA PEARL falan yakın takipte olur, kantarmalar kopacak kadar yavaş geçer.
Böyle bir tabloda
KUPA ASI bitirebilir, normalde kendisini bu şartlarda yakalamışken tek yazardım ama hem her hafta koşuyor hem sıkleti ağır, hem de apranti..
Sonuç olarak, bu yarışı bu kadar iyi analiz etmeme rağmen riske girmiyorum. Sıralamam şablonumdadır.







 




Üçüncü ayakta; grubun en kaliteli ve kariyerli isimleri kuşkusuz BOZTEPEBEYİ ve LORD..
Burada start aldıkları rakiplerini normal şartlarda uzak farkla geride bırakırlar ama ben bu atları her hafta görmekten oldukça sıkıldım.
Bir tanesi 59 diğeri ise 61.5 kg.. Pek tabi ki böylesine uygun grupta start almalarının bir bedeli olacak.
Bazen böyle yarışlarda kaliteye oynarsın hafif kilolu vasat at gelir, bazen çok at yazarsın iki kalite at ağır kilolarına rağmen uzak ayırırlar :)
Ben başka bir ayakta banko bulmuşken, bu kadar sık ve ağır kilolarla koşan bu iki atla risk almayacağım.
Kaldı ki daha 10 gün önce, aşırı güvendiğimiz ancak yarış içerisinde sorunu nükseden bir
SEMİHKAAN var, kolayca vazgeçemeyiz çünkü vazgeçtiğimiz an gelir cezayı keser..
Gerçi son yarış görüntüsü sakat bir attaki görüntüyü tarif ediyordu ama bu at önceden de böyle koşuyordu zaten..
Neyse, ne olursa olsun riske girmeyeceğim bir koşu.. 












Dördüncü ayakta; rakiplerinden bir adım daha ön planda tuttuğum isim 3 numaralı
SPEEDY GUNNER'dır.
14 gün önce bu safkanı sizlere rakipsiz banko önermiş ve bakın kendisi için neler demiştim:

'banko olarak önereceğim isim 4 numaralı SPEEDY GUNNER olacaktır.
Aslına bakarsanız takibimde olan ve artık kendini bulan ANKARALI, 1200'ün aşığı THE DAUGHTER SON, ters koşmasını beklediğim LADY KRAKOW falan varken riske gireceğimi hiç tahmin etmezdim ama SPEEDY GUNNER beni öyle böyle etkilemedi..
Uzun aradan sonra gördüğü yarışta bile o kadar sağlıklı ki, ön tarafta ölüm temposu var, ona ayak uyduruyorsunuz ve ona rağmen KIZILŞAHİN - ARSEN LUPEN biten yarışın 3.sü olabiliyorsunuz.
Ardından tam olarak kendinize gelmemişken, kendinizi G2 Adnan Menderes koşusunda, 1600'de baba atlarla yarışırken buluyorsunuz ve buna rağmen düzlükte idareli sürülmeden dışlarına hiç de sırıtmayarak çıkıyorsunuz..
SPEEDY GUNNER belki 10.oldu ama düzlkteki cesareti, gayreti görülmeye değerdi.. Şu an yarış önümde değil ama hatırladığımda her metresi gözümde canlanıyor..
Aynı SPEEDY GUNNER'ın galopları daha da iyiye gidiyor ve tam mesafesinde, Özcan idaresinde, dişine göre rakipleriyle yarışacakken denk geliyor.
Evet ANKARALI falan da tutuyorum ama SPEEDY GUNNER gibi özel takibime aldığım bir atın koşmasını  dört gözle beklerken ıskalamamam gerekir.
ANKARALI- STAR OF MELIH ve HELGALEIN.. Bu üç attan hangisi liderliği almak ister, yarışı ne kadar hızlandırırlar kestiremiyorum ama Özcan'ın bariyer dibinde en iyi yeri alacağından, hatta belki liderliği alarak temposunu kabul ettireceğinden ve atın da düzlükte canını dişine takacağından şüphem yok.
SPEEDY GUNNER BANKOMDUR..'


Gördüğünüz gibi safkanın şu anki form durumu karşısında hayretler içerisinde kaldığımı, kendisini aşırı beğendiğimi belirttiğimi bu cümlelerle açıklamışım.
SPEEDY GUNNER her yerde akarak beni yanıltmadı ve tertemiz bir yarış kazandı.. Geçtiği ve daha doğrusu yanına sokmadığı atlar arasında THE DAUGHTER SON da vardı ki aynı THE DAUGHTER SON bir önceki yarışında ARSEN LUPEN'i geride bırakmıştı..
Belki bu mantık biraz aldatıcı olabilir ama ben SPEEDY GUNNER'in, eski durumlarında olmayan ARSEN LUPEN ve DEDEMŞAH'ın yanında hiç de sırıtmayacağını düşünüyorum.
Dileyenler tek bile yazabilirler.

Rakipler ise kalite bakımından üstün olan
ARSEN LUPEN ve DEDEMŞAH'tır..











