DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 13 HAZİRAN ANKARA Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 13 HAZİRAN ANKARA


Genelde çok üzüldüğüm bir yarış programının ardından, moraller bozuk olduğu için ertesi günkü programa odaklanamam ancak dün akşam aksine ciddi bir çalışma hırsı oldu.
Şansımıza da öyle bir programa denk geldi ki, en geniş haliyle çıkardığım şablonum neredeyse 3000 tl oldu :)
En geniş halini mümkün olduğunca sadeleyerek ortaya şöyle bir kurgu çıkardım;


 




Birinci ayakta; satış koşusu olması, günün ganyanı gibi çok tehlikeli bir oyunun bu koşuda yer alması gibi faktörler düz mantıkla bakmamızı engelliyor.
Normalde kalite olarak bu grubun çok çok üzerinde iki isim var;
MY HEART ve DISTANT RISING..
Bunlardan MY HEART ise rakibine göre daha ön plana çıkıyor çünkü DISTANT kariyerinin sonlarına yaklaşmışken, MY HEART hala genç at gibi koşuyor.
Son startında MY HEART aralarda yer tutmuşken atların birbirine teması sonucu ürküyor ve en geri düşüyor.. Bu sırada ayağına bir hamle aldı mı onu bilemiyorum..
Bu yaşadığından sonra tekrardan konsantre olmak istese de cevap vermiyor ve enseye basıyor.. Daha sonra geri alınması safkanda sıkıntı olabileceğinin işareti..
DISTANT ise bulabildiği her yarışa giriyor, aralarında Urfa da dahil.. Hala çok etkili ve kazanabilecek kıvamda ama bu tip atlar 7-8 yaşlarında kazanamıyor diye onları suçlamam, bünyeleri her zaman kaldıramayabilir.
İşte yarışın bu iki çok kaliteli atı hakkında düşüncelerim bunlar.. İkisinden biri dahi gerçek gücünü koşarsa başka at aramaya gerek yok ama bilemiyorsunuz işte.. İkisi de ufak tefek sıkıntıları olan atlar..

Ben yanlarına, 4 yaşlı isimleri, yani
MASTAR KIZI ve TONY OBELIX'i de yazıyorum. Hatta fazla tutmasam da hislerim kazanabileceğini söylediği için MISS MELODY'i de ilave ediyorum.










İkinci ayakta; gruptan kalite bakımından üstün bir diğer isim de 2 numaralı
ERKMEN..
Benim ilk atım falan değil, sadece grubun en iyi atı olduğunu söylüyorum.. Ama bazen şartlar, en iyi atı olmanızın kazanacağınız anlamına gelmediğini tokat gibi çarpıyor.
Örneğin ERKMEN bu yarışa 61.5 kg sıkletle giriyor ve işin daha kötüsü kafayı almak isteyecek serilikte bir rakibi var; TURBOCU..
Özcan mı yoksa Baydan mı 2.liğe razı olur bunu kestiremiyorum ama bu iki at çok seriler ve birbirlerini bozma ihtimalleri var.
Dolayısıyla ERKMEN'in, grubun en iyi atı olması bir şey ifade etmez. Ben yine de şanslı olabileceğini düşünüyorum çünkü düzlükten son 200'e kadar anormal hızlara çıkıyor.. Ama kendisi için 200'den sonraki bölüm sıkıntı zaten, orası ayrı konu :)
Benim favorime gelince; genç at 9 numaralı
KISRAKBAŞI..
Dost meclisinde adımız 'genç at aşığı Berkay' a çıktı zaten, şansı az olan atları bile sırf genç at olmalarından dolayı şablonumda bulunduruyorum ve sonuçlara bakılırsa haksız da sayılmam.. Ciddi üstünlükleri var.
KISRAKBAŞI da sert gruplarda başarılı olmuş, çok kısa ve narin bir sprinte sahip olsa da sıklet avantajıyla çok iyi koşacaktır.

TURBOCU ve ERKMEN kapışmasından, sabırlı bir sürüşle en iyi yararlanabilecek isimdir.

TURBOCU ve ERKMEN'e gelince, biri 50 kg diğeri 61.5 kg.. Şayet ölüm temposunda kaçmazlar da temkinli giderlerse ( ki böyle bir ihtimal var) ben ikisinden birinin kazanabileceğini düşünüyorum.
TURBOCU'yu sırf ERKMEN var diye yabana atmamak gerekir çünkü anormal seri ve 50 kg, ERKMEN'i de sırf TURBOCU var diye yabana atmamak gerekir çünkü kalite..

Bu üç ata ilaveten;
YEŞİLTAŞ ve ANILBEY'den bomba bekliyorum.









Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
ELIPS olacaktır..
Kaba kumla alakası olmayan ama o pistte bile etkili koşan safkanın zır çimci olduğunu net olarak söyleyebilirim.
Ankara'da start aldığı yarışlarında henüz kazanamadı ama kesinlikle kötü de koşmadı..
Ağır pistte katıldığı KV-7 yarışta PIANO SONATA- CŞHAN PEHLİVANI- MALERBA'ya yapabileceği bir şey yoktu, 4.oldu.
Sonrasında ise DEDE TAŞI- DUKE PROSPERO biten yarışta rolanti temponun kurbanı oldu.
Dikkat ettiyseniz yarış rolanti geçti ve ELIPS en gerideydi.. İlaveten düzlükte sprintine başlayacakken, önündeki atla dışındaki atın arasında kalma korkusuyla O.Yıldız tam anlamıyla teşviğini yapamadı.
Buna rağmen farkı kapatarak 3.olan ELIPS bugün dişine göre rakipleriyle mücadele edecek.
Belki ölüm temposu olmayacak ama, MY SWEET BOY kafayı alacak, starttan 3 boy geç çıkan BARBEL doldurarak ondan liderliği almak isteyecek, VASILY, BEYNAM TERRA BAY da ister istemez önlerde yer tutmak isteyecekler.
ELIPS gerilerde ve ortalarda acele etmeden yer tutarsa, düzlükte yapacağı düzgün aksiyonlu sprintle bence rakiplerini geride bırakacaktır.

 

Bana göre tek bir rakibi var o da PRINCE OF THESOUTH..





 

 

 




Dördüncü ayakta; 7 numaralı PANAMA uzun süre tek yazıp yazmamayı düşündüğüm safkan oldu..
Bu safkanı tek yazabilsem hem şablonum rahatlayacaktı hem de favoriyi tek yazma yükünden kurtulmuş olacaktım.. Çünkü ben favoriyi tek yazacaksam eğer, yüzde 90 o atın kazanması gerekir, favoriyi tek yazıp yatmak tahammül edemediğim bir şeydir..
ELIPS de çantada keklik bir at olmadığı için PANAMA beni çok düşündürdü açıkçası..
Ancak şu var; eğer PANAMA çok net bir çimci değilse son yarış görüntüsüyle hiç güven veren bir at değil..
Tamam bir KAIZBERT yavrusu, kolay kolay teslim olmaz, inatçıdır, önde temposunu kurarsa yakalanmaz falan ama PANAMA'da serilik falan da yok ki..
Hani diğer KAIZBERT yavruları gibi seri olsa, bu grupta net bir kaçak da olmadığı için Hışman'la kafayı alıp, efsane teşvik ve müthiş inatçılık birleşecek, PANAMA fotoya uzanacak diyeceğim ama bunu diyemiyorum çünkü safkan emekliyor.
O emeklemesinin sebebi, sonlarda boşlaması, yani yanında at istemesinden de kaynaklı olabilir bilemiyorum.
Şu bir gerçek ki PANAMA'yı tek yazmazsak ve kazanırsa çok üzüleceğiz.. Ama 'güveniyorsan at gitsin' diyorsunuz ya hani, işte ben güvenmiyorum, sorun orda :)


ÖMERFARUK, GÖLGESİZ, SORGUNASLANI rakiplerdir.

Not: Bu koşuda BARANHAT'ın yarışlarını SORGUNASLANI'ndan daha çok beğendim ama hislerim BARANHAT'ı değil de SORGUNASLANI'nı yazmamı söylediği için BARANHAT'ı biraz da şablon fiyatından dolayı dışarıya attım.










Beşinci ayakta; 6 numaralı
KAYIKÇI diyorum başka da bir şey demiyorum :)
BATINHAN'ın kamçı sopa başlayacağı, LORD'un da müthiş seriliğiyle istese de istemese de ona ayak uyduracağı bu yarış çok sert başlayacaktır..
Ön grupta yer tutmak isteyecek birçok at var ama KAYIKÇI 50 kg sıkletiyle bu iki sert kaçağın arkasında 3.lükte konumlanabilirse tıpkı dünkü ATOM ADAM gibi sonlarda daha diri kalarak fotoya uzanabilir.
Ama öyle dengesiz atlar ki, atıyorum bir hafta önce uzak yediği BOZTEPEBEYİ'ne, bir hafta sonra uzak yapabilir..
Dolayısıyla PANAMA gibi KAYIKÇI'ya da güvenemedim.
Ama benim net olarak favorimdir.