Beşinci ayakta; ilk yarışında starttan biraz ağır çıksa da grubu hemen yakalyan ve bariyerde çok da güzel yer edinen
ARTUKLU düzlükte ise güçlü rakipleriyle baş etmeye çalışsa da gücü yetmedi ve 3.lükle yetindi..
Fene bir yarış değildi ama öyle ahım şahım da etkilemedi.. Yani her yerde akarak giden, bize güven verebilecek bir at değil ancak uygun rakipleri yakalayınca affetmeyecek potansiyelde bir isim..
Aşama kaydedeceğini hesaba katarsak, kulvarı da çok güzel olduğundan bu rakiplerini geçmeye çok yakındır.. Net olarak favorim..
ARTUKLU'nun temiz geçtiği ancak rakibi karşısında çok da ezilmeyen
İNANLIM'ın da yarışı fena değil.. Biraz iyi yer tutabilirse bu kez ARTUKLU'yu geride bırakabilir.
4 numaralı
KORYİĞİT Kurtel ekürisinin sahibi olduğu, TURBO yavrusu bir tay.. İlk kez koşacak ama hazırlıkları gayet yeterli.
Apranti avantajı da olduğundan kazanırsa şaşırmamak gerekir.
Son olarak da yarış tecrübesine sahip
KIZIM ÖZÇELİK ile son yarışı dikkat çekici olan ÖZAYBERK diyorum..
Bu atlar o kadar da kazanma özürlü, boş taylar sayılmazlar. Muhakkak yazılmalılar.












Son ayakta ise; normal kuponlar için banko olarak önereceğim isim 15 numaralı
OZANŞAH olacaktır..
Hayatının ilk yarışında İDEALİST ve BENYOĞUM ile birlikte koşan safkan için o gün şu uyarıyı yapmıştım:

' Bu iki atın yanına tek bir isim önereceğim o da şampiyon orijinli OZANŞAH.. Bir müddettir hazırlanan safkan usta jokeyi idaresinde ilk yarışına rağmen kazanırsa şaşırmayalım.'

O gün fena koşmasa da epey zamana ihtiyacı olduğu her halinden belliydi.. Zaten BENYOĞUM ve İDEALİST'in eksik koşmadığını düşünürsek hiç fena değil, hatta iyibile sayılabilirdi.
Sonraki uzun kum yarışını hiç ölçü almadığım safkan son yarışında ise yavaş yavaş kıvama geldiğini, ilk yarışında kazanabileceğini bize hatırlattı.
Şöyle ki; PARPALİ- BEYBARAN- HAKTANBEY gibi atlardan bir tanesi bu yarışta karşımıza çıksa tereddütsüz tek yazardık.
İşte OZANŞAH bu atlarla koştu ve bunlara saldırarak kalitesini ispatladı..
Bugün çok dha müsait rakipleriyle, daha hazır durumda yarışacağından bence fırsatı kaçırmamalıyız.
Böyle atları karakter kazanmadan, yani kazanmayı öğrenmeden tek yazma taraftarı olmasam da bu denli kalite bir atı, bu vasat atların yanında tek yazmazsak kafamızı duvarlara vurabiliriz.. :)
OZANŞAH BANKOMDUR..

Bana göre tek ciddi rakibi, AZADAĞA ile kapışmayıp 2.likte gitmesi durumunda mesafenin başarılı ismi
MİRZALAĞA olabilir.









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 1,10,4,6,11,3,5,8,2
3.AYAK: 1,2,5,6,4,7,9,8
4.AYAK: 3,,1,2
5.AYAK: 1,3,4,9,6
6.AYAK: 15 / 1


Not:
Tahminlerimi sizin göremeyeceğiniz şekilde gece yayınladım çünkü sabah üzerinden bir daha geçecektim.
OZANŞAH tereddütsüz banko, BOZTEPEBEYİ ise alternatif banko önerdiğim safkanlardı, ilk ayakta riske girmeyi aklımın ucundan dahi geçirmemiştim ancak gerek MİRZALAĞA'dan çok korkmam, gerek üçüncü ayağın patlamadığı sürece bir anlam ifade etmediği, gerekse ilk ayaktaki çoğu atın kazanma özürlüsü olduğunu farketmem sebebiyle bambaşka bir kurgu önerdim.
Yedili'de ise ARMANDO'yu çok ciddi bir rakip bekliyor; MISS PLANET.. Bana sorarsanız
MISS PLANET daha şanslı..

 

Yorumlar

#1 - mali1330 - 22.06.2017 17:20

bunun adı berkay kurt SEMİHKAN ŞOVVVVV.... BİRDE FAVORİLER YIKILSAYDI SEYRET CUCUNAYIYDI AMA OLSUN YORUMLARIN Bİ HARİKA DOSTUM
1. Ayak
2 - BAŞBATUR (4)
4 - GÖKSELOĞLU (7)
7 - SORGUNASLANI (1)
9 - MAYISYAĞMURU (6)
11 - UÇAN BRENDA (5)
2. Ayak
1 - PANIGALE (3)
2 - OCEAN GODDESS (1)
4 - ALANIS (2)
3. Ayak
1 - ARMONDO (1)
6 - MISS PLANET (2)
4. Ayak
3 - ERBOĞA (11)
5 - GÜRHANŞAH (3)
7 - ÜNSALMIŞ (1)
5. Ayak
1 - KUPA ASI (6)
3 - GUILTY PLEASURE (5)
4 - THE FLAMINGO (4)
5 - BRAVE APTE (8)
6 - GRAND SPRING (7)
8 - SEA PEARL (2)
10 - HOŞGÖRÜ (1)
11 - VENJURA (11)
6. Ayak
1 - BOZTEPEBEYİ (2)
2 - LORD (3)
5 - SEMİHKAN (1)

Kosu : 1 | Misli : 1.0 | Bahis Sayisi : 2160.0 | Tutar : 129,60 TL | Kupon Tarihi : 22/06/2017 Per, 14:00

#2 - mybolttt - 22.06.2017 13:18

Şu yorumları okumak bile heyecan verici :)

#3 - mali1330 - 22.06.2017 13:13

Ne kadar baktib bilmiyorum ama birinci altilida az yardim et bize berkay

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.