Son 200'e kadar süper, 200'den sonra ise adeta emeklese de istikrarlı isim
BOZTEPEBEYİ, kazanmyı unutsa da grubun kaliteli ismi HARPUTHANI, etkili bir dinçlik beklediğim BERKALP ve olur da LORD'dan 50 kg diye kurtulabilirse BATINHAN sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.

VANLIMAHO ve LORD'u sıkletlerinden dolayı eledim.













Son ayakta ise; aşığı olduğum bir safkan var; 6 numaralı
MISAE..
Son yarışında safkan mı binicisini uğraştırdı yoksa binicisi kendi kendini mi uğraştırdı tam olarak anlayamadım ama şu bir gerçek ki MISAE tam mesafesine çıkıyor..
Yarışta net bir kaçak var mı? -Yok..
SAN MARINO-DESTINO- HIZ DELISI, PRINCE OF WESPORT dışında ilk 3-4 sırada gidebilecek bir isimd ahi yok.
Bu saydığım dört atın ise daha ziyade 2.3.4.lükte yer tuttuklarını söyleyebilirim ki MISAE de öyle..
Dolayısıyla kafayı kimin alacağını çözemediğim bir yarış.. Ama şu bir gerçek ki alan çok şanslı olacak..
WESPORT'a mesafe uzun, HIZ DELİSİ'nin ise sıkıntıları var diy onları eliyorum, SAN MARINO ve DESTINO'ya ise daha sonra döneceğiz..
MISAE'den devam edecek olursak; kendisine liderliği aldırırlar mı bilmiyorum ama rolanti tempo kesinlikle lehinedir.
Zira MISAE liderliği alarak değil, önüne bir iki at alarak da başarılı olan bir isimdir. Dolayısıyla benim de net olarak favorimdir.

Grubun etkili sprinterleri sırasıyla şunlar;
GUILTY PLEASURE, HAMARAT, LEGEND OF CARIA, DRY CLEANER..

DESTINO ve SAN MARINO ise daha ziyade 1400'cü olsalar da tempo avantajları olan isimler, yani 200 metre kısaltarak bu saydığım sprinterlere direnme şansları olan safkanlar..

Ama hepsinden çok çok önce gelen ismi tekrarlayayım; MISAE..

 


 


 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,7,3,5,4
2.AYAK: 9,12,2,6,10
3.AYAK: 4
4.AYAK: 7,,1,6,4
5.AYAK: 6,,1,4,5,8
6.AYAK: 6,,15,14,4,8,3,16





Yedili'nin ilk ayağındaki
MISS PLANET bence sağlam bankodur..



Not: Belki başka yerlerde görmeye alışkınsınızdır ama benim senelerdir verdiğim en yüksek meblağlı oyun.. Bunun sebebi, yazımın girişinde de dediğim gibi programın aşırı zor olması ve en geniş çalışmamın milyarı bulmasıydı.. Ancak bu oyunu verip kenara çekilmek yerine yardımcı olması açısından sizlere ELIPS'le birlikte,
 PANAMA - KAYIKÇI - MISAE'den birini daha seçerek şablonu ufaltabilme seçeneğini sunuyorum..
Örneğin MISAE'yi tercih edersenz şablon 30 tl'ye düşüyor ve hatta ELIPS'ın tek rakibi olarak belirttiğim PRINCE OF THESOUTH'u yazma şansımız bile oluyor.
Yorumlar yukarıda, tercih biraz da sizin , bol şanslar..





 

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 13.06.2017 17:12

Eso; ne kadar güzel işte.. Sizin adınıza da kendi adıma da sevindim.

#2 - Eso - 13.06.2017 16:45

3uncu ayakta 6 onurkaan bıryarıs oncesı barıyer dıbıne önu kapanmasına ragmen yarısı 5ncı tamamlıyor derece ise 1 37 80 önü kapanmasa 1 sanıye daha ıyı yapardı sımdı yaptı sen gorup analız edebılırdın bunu ben bıle ettım berkay

#3 - taner - 13.06.2017 14:45

Tşk ler doktor..

#4 - BERKAY KURT - 13.06.2017 14:26

nizam52; ilk yarışında trafik sıkıntısı yaşayan MISS PLANET bence sağlam bankodur..

#5 - BERKAY KURT - 13.06.2017 14:24

taner; bence bugün için Kocaeli daha güzel ama Ankara, yarışseverin kazanma anlamında en şansı olduğu yer..

#6 - taner - 13.06.2017 14:01

Doktor..sence kocaelimi ankaramı tercih yapacak olursak hangisini oynayalım

#7 - nizam52 - 13.06.2017 13:53

berkay dün plase son ayakta gitti ne yaopalım bugun önerin olurmu plase için

#8 - Lewent - 13.06.2017 13:52

Emeğine sağlık Berkay.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